VIDEO UPDATE DNA a extins urmarirea penala pentru fals in declaratii in cazul lui Radu Mazare

de I.R.     HotNews.ro
Miercuri, 16 aprilie 2014, 11:04 Dosare Anticoruptie


Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au extins urmarirea penala pentru fals in declaratii in dosarul primarului Constantei, Radu Mazare, in care este acuzat ca ar fi luat mita 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern, pentru a-l ajuta sa castige contractul pentru construirea locuintelor sociale din campusul "Henri Coanda".

"Am depus un inscris, respectiv contractul meu de imprumut de acum zece ani. M-au anuntat ca au extins urmarirea penala pentru fals in declaratiile mele de avere. Si am stat sa studiez dosarul", a declarat miercuri Radu Mazare, la iesirea din sediul DNA, potrivit Agerpres.

El nu a vrut sa dezvaluie informatii din dosar, ca sa nu fie 'reclamat' din nou de procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, care marti a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii in cazul unor declaratii ale lui Mazare despre magistrati.

"Traim intr-o tara in care nu eu trebuie sa ma dezvinovatesc, ca de ce am imprumutat un prieten grec, ca de ce un alt prieten imi da niste bani. Suntem intr-o tara in care cei care acuza trebuie sa demonstreze ca eu sunt vinovat. Nu eu acum ies si in fata intregii tari trebuie sa explic viata mea. (...) De cand sunt primar incontinuu ma dezvinovatesc", a afirmat Mazare.

Radu Mazare a declarat, la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie, ca este un luptator, precizand ca nu vrea sa dea alte detalii inainte de intalnirea cu procurorii.

Primarul Constantei a mai spus ca o felicita "din tot sufletul" pe Gabriela Firea, pentru ca a dat dovada de curaj si este un exemplu "pentru multi mormoloci din politica romaneasca".

Intrebat in legatura cu sesizarea CSM de catre procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, in cazul unor declaratii ale sale care ar aduce atingere dreptului la imagine al magistratilor, Mazare a spus ca DNA, Serviciile sunt "instrumente ale lui Basescu", care ar vrea ca nimeni sa nu mai scoata niciun cuvant in tara romaneasca. "Si Ceausescu voia la fel", a mai spus Mazare.

Intrebat in legatura cu ziua de vineri, cand la instanta suprema se va lua in discutie contestatia procurorilor DNA privind cercetarea lui in libertate, Mazare a spus: "Cu totii ne gandim la ziua de vineri, ca e Vinerea Mare".



Primarul Radu Mazare spunea marti, la sediul Politiei Judetene Constanta, ca va merge miercuri la DNA pentru audieri, iar vineri va fi la instanta suprema pentru a afla daca ramane sau nu in libertate.

El a spus ca, din punctul sau de vedere, este "un semn" ca Inalta Curte de Casatie si Justitie va judeca in Vinerea Mare recursul procurorilor DNA la decizia de a fi cercetat in libertate sub control judiciar, sustinand ca daca va fi mentinuta decizia de a fi cercetat sub control judiciar, de Inviere va merge in campusul social "Henri Coanda".

"Urmeaza sa fiu judecat in Vinerea Mare pentru ca am facut case pentru oamenii astia. Daca asta mi-a fost dat sa patimesc, asta o sa trag. Cred ca e un semn. (...) Daca Dumnezeu o sa vrea, atunci am sa merg la Inviere, unde am fost si anul trecut, in cartierul pentru saraci, la biserica. Cartierul pentru care sunt acuzat", a adaugat Mazare.

El a mentionat ca vineri se va judeca doar recursul DNA la decizia de a fi cercetat in libertate si ca nu a contestat interdictia de a parasi tara.

"Avocatii mei nu au facut recurs, recursul este facut doar de DNA. Ulterior pentru trei saptamani, o luna, o sa se discute si aceasta interdictie, dar oricum vine vara si avem treaba", a mai spus primarul Constantei.

Radu Mazare trebuie sa se prezinte in fiecare marti, la ora 12.00, la Politie, obligatia fiind stabilita in cadrul masurii controlului judiciar luate de instanta in cazul primarului. Totodata, Mazare are interdictie de a parasi tara.

Mazare este acuzat de procurorii anticoruptie ca a luat mita 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinte sociale "Henri Coanda" -, pentru a o ajuta pe aceasta sa castige licitatia si pentru a mari, ulterior, valoarea contractului.

Radu Mazare si Avraham Morgenstern au fost eliberati din arestul Politiei Capitalei in 9 aprilie, dupa ce instanta suprema a decis cercetarea lor in libertate, sub control judiciar. Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost contestata de procurori Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2928 vizualizari

  • +7 (9 voturi)    
    Hitul anului (Miercuri, 16 aprilie 2014, 11:28)

    Soljenitin [utilizator]

    Noul refren ce sta pe buzele tuturor chiriasilor de la Jilava este similar aceluia din timpul mitingului usl din 2012 de la Arcul de Triumf: "Nu va fie frica, vine Mazarica!" :D
  • -8 (10 voturi)    
    se spune (Miercuri, 16 aprilie 2014, 11:51)

    evoque [utilizator]

    ca procurorii nu au nici o proba cu privire la spaga incasata de mazare, fapt confirmat si de judecator, acum ce o sa ii faca pentru a recunoaste spaga? ii smulg unghiile? il dau cu capu' de pereti? ii ameninta mama?, a nu asta cu amenintarea nu merge asta este procedura presedentiala de a da sfaturi amicale:)).
    • +2 (8 voturi)    
      in cazul lui mazere (Miercuri, 16 aprilie 2014, 12:38)

      Sorrows [utilizator] i-a raspuns lui evoque

      nu mai are importanta. asta ar trebui sa intre in puscarie DIN PRINCIPIU, fara alte vorbe (sau dovezi).

      Si postacii lui (ca cum ai fi tu, evoque) sa se uite.
      • -3 (5 voturi)    
        din principiu? (Miercuri, 16 aprilie 2014, 12:53)

        evoque [utilizator] i-a raspuns lui Sorrows

        care principiu? exista vreun principiu dupa care un om trebuie sa faca puscarie asa ca nu ne place de el.
        Eu recunosc, ca si persoana nu il simpatizez pe mazare, dar asta este o chestiune strict personala si pentru asta nu cred ca el trebuie sa mearga in inchisoare.
        Pe de alta parte majoritatea postacilor propagandisti stiti foarte bine ca nu il agreez nici pe basescu dar nu am spus niciodata ca basescu trebuie sa mearga in inchisoare, asa din principiu.
        De persoanele care trebuie sa mearga la inchisoare trebuie sa se ocupe justitia, justitia aia independenta nu cea influentata de amicitii locale sau de legaturi politice sau de cea coordonata din varful diferitelor institutii din romania.
        Din principiu ar trebui sa gandesti si sa nu crezi in idoli falsi.
  • -1 (1 vot)    
    Dl Mazare a incurcat (Miercuri, 16 aprilie 2014, 14:06)

    Euunul [utilizator]

    Creantele cu datoriile in declaratii. El a dat bani cu imprumut grecului nu a luat - prin urmare Elan a preluat o datorie a grecului si nu o creanta - cesiunea de creanta trebuia sa o faca dl. Mazare (deci stia de ea semna un contract si stia si cand incaseaza banii) si nu grecul.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by