Sase angajati ai Regionalelor CFR Brasov si Bucuresti au fost retinuti. Alti noua sunt audiati

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 10 aprilie 2014, 19:48 Dosare Anticoruptie


Sase angajati ai Regionalelor CFR Brasov si Bucuresti au fost retinuti, pentru luare de mita si abuz in serviciu, de procurorii brasoveni, iar in prezent alti noua salariati ai companiei sunt audiati, in dosarul in care in octombrie 2012 au fost audiati 169 de angajati ai CFR Calatori, informeaza Mediafax.

Potrivit procurului Monica Munteanu, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov, 15 controlori de tren de la regionalele CFR Brasov si Bucuresti au fost adusi, joi, la audieri, fiind suspectati de luare de mita si abuz in serviciu in perioada februarie-aprilie 2014.

Pana in prezent, in urma audierilor, sase angajati ai companiei feroviare au fost retinuti.

"Pana in acest moment au fost audiate mai multe persoane si au fost retinute pentru 24 de ore sase dintre acestea. Audierile sunt inca in curs de desfasurare", a declarat pentru Mediafax Monica Munteanu.

Audierile celor 15 angajati ai Regionalelor CFR Brasov si Bucuresti au loc in dosarul in care, in octombrie 2012, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov au ridicat pentru audieri 169 de angajati ai CFR Calatori de la regionalele Bucuresti, Brasov, Cluj, Iasi si Craiova, conform sursei citate.

Munteanu a mai spus ca, in luna ianurie 2014, peste 30 de angajati ai Regionalei CFR Brasov au fost trimisi in judecata in acest dosar.

In octombrie 2012, 169 de angajati de la regionalele Bucuresti, Brasov, Cluj, Iasi si Craiova au fost dusi la audieri, la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov. Ulterior, in urma audierilor, 124 de persoane au fost propuse pentru arestare preventiva pentru luare si dare de mita si asociere in vederea savarsirii de infractiuni, insa instanta a decis cercetarea lor in libertate.

In urma cercetarilor procurorilor in acest dosar, care au inceput in luna martie 2011, s-a stabilit ca, pornind de la conductorii de tren si pana la revizorii de specialitate, se lucra mana in mana, "fiecare conjugandu-si eforturile cu alti suspecti, in combinatii diferite, in functie de circumstante".

Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov a interceptat, in 2012, in acest dosar mai multe convorbiri intre conductorii de tren si sefii de tren prin care se anuntau unii pe altii despre mita pe care o luau de la calatori, folosind limbaj codat.

In acest sens, angajatii CFR foloseau un limbaj comun cu anumite elemente de argou, precum "a carji", "chiori", "colet", "a incarca trenul", "a sta cu mortul pe tine" sau "tren bun".


Transferul banilor de la conductori catre superiorii lor se facea in toaletele trenurilor, iar mai departe, la Bucuresti, banii erau predati prin intermediul chioscurilor de ziare sau de bauturi racoritoare de pe peronul Garii de Nord, unde lucrau si rude ale angajatilor CFR Calatori, potrivit anchetatorilor.

Printre persoanele cercetate in acest dosar se numara noua inspectori de specialitate (supracontrol) in cadrul Regionalei SNTFC CFR Calatori SA - Bucuresti (trei persoane), Brasov (cinci persoane) si Cluj (o persoana).






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1113 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Asta-i dosarul cu "regina" (Joi, 10 aprilie 2014, 23:06)

    La Tour Eiffel [utilizator]

    Adica banii ajungeau la Bucuresti la "regina". Regina care e bine merci si azi. Da asta nu a mai fost considerat necesar de povestit de catre hn. E mai importat sa fie aratati niste acari Pauni care dupa ani de hartuire, amenintari si cine stie ce promisiuni de pedepse mai usoare, adica tipicul procurorilor (fosti ceausisti actuali foarte democrati) au reusit sa faca sa clacheze 6 din 169. Destul de slabut dupa parerea mea, bas o sa fie destul de nervos. Da ii face regina o vizita si-i trece.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by