UPDATE Adrian Duicu, presedintele CJ Mehedinti, a fost ridicat de la locuinta parintilor

de I.R.     HotNews.ro
Miercuri, 2 aprilie 2014, 11:54 Dosare Anticoruptie


Adrian Duicu
Foto: Agerpres
Presedintele CJ Mehedinti, Adrian Duicu (PSD), suspectat de abuz in serviciu si trafic de influenta, a fost ridicat de anchetatori, miercuri dupa-amiaza, de la locuinta parintilor sai din comuna Toplet (Caras-Severin), in urma unor perchezitii care au durat cateva ore, transmite Mediafax. Acesta a fost dus la audieri.

Perchezitiile la locuinta din Toplet a parintilor sefului CJ Mehedinti, incepute miercuri dimineata, s-au incheiat in jurul orei 14.15, cand Adrian Duicu a fost scos de catre anchetatori din casa, fiind urcat intr-o duba a Politiei.

El a refuzat sa faca declaratii jurnalistilor prezenti.

Anchetatorii au ridicat din locuinta parintilor lui Duicu si doi saci cu documente.

Presedintele CJ si seful IPJ Mehedinti sunt suspectati de abuz in serviciu si trafic de influenta, dupa ce ar fi determinat functionari publici sa numeasca si sa mentina apropiati ai acestora in functii de conducere in institutii publice si sa concesioneze terenuri din Orsova, la preturi convenabile, potrivit unor surse citate de Mediafax.

Procurorii DNA au facut perchezitii, miercuri, la sediile unor institutii si firme din Orsova, Drobeta-Turnu Severin si Craiova, intr-un dosar privind fapte de coruptie savarsite de functionari cu functii de conducere in plan local, in perioada 2012-2013 si in luna ianuarie 2014.

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca prin ordonanta a procurorilor de la Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie, s-a dispus inceperea urmaririi penale in aceasta cauza, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, trafic de influenta, respectiv cumparare de influenta, folosirea, in orice mod, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Din probele administrate de procurori pana in prezent rezulta ca, in perioada 2012-2013 si in cursul lunii ianuarie 2014, "folosindu-se de influenta conferita de functiile publice detinute, doua persoane din doua institutii publice ale judetului Mehedinti au determinat functionari din cadrul unor institutii de interes public din acelasi judet sa indeplineasca acte de serviciu in favoarea intereselor personale ale celor doi sau ale apropiatilor (rude si patroni de societati comerciale de la care obtineau in schimb direct sau indirect foloase necuvenite)".

Surse judicare au declarat pentru Mediafax ca cele doua persoane vizate sunt presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, si seful Inspectoratului de Politie al Judetul Mehedinti, Stefan Ponea.

DNA a precizat, in comunicatul citat, ca cele doua persoane au intervenit pentru a influenta "numiri si mentineri in functii de conducere la unele institutii publice sau numiri ale unor apropiati in functii de conducere".

Acestia ar fi intervenit si pentru aprobarea scoaterii din domeniul public si concesionarea catre apropiati la un pret "convenabil", de suprafete de teren intravilan situate in centrul municipiului Orsova, in conditiile in care erau inscrise in cartea funciara a localitatii Orsova ca apartinand domeniului public al statului roman si astfel nu puteau fi trecute in domeniul privat si nici concesionate, a mai aratat DNA.

Totodata, cei doi si-ar fi folosit influenta pentru a determina "functionari de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Mehedinti sa deconteze catre anumite societati comerciale servicii medicale presupus neefectuate" sau pentru a determina unii agenti economici din Mehedinti "sa incheie contracte de publicitate sau sponsorizare, in conditii favorabile unui post de televiziune local".

Acestia si-ar fi folosit influenta si pentru a permite unor persoane neautorizate sa aiba acces la informatii care, la acel moment, nu erau destinate publicitatii, "astfel incat anumiti agenti economici sa obtina folos necuvenit si conditii financiare avantajoase si impiedicarea altor agenti economici sa participe la o licitatie publica", fiind astfel dezavantajat Spitalul Judetean de Urgenta Drobeta-Turnu Severin, institutia publica beneficiara a bunurilor ce aveau sa fie dobandite prin achizitie publica, potrivit DNA.

Cei doi ar fi intervenit si pentru avantajarea unei anumite persoane prin furnizarea subiectelor la un concurs pentru ocuparea unei functii de sef serviciu la Consiliul Judetean Mehedinti, in detrimentul altor persoane.

Procurorii DNA informau, miercuri dimineata, ca se fac perchezitii in acest dosar si ca urmarirea penala a fost inceputa pentru fapte, nu fata de persoane.

Surse judiciare declarau pentru Mediafax ca au loc perchezitii la locuinta din Orsova a presedintelui CJ Mehedinti, Adrian Duicu, la casa parintilor acestuia din comuna Toplet, judetul Caras-Severin, precum si la Hotelul Palace din Drobeta-Turnu Severin, detinut de familia lui.

Ulterior, presedintele CJ Mehedinti, Adrian Duicu, a confirmat pentru Mediafax ca au loc perchezitii la locuinta sa, precizand ca va pleca apoi, impreuna cu anchetatorii, la sediul CJ.


De asemenea, anchetatorii au descins si la sediile Consiliului Judetean Mehedinti si Primariei Drobeta-Turnu Severin, fiind vizati mai multi functionari suspectati de fapte de coruptie, dar si la locuinta din Orsova a sefului Politiei Judetene Mehedinti, comisar-sef Stefan Ponea, cunoscut drept un apropiat al lui Adrian Duicu.

Totodata, au fost facute perchezitii si la sediul Primariei Orsova, precum si la firma Floricola, care furnizeaza serviciile de salubrizare si apa-canal din Orsova si care apartine presedintelui PSD Orsova, Constantin Popescu, al carui fiu, Valentin Popescu, director al DGASPC Mehedinti, il are ca nas pe Duicu.

In acest dosar sunt vizate si mai mute firme de constructii din Drobeta-Turnu Severin care au contracte cu institutii publice locale, dar si cu Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare (RAAN), au mai aratat sursele judiciare. Intre aceste firme se afla Alpha Construct Sistem, apartinandu-i omului de afaceri Constantin Izvoranu, care are mai multe contracte de reabilitare si asfaltare de drumuri atat cu Consiliul Judetean Mehedinti, cat si cu Primaria Drobeta-Turnu Severin.

 Conform surselor judiciare citate, in acest dosar ar fi vizati si functionari de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Mehedinti si angajati ai Spitalului Judetean, unde au loc, de asemenea, perchezitii. Totodata, anchetatorii au descins si la locuinta managerului Spitalului Judetean din Drobeta-Turnu Severin, Doina Boruga.

Surse judiciare au afirmat ca in acest dosar de coruptie ar fi in atentia anchetatorilor si judecatoarea Adina Ponea, sora sefului Politiei Mehedinti, care este presedinte al Sectiei de Contencios Administrativ si Fiscal de la Curtea de Apel Craiova, dar si procurorul Elisabeta Ponea, sotia comisarului-sef Stefan Ponea.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























9379 vizualizari

  • +13 (15 voturi)    
    ce bine (Miercuri, 2 aprilie 2014, 12:26)

    drop [utilizator]

    la puscarie cu el
  • +18 (20 voturi)    
    Presedinte CJ (Miercuri, 2 aprilie 2014, 12:43)

    manusha [utilizator]

    Ia uitati-va ce l-a ingrasat USL-ul pe acest demn reprezentant al lui ! Fara gusa si falci n-ai ce cauta intre alesii neamului. Si la Ponta am remarcat un inceput de falcute de godac .
    • +7 (9 voturi)    
      mda (Miercuri, 2 aprilie 2014, 14:10)

      nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui manusha

      un nicusor constantinescu mai tanar.
      deci, cu mai multe posibilitati de tratament in sua sau la floreasca.
  • +15 (17 voturi)    
    Daaa (Miercuri, 2 aprilie 2014, 13:14)

    robertto_ [utilizator]

    Cred ca stimatul a vrut s-a spuna ca sunt perchezitii la locuinta lui dupa care va iesii incatusat de la DNA!!! Doamne Ajuta si la mai multi! Multumim DNA
  • +18 (20 voturi)    
    o ţară condusă de bandiţi (Miercuri, 2 aprilie 2014, 13:49)

    corvus coraX [utilizator]

    Bandiţi care vor fi realeşi cu hărnicie de către bizoni
    • +11 (13 voturi)    
      Adevar grait-ai! (Miercuri, 2 aprilie 2014, 14:31)

      triciupa [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

      Grosteiul asta scoate 70% chiar daca e deja la zdup!
  • +6 (8 voturi)    
    presedinte de CJ, sef de politie, judecator... (Miercuri, 2 aprilie 2014, 15:19)

    monterosa [utilizator]

    ... procuror, toti rude sau asociati lucrand in echipa pentru binele judetului.
    Si probabil ca schema asta se repeta in majoritatea judetelor din tara.
    Felicitari DNA, tineti-o tot asa. Mai aveti vreo 30 si ceva de judete.
  • +9 (11 voturi)    
    Un semnal de alarma (Miercuri, 2 aprilie 2014, 15:30)

    ticbis [utilizator]

    Constat ca aproape in fiecare zi este arestat / anchetat / bagat in puscarie / declarat incompatibil cel putin un politician, un om de afaceri sau un miliardar de carton care de zeci de ani au furat tara asta si poporul asta amarat.
    Felicitari DNA, ANI si procurorilor romani care au inteles ca Romania face totusi parte din lumea civilizata a Uniunii Europene si ca orice borfas, hot sau infractor, indiferent de pozitia sociala si politica pe care s-a cocotat sau de averea de care dispune poate fi judecat corect si conform legilor tarii, valabile pentru absolut toti cetatenii ei.

    Din punctul meu de vedere, sunt dispus sa accept ca in urmatorii 20 de ani Romania sa nu construiasca nici macar un kilometru de autostrada daca in schimb construieste inca 5-6 puscarii care sa-i poata caza pe toti acesti politicieni si conducatori borfasi de cea mai joasa speta. In cazul unui referendum pe tema asta as opta fara nici cea mai mica ezitare pentru folosirea banilor publici pentru construirea de noi puscarii in locul autostrazilor.

    Felicitari presedintelui Traian Basescu pentru ca a reusit sa ne arate cum isi plang de mila si suspina din greu prin puscariile patriei hoti ordinari de genul lui Vantu, Becali, Borcea sau Nastase.
    Cred ca Romania ar progresa enorm daca va fi condusa in urmatorii 50 de ani de un presedinte asemenea lui Basescu!
    • +6 (8 voturi)    
      .... (Miercuri, 2 aprilie 2014, 16:04)

      belurt [utilizator] i-a raspuns lui ticbis

      Asta nu e nimic, problema stau cu cetatenii care stiu ce poama e, dar ii voteaza, imi aduc aminte acum 15-18 ani in Suceava, directorul la RATUC ( baza de autobuze si troleibuze dis Suceava) a fost gasit vinovat pt spalare de bani si luare de mita, a fost gasit vinovat si trebuia sa faca vreo 2 ani de puscarie cu executare, acest individ ca sa scape, s-a inscris pt candidatura la prmiarul orasului, din nefericire a pierdut si a trbuit sa mearga la puscarie, dar la urmatoarea alegere s-a inscris din nou is a castigat .......si atunci am realizata ca la romani nesimtirea e mare ( pt a candida in functii politice juridice si economice cu dosar penal) si prostia e si mai mare ( pt oamenii care ii aleg si re-aleg in aceste functii ) ......
  • +3 (5 voturi)    
    urmeaza (Miercuri, 2 aprilie 2014, 15:43)

    Snitzelvienez [utilizator]

    ponta , dragnea , zgonea pt infractiunile comise prin modificari de legi , ordonante de urgenta pt faforizarea infractorilor si atacul la statul de drept..
  • +4 (6 voturi)    
    o alternativă viabilă (Miercuri, 2 aprilie 2014, 15:44)

    corvus coraX [utilizator]

    Ar fi construirea de autostrăzi cu toţi bandiţii ăştia umflaţi, le-ar face şi lor bine la sănătate, am avea şi autostrăzi...
  • +4 (6 voturi)    
    asa da ! (Miercuri, 2 aprilie 2014, 15:58)

    moby dick [utilizator]

    N-are DNA-ul angajati cati borfasi poate sa aresteze.
    Nu cred sa existe la ora actuala in Romania vreo primarie, prefectura sau alta institutie publica unde sa nu gasesti tot felul de invarteli si aranjamente mafiote, numai bune sa inveti codul penal citindu-le pe toate.
    O mizerie si un putregai totale, de care nu putem scapa decat taind raul de la radacina, cu riscul de a ramane o scurta perioada fara functionari publici suficienti, vezi cazul politiei din Georgia pe vremea fostului presedinte Saakasvili.
  • +4 (4 voturi)    
    Gratiere (Miercuri, 2 aprilie 2014, 16:40)

    ChiricaDaniel [anonim]

    Acum se intelege de ce vrea Ponta sa treaca cu orice pret prin Parlament legea amnistiei si gratierii. Daca aveam o justitie cu adevarat libera, probabil ca toti aliatii lui Ponta ar raspunde la tribunal pentru tot ceea ce au facut. Din pacate, probabil ca prin pactul de coabitare cu Basescu, toti apropiatii presedintelui si ai premierului vor scapa de inchisoare.
  • +3 (3 voturi)    
    bine ca l-au saltat si pe umflatul asta, (Miercuri, 2 aprilie 2014, 19:03)

    __alex__ [utilizator]

    sigur o sa-si faca macar acum analizele sa afle cit e de bolnav.
  • 0 (2 voturi)    
    aa (Miercuri, 2 aprilie 2014, 19:08)

    BuţanuIulian Virgil [anonim]

    Acum se intelege de ce vrea Ponta sa treaca cu orice pret prin Parlament legea amnistiei si gratierii. Daca aveam o justitie cu adevarat libera, probabil ca toti aliatii lui Ponta ar raspunde la tribunal pentru tot ceea ce au facut. Din pacate, probabil ca prin pactul de coabitare cu Basescu, toti apropiatii presedintelui si ai premierului vor scapa de inchisoare.
  • 0 (0 voturi)    
    doiviorel@yahoo.ro (Joi, 3 aprilie 2014, 11:31)

    ViorelDoi [anonim]

    Peste cativa ani veti fi privilegiati daca initialele dvs. vor fi P.S.D. sau va numiti Ponta ori Victor....va fi si o sarbatoare nationala cu vluntari din clasele 1-4 care sa elogieze momentul cand cei 3 trandafiri au fost arborati pe Palatul Parlamentului......zic asta pentru faptul ca una dupa alta institutiile statului se apleaca in fata PSD iar Victor Ponta, preaiubitul lider, ajunge sa se creada Dumnezeu intr-o tara care e inca libera. Recomand o sageata liberala tintita in inima conglomeratului PCR-PSD-FSN. Si poate si un Crin legitim instituit in fata tarii. O floare nobila ca sa scapam de putoarea armatei rosii.
  • 0 (0 voturi)    
    beneficii (Joi, 3 aprilie 2014, 12:22)

    Marissa [anonim]

    Alt caz de coruptie, asa apar dupa ce si-au facut ”plinul”.Si se considera nevinovat.Asa ajungem sa fim condusi de oameni care vor doar beneficii.Si acum se intelege de ce avem deficit bugetar, si marim taxele si ipozitele.Sa avem de unde sa dam sa pape....harciogilor
  • 0 (0 voturi)    
    CORUPTIE (Joi, 3 aprilie 2014, 12:24)

    Marissa [anonim]

    De oameni ca ei nu trebuie sa ne ferim , trebuie sa scapam .Daca am avea justitie cu adevarat libera , nu tinuta sub presiune de coabitantii Victor Ponta si Traian Basescu, probabil ca multi dintre apropiatii acestora ar ajunge dupa gratii.Prea multa libertate pentru oamenii care au mult si prea putina libertate pentru oamenii care au putin.In acest an la alegerile europarlamentare si prezidentiale tindem sa uitam de Basescu si Ponta mai exista in lista de canditati.
  • 0 (0 voturi)    
    .... (Joi, 3 aprilie 2014, 12:25)

    Marissa [anonim]

    Numai de astea auzim....una la Constanta...alta la Mehedinti....Hal de oameni, si cica sunt in functii sa ne apere interesele dar de fapt merg perfect nepotismele, trafic de influenta si frauda.Ce spor a avut PSD-ul nu a pierdut timpul!!!
  • 0 (0 voturi)    
    .... (Joi, 3 aprilie 2014, 12:25)

    Marissa [anonim]

    Alt caz de coruptie, asa apar dupa ce si-au facut ”plinul”.Si se considera nevinovat.Asa ajungem sa fim condusi de oameni care vor doar beneficii.Si acum se intelege de ce avem deficit bugetar, si marim taxele si ipozitele.
  • 0 (0 voturi)    
    Psd (Joi, 3 aprilie 2014, 12:32)

    CristinaCostache [anonim]

    Ne putem da seama acum de ce domnul premier a insistat pe legea gratierii ! Toti membrii PSD au cate ceva in cazier sau chiar ani de detentie la active.Aceasta lege i-ar “curati de toate pacatele”.Daca votati PSD inseamna ca va doriti la conducere niste oameni politici corupti.
  • 0 (0 voturi)    
    123...start (Joi, 3 aprilie 2014, 12:49)

    Marissa [anonim]

    Foame mare....esti baron, ai falci....clar ai furat.Alt caz de coruptie, asa apar dupa ce si-au facut ”plinul”.Si se considera nevinovat.Asa ajungem sa fim condusi de oameni care vor doar beneficii.Si acum se intelege de ce avem deficit bugetar, si marim taxele si ipozitele.Sa avem de unde sa dam sa pape....harciogilor
  • 0 (0 voturi)    
    Coruptie! (Joi, 3 aprilie 2014, 12:54)

    Isa3 [utilizator]

    O scurta satira de V. Larco “La noi, în dulcea Românie/Se-ntâmplă-adeseori minuni,/De a ajuns corupt să fie/Şi detectorul de minciuni.” Cred ca se potriveste perfect acestei situatii si cred ca putem schimba „minunile” alegand inteligent si responsabil la europarlamentare si la prezidentiale.
  • 0 (0 voturi)    
    ponta (Joi, 3 aprilie 2014, 12:57)

    CristinaCostache [anonim]

    Iata de ce tinea Ponta neaparat sa treaca prin Parlament legea amnistiei si gratierii:scopul sau era sa-I scape pe toti coruptii adunati in PSD(Nastase,Duicu).Daca am avea justitie independenta, nu subordonata lui Basescu si Ponta , multi din apropiatii acestora ar ajunge dupa gratii.La alegerile europarlamentare si prezidentiale din acest an , miza este imensa.Reusesc romanii sa aleaga corect si sa elibereze institutiile statului si justitia de influenta actualilor conducatori?
  • 0 (0 voturi)    
    duicu (Joi, 3 aprilie 2014, 13:10)

    EmilIonut [utilizator]

    - Iata de ce Ponta tinea neaparat sa treaca prin Parlament legea amnistitiei si gratierii: sa scape toti coruptii adunati in PSD. Daca am avea justitie cu adevarat libera,nu tinuta sub presiune de Basescu si Ponta, probabil ca multi apropiati ai acestora ar ajunge dupa gratii.
  • 0 (0 voturi)    
    psd.... (Joi, 3 aprilie 2014, 16:50)

    GianiConstantin [anonim]

    Ia uitati-va ce l-a ingrasat USL-ul pe acest demn reprezentant al lui ! Fara gusa si falci n-ai ce cauta intre alesii neamului. Si la Ponta am remarcat un inceput de falcute de godac .
  • 0 (0 voturi)    
    pcr (Joi, 3 aprilie 2014, 20:55)

    BuţanuIulian Virgil [anonim]

    Iată de ce ținea Ponta neapărat să treacă prin Parlament legea amnistiei și grațierii: să scapte toți corupții adunați în PSD. Dacă am avea justiție cu adevărat liberă, nu ținută sub presiune de coabitanții Băsescu și Ponta, probabil că mulți din apropiații acestora ar ajunge după gratii. La alegerile europarlamentare și prezidențiale din acest an, miza este imensă. Reușesc românii să aleagă corect și să elibereze instituțiile statului și justiția de influența urmașilor PCR-FSN, Băsescu și Ponta? Singura alternativă pentru viitorul României este PNL și nu ne permitem să rămânem captivi în trecut.
  • 0 (0 voturi)    
    baroniada (Joi, 3 aprilie 2014, 23:08)

    rrrr [utilizator]

    Inca un baron PSD are probleme cu justitia. Suntem tot mai aproape de perioada 2000-2008, o perioada de trista amintire.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by