Traian Berbeceanu: Am avut incredere in DNA, dar am incredere si in structurile DIICOT

de I.B.     HotNews.ro
Miercuri, 19 martie 2014, 23:47 Dosare Anticoruptie


Fostul sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Alba Traian Berbeceanu a declarat miercuri seara, la Deva, ca a aflat din presa despre inceperea urmarii penale in cazul procurorului-sef al DIICOT Alba, Ioan Muresan, mentionand ca are incredere atat in DNA, cat si in DIICOT, potrivit Agerpres.

Politistul nu a comentat cercetarile din dosarul referitor la procurorul Ioan Muresan, chiar daca urmarirea penala in acest caz face referire la modul in care fost condusa o ancheta ce l-a vizat direct pe comisarul-sef Berbeceanu, in perioada in care acesta conducea structura teritoriala a BCCO Alba. "Dupa noile reglementari procesuale nu pot sa apreciez ancheta. Pe drum am aflat si eu, din mass-media, despre inceperea urmarii penale de catre structura Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Nu pot sa o comentez. Vreau doar sa afirm cu certitudine si dincolo de orice dubiu ca, inca de la inceput, de cand eram arestat si detinut ilegal, am avut incredere deplina in DNA, asa cum nu va ascund ca am incredere foarte mare si in structurile DIICOT, pentru ca am lucrat in mod direct sau indirect, baza delegarilor, cu zeci de procurori DIICOT din tara si ii pretuiesc si ii apreciez pentru profesionalismul si dedicatia de care au dat dovada", a spus Berbeceanu.

Fostul sef al BCCO Alba a adaugat ca dosarul de la DNA, in care are calitatea de martor, este in lucru de mai mult timp. "In dosarul DIICOT, dupa cum stiti, sunt inculpat. Sunt convins ca si dumnealor vor face dreptate. In dosarul DNA am calitatea procesuala de martor, sunt denuntator. Vreau sa stiti ca dosarul acela, spre placuta mea surpriza, era inregistrat si era in lucru inainte de a ajunge eu, pentru prima data, la structura DNA pentru a denunta faptele prezumtiv infractionale pe care le-am sesizat de-a lungul vremii", a afirmat politistul.

El a sustinut ca dosarele in lucru la DIICOT si DNA nu pot fi puse pe seama a ceea ce a numit "o lupta intre institutii", referindu-se la comentarii pe care le-ar fi vazut in presa dupa inceperea de catre DNA a urmaririi penale in cazul procurorului-sef al DIICOT Alba, Ioan Muresan.

"Pe drum, am vazut pe internet tot felul de articole si comentarii si sunt trist si dezamagit ca se incearca sa se insinueze ideea unei lupte intre institutii. Inca de cand eram arestat am spus raspicat si sustin, sus si tare, ca nu este o lupta intre institutii. Sunt institutii ale statului, institutii de forta, care trebuie sa lupte cu infractionalitatea si nu intre ele. Si nu este vorba de nicio lupta intre institutii", a conchis Berbeceanu.

Procurorul sef al DIICOT Alba, Ioan Muresan, procurorul Nicolae Cean si ofiterul de politie judiciara de la DIICOT Alba, Alin Muntean, sunt urmariti penal de catre procurorii DNA, fiind acuzati de abuz in serviciu, cu referire la modul in care a fost instrumentat un dosar in care este anchetat fostul sef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1013 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by