Fost ofiter din DNA, retinut de procurorii anticoruptie pentru folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 19 martie 2014, 18:09 Dosare Anticoruptie


Un fost ofiter de politie judiciara din cadrul DNA, in prezent ofiter la IPJ Constanta cu grad de comisar sef, a fost retinut miercuri, pentru 24 de ore, de catre procurorii DNA, fiind acuzat de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii si favorizare a faptuitorului, informeaza Directia Nationala Anticoruptie intr-un comunicat.

Comunicatul integral transmis de DNA:

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore (incepand cu data de 19 martie 2014, ora 15.30) a inculpatului MANOLACHI DAN EMIL, la data faptelor ofiter de politie judiciara in cadrul DNA, in prezent ofiter la I.P.J. Constanta cu grad de comisar sef, sub aspectul savarsirii infractiunilor de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii si favorizare a faptuitorului.

Din ordonanta de retinere intocmita de procurori a rezultat ca exista date si indicii temeinice potrivit carora:
  • In cursul anului 2012, comisarul sef Manolachi Dan Emil activa in calitate de ofiter de politie judiciara in cadrul DNA si, in aceasta calitate, a fost delegat din data de 2 iulie 2012 sa efectueze acte de cercetare intr-un dosar aflat in instrumentare la Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie.
  • In baza atributiilor de serviciu si a ordonantei de delegare a procurorului, comisarul sef Manolachi Dan Emil a intrat in posesia informatiilor existente in dosarul respectiv, date care nu erau destinate publicitatii. Aceste informatii reprezentau: continutul denuntului care a stat la baza inregistrarii dosarului, solicitarea si dispunerea autorizatiilor de interceptare de catre instanta de judecata, rezultatul activitatilor infractionale monitorizate urmare a autorizarii de catre instanta, aspecte de ordin tactic privind ancheta si realizarea momentelor operative.
  • Informatiile din dosarul respectiv au fost accesate de comisarul sef Manolachi Dan Emil, in virtutea atributiilor de serviciu, fiind transmise unui comisar al Garzii Financiare - sectia Constanta, Fronea Ciprian Mihail (suspect in prezenta cauza). Acesta din urma le-a transmis mai departe fostului comisar general Sorin Florea (suspect in prezenta cauza) care, prin intermediul subordonatilor sai, comisari din cadrul structurii centrale Tomescu Eduard si Buduleanu Madalina (suspecti in cauza), l-au incunostintat pe un coleg al lor despre existenta unui dosar aflat in instrumentarea DNA in care acesta din urma era vizat. Persoana vizata a fost avertizata si despre iminenta realizarii unui moment operativ de prindere in flagrant.
  • Informatiile ce nu erau destinate publicitatii transmise pe circuitul prezentat anterior, i-au permis persoanei vizate, comisar din cadrul Garzii Financiare - structura centrala, sa evite prinderea in flagrant. Acest fapt a condus la ingreunarea anchetei si a identificarii si prinderii faptuitorilor implicati in activitatile infractionale ce faceau obiectul dosarului respectiv.
Inculpatului Manolachi Dan Emil i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand a fi prezentat la Tribunalul Bucuresti, in vederea emiterii mandatului de arestare preventiva pe o durata de 30 de zile.

In cauza procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penal este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3531 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    La brutarie!!! (Miercuri, 19 martie 2014, 21:02)

    UnOarecare [utilizator]

    Toti coruptii ca astia au distrus Romania!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by