DNA: Mihail Vlasov a pretins 1 milion de euro in schimbul influentei asupra arbitrilor din cadrul Curtii de Arbitraj/ Cei 200.000 de euro au fost pusi de denuntator intr-o punga pe care scria "Ati nimerit solutia corecta. Va multumim!" - surse EVZ

de I.R.     HotNews.ro
Miercuri, 19 martie 2014, 11:03 Dosare Anticoruptie


Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus retinerea lui Mihail Vlasov, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, pentru trafic de influenta, urmand a fi prezentat Curtii de Apel Bucuresti pentru emiterea mandatului de arestare preventiva pe 29 de zile.

Din ordonanta de retinere intocmita de procurori a rezultat ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, incepand cu anul 2013, martorul denuntator alaturi de fostul sau partener de afaceri erau parti intr-un dosar de arbitraj, in calitate de parati-reclamanti, dosar inregistrat pe rolul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei.




Comunicatul DNA:

Printr-un intermediar, denuntatorul a aflat ca inculpatul Vlasov Mihail este interesat de industria de tipar din Romania si ca doreste sa-l cunoasca.
La data de 13.03.2014, in urma unei programari prealabile, denuntatorul s-a prezentat la biroul inculpatului Vlasov Mihail, situat in sediul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, unde, pe parcursul discutiei, inculpatul i-a pretins denuntatorului suma de 1.000.000 euro pentru a-l ajuta sa castige procesul respectiv. Dupa mai multe negocieri, in finalul discutiei, Vlasov Mihail i-a propus denuntatorului urmatoarea intelegere: sa-i promita acestuia suma de 1.000.000 euro, iar, pana la termenul din 19.03.2014, sa ii dea 200.000 euro, urmand a primi de la instanta mai multe termene de judecata, astfel incat sa aiba timpul necesar sa achite, in transe, intreaga suma de bani.

La data de 18.03.2014, in jurul orelor 20:00, Vlasov Mihail s-a intalnit cu denuntatorul in incinta unui restaurant din Bucuresti, prilej cu care, inculpatul, i-a reiterat acestuia, pretinderea sumei de 1.000.000 euro, in schimbul influentei pe care a lasat sa se creada ca o are asupra arbitrilor din cadrul Curtii de Arbitraj International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, promitand ca ii va determina pe acestia, ca in exercitarea atributiilor de serviciu sa pronunte o solutie favorabila denuntatorului.

In aceleasi imprejurari, inculpatul Vlasov Mihail i-a invederat denuntatorului faptul ca, initial trebuie remisa suma de 200.000 euro, urmand ca ulterior, dupa ce instanta de arbitraj urma sa dispuna amanarea cauzei, pana la urmatorul termen de judecata, acesta sa ii mai remita inca 300.000 euro, in acelasi scop. Dupa remiterea acestei sume de bani, instanta de arbitraj urma sa dispuna o solutie favorabila denuntatorului.

In continuare, la data de 18 martie 2014 s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante, asupra inculpatului fiind gasita suma de 200.000 euro.


Potrivit unor surse citate de Evenimentul Zilei, Mihail Vlasov a insistat foarte mult ca persoana sa accepte targul. Afaceristul ii tot spunea: Domnule, nu am atatia bani, un milion de euro! Si apoi eu am dreptate in acest proces!". Vlasov i-ar fi spus insa: "Hai, promite-mi ca-mi dai banii! Te astept sa imi dai in rate, eu mai aman procesul". Cazul ar fi urmat sa fie tergiversat pana cand afaceristul ar fi reusit sa plateasca integral suma pretinsa. Afaceristul a acceptat si luni s-a dus la DNA.

Cazul avea termen miercuri la Curtea de Arbitraj, al carui prim-vicepresedinte este chiar Mihail Vlasov.

Marti seara, dupa ce s-a intors de la Braila, unde participase la o inmormantare, Vlasov i-a dat un SMS afaceristului si i-a dat intalnire la Hotel Hilton, in jurul orelor 20.00, relateaza EVZ.

Acolo, Vlasov si afaceristul au stat de vorba la o masa in restaurant, apoi a plecat la masina fara sa ia mita. El si-a trimis soferul, pe Adrian Onofrei, sa ia banii. Cei 200.000 de euro pe care a fost inscriptionat cu substanta fluorescenta au fost pusi de denuntator intr-o punga pe care scria "Ati nimerit solutia corecta. Va multumim!". Soferul a dus punga cu bani la masina Imparatului, aflata in parcarea hotelului. Atunci au aparut si anchetatorii care organizasera prinderea in flagrant.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























12444 vizualizari

  • +22 (22 voturi)    
    ah ce ma bucur (Miercuri, 19 martie 2014, 11:12)

    Catalin_N [utilizator]

    ..ca sunt depistati scursurile astea de oameni care isi bat joc de Romania si de romanii cinstiti.

    Din cauza multora ca el economia e la pamant. Ce putregaiuri !
    • -8 (14 voturi)    
      SNOWDEN-VLASOV !!! Nu rideti inainte de a citi. (Miercuri, 19 martie 2014, 13:00)

      pointless man [utilizator] i-a raspuns lui Catalin_N

      Vasazica NSA spioneaza pe rupte TOTI cetatenii planetei. Groaznic (?!) CE au de ascuns respectivii cetateni ? Practic NIMIC (mici furtisaguri, amantlicuri, etc. - nu prea cred ca NSA sta sa detalieze cine-cu-cine-traieste).

      Acolo unde treaba devine serioasa ar fi relatiile comerciale dintre diverse firme. Adica NSA AR PUTEA folosi informatiile culese spre a le vinde celor interesati.

      NICI O LEGISLATIE DIN LUME NU POATE PREVENI ASA CEVA.

      Solutia ? ATENTIE MAXIMA la profilul moral al celor alesi (ma refer la tarile cu adevarat libere, nu la Romania). Doar OAMENII pot frina aceasta noua forma de coruptie - legile prea putin.

      Restul este bla-bla de neo-hipioti cretinoizi care cred ca SALVEAZA LUMEA repetind afacerea Watergate (care chiar a fost o mare epurare morala).
      • +4 (4 voturi)    
        /// (Miercuri, 19 martie 2014, 15:37)

        hmara [utilizator] i-a raspuns lui pointless man

        Da, sigur, si marmota ce spunea in cazul Vlasov- intergalacticul?
  • +16 (18 voturi)    
    ce fara de mila (Miercuri, 19 martie 2014, 11:21)

    victor L [utilizator]

    sint acesti procurori; pe Vlasov amantlicul cu Mona probabil ca il costa scump, asa ca a vrut sa faca si el un euro de-o suta-doua de mii :P
    • +6 (6 voturi)    
      Corect! (Miercuri, 19 martie 2014, 15:15)

      ticbis [utilizator] i-a raspuns lui victor L

      Ca mai toate basarabencele, Mona era cam rea de musca. Deci Vlasov poate solicita circumstante atenuante...
  • +17 (19 voturi)    
    /// (Miercuri, 19 martie 2014, 11:23)

    hmara [utilizator]

    Base e de vina!

    Stim mazetelor, ne-am plictisit. Mai veniti si cu altceva.
    Asteptam parerile acestor corifei ai dreptatii: diebase, evoque, mazeta , adrian 1224, finutaza///, mrs, antitot, etc.
    Dar numai dupa ce treceti pe la caserie.
    • +12 (12 voturi)    
      mi-ai luat-o inainte! (Miercuri, 19 martie 2014, 13:34)

      hot news [utilizator] i-a raspuns lui hmara

      Asta vroiam sa spun: asteptam campania "Free Vlasov!" la Latrina 3 si urletele mazetelor "este vina lui base! E o inscenarea de-a lui macovei, omul este nevinovat, este o razbunare politica!"
  • +16 (16 voturi)    
    bine ca pica si asta (Miercuri, 19 martie 2014, 11:25)

    Gobelin [utilizator]

    inca unul din "stalpii" PNL-ului, preten bun cu madam Pivniceru.
    va dati seama ca /// asta era cat pe ce sa puna mana pe Registrul Comertului?
  • +15 (15 voturi)    
    1000.000 euro mita !! (Miercuri, 19 martie 2014, 11:39)

    sile1 [utilizator]

    E plina tara de javre.

    Vai de capul omului simplu pe deasupra caruia javrele se imbogatesc din afaceri necinstite,trafic de influenta,etc.

    Felicitari celor de la DNA !!
  • +12 (12 voturi)    
    Si... (Miercuri, 19 martie 2014, 11:48)

    Zummm [utilizator]

    A NIMERIT-O ! :))))
  • +19 (19 voturi)    
    Influenta directa (Miercuri, 19 martie 2014, 12:01)

    mulhausen [utilizator]

    Vlasov a schimbat regulamentul Curtii si in prezent regulamentul spune ca EL INSUSI NUMESTE ARBITRII IN DOSARE (peste tot in lume arbitrii sunt numiti de partile in litigiu iar acestia desemeaza apoi un supraarbitru).
    Daca as avea un arbitraj pierdut acum, cu arbitri numiti de Vlasov, as contesta decizia pe motiv ca arbitrii au fost numiti de un individ retinut (arestat sper) taman pentru trafic de influenta cu arbitrii.
    • +12 (12 voturi)    
      CORECT! (Miercuri, 19 martie 2014, 13:18)

      subcultura [utilizator] i-a raspuns lui mulhausen

      Exact asta este!. de cand a schimbat regulamentul numarul dosarelor a scazut f mult, partile preferand sa faca arbitraje ad-hoc sau sa se judece in instantele normale numai sa nu aiba de a face cu persoanele respective. Majoritatea arbitrilor reputati ce activau inainte au preferat sa renunte la aceasta calitate.
      Ar fi interesant de aflat in cate dosare din nr total de dosare a numit-o pe fiica sa arbitru. Pt necunoscatori, aceasta este notar si doctor in "filozofia dreptului".
  • +14 (14 voturi)    
    sunt doua variante (Miercuri, 19 martie 2014, 12:13)

    math [utilizator]

    - un alt ticalos fara scrupule, atotputernic al sistemului, a fost prins, si sa poate ca va fi pedepsit corespunzator
    - justitia tiranului continua abuzurile si ataca oamenii de bine care sustin poporul si partidele care lupta impotriva dictaturii.

    Voi nici nu va puteti imagina ce averi au acesti oameni !! Acel top 300 sau 500 este realizat pe baza unor proprietati/venituri cvasilegale si impozitate, gen imobiliare, dividende, actiuni, dobanzi, chirii, conturi bancare.... Oamenii din sistem s-au chinuit toata viata sa fure si sa isi ascunda averile.
  • +17 (17 voturi)    
    mic indrumar pentru DNA (Miercuri, 19 martie 2014, 12:14)

    Mariicaialbastri [utilizator]

    in cazul in care conu Mișu (Pour les connaisseurs à qui rien n'échappe) de voie, de nevoie se va metamorfoza într-un canar și va începe să cînte:

    http://dumitrudobrev.wordpress.com/2012/02/21/noul-regulament-de-arbitraj-diavolul-se-ascunde-in-detalii/

    Mai e și un alt articol intitulat "DE CE NU ARE URSUL COADĂ?" publicat de acelasi autor in Revista Romana de Drept al Afacerilor nr. 3/ 2013 unde se poate citi despre politicienii care l-au ajutat pe conu Mișu să-și bage o șopârliță într-un articolaș din noul Cod de procedură civilă astfel încât să nu mai permită părților să-și mai numească proprii arbitri. Și-uite așa și-a făcut conu Mișu morișcă de luat șpăgi la Curtea de arbitraj. Și asta se poate verifica foarte simplu. Invit onor. DNA să trimită un grefier să noteze numele arbitrilor din dosare când e zi de ședință. Eu bag mîna în foc că in afară de Bogdan Olteanu, Vanda Vlasov, Alina Gorghiu, Tudor Chiuariu și de Excelența Sa nu mai intră nimeni în dosarele alea deși sunt profesori universitari și foști judecători (pensionari) de la sectia comercială a ICCJ care ar putea să facă treabă mult mai bună decît șleahta asta de secături...

    PS. Azi a a fost un nou 8 martie la noi la cabinet cu șampanie și prăjituri după vestea asta cu conu Mișu. Eu nu sunt prea bisericos dar o să o trimit pe nevastă-mea să se roage pentru sănătatea celor de la DNA, că mare pomană și-au făcut
    • +3 (3 voturi)    
      . (Miercuri, 19 martie 2014, 15:28)

      tirolez [utilizator] i-a raspuns lui Mariicaialbastri

      Eu nu inteleg, cati bani vor de fapt? Ceri mita 1 milion cand stii si vezi ce se intampla in jurul tau? Cat de lacom poti sa fii? Si la varsta asta.
      • +2 (2 voturi)    
        da si tu click aici (Miercuri, 19 martie 2014, 16:04)

        Mariicaialbastri [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

        http://7est.ro/actualitate/justitie/item/954-camatarii-si-mafia-cazinourilor-il-toaca-marunt-pe-milionarul-iesean-mihai-vlasov-asa-cred-procurorii-si-ziaristii-din-bucuresti.html

        http://www.capital.ro/cum-joaca-vlasov-ruleta-ruseasca-cu-soarta-firmelor-189704.html

        http://www.bzi.ro/presedintele-ccir-ieseanul-mihail-vlasov-acuzat-ca-a-cheltuit-5-milioane-de-euro-in-interes-propriu-290956

        http://old.ieseanul.ro/articol/ziar/iasi/seche-imi-repara-masina/7416/

        Deci omul e dependent de ruletă/poker adică ludoman:

        - preocuparea: subiectul are ginduri frecvente de a juca, despre experiente in jocuri din trecut, viitor sau fantezii
        - toleranta: ca si in toleranta la droguri subiectul necesita experiente cit mai multe si lungi pentru a simti aceeasi placere
        - sevrajul: nelinistea sau iritabilitatea asociate cu incercarea de a reduce sau inceta jucatul
        - portita de scapare: subiectul joaca pentru a-si ameliora starea psihologica sau a scapa de probleme
        - urmarirea: subiectul incearca sa cistige jocurile pierdute prin alte jocuri
        - minciuna: subiectul incearca sa ascunda obiceiul sau fata de familie, prieteni sau medic
        - pierderea controlului: persoana incearca fara succes sa reduca jucatul
        - actele ilegale: persoana incalca legea pentru a obtine bani si a recistiga jocurile pierdute
        - isi risca relatia cu partenerul: persoana joaca in ciuda riscului de a-si pierde partenerul de viata, serviciul sau alte oportunitati semnificative
        - imprumutul: persoana se intoarce spre familie, prieteni sau alte persoane pentru asistenta financiara ca rezultat al jucatului.
      • +2 (2 voturi)    
        Vlasov (Miercuri, 19 martie 2014, 17:20)

        Craciunitza [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

        Lacomia este o boala .. incurabila si ce-i mai rau .. este foarte contagioasa!! Domnilor si doamnelor de la D N A .. va sarutam mainile si ne rugam , sa va dea Bunul DUMNEZEU, multa sanatate !! Poate , in curand, vom scapa de aceasta pecingine LACOMIA si de purtatorii ei !! DOAMNE AJUTA!!
  • +11 (11 voturi)    
    Miting la Universitate!!! (Miercuri, 19 martie 2014, 13:21)

    titirica [utilizator]

    Camatarii din Bucuresti anunta miting sambata la universitate!!!

    E aberand ca DNA sa le intrerupa cea mai importanta sursa de venit!! Pai unde e apararea drepturilor camatarilor???

    Incredibil asa ceva...pai cum sa nu lasi omul sa ia 1,000,000 EUR spaga??? camatarii cu ce mai traiesc???

    La CEDO direct
  • +9 (9 voturi)    
    mafiot (Miercuri, 19 martie 2014, 13:51)

    ionelcoroiu2010@gmail.com [utilizator]

    mafiot de mafiot , inclusiv cei care l-au numit acolo !! Asta-i Romania ! plina de mafioti ! unde erau astia inainte de 1989 ???niste gunoaie !
  • +4 (4 voturi)    
    Marele roman vlasov!! (Miercuri, 19 martie 2014, 15:19)

    soundtrack [utilizator]

    Cum se face ca vlasov are un nume 'englezesc', asa sa crape stanga? cristian troaca,ginerele turtit, nume care pare din republica Moldova, ceva rusofil/rusofon , iubitor de prosperitate occidentala si de exploatare bolsevica!pivniceroaia, adusa ,cred, de prin infinitatea stepelor putiniene si aclimatizata in contextul incetinirii independentei justitiei, chiar a blocarii acesteia.Se pare ca nu poate renunta la vodka, inflamatia de sub ochi pare a fi a lui boris ieltzan. Elementul asiatic e prezent si la ochii lui ponta, palada si altii de prin hoarde.
  • +2 (2 voturi)    
    Necesitatea perfecţionării spăgii. (Miercuri, 19 martie 2014, 16:26)

    VASCO [utilizator]

    Varietatea formei materiale de realizare a şpăgii cu evoluţiile cantitative de la traista cu caltaboşi la punga sau valiza cu milioane de euroi, la transferul în paradisuri fiscale, etc. implicând personalităţi guvernamentale şi non guvernamentale a impus perfecţionarea activităţii anticorupţie cu deosebire cum se vede a DNA. Preocuparea grupurilor de infractori
    de a perfecţiona metodele, au arătat ca posibilă "protejare afacerii prin legii" anume concepute cu sprijinul posibil in necunoştinţă de cauză a multora dintre legiutori, a se vedea ordonaţa Chiţoiu, etc.
    După ce a acaparat şi dispune de peste 7 ani de o
    inattă instituţie respectiv Camera de Comerţ domnul Vlasov a incercat conform unor relatări ale presei să acapareze de la Ministerul Justiţiei Registrul comerţului, mai bine zis veniturile colectate de acesta. A încercat chiar a promova o reglementare legală a acestei afaceri.
    Cred că prin aceasta D-l Vlasov a tulburat alte interese puternic legiferate inclusiv prin vechea şi noua lege a insolvenţei prin care " grupul de specialişti" adună şi cheltuieşte după capul său fără nicio socoteală miloanele de euro din 50 % la taxele de la registrul şi atenţie din 2 %
    "fondul de lichidare" calculează zilnic asupra intrărilor de sume de la agenţii in insolvenţă indiferent de forma de proprietate ( a se vedea creşterea activităţii posibil stimulată ), şi incasat prin reţeaua proprie de perceptori ca o curată activitate non-profit.
    Presa a atenţionat asupra acestei poveri suplimentare, adevărat atentat nejustificat la dreptul de proprietate, d-l Vlasov a incercat a o prelua această mănoasă sursă întrând în coleziune cu alte înterese. Domnul Guşe la insolvenţa Romservice a avut experienţă care a dus ca legea insolvenţţei să cadă în capul Realitatea TV.
    Cred că DNA urmăreşte probabil atent fenomenul cu o largă desfăşurare, "legală" şi la scară naţională chiar în gestiunea M. J. de peste 13
    Şi totuşi nu cred în crima perfectă chiar şi legalizată.
  • +1 (1 vot)    
    vlasov (Miercuri, 19 martie 2014, 17:37)

    Craciunitza [utilizator]

    este frate de cruce cu ffelix voiculescu parca-i vad jucand table , intr-o camera de lux , la jilava !! dar daca se vor inbolnavi , incurabil, precum mircea cozma , baronul de la prahova ? sau baronul de constanta, sau baronul de .. etc toti de la psd !1 hehehe din acest motiv ponta nu vrea sa apara sub firma psd. . ca toata lumea vede cum baronimea sa l-a facut de .. kaka !! se rusineaza cu ei...usl era o umbrela maii mare.. desi ..pnl-ul este si el premiant la puscartiabili si puscariasi , pc-ul va fi in aprilie ..cu felix la jilava .. ce frumos suna felix de jilava..nume de baron cu state grase ..pana de paste / 20 aprilie a.c. / curatenie generala..!! facem ruggaciuni, tinem post si ne dorim o romanie curata si prospera. pupici pentru all friends from d.n.a. . ..
  • 0 (0 voturi)    
    sigur ca acum (Miercuri, 19 martie 2014, 22:06)

    Ellias [utilizator]

    imediat se imbolnaveste, ca doar toti fac la fel: nu au nimic pana cand cer si excrocheaza, dar cum ajunge un militian la ei, cum ii ia damblaua pe toti. Luati-i pe toti excrocii si sa le dati drumul cand va spun eu. Iar averile toate, confiscati-i-le si dati la casele de batrani si copii necajiti.Poate asa scapam si noi de pelagra asta "comunisto-securista" Asa e cand nu mai au masura: s-au invatat odata sa ia si nu mai stiu cand sa se opreasca. Felicitari DNA! Tineti-o tot asa.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by