Deputatul PSD Catalin Radulescu, pus sub control judiciar si acuzat oficial de dare de mita

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 3 martie 2014, 14:03 Dosare Anticoruptie


Deputatul Catalin Radulescu
Foto: cdep.ro
Procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar fata de deputatul PSD Catalin Radulescu, acesta fiind suspectat de efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia si dare de mita in forma continuata.

Care sunt acuzatiile procurorilor DNA, potrivit unui comunicat al institutiei:

In perioada ianuarie 2013 - februarie 2014, Radulescu Catalin Marian, concomitent cu ocuparea functiei de deputat in Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor, s-a ocupat de administrarea si controlul societatii S.C. CONCORDIA CON. STRADE S.R.L., efectuand in acest sens operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia.

Concret, acesta s-a subrogat in drepturile si obligatiile administratorului de drept, manifestandu-se totodata si ca director general al societatii.

Astfel, acesta a efectuat nemijlocit urmatoarele tipuri de operatiuni, care intrau in sfera de competenta a administratorului de drept/directorului general:
 • - a semnat personal documente financiar - contabile si juridice ale societatii  
 • - a efectuat interviuri pentru angajarea personalului
 • - a reprezentat societatea in relatiile cu tertii, negociind in mod direct contracte de executie, de prestari servicii, contracte de executie lucrari in subantrepriza, acorduri de asociere, contracte de cesiune creanta, respectiv lucrari de constructii a drumurilor si autostrazilor;
 • - a supravegheat si controlat in mod direct si nemijlocit activitatile legate de procedurile de participare a societatii la licitatiile publice, precum si activitatea lucratorilor din cadrul serviciului financiar ¬ contabil al societatii, stabilind detalii legate de facturare, plati, garantii bancare s.a.;
 • - a depus diligente de identificare a unor potentiali clienti sau oportunitati de afaceri pentru societatea S.C. CONCORDIA CON. STRADE S.R.L. si de recuperare a unor creante ale societatii,
 • - s-a deplasat la fata locului, in cadrul procedurilor de executie a unor lucrari, pentru supravegherea acestora, negociind si receptia lor;
Spre exemplu, in exercitarea functiei de administrator de fapt si director general de fapt al societatii, Radulescu Catalin Marian a negociat si a obtinut adjudecarea lucrarii de asfaltare a unui centru comercial din Pitesti, semnand in acest sens un contract de executie din partea S.C. CONCORDIA CON. STRADE S.R.L.
In cadrul negocierilor respectivului contract, in luna iulie 2013, deputatul Radulescu Catalin Marian i-a promis 10.000 de lei unei persoane, manager de proiect, pentru ca aceasta sa nu ridice obiectii privind executia lucrarilor de asfaltare, spun procurorii DNA.
Promisiunea respinsa a fost reluata ulterior, la momentul semnarii procesului verbal de receptie, respectiv la 27 august 2013. La acel moment, persoana insarcinata cu avizarea calitatii lucrarii a ridicat obiectiuni cu privire la calitatea lucrarii si, pe cale de consecinta, a conditionat semnarea procesului verbal de receptie de reducerea devizului.
In aceasta imprejurare, deputatul Radulescu Catalin Marian a reluat promisiunea initiala privind oferirea sumei de 10.000 lei, pentru ca functionarul sa semneze procesul verbal de receptie fara obiectiuni (si fara reducerea devizului). Functionarul a refuzat din nou, motiv pentru care procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor a fost semnat cu reducerea devizului.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, respectiv 3 martie 2014 pana la terminarea urmaririi penale, inculpatul Radulescu Catalin Marian trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:- sa se prezinte la organul de urmarire penala, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat;  
 • - sa informeze de indata organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei;
 • - sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat.
 • - sa nu paraseasca tara altfel decat cu incuviintarea prealabila a procurorului
 • - sa nu se apropie de denuntator, de martori si sa nu comunice cu aceste persoane direct sau indirect pe nicio cale;
 • - sa nu exercite in continuare activitati de administrator / director general / director al S.C. CONCORDIA CON. STRADE S.R.L.;
 • - sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.
La data de 3 martie 2014, procurorii i-au adus la cunostinta lui Radulescu Catalin Marian calitatea sa procesuala de inculpat si luarea masurii controlului judiciar, in conformitate cu art. 309 si 212 din Codul de Procedura Penala.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2381 vizualizari

 • +3 (3 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 3 martie 2014, 14:38)

  [anonim]

 • -4 (4 voturi)    
  psd,pc,udmr (Luni, 3 martie 2014, 14:41)

  pecereu [utilizator]

  Doar intr-o directie baieti sa nu cumva sa auzim ,Udrea,Berceanu,Videanu,Boc,Basescu,Ioana Basescu,Mircea Basescu,....Nuuuuuuu.
  Voi doar la comanda lucrati??????
 • +3 (3 voturi)    
  ?! (Luni, 3 martie 2014, 14:57)

  CEAIdeMENTA [utilizator]

  De ceva timp grupul 'inteleptilor' in cauza a stat linistit . Ma miram ca p.s.d.-istii sint atit de curati ; ca de p.n.l.-isti eram plictisit .
 • +1 (1 vot)    
  banc (Luni, 3 martie 2014, 17:33)

  Gobelin [utilizator]

  in Iran, hotii sunt amputati.
  in Finlanda, imputati.
  la noi, deputati.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by