Fostul sef al informatiilor militare, Cristian Bernevig, urmarit penal de DNA Militar

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 13 februarie 2014, 20:51 Dosare Anticoruptie


Fostul sef al Directiei de Informatii a Armatei, colonelul (r) Cristian Bernevig, este urmarit penal de procurorii militari anticoruptie, alaturi de un contraamiral, comandori si alte cadre militare, intr-un dosar in care se verifica modul in care acestia au dobandit locuintele de serviciu.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca fostul sef al Directiei de Informatii ale Armatei (DIA), Catalin Bernevig, este urmarit penal in legatura cu modul in care a dobandit locuinta de serviciu.

Potrivit surselor citate, alaturi de acesta sunt urmariti penal si contra-amiralul activ Catalin Dumistracel, generalul in rezerva Neculae Otelea, recent condamnat definitiv de ICCJ la patru ani de inchisoare cu executare in dosarul privind contractul de instrainare de tehnica militara scoasa din uz societatii Tofan Steel, comandorul in rezerva Nicolae Vladutiou, comandorul Uce Gigi Cristinel si comandorul in rezerva Toader Cocardan.

Sursele judiciare citate spun ca acestia au incalcat ordinele si normele legale in vigoare la momentul in care au cumparat locuintele de serviciu. Potrivit acelorasi surse, acuzatiile din dosar sunt de abuz si fals, cei urmariti penal dobandind fara a avea dreptul locuintele puse la dispozitie de Armata.

Intr-un alt dosar, fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu si alti zece generali si colonei au fost trimisi in judecata tot in legatura cu modul de cumparare a unor locuinte de serviciu.

Catalin Bernevig este autorul unui accident rutier in care au murit cinci persoane - patru civili si un militar. Accidentul a avut loc in decembrie 1997, cand el se afla la conducerea Directiei de Informatii a Armatei. El a fost condamnat de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare, din care a facut doar cateva luni, datorita unei gratieri colective.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2536 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by