ANI: Agent principal de la Serviciul Permise Bucuresti nu poate justifica peste 62.000 de euro

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 13 februarie 2014, 20:03 Dosare Anticoruptie


Un agent principal in cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor Bucuresti este verificat de Agentia Nationala de Integritate (ANI) pentru fals in declaratii si imposibilitatea de a justifica peste 62.000 de euro, informeaza ANI.

ANI precizeaza ca a constatat, in urma procedurilor de evaluare, existenta unei diferente nejustificate, de 276.827 lei (aprox. 62.208 euro), intre averea dobandita si veniturile realizate, impreuna cu familia, de catre Gabriel Florentin Gheorghe, agent principal in cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor Bucuresti, noteaza Mediafax.

ANI a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de Gabriel Gheorghe in perioada exercitarii functiei publice.

"In urma procedurilor de evaluare, au rezultat si indicii privind savarsirea de catre Gheorghe Florentin Gabriel a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 330 din noul Cod Penal al Romaniei, conform caruia "Declararea necorespunzatoare adevarului, facuta unei persoane dintre cele prevazute la art. 175, in vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci cand, potrivit legii ori imprejurarilor, declaratia facuta serveste pentru producerea acelei consecinte, se pedepseste cu inchisoare de la trei luni la doi ani sau cu amenda", intrucat depozitele bancare constituite de catre Gheorghe Florentin Gabriel impreuna cu familia, precum si sumele de bani primite cu titlu gratuit din partea mamei si a socrilor, elemente care au generat diferenta nejustificata intre averea dobandita si veniturile realizate de sus numiti, nu au fost mentionate in nicio declaratie de avere depusa pana in prezent", se arata in comunicatul ANI.

Agentia mai informeaza ca a dispus si sesizarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3, Bucuresti, in vederea efectuarii de cercetari cu privire la posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 330 din noul Cod penal.

Potrivit sursei citate, Gheorghe Florentin Gabriel a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Gabriel Gheorghe a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, se mai arata in comunicat.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1189 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    Comment sters de user (Joi, 13 februarie 2014, 20:07)

    polonyca [anonim]

  • +3 (3 voturi)    
    Cate un linsat (Joi, 13 februarie 2014, 21:02)

    UnCititor [utilizator]

    Intr-o tara cu mii de astfel de cazuri, din cand in cand ni se arunca cate un astfel de caz. Pe post de circ.
    62000 eur? Pe bune???
  • +4 (4 voturi)    
    Echipa examinatori Parcu Carol (Joi, 13 februarie 2014, 21:47)

    Zik [utilizator]

    Daca intrebati pe oricine a dat examen la parcu carol, acolo in echipa de examinatori este una bucata bizon care da permisu doar daca platesti cei 300eur! Se stie ca daca ai cazut la ala, ori iei cu shpaga ori te pica 99%! Iar de partea firmelor care invata sa conduci shareta, e unu care i-a turnat si acu orice elev care termina la acel om nu ia permisu nici in vecii vecilor! Ai turnat...sa vezi viata pe tine de acu incolo....!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by