Director adjunct la ANAF, trimis in judecata pentru fals in declaratiile de avere

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 31 ianuarie 2014, 17:48 Dosare Anticoruptie


Procurorii Parchetului General l-au trimis in judecata pe Nicusor Dragan, director general adjunct in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, pentru fals in declaratiile de avere, scrie Agerpres.

In acelasi dosar, a fost trimisa in judecata si sotia acestuia, Roxana Alina Dragan, acuzata tot de fals in declaratii.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Nicusor Dragan, in calitate de director general adjunct in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, a facut declaratii necorespunzatoare adevarului cu ocazia depunerii declaratiilor de avere din data de 25 octombrie 2010 si data de 15 iunie 2011.

Totodata, Roxana Alina Dragan, in calitate de expert in cadrul Ministerului Finantelor Publice, a facut declaratii necorespunzatoare adevarului cu ocazia depunerii declaratiilor de avere din data de 3 noiembrie 2010 si data de 19 aprilie 2011.

Dosarul se va solutiona la Judecatoria Sectorului 5.

Ancheta in acest dosar a inceput in urma unor sesizari depuse de Agentia Nationala de Integritate (ANI) in anul 2011, care il acuza pe Nicusor Dragan, director general adjunct in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala - Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, pentru savarsirea infractiunii de spalare a banilor.

ANI sustinea atunci ca, in urma evaluarilor, inspectorii de integritate au descoperit ca Nicusor Dragan a efectuat mai multe tranzactii imobiliare cu terenuri, in valoare totala de aproximativ 542.300 euro (in perioada februarie - iunie 2010), unul dintre terenuri fiind instrainat chiar la o valoare de 34 de ori mai mare decat pretul real al pietei.

De asemenea, prin aceeasi metoda de supraevaluare a bunurilor, Nicusor Dragan a efectuat tranzactii suspecte cu autoturisme (in perioada 2006 - 2008, respectiv, 2010 - 2011).

Separat, ANI solicita Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 5 cercetarea Alinei Dragan, expert in cadrul Ministerului Finantelor Publice - Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS), pentru savarsirea infractiunii de fals in declaratii.

ANI sustinea ca datele si informatiile cuprinse in declaratiile de avere si de interese depuse de Alina Dragan in perioada 2010 - 2011 sunt inexacte si incomplete.

Astfel, ea nu a mentionat instrainarea unui teren, in suprafata de 10.229 mp, situat in comuna Clinceni, judetul Ilfov, si nici veniturile, in suma de 2.210.024 lei, reprezentand valoarea obtinuta in urma vanzarii acestei proprietati imobiliare.

In evidentele fiscale nu se regasesc mentiunile efectuate cu privire la detinerea unei cote de 1 dintr-un teren intravilan, in suprafata de 1.550 mp, situat in Bucuresti.

De asemenea, Alina Dragan nu a mentionat in declaratia de avere depusa in anul 2010 un autoturism marca Audi A8 si detinerea unei suprafete de teren de 15.000 mp, situata in judetul Ilfov, desi, conform evidentelor fiscale, aceasta figureaza ca avand suprafata de 5.851 mp.

In plus, Alina Dragan nu a mentionat depozitele bancare constituite in perioada 2010 - 2011, in cuantum total de 639.293 euro si 1.310.262 lei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4390 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Saracul! (Sâmbătă, 1 februarie 2014, 9:40)

    minus [utilizator]

    Ce o fi patimit sa fie tarat in noroiul basist?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by