Dosarul in care Puiu Popoviciu este judecat pentru tranzactii cu un teren in Baneasa - un nou termen la Curtea de Apel Bucuresti

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 18 noiembrie 2013, 7:07 Dosare Anticoruptie


Curtea de Apel Bucuresti incepe luni audierea inculpatilor din dosarul in care omul de afaceri Gabriel 'Puiu' Popoviciu a fost trimis in judecata in legatura cu tranzactii privind un teren din Baneasa, prejudiciul rezultat fiind de aproape 620 de milioane de lei. La termenul din 14 octombrie, cei 11 inculpati din dosar nu au dorit sa recunoasca faptele de care sunt acuzati pentru a se prevala de art. 320 din Codul de procedura penala privind reducerea pedepsei in acest caz si au spus ca vor sa dea declaratii, anunta Agerpres.

Totodata, la termenul din octombrie, presedintele completului a admis cererile avocatilor lui Puiu Popoviciu si Ilie Cornel Serban de a copia suportii optici de pe care au fost facute transcrierile de la dosar, pentru a verifica daca exista o concordanta intre transcrieri si suportul original.

De asemenea, avocatii celor doi au cerut pentru studiere si dosarele in care se afla solicitarile Parchetului, precum si incheierile instantei prin care s-au aprobat efectuarea de inregistrari telefonice, in mediu ambiental, efectuarea de perchezitii informatice si domiciliare.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu si fostul sef al DGIPI Cornel Serban au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie alaturi de alte noua persoane in dosarul privind terenul din Baneasa. Prejudiciul cauzat USAMV este de aproape 620 de milioane de lei.

Potrivit DNA, omul de afaceri este acuzat de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata, precum si de dare de mita, iar fostul sef al DGIPI, de complicitate la dare de mita si favorizarea infractorului.

In acelasi dosar au mai fost deferiti justitiei alti inculpati care ocupau respectivele functii la data comiterii faptelor: Ioan Niculae Alecu, rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, Mihai Ion Florin Luican, prefect al municipiului Bucuresti si presedinte al Comisiei municipiului Bucuresti de aplicare a Legii 1/2000, Gabriel Toader, secretar Prefectura Bucuresti si membru al Comisiei municipiului Bucuresti de aplicare a Legii 1/2000, Ioan Todiras, viceprimar al Primariei Sectorului 1 Bucuresti, Lizeta Minea, secretar Primarie Sector 1 si membru a subcomisiei de aplicare a Legii 1/2000 din cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti, Gheorghe Petrulian, sef OCOOTA Bucuresti si membru al Comisiei municipiului Bucuresti de aplicare a Legii 1/2000, Stefan Diaconescu, secretar stiintific si rector in cadrul USAMV Bucuresti, toti pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata, Petru Pitcovici, sef Divizie Operatiuni din cadrul Directiei Generale Anticoruptie din MAI pentru complicitate la dare de mita si favorizarea infractorului, si Andrei Mihai Bejinaru, pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























785 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    oare comentariile impotriva Puiului (Luni, 18 noiembrie 2013, 8:26)

    nellino [utilizator]

    Sunt considerate anti-basiste?
  • +1 (1 vot)    
    Acest Popoviciu, (Luni, 18 noiembrie 2013, 9:00)

    danbaloiu [utilizator]

    ginere al temutului demnitar comunist Ion Dinca, are multe incrucisari cu persoane politice de vârf: Basescu, Videanu, Tariceanu..., care au pus serios umarul la afacerea Baneasa. Are oare justitia "independenta" necesara sa faca dreptate?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by