DNA: Realitatea Media si alte doua societati, urmarite penal in dosarul insolventei Realitatea Media

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 17 octombrie 2013, 16:58 Dosare Anticoruptie


Procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de trei societati comerciale in dosarul privind activitatile infractionale desfasurate in cadrul procedurii de insolventa a SC 'Realitatea Media' SA. Directia Nationala Anticoruptie a pus sub invinuire SC 'Realitatea Media' SA, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de spalare a banilor, avand in vedere ca exista date si indicii temeinice ca a fost finantata cu bani proveniti din evaziune fiscala, transferul banilor fiind realizat sub forma unor contracte de imprumut, se arata intr-un comunicat al DNA.

Pana in acest moment, procurorii DNA au inceput urmarirea penala si fata de trei persoane juridice, si anume:

1. SC "Realitatea Media" SA, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de spalare a banilor, avand in vedere ca exista date si indicii temeinice ca a fost finantata cu bani proveniti din evaziune fiscala, transferul banilor fiind realizat sub forma unor contracte de imprumut.

2. SC "Strategies-Research-Investments" SRL, in sarcina careia s-au retinut infractiunile de fals in inscrisuri sub semnatura privata si participatie improprie la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, avand in vedere ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, in favoarea acestei societati au fost falsificate documente, prin antedatare, pentru a modifica registrul actionarilor. Documentele astfel modificate au fost depuse la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti unde s-au formulat cereri de inregistrare a mentiunilor privind schimbarea actionariatului, in scopul prejudicierii creditorilor SC 'Realitatea Media' SA.

3. Rovigo SPRL,
in sarcina careia s-a retinut infractiunea de bancruta frauduloasa, avand in vedere ca exista date si indicii temeinice ca societatea a fost folosita pentru instrainarea marcilor Realitatea Media.

DNA precizeaza ca invinuirile au fost aduse la cunostinta reprezentantilor legali ai celor trei societati.

In acest dosar au fost puse sub invinuire 12 persoane, printre care omul de afaceri Maricel Pacuraru, asociat al lui Cozmin Gusa si Fabian Schwartzenberg, fratele lui Elan Schwartzenberg.

Ei sunt acuzati ca au derulat actiuni infractionale pentru influentarea deciziilor in procedura insolventei, in mod direct sau prin persoane fizice ori juridice interpuse, in scopul influentarii deciziilor referitoare la SC 'Realitatea Media' SA si preluarii controlului asupra acestei.

De asemenea, sunt urmariti penal Daniela Ionescu, Monica Hoffman, Adrian Radu, Adrian Marian Vilsan, Tamara Batrinache, Ioana Nadolu, Geraldina Neagoe, Carmen Stancescu, acuzati ca s-au implicat in fapte care se circumscriu infractiunilor de spalarea banilor, complicitate la inselaciune, bancruta frauduloasa, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor sub forma complicitatii, a participatiei improprii sau a tentativei, fals in inscrisuri sub semnatura privata.

  • Cozmin Gusa a fost joi la DNA

Cozmin Gusa a fost, joi, la DNA pentru a-i fi aduse la cunostinta acuzatiile in cazul societatii la care el este actionar si care a preluat controlul Realitatea Media, in dosarul in care au fost puse sub invinuire 12 persoane, printre care si asociatul sau in firma, Maricel Pacuraru, potrivit Mediafax. Cozmin Gusa a declarat ca a fost chemat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru a i se aduce la cunostinta, in calitatea sa de reprezentant al firmei, acuzatiile formulate impotriva persoanei juridice SC Strategies Research Investments SRL, societatea care a preluat Realitatea Media si in care el este actionar cu 50 la suta.

El a precizat ca nu crede ca Maricel Pacuraru, care detine tot 50 la suta din actiunile SC Strategies Research Investments SRL si care a fost pus sub invinuire pentru prejudicierea societatii Realitatea Media, a comis vreo ilegalitate, aratand ca, in opinia sa, acest dosar ar avea la baza un denunt calomnios. Cozmin Gusa a mai spus ca "cei mai deranjati in acest caz sunt cei doi parteneri de afaceri, Victor Ponta si Sebastian Ghita". "Unul este suparat pentru ca este criticat tot timpul, si aici ma refer la iresponsabilul vesel Victor Ponta, iar celalalt, Ghita, este derajat de faptul ca trebuie sa returneze foarte multi bani Realitatii TV, iar in acelasi timp face foarte multe probleme postului de televiziune, in incercarea lui de a-l aduce in faliment", a declarat Gusa.

Este pentru a doua oara in cursul acestui an cand DNA deschide urmariri penale impotriva unor societati comerciale din domeniul media, dupa cazul Antena Group-Sorin Alexandrescu, in care respectivele companii - Antena TV Group, Antena 3 si Intact Publishing - au si fost trimise in judecata la inceputul acestei luni.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2808 vizualizari

  • +2 (4 voturi)    
    Realitatea TV nu reprezinta interesele Romaniei (Joi, 17 octombrie 2013, 18:56)

    Gryphus [utilizator]

    Realitatea TV s-a transformat intr-o masinarie de propaganda impotriva intereselor Romaniei si trebuie ori sa fie inchisa ori deparazitata de Cozmin Gusa & KGB Co.
  • +1 (1 vot)    
    Scharzeneger si elanii (Joi, 17 octombrie 2013, 20:23)

    tzepes [utilizator]

    Le doresc un suculent ALUPIGUS !
    Puscarie lunga si neintrerupta !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by