VIDEO Deputatul PNL Grigore Craciunescu, trimis in judecata pentru conflict de interese

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 17 octombrie 2013, 10:25 Dosare Anticoruptie


Deputatul PNL Grigore Craciunescu a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului General pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, dupa ce a acordat, pe vremea cand era primar al municipiului Pascani, contracte unor firme in care fiul sau era actionar principal sau administrator, anunta Agerpres. Potrivit Parchetului, Grigore Craciunescu, in calitate de primar al municipiului Pascani, a perfectat 9 acte juridice cu societati comerciale (in cadrul uneia dintre acestea activand pana la momentul dobandirii calitatii de primar) al caror reprezentant legal era fiul sau, realizandu-se, astfel, un folos material pentru acesta, la diferite intervale de timp.



Unul dintre aceste acte juridice vizeaza concesiunea prin incredintarea unei suprafete de teren intravilan, situat vis-a-vis de primaria orasului Pascani si in imediata vecinatate a sediului uneia dintre societatile comerciale al caror administrator era fiul primarului.

Atribuirea suprafetei de 110 mp de teren s-a realizat prin concesionare directa, fara licitatie publica, pentru o perioada de 25 de ani, la un pret de 219 euro/an (fata de pretul stabilit intr-un proiect initial al concesiunii de 1.021 euro/an), pentru construirea unei parcari ce urma sa deserveasca laboratorul de analize medicale care apartinea familiei primarului.

Celelalte acte juridice au avut ca obiect derivat activitatea de publicitate stradala prin panouri publicitare si/sau totemuri de mari dimensiuni, amplasate pe suprafete de teren de la 1 mp pana la 5 mp, in intravilanul orasului Pascani, in zonele cu cea mai buna vizibilitate, cu expunere si receptare eficiente, atat pentru traficul pietonal, cat si pentru cel auto si transportul in comun.

"Toate aceste activitati denota dorinta si diligentele depuse de inculpat pentru stabilirea unor preturi preferentiale pentru societatile familiei sale si pentru facilitarea desfasurarii activitatii acestora", sustin procurorii.

Dosarul se va judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























581 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    inca o bila alba..... (Joi, 17 octombrie 2013, 10:53)

    translativus [utilizator]

    .....pentru justitie !
    Bravo, la cat mai multi....daca nu chiar toti !
  • +1 (1 vot)    
    pariu (Joi, 17 octombrie 2013, 14:06)

    moby dick [utilizator]

    ... ca si nenea asta o sa spuna ca-i dosar politic, ca-i mana lui Basescu, ca procurorii sunt aserviti,etc.. ?

    Sunt curios, la anul pe vremea asta, cand sper ca se vor trimite in judecata si aresta din ce in ce mai multi figuranti, cine o sa mai fie de vina ? Darth Vader ?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by