Vasile Mihalachi (PSD), vicepresedinte al Consiliului Judetean Vaslui, a fost trimis in judecata de procurorii DNA

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 11 octombrie 2013, 13:52 Dosare Anticoruptie


Vicepresedintele Consiliului Judetean Vaslui Vasile Mihalachi (PSD) a fost trimis in judecata, alaturi de alte trei persoane, sub acuzatia de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

Cine sunt persoanele trimise in judecata de procurorii DNA, potrivit unui comunicat postat pe site-ul institutiei:
  • Vasile Mihalachi, vicepresedinte al Consiliului Judetean Vaslui
  • Liviu Butnaru, director al Agentiei Judetene Vaslui a Autoritatii Rutiere Romane
  • Vasile Vieru, director executiv adjunct in cadrul Directiei Tehnice a Consiliului Judetean Vaslui
  • Danut Ropota, referent in cadrul Agentiei Judetene Vaslui a Autoritatii Rutiere Romane.
Care sunt acuzatiile procurorilor, potrivit referatului citat de DNA:
  • In anul 2008, Butnaru Liviu, Mihalachi Vasile, Vieriu Vasile si Ropota Danut, in calitate de membri ai Comisiei Paritare Vaslui pentru atribuirea traseelor de transport public judetean de persoane, au determinat inlaturarea unor societati comerciale - operatori de transport public rutier - de la atribuirea unor trasee de transport, firme care fie au castigat licitatiile in mod legal fie au fost impiedicate sa participe la alte licitatii.
  • In aceasta modalitate, au fost lezate interesele legale ale operatorilor de transport public care au incercat in mod onest sa dobandeasca dreptul de a desfasura serviciul de transport public pe raza judetului Vaslui.
  • Pe de alta parte, a fost creat un avantaj patrimonial injust pentru operatorii favorizati in suma totala de 2.659.845 lei, reprezentand sumele obtinute din operarea traseelor atribuite nelegal.
  • Societatile comerciale ale caror interese patrimoniale au fost afectate s-au constituit parti civile in procesul penal cu suma totala de 140.000 euro.
Dosarul a fost inaintat spre judecare la Judecatoria Vaslui.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1228 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by