VIDEO Corpul de control al primului-ministru a depus la Parchete 30 de plangeri penale din mai 2012 pana in prezent

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 3 octombrie 2013, 9:20 Dosare Anticoruptie


Corpul de control al primului - ministru a depus la organele de cercetare penala, in perioada 7 mai 2012 - 17 septembrie 2013, 30 de plangeri penale, prin care au fost sesizate 228 posibile fapte penale referitoare la fraudele sau neregulile constatate in ministere, autoritati si institutii ale administratiei publice centrale si locale, societati nationale, companii nationale si societati cu capital majoritar sau integral de stat. Potrivit unui comunicat al Guvernului remis joi, dintre cele 30 de plangeri penale, 26 au fost transmise la DNA si 4 plangeri la Parchetul General.



Cele 4 sesizari trimise la Parchetul General se refera la 59 de posibile fapte de natura penala constatate in urma actiunilor de control efectuate la Ministerul pentru Societatea Informationala - 8 posibile fapte penale savarsite de reprezentanti ai ministerului, ai altor institutii si societati comerciale; Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice - 2 posibile fapte penale savarsite de reprezentanti ai institutiei; Primaria Piatra - Neamt si autoritatile publice locale subordonate -18 posibile fapte penale savarsite de reprezentanti ai primariei, Administratiei Fondului pentru Mediu si ai unor societati comerciale; Primaria Comunei Teisani, judetul Prahova, 31 de posibile fapte penale savarsite de primar, viceprimar, alti reprezentanti ai primariei si ai unor societati comerciale.

De asemenea, cele 26 de sesizari trimise la Directia Nationala Anticoruptie privesc 169 de posibile fapte de natura penala constatate in urma controalelor.

Urmare a dispozitiei premierului Victor Ponta, corpul de control al primului-ministru a efectuat o actiune de documentare privind situatia plangerilor penale depuse la parchete, referitoare la fraudele sau neregulile constatate in ministere, produse anterior datei de 7 mai 2012.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1376 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Asta nu e eficienta, e intoxicare! (Joi, 3 octombrie 2013, 9:37)

    pedepsitorul [utilizator]

    Casa sa-si credibilize actiunile politice viitoare, au generat intai cauza, si dupa aceea orice masura se va lua va fi tocmai justificata!

    Aici nu vorbim de o eficienta a Corpului de Control, vorbim de premeditare, in a justifica permutarile din Justitie, al caror efect urmarit este subordonarea ei!

    Mafia politica lucreaza, felicitari Teleorman!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by