Un fost director din RATB a fost retinut de DNA pentru trafic de influenta

de I.R.     HotNews.ro
Sâmbătă, 21 septembrie 2013, 14:07 Dosare Anticoruptie


Radu-Viorel Jianu, fost director in cadrul RATB, a fost retinut de procurorii anticoruptie pentru 24 de ore, fiind acuzat de trafic de influenta in forma continuata.

Potrivit DNA, in perioada septembrie 2011 – mai 2012, în calitate de director al Departamentului Achiziții Publice din cadrul Regiei Autonome de Transport București, acesta a pretins în mod direct și indirect, de la inculpații Brebeanu Marian, în calitate de reprezentant de drept al SC BURSA METAL SRL și Kiyak Mehmet Gani, în calitate de reprezentant de drept al SC PLAST LINE SRL, suma de 60.000 dolari SUA (30 dolari SUA/tonă deșeuri de metal la o cantitate totală de 2.000 tone), primind în acest sens de la aceștia, direct sau indirect suma totală de 153.000 lei (în trei tranșe 80.000 lei, 33.000 lei, 40.000 lei), precum și de la un intermediar (persoană denunțătoare), suma de 20.000 lei.

În schimbul banilor, inculpatul Jianu Radu – Viorel s-a angajat intervină pe lângă membrii comisiei de vânzare prin negociere directă din cadrul R.A.T.B., astfel încât firmele BURSA METAL SRL și SC PLAST LINE SRL să obțină un contract privind valorificarea și dezmembrarea vehiculelor din parcul propriu al R.A.T.B., în speță a unui număr de 256 mijloace de transport casate ce urmau a fi dezmembrate și valorificate ca deșeuri, iar ulterior, contractul să fie prelungit printr-un act adițional.

Cei trei inculpati au fost retinuti si urmeaza sa fie prezentati la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofițeri din cadrul D.G.A.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.1273 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by