Valcea: Primarul suspendat Emilian Francu, condamnat cu suspendare pentru mita, a revenit la Primarie

de I.B.     HotNews.ro
Joi, 19 septembrie 2013, 23:10 Dosare Anticoruptie


Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Emilian Francu la patru ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita, primarul fiind eliberat dupa cinci luni de inchisoare. Decizia instantei, care nu este definitiva, poate fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti. Potrivit legislatiei in vigoare, Francu se poate intoarce in functia de primar daca instanta nu a dispus o interdictie in acest sens. Joi, Emilian Francu a fost primit cu aplauze de catre colegii din organizatia municipala a PNL Valcea, el declarand ca vrea sa continue proiectele incepute in timpul mandatului sau in municipiu.

Dupa cum stiti, procesul in care am fost acuzat, pe nedrept, s-a finalizat pe fond, la prima instanta - Tribunalul Bucuresti, urmand celelalte etape: la Curtea de Apel si apoi, probabil, la Curtea Suprema. S-a pronuntat o prima sentinta, pe care o respect, exprimandu-mi, in acelasi timp, increderea totala pe care o am in justitie.Voi incerca sa imi demonstrez, in continuare, nevinovatia si sa conving ca tot ceea ce am vrut, prin demersul meu, a fost sa aduc fonduri pentru comunitate, pentru o sarbatoare importanta a acesteia.

Imi cer, inca o data, iertare pentru intreg disconfortul creat orasului si cetatenilor sai. Multumesc tuturor celor care au avut si au incredere in mine", a precizat Francu intr-un comunicat. Primarul spune ca nu va demisiona din functie pentru ca asta ar insemna, in primul rand, sa-i "dezamageasca" pe cetateni si promite ca proiectele pentru care a fost votat vor merge mai departe. 

"Multumesc, de asemenea, echipei de la Primarie, viceprimarilor Gigi Ion Matei, Eduard Virlan si Gheorghe Ionita, care au continuat proiectele demarate de mine, in perioada in care am lipsit.Ii asigur pe toti ramnicenii ca Primaria municipiului si primarul ales de ei le vor fi alaturi pe mai departe si ca, impreuna, vom incerca sa gasim solutiile pentru a face din Ramnic un oras minunat". se mai arata in comunicat. Primarul din Ramnicu Valcea a fost denuntat de catre administratorul firmei de arhitectura, dupa ce Francu i-ar fi cerut 20.000 de euro, respectiv 10 la suta din suma de 200.000 de euro atribuita pentru contractul de prestari de servicii. 

Francu ar fi conditionat semnarea actelor privind incheierea, derularea si executarea contractului de prestari servicii de acordarea sumei de 20.000 de euro, aratau procurorii in rechizitoriu. Emilian Francu a fost eliberat, marti seara, dupa ce Tribunalul Bucuresti l-a condamnat la patru ani de inchisoare cu suspendare.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3136 vizualizari

  • +7 (7 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 19 septembrie 2013, 23:35)

    [anonim]

    • +1 (1 vot)    
      saracul (Vineri, 20 septembrie 2013, 13:27)

      N@xus [utilizator] i-a raspuns lui

      Pai doar ce sa faca, sa-si dea demisia de onoare?
      Ce oameni rai, domnule, ce oameni rai...
  • +6 (6 voturi)    
    ce sa-ti povestesc (Vineri, 20 septembrie 2013, 0:07)

    Anaconda_ [utilizator]

    "Voi incerca sa imi demonstrez, in continuare, nevinovatia si sa conving... ... ... "...bla bla bla.
    Daca nu se simtea cu musca pe caciula ar fi spus raspicat " Voi demonstra! ...ca pot sigur..." Suntem condusi de molii...
  • +9 (9 voturi)    
    Nedumerire (Vineri, 20 septembrie 2013, 0:12)

    Daniels22026 [utilizator]

    O singura intrebare mai am pentru electoratul uslamist: cum s-au strecurat printre alesii vostri oameni cinstiti?!
  • +8 (8 voturi)    
    Pai ce vi se pare anormal ? (Vineri, 20 septembrie 2013, 2:19)

    Gigell [utilizator]

    PNL nu e prescurtarea de la penali ?

    Acum multi anii am luat furtune si bate pe carca de la mineri, am vazut colegi schingiuti pe viata pentru ca au militat pentru o societate curata si pentru ca ne-am pus speranta in partidele istorice.
    In nici un caz n-am gandit ca luam bate pe carca pentru unul ca antonescu si sleahta lui.

    Mi-e scarba. Macar psd-pcr-samd doar au vopsit gardul, nu au intinat mormintele inaintasilor.
  • +6 (6 voturi)    
    extraordinar! (Vineri, 20 septembrie 2013, 3:04)

    lilianatimofte64 [utilizator]

    Doar la noi in Romania se poate intampla asa ceva!
  • +4 (4 voturi)    
    Incredibil! (Vineri, 20 septembrie 2013, 9:07)

    Fanfan la tulipe [utilizator]

    La toate categoriile, magistraţi, funcţionari publici, odata ce este pusă în mişcare acţiunea penală sau chiar după începerea urmăririi penale (la poliţişti), aceştia sunt suspendaţi din funcţie. Numai la aleşii locali - primari şi la parlamentari este altfel, se pare că sunt o castă privilegiată, ei sunt suspendaţi doar dacă sunt arestaţi şi pot exercita funcţia sau candida chiar dacă sunt condamnaţi cu suspendare! O mare anomalie a legii, introdusă special pentru aceste categorii privilegiate care au un rol important în societate - crează legi sau administrează banii publici.
    Dl. primar dacă avea minim de bun simţ îşi dădea demisia. Iar într-o societate normală nu veneau politicienii să-l aplaude la sosirea din puşcărie...
  • +3 (3 voturi)    
    ?!?!?! (Vineri, 20 septembrie 2013, 11:24)

    mihaelaMM [utilizator]

    cum adica repus in functie dupa o condamnare!??! adica s-a dovedit ca e un penal si inca mai ocupa o functie publica?!!!!!! incredibil!!!! incredibil!!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by