UPDATE Curtea de Apel Bucuresti amana recursul fata de contopirea pedepselor lui Gigi Becali pentru 3 septembrie

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 16 august 2013, 10:21 Dosare Anticoruptie


UPDATE Judecarea recursului fata de hotararea Tribunalului Capitalei in cazul contopirii pedepselor lui Gigi Becali, prin care acestuia i-a fost aplicat un spor de sase luni, a fost amanata, vineri, pentru 3 septembrie, in vederea pregatirii apararii, transmite Mediafax.

Unul dintre avocatii finantatorului Stelei, Florin Surghe, a explicat ca a fost angajat de Becali in 13 august si nu a avut timp sa studieze dosarul, astfel ca a cerut o amanare, pentru a putea pregati apararea.

Curtea de Apel Bucuresti a admis solicitarea de amanare formulata in acest context de aparare, stabilind judecarea cauzei la 3 septembrie.

Curtea de Apel Bucuresti urma sa judece vineri, recursurile fata de hotararea Tribunalului Capitalei in cazul contopirii pedepselor lui Gigi Becali, prin care acestuia i-a fost aplicat un spor de sase luni, finantatorul Stelei avand astfel o condamnare de trei ani si jumatate de detentie, transmite Mediafax.

Tribunalul Bucuresti a decis in 27 iunie, dupa ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Becali, sa ii aplice acestuia un spor de sase luni de inchisoare.

Decizia a fost atacata cu recurs atat de finantatorul Stelei, cat si de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), care ceruse un spor de pedeapsa de un an, pe motiv ca Becali a comis o pluralitate de infractiuni, cu grad ridicat de pericol si in participatie penala cu un anturaj infractional.

In motivarea deciziei din 27 iunie, Tribunalul Bucuresti a aratat ca Gigi Becali a dat dovada de perseverenta infractionala in perioada lunga de timp in care si-a desfasurat activitatile ilicite. "Referitor la sporul aplicat de 6 luni, tribunalul considera ca este suficient pentru a se atinge scopul educativ si preventiv al pedepsei, acesta impunandu-se in raport de perseverenta infractionala a petentului si perioada lunga de timp in care acesta si-a desfasurat activitatile ilicite", a notat judecatorul Tribunalului Bucuresti, in documentul citat.

In 20 mai, Becali a fost condamnat definitiv de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale (MApN). Alaturi de acesta au primit pedepse de cate doi ani de inchisoare cu executare fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina. Cei trei au fost incarcerati in 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar in 10 iunie au fost transferati la Penitenciarul Jilava.

Becali mai are doua condamnari definitive, dispuse anul acesta tot de instanta suprema, respectiv una de trei ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul sechestrarii celor care i-au furat limuzina, si una de trei ani de inchisoare cu executare in dosarul "Valiza", pentru dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In 19 iunie, cererea lui Gigi Becali de intrerupere pentru trei luni a pedepsei de trei ani de inchisoare din dosarul schimbului de terenuri cu MApN a fost respinsa de Tribunalul Bucuresti, hotararea fiind atacata la Curtea de Apel Bucuresti, care, in 14 august, a respins recursul formulat de finantatorul Stelei.

La 10 iulie, cererile lui Gigi Becali si Dumitru Cioflina de schimbare a regimului de detentie din semideschis in deschis, astfel incat sa poata fi lasati sa iasa din penitenciar intre anumite ore, au fost respinse de Judecatoria Sectorului 5, hotararea instantei fiind definitiva.

Doua zile mai tarziu, o alta solicitare a lui Becali, de invoire pentru a participa la inmormantarea matusii sale, a fost respinsa de conducerea Penitenciarului Jilava.

Tot in iulie, Gigi Becali a vrut sa se inscrie pentru admiterea la Facultatea de Teologie a Universitatii Bucuresti, insa nu a primit acordul necesar de la Arhiepiscopie, deoarece se afla in detentie, iar institutia de invatamant superior are numai cursuri de zi.

Gigi Becali si-a pierdut mandatul de deputat in urma condamnarii sale definitive. Camera Deputatilor a aprobat in 5 iunie, prin vot, vacantarea locului de deputat al lui Becali.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

571 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by