Rechizitoriul DNA: Fostul procurorul Marcel Sampetru a tinut o adevarata lectie despre tehnicile de interceptare. Fostul sef de la SIPI Ilfov, Mihai Vlad, a ars probele incomode

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 4 aprilie 2013, 22:32 Dosare Anticoruptie


Fostul procuror Marcel Sampetru a tinut, la un moment dat, "o adevarata lectie despre tehnicile de interceptare" si despre cum se realizeaza ele, in vreme ce fostul sef de la SIPI Ilfov Mihai Vlad, dupa ce a aflat ca urmeaza sa fie perchezitionat, a ars probe care il puteau incrimina, arata Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in rechizitoriul prin care au fost deferiti justitiei fostii procurori Marcel Sampetru si George Balan, judecatoarea Georgeta Barbalata si fostul sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna (SIPI) Ilfov, Mihai Vlad, transmite Mediafax.

Procurorii arata, in rechizitoriu, ca inculpatii au folosit metode evidente si conspirative de ascundere a faptelor pentru care erau cercetati.

Astfel, arata anchetatorii in documentul citat, Sampetru "a tinut o adevarata lectie despre tehnicile de interceptare".

"Degeaba baga telefonul in geanta... telefoanele daca le tii se iau de la unul la altul, daca ti-a dat o autorizatie pe numarul de la un telefon si tu mai ai inca trei cartele... si daca zici ca i-ai scos bateria la asta... si alalaltu il lasi asa... Du haina la receptie, pune-le acolo si ai terminat. Singura modalitate, ca-l ascunzi, ca-l bagi, ca-i dai drumul in chiuveta, scoti bateriile si atunci gata", le-ar fi spus el celor prezenti.

Procurorii anticoruptie detaliaza si modul conspirativ in care a procedat fostul sef al SIPI Ilfov, Mihai Vlad, dupa ce judecatoarea Georgeta Barbalata l-a anuntat ca este vizat de o perchezitie a anchetatorilor.

"Imediat dupa dialogul cu inculpata Barbalata, Cristian Alexandru Puscas (unul dintre denuntatorii din dosar - n.red.) i-a transmis lui Mihai Vlad continutul discutiei cu aceasta. Urmare a acestui eveniment, Vlad Mihai si-a schimbat radical comportamentul, manifestand o stare de agitatie marcata", noteaza procurorii DNA, care arata, in continuare, ca "primul lucru pe care l-a facut dupa ce a fost instiintat ca urmeaza a face obiectul unor perchezitii a fost sa-i predea lui Puscas Alexandru Cristian un memory stick si doua telefoane mobile, ale caror cartele le-a distrus inainte de remiterea aparatelor, si sa se deplaseze de indata acasa, impreuna cu acesta, unde si-a parcat masina la o distanta de doua blocuri fata de imobilul in care locuieste si si-a inchis telefonul mobil".

Procurorii mai noteaza ca, de la momentul aflarii vestilor cu iz judiciar, Mihai Vlad a inceput sa comunice cu procurorul Sampetru prin intermediul denuntatorului Puscas, pe care il trimitea la fostul magistrat pentru a-i transmite solicitarile sale de intalnire.

"Vlad a decis ca trebuie sa ia legatura cu George Balan, insa, temandu-se ca este supravegheat, l-a rugat pe Puscas sa-i comunice acest lucru. Puscas Alexandru Cristian a acceptat si s-a dus la adresa indicata de Vlad ca fiind a lui Balan si l-a gasit pe acesta in parcare. I-a transmis dorinta lui Vlad de a se vedea, insa i s-a raspuns ca ᅡnu este cazulᅡ", arata procurorii, care mai arata ca, "ulterior, Puscas s-a reintalnit cu Vlad Mihai, la sediul societatii Midocar, si i-a adus la cunostinta ce a spus Balan".

Anchetatorii mai precizeaza in rechizitoriu ca, in 20 iulie 2012, Alexandru Cristian Puscas a facut un denunt adresat DNA, in care a relatat evenimentele petrecute in 10 iulie 2012, privindu-i pe judecatoarea Barbalata si fostul sef al SIPI Ilfov, Mihai Vlad, si si-a exprimat acordul de a colabora pentru dovedirea celor afirmate.

Fostii procurori Marcel Sampetru si George Balan, judecatoarea de la ICCJ Georgeta Barbalata si fostul sef al SIPI Ilfov Mihai Vlad au fost trimisi in judecata pentru divulgarea unor informatii nedestinate publicitatii, unele dintre acestea fiind din cauze ce privesc siguranta nationala.

Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Marcel Sampetru, procuror si consilier la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) la data comiterii faptelor, pentru patru fapte de instigare la savarsirea infractiunii de furnizare de informatii nedestinate publicitatii si pentru asociere in vederea savarsirii infractiunii de furnizare de informatii nedestinate publicitatii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3293 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    problema (Joi, 4 aprilie 2013, 22:54)

    Angoasat [utilizator]

    e ca multi romani sustin regimul Ponta Antonescu pt ca multi dintre romanasii nostri au fost obisnuiti cu furtisagul in ultimii 70 de ani...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by