Judecatoarea Antonela Costache ramane in arest; cererea de eliberare provizorie, respinsa de Curtea de Apel Bucuresti

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 1 aprilie 2013, 17:27 Dosare Anticoruptie


Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis luni ca judecatoarea Antonela Costache de la Tribunalul Bucuresti sa ramana in arest preventiv, dupa ce i-a respins cererea de eliberare provizorie sub control judiciar, informeaza Agerpres. Decizia CAB nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Potrivit DNA, Antonela Costache este acuzata de complicitate la trafic de influenta, luare de mita si trafic de influenta, alaturi de judecatoarea Viorica Dinu, acuzata, la randul sau, de patru infractiuni de trafic de influenta si luare de mita.

In dosar mai sunt vizati Sorin Vasilescu, grefier arhivar la Tribunalul Bucuresti, acuzat de luare de mita, complicitate la luare de mita si trafic de influenta, Costel Petre, avocat in Baroul Bucuresti - complicitate la luare de mita si cumparare a influentei, dare de mita, sotia lui, Daniela Petre, - complicitate la luare de mita, cumparare a influentei si Marian Staicu, fratele lui Dinel Nutu, fost Staicu, acuzat de dare de mita.

In acelasi dosar mai sunt acuzati Ileana Raducan, avocat in Baroul Dolj, Angela Cirlan, Leon-Marius Neagu, Marian Catrin, Marian Vasile Tudor.

DNA sustine ca, in luna ianuarie, grefierul Sorin Vasilescu de la Tribunalul Bucuresti a primit 5.000 de euro de la avocatii Ileana Raducan si Costel Petre, pentru a manipula sistemul informatic de inregistrare a cauzelor penale, astfel incat dosarul privind eliberarea din arest a omului de afaceri Dinel Nutu (fost Staicu) sa fie repartizat la un complet din care faceau parte si cele doua judecatoare.

De asemenea, Sorin Vasilescu, in baza unei intelegeri cu Antonela Costache, a pretins de la Ileana Raducan suma totala de 150.000 de euro, din care 50.000 de euro pentru sine, iar 100.000 de euro pentru cealalta judecatoare, care, la randul sau, urma sa imparta acesti bani cu ceilalti membri ai completului.

Totodata, pentru a determina pe judecatori sa dispuna punerea in libertate a fratelui sau, Dinel Staicu, i-a remis avocatului Costel Petre suma de 60.000 euro.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

489 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by