RTV: DNA ancheteaza contractele de informatizare ale CNAS derulate in timpul mandatului lui Lucian Duta

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 9 octombrie 2012, 17:31 Dosare Anticoruptie


Lucian Duta
Foto: AGERPRES
Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Doru Badescu, a declarat pentru RomaniaTV ca DNA ancheteaza contractele de informatizare ale CNAS derulate in timpul mandatului lui Lucian Duta. In schimb, fostul presedinte al CNAS a sustintut, intr-o interventie telefonica la postul de televiziune citat, ca nu stie nimic despre desfasurarea unor asemenea anchete, intrucat nu a existat niciun fel de solicitare de documente din partea DNA in perioada mandatului sau, si ca isi rezerva dreptul de a-l actiona in judecata pe Doru Badescu.

Potrivit sursei citate, Doru Badescu a confirmat pentru Romania TV, ca raspuns la o solicitare, ca exista anchete in care DNA cerceteaza mai multe documente semnate in mandatul presedintelui Lucian Duta, printre care si pe cele privind sistemele informatice. Presedintele CNAS a precizat si valoarea contractelor dintre CNAS si o companie de IT, unul de 103 milioane de euro, fara TVA, si un act aditional de 20 de milioane de euro, fara TVA.

Actualul presedinte al CNAS, Doru Badescu, a mai dezvaluit ca are informatii potrivit carora compania HP ar fi initiat chiar o ancheta interna pentru frauda in cazul contractului dintre HP Romania si CNAS, conducerea filialei din Romania fiind suspectata ca a dat mita pentru a obtine un contract cu CNAS, potrivit rtv.net.

Lucian Duta a intervenit telefonic la Romania TV si a precizat ca nu este vorba despre contracte semnate in mandatul sau. "Acest contract de 103 milioane exista la CNAS din 1999 sau 2000. Eu nu am facut decat sa-l preiau, practic, pentru ca pana in momentul in care eu am venit se platisera deja 60 de milioane de euro. Eu nu am venit sa adopt o solutie informatica noua, ci am facut in asa fel incat acum sa putem vorbi despre reteta electronica, despre cardul national de sanatate", a explicat Lucian Duta.

"Sistemul functioneaza din 2011 si toate datele pot fi puse la dispozitie pentru ca tot ce se face acum se face in baza acestui sistem. Cei carora nu le-a convenit ca din cauza acestui sistem nu mai pot sifona niste bani, e problema lor. Acest sistem este platforma pe baza careia s-ai putut construi reteta electronica pe bani europeni, sistemul antifrauda, cardul national de sanatate. Aici ar trebui sa raspunda domnul presedinte al Casei, ce l-a oprit ca in ultimele trei luni sa se dea drumul la cardul national de sanatate", a mai spus Duta, adaugand ca nu a suplimentat niciun contract cu firma HP si ca in mandatul sau au fost organizate doar doua licitatii pentru sisteme informatice, pentru cardul national de sanatate si sistemul antifrauda.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1412 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by