Inalta Curte a amanat pentru 12 iunie pronuntarea in cazul privind incompatibilitatea lui Mircea Diaconu

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 5 iunie 2012, 14:13 Dosare Anticoruptie


Instanta suprema a incheiat, marti, dezbaterile in cazul contestatiei ministrului Culturii, Mircea Diaconu, privind hotararea prin care ANI a constatat ca se afla in incompatibilitate intrucat a fost senator si director al Teatrului Nottara, pronuntarea unei solutii fiind amanata pentru 12 iunie, informeaza Mediafax.

La termenul de marti al procesului, avocatul lui Mircea Diaconu le-a aratat judecatorilor instantei supreme ca hotararea luata de Agentia Nationala de Integritate (ANI) trebuie invalidata de instanta, la fel ca si decizia Curtii de Apel Bucuresti din 16 septembrie 2011, care a confirmat ca din decembrie 2008 acesta s-a aflat in incompatibilitate, intrucat a detinut atat calitatea de parlamentar, cat si functia de director-manager al Teatrului "C.I. Nottara" din Capitala.

Avocatul a precizat ca hotararea ANI a fost mentinuta la Curtea de Apel Bucuresti din doua motive, respectiv ca nu s-a respectat dreptul la aparare in cazul clientului sau si ca functia acestuia de la Teatrul Nottara nu era de autoritate publica.

Despre primul aspect, avocatul le-a aratat judecatorilor ca Mircea Diaconu a fost citat necorespunzator pe toata perioada verificarii la ANI. Avocatul a explicat ca ANI l-a citat de doua ori pe Diaconu la o adresa obtinuta de la Evidenta Populatiei, desi dupa prima citare documentul s-a intors cu mentiunea ca destinatarul nu a fost gasit la acea adresa. In acest context, avocatul a aratat ca nu intelege de ce ANI, in calitatea sa de autoritate care stia la acel moment cu certitudine ca Diaconu este si senator si director al Teatrului Nottara, nu l-a citat pe acesta la sediul Senatului, al teatrului sau al Primariei Capitalei.

Referitor la al doilea motiv de recurs, avocatul a aratat ca functia pe care o ocupa clientul sau nu implica elemente decizionale. El a precizat ca Diaconu nu a semnat documente de interes pentru Teatrul Nottara si ca se ocupa mai mult de partea organizatorica a spectacolelor. Avocatul a adaugat ca functia ocupata de Diaconu "nu implica responsabilitate de autoritate publica", pentru ca el se ocupa de organizarea spectacolelor, "ce primadone sa cante pe scena", asupra repertoriilor si ce actori sa intre in piesele de teatru.

In replica, reprezentantul ANI le-a spus judecatorilor ca decizia Curtii de Apel Bucuresti este legala si ca trebuie mentinuta, aratand ca Diaconu era simultan si senator si director al Teatrului Nottara, ceea ce contravenea legislatiei in vigoare.

Instanta suprema a ramas in pronuntare in acest caz, urmand sa decida in 12 iunie in cazul incompatibilitatii ministrului Culturii, Mircea Diaconu.

In 27 ianuarie 2011, Agentia Nationala din Integritate a constatat ca Mircea Diaconu este in incompatilbilitate din decembrie 2008, in conditiile in care pe langa calitatea de parlamentar acesta ocupa si functia de director-manager al Teatrului "C.I. Nottara" din Capitala, functie de conducere specifica unei institutii publice locale.

Decizia a fost contestata de Mircea Diaconu la Curtea de Apel Bucuresti, care in 16 septembrie 2011 a stabilit ca acesta s-a aflat in incompatibilitate. Mircea Diaconu a contestat hotararea Curtii de Apel Bucuresti la instanta suprema, care urmeaza sa ia o decizie definitiva in acest caz.

In 28 noiembrie 2011, Mircea Diaconu a adresat presedintelui Biroului Permanent al Senatului o scrisoare in care arata ca i-a cerut primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, sa ii aprobe incetarea delegatiei de manager al Teatrului Nottara din Bucuresti.

Intr-un alt dosar, deschis in urma sesizarii ANI, Mircea Diaconu este cercetat de procurorii Parchetului instantei supreme petnru conflict de interese, intrucat, in calitate de director la Teatrul Nottara, si-a ajutat sotia sa primeasca anumite contracte.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























828 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Legislatie (Marţi, 5 iunie 2012, 16:18)

    Tony [anonim]

    Cazuri în care se eliberează o nouă carte de identitate:
    - în cazul schimbării domiciliului, a denumirii sau a rangului localităţilor şi străzilor, al renumerotării imobilelor sau rearondării acestora, al înfiinţării localităţilor sau străzilor;
    ...
    În celelalte situaţii enumerate mai sus sau la împlinirea vârstei de 14 ani cetăţenii sunt obligaţi să solicite eliberarea unui act de identitate în termen de 15 zile de la producerea evenimentului.

    E drept ca dl md nu este absolvent de matematici, dar este relativ usor de facut un calcul cand vorbim de 15 zile. Sau citatia se trimite eventual si in baruri sau la nunti...?
  • +3 (3 voturi)    
    Ponta dizxit : IN secunda 2 ,cel mai curat guv. ? (Marţi, 5 iunie 2012, 16:55)

    elena-bc [anonim]

    Eu ma mir ca nu le este macar un pic jena pentru ca ne umilesc atat crezandu-ne pe toti retardati . Adevar este ca singura lor (USL)calitate este ca sunt specialisti in psihologia maselor --a turmei si observ ca Acum doar acestei turme se adreseaza :Imi pare rau : desteapta-te romane ! PS. .Amintiti-va ca asa au facut acesti comunisti si COLECTIVIZAREA ,si mai recent tot asa a facut si ILIESCU ca sa fie votat de MASE cu 99% si ....tarziu si-au dat seama romanii dar repede au si uitat !!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by