Fiul fostului procuror general adjunct al Romaniei, Traian Gherasim, si omul de afaceri Nikolaus Mann, retinuti de procurorii DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 13 aprilie 2012, 10:18 Dosare Anticoruptie


Andrei Gherasim, avocat in Baroul Bucuresti, si omul de afaceri Nikolaus Mann au fost retinuti de catre procurorii DNA, iar Curtea de Apel Bucuresti judeca, vineri, incepand cu ora 12:00, cererea anchetatorilor de arestare preventiva a celor doi, anunta Mediafax. Omul de afaceri Nikolaus Mann este invinuit pentru cumparare de influenta, iar avocatul Andrei Gherasim pentru trafic de influenta. Andrei Gherasim ar fi pretins de la Nikolaus Mann, prin intermediar, suma de 100.000 euro pentru a interveni in favoarea acestuia pe langa magistrati din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie si Tribunalului Brasov, potrivit DNA. Avocatul Andrei Gherasim este fiul lui Traian Gherasim, fost adjunct al fostului procuror general al Romaniei, Ilie Botos.

Cei doi au fost audiati de catre procurorii anticoruptie, care in final au emis pe numele lor ordonante pentru 24 de ore. Vineri, cei doi au fost dusi la Curtea de Apel Bucuresti, care va decide daca ii va aresta preventiv. Curtea de Apel este competenta sa judece cauze privindu-i pe avocati.
Omul de afaceri Nikolaus Mann ar fi apelat la intermediari pentru a-si rezolva dosarele aflate pe masa magistratilor. Unul dintre acesti intermediari ar fi fost avocatul Andrei Gherasim. Tatal sau, Traian Gherasim, a fost adjunctul fostului procuror general al Romaniei, Ilie Botos.

Avocatul Andrei Gherasim, fiul fostului procuror general adjunct Traian Gherasim, a fost ridicat, joi, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), alaturi de omul de afaceri din Timisoara Nikolaus Mann, afirmau surse judiciare. Avocatul Andrei Gherasim ar fi fost unul dintre intermediarii omului de afaceri Nikolaus Mann.

  • De ce ii acuza procurorii

Conform surselor citate, Mann era dispus sa plateasca 200.000 de euro pentru a se interveni pe langa magistrati, pentru o obtine o solutie favorabila intr-un dosar comercial, spun sursele citate. Astfel, Mann a recurs la intermediari care sa ajunga la magistrati.

Un fost politist, actual avocat, l-ar fi contactat pe Andrei Gherasim pentru a intermedia cu judecatorii. Acest caz s-ar fi constituit in urma unui denunt.

Omul de afaceri Nikolaus Mann este invinuit pentru cumparare de influenta, iar avocatul Andrei Gherasim pentru trafic de influenta. Andrei Gherasim ar fi pretins de la omul de afaceri Nikolaus Mann, prin intermediar, suma de 100.000 euro pentru a interveni pe langa magistrati din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie si Tribunalului Brasov, potrivit DNA.

"Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat urmatoarea stare de fapt: In data de 4 aprilie 2012, inculpatul Gherasim Andrei, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, a pretins de la inculpatul Nikolaus Mann, prin intermediar, suma de 100.000 euro pentru a interveni pe langa magistrati din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie si Tribunalului Brasov, fata de care a lasat sa se creada ca are influenta, pentru a-i determina pe acestia sa adopte solutii favorabile inculpatului Mann Nikolaus in doua dosare civile. Unul dintre acestea avea ca obiect o cerere de stramutare a cauzei, iar altul anularea unui contract", arata procurorii DNA.

In acest scop, la data de 12 aprilie 2012, inculpatul Gherasim Andrei a primit, prin intermediar, suma de 50.000 de euro, reprezentand o parte din banii pretinsi.

In urma unor informatii ale SRI, omul de afaceri Nikolaus Mann a fost oprit, joi, de politisti la Vama Cenad, pe numele lui fiind emis un mandat de aducere la DNA.

Pe de alta parte, Nikolaus Mann este cercetat de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizate si Terorism (DIICOT) pentru o frauda de aproximativ 70 de milioane de euro.

Presa locala relata ca incepand cu 2006, grupul german Aton Gmbh a investit in agricultura din vestul Romaniei aproximativ 200 milioane de euro. Firma a obtinut fonduri SAPARD, bani pe care Nikolaus Mann i-ar fi fraudat. Investitorii germani il acuza pe Mann ca a devalizat firma Aton Transilvania cu o suta de milioane de euro.

Surse judiciare au declarat, joi, ca in urma monitorizarii lui Mann de catre Serviciul Roman de Informatii, anchetatorii romani au obtinut informatii potrivit carora afaceristul urma sa corupa magistrati, astfel ca DIICOT a disjuns aceasta parte si a trimis informarea catre DNA pentru continuarea cercetarilor.

Prin intermediari, Mann a incercat sa-si rezolve dosarele aflate pe masa magistratilor. Asa a ajuns si la Andrei Gherasim, care este fiu de magistrati si avocat din 15 martie 2003 in Baroul Bucuresti.

  • Traian Gherasim, fost adjunct al lui Ilie Botos

Tatal sau, Traian Gherasim a fost judecator la Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) pana in septembrie 2011. El fusese numit la ICCJ in martie 2002, dupa ce cu o luna inainte fusese revocat din functia de procuror general adjunct al Romaniei, pe vremea cand sef al Ministerului Public era Ilie Botos.

Mama avocatului Andrei Gherasim, Elisabeta Gherasim, este presedinte al Sectiei de contencios-administrativ a Tribunalului Prahova.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2479 vizualizari

  • +1 (3 voturi)    
    subtire (Vineri, 13 aprilie 2012, 10:35)

    amycus [utilizator]

    judecatorul s-a speriat, mita nu s-a dat.
    avocatul ar trebui eliberat.
    • +1 (3 voturi)    
      Felicitari DNA si SRI (Vineri, 13 aprilie 2012, 13:39)

      Batalia impotriva coruptiei [anonim] i-a raspuns lui amycus

      Doua institutii care functioneaza in aceasta Romanie otravita de "razboiul" (cuvantul violent si prostesc folosit de Antonescu pt a se referi la disputele politice) unei clase politice profund corupte si evident incompetenta.

      Exista in Romania mii, chiar zeci de mii de oameni angrenati in protectia statului roman, a tarii poporului roman, cu discretie, fara caterinci gretoase la tv (asta e rolul ordinarilor numiti "politicieni").

      Ei sunt prea putini fata de deriva societatii romanesti in care milioane de oameni au impresia ca furtul, cersitul, asistanatul social, puturosenia la servici si frauda fiscala sunt "normale" !

      Chiar si asa, Romania inca rezista si nu s-a prabusit datorita lor, acestor ofiteri sub acoperire, politisti, anchetatori, procurori, din DNA, DIICOT, SRI si SIE, care isi fac treaba intr-o masura mult, mult peste media a ceea ce munceste un om obisnuit in Romania !

      Datorita DNA si SRI, oameni ca Mann sau Gherasim, ca Voicu sau Bivolaru, ca vamesii, nu pot dormi prea linistit, pentru ca nu stiu niciodata daca nu le sunt sunt inregistrate clipa de clipa faptele penale.

      Si e bine asa, ca le e totusi frica de cineva, altfel v-ar scuipa pe toti in fata, fara jena, cum au facut-o multi ani pana cand a venit un guvern care a inceput sa le dea peste bot.

      Niciodata in ultimii 22 de ani nu au fost atatia arestati, de la vamesi si politisti la avocati, judecatori si parlamentari sau ministri.

      Si desi judecatorii sunt parte a mafiei, unii dintre ei au inceput si ei sa se teama si incep sa pronunte condamnari la puscarie, ba chiar cu executare.

      Voi sustine orice partid sau alianta care promite sa continue curatirea societatii romanesti, de la vladica la opinca.

      Si trebuie sa combatem prin orice mijloace legale si mediatice acele partide care propun distrugerea ANI, DNA sau SRI. Un astfel de partid este UDMR, nu s-a jenat sa ceara anihilarea ANI si DNA!
  • 0 (4 voturi)    
    din 2006 (Vineri, 13 aprilie 2012, 10:46)

    alef [anonim]

    Din 2006 si deja au arestat pe cineva din caracatita Aton?
    Si nu pentru cazul de baza ci pentru dare de mita.
    Minunat lucreaza justitia si parchetul.

    Dac nu era fraier sa incerce sa mituiasca, urma sa fie aresta post mortem, prin anul 2050.
  • +4 (6 voturi)    
    Iarasi Iliescu si Adrian Nastase (Vineri, 13 aprilie 2012, 10:51)

    stef [anonim]

    Un decret scandalos al presedintelui Ion Iliescu, contrasemnat de premierul Adrian Nastase a aparut in Monitorul Oficial. Au fost premiati, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii pentru "contributia importanta pe care au adus-o la infaptuirea actului de justitie si rezultatele meritorii obtinute in activitate", magistrati care au instrumentat in ultimii ani cazuri controversate si intens mediatizate au primit Diploma "Meritul judiciar". Printre cei premiati se numara magistratii Traian Gherasim, Alexandru Tuculeanu si Alexandru Chiciu.
    • +2 (4 voturi)    
      asta nu e nimic (Vineri, 13 aprilie 2012, 11:38)

      Mircea [anonim] i-a raspuns lui stef

      Cred ca ai uitat ce decret de gratiere a dat Iliescu inainte sa i se termine al doilea mandat.
      A eliberat numai criminali si securisti.
  • 0 (2 voturi)    
    BRASOV + ICCJ = Coruptie (Vineri, 13 aprilie 2012, 12:13)

    VULPCRIS [anonim]

    BRASOV + ICCJ
    Cred ca este cea mai mare coruptie - Justitia dein Brasov mana in mana cu cei de la ICCJ.
  • 0 (0 voturi)    
    pe cat punem pariu ca scapa? (Vineri, 13 aprilie 2012, 14:10)

    cosminrs [utilizator]

    Mann e foarte apropiat de PDL Timisoara si daca nu o sa fie aparat o sa inceapa sa dea din gura de afacerile lui Borza si imediat o sa fie luat in mana de PDL.
    Sau o sa incerce cei de la BUcuresti sa termine PDL timisoara sa fie Timisoara condusa de aradeni.
    Ca doar aradenii sunt in vamile cu sarbii nu altii..
  • 0 (0 voturi)    
    a facut si el ce (Vineri, 13 aprilie 2012, 17:41)

    avocatul [anonim]

    facea tata...
    doar ca atunci lucrurile stateau un pic altfel..
    daca se curata putin "uscaturile" din avocatura (judecatorii doar nu cer de la parti) ...lucrurile se vor intrepta in tara.
    uite cum Olanda desi "forteaza putin" ne repozitioneaza pe drumul corect.
  • 0 (0 voturi)    
    Justitia rromana ... (Sâmbătă, 14 aprilie 2012, 12:06)

    Alin_N [utilizator]

    Sper ca olandezii sa nu ne primeasca in Schengen prea curand ...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by