VIDEO UPDATE 31 de politisti de la Sectiile 1 si 3 din Capitala, cercetati pentru fapte de coruptie, complicitate la prostitutie, proxenetism, lipsire de libertate sau tortura. Suspectii, audiati la DGA

de I.B.     HotNews.ro
Marţi, 10 ianuarie 2012, 7:52 Dosare Anticoruptie


Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) fac, marti dimineata, perchezitii la Sectiile 1 si 3 de Politie din Capitala si la locuintele a peste 30 de politisti, suspectati de infractiuni de coruptie, a declarat pentru Mediafax Monica Dajbog, purtatorul de cuvant al DGA.

UPDATE 2: 31 de agenti de politie de la Sectiile 1 si 3 sunt cercetati de procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti pentru luare de mita, abuz in serviciu, favorizarea infractorului, complicitate la prostitutie, complicitate la proxenetism, lipsire de libertate in mod ilegal sau tortura, potrivit Mediafax.

UPDATE 1: Politistii suspectati de fapte de coruptie sunt audiati marti dimineata la sediul DGA, anunta Agerpres.


"In data de 06.01.2012, procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au dispus inceperea urmaririi penale fata de 31 de agenti de politie din cadrul Sectiilor 1 si 3 Bucuresti, pentru infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu contra intereselor publice, favorizarea infractorului, complicitate la prostitutie, complicitate la proxenetism, lipsire de libertate in mod ilegal sau tortura, dupa caz", se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului Capitalei remis marti si citat de Mediafax.

In acest caz au fost emise 82 de mandate de aducere si au fost solicitate Tribunalului Bucuresti 30 de autorizatii de perchezitie, instanta de judecata admitand propunerile formulate, a precizat Parchetul Capitalei.


Monica Dajbog a precizat ca actiunea este desfasurata impreuna cu procurorii de la Parchetul Capitalei.

Potrivit unor surse judiciare, politistii de la cele doua sectii sunt in vizorul anchetatorilor de mai multe luni, mai multi ofiteri DGA fiind infiltrati in cele doua sectii.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4652 vizualizari

  • +6 (14 voturi)    
    Felicitari lui Igas (Marţi, 10 ianuarie 2012, 10:19)

    roman [anonim]

    Primul Ministru de Interne in 20 de ani care a decis sa lupte cu coruptia din sistem!
    • +8 (10 voturi)    
      Politistii (Marţi, 10 ianuarie 2012, 10:48)

      Sherlok Holmes [anonim] i-a raspuns lui roman

      Se spune ca sunt platiti prost .Si prin asta se justifica oarecum mica si marea ciupeala care o practica.In aceste conditii cunoscute public ,ca salariul este mic,cum se explica concurenta 7 pe loc la academia de politie ?Inseamna ca ciupeala este din start considerata avantaj si merita?Sau avem 2 categorii de candidati.Cei seriosi care apreciaza siguranta unui loc de munca si cei ciubucari care intra in politie facand calcului daca nu curge pica.Cum ii deosebim ca sa-i putem aprecia pe cei buni .
      • +1 (7 voturi)    
        Nimeni nu mai e 'protejat' in tara lui Basescu (Marţi, 10 ianuarie 2012, 13:20)

        Lupta impotriva coruptiei e a tuturor [anonim] i-a raspuns lui Sherlok Holmes

        Nici un guvern al Romaniei, in ultimii 20 de ani, nu a indraznit sa lupte impotriva coruptiei din politie si vama cum a facut-o acest guvern Boc.

        Nici PSD, nici liberalii lui Tariceanu, nu au lasat libertate institutiilor de tipul DNA, ANI, DIICOT sau DGA.

        Dimpotriva, PSD a incercat sa-l puna la MAI pe infractorul Catalin Voicu, senator PSD care patroneaza grupari interlope si e cercetat penal pentru asta!

        Ma bucur sa vad ca de 2 ani sunt retineri, arestari, trimiteri in judecata, condamnari si chiar confiscari de avere impotriva vamesilor, politistilor, primarilor, directorilor si secretarilor din ministere, parlamentarilor, etc.

        In acest moment, oricine e prins cu fapte infractionale e arestat si judecat, indiferent cine il 'protejeaza', de la tiganca vrajitoare pana la primarul Clujului.

        Si asta e foarte bine, asta arata ca Romania e pe drumul cel bun si e de datoria noastra a tuturor sa sustinem cu toata forta un asemenea regim anti-coruptie.
      • +1 (1 vot)    
        complicitate la prostitutie (Marţi, 10 ianuarie 2012, 15:13)

        maryus315 [anonim] i-a raspuns lui Sherlok Holmes

        cum e complicitate la prostitutie? Adica ajuta "prestatoarea' la locul de munca ?
    • +11 (13 voturi)    
      sper... (Marţi, 10 ianuarie 2012, 10:55)

      catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui roman

      sper ca acesti politisti ce sunt acum audiati la sediul DGA sa nu aiba soarta celor din vami.. nu de alta dar trebuie facut curatenie in sistem si nu exercitii de imagine.. in vami, din incompetenta procurorilor sau din frica ca se ajunsese prea sus, s-a asternut linistea iar toti cei ce au fost prezentati ca marii corupti si-au facut linistiti sarbatorile si probabil au avut si mese indelustatoare... din pacate, actuala putere chiar daca acceptam ca vrea sa faca curatenie nu are si puterea sa o faca
      • +2 (4 voturi)    
        sperante (Marţi, 10 ianuarie 2012, 11:16)

        ady [anonim] i-a raspuns lui catalin_mattei

        cel mai bun scenariu este acela ca vor fi exclusi din sistem..altceva mai bun nu se poate intampla cu monca pivniceru in justitie!!
    • +2 (4 voturi)    
      Bravo (Marţi, 10 ianuarie 2012, 12:02)

      adriana [anonim] i-a raspuns lui roman

      Eu insami am facut cateva sesizari politiei sector 1 ca in zona mea (Gara de Nord) - Bd. Dinicu Golescu colt cu str. Vespasian stau in fiecare noapte fetite cu proxenetii lor iar politia trece, da noroc cu ei si pleaca. Sper sa se rezolve ceva.
    • +1 (3 voturi)    
      raspuns (Marţi, 10 ianuarie 2012, 12:19)

      Gigi [anonim] i-a raspuns lui roman

      Faptul ca au salarile mici nu este o justificare. Politistul nu este haiduc. Dar nici d-na Udrea nu poate sa-si justifice rochita de 1200 lire sterline cand salariul domniei sale este de maxim 1000 de euro, asa ca si asta este o monstra de coruptie. Fiecare in felul ei...Haide sa facem ordine de sus in jos
      • 0 (0 voturi)    
        ref udrea (Marţi, 10 ianuarie 2012, 21:06)

        eu cel mic [anonim] i-a raspuns lui Gigi

        nu sunt fan, dealtfel nici nu ma intereseaza. insa, udrea este casatorita cu un om bogat. Nu conteaza in context cum, dar exista. Si sotia mea castiga 1400 lei lunar, dar vin eu in paralel. Si nu suntem corupti nici unul dintr noi. In rest sunt de acord cu tine.
  • -1 (11 voturi)    
    tipic basist (Marţi, 10 ianuarie 2012, 11:08)

    Mazeta [utilizator]

    Hai sa acoperim un scandal (cel din sanatate) cu un alt scandal (cel din politie). Pescuitul in ape tulburi, specialitatea lui Basescu!
  • +9 (11 voturi)    
    Mai... (Marţi, 10 ianuarie 2012, 11:15)

    Xulescu [anonim]

    ...stie cineva ceva de vamesii lu' papuc de anul trecut? Si atunci a fost cu spectacol la tv., cu arestari si mare tam-tam. Ati auzit de vreo condamnare ? Eu nu.
  • +2 (12 voturi)    
    Chiar ma gandeam ce scandal se va aprinde (Marţi, 10 ianuarie 2012, 11:21)

    cornel [anonim]

    foarte repede pentru a stinge una din cele mai mari palme mediatice primite de Zeus - contrele cu Arafat. Raspunsul l-am vazut la TV la prima ora ! Acum urmeaza clasica razbunare ritualica...fie o roata care cade ( cazul Pivniceru -nemediatizat deloc ! ) , accident ca si Tinu ( dosar secret -40 ani ! } sau poate si mai clasicul cancer galopant ( vezi cazul Iorgovan -nemediatizat sau mai nou cazul Chitac- inexistent pentru media in ciuda afirmatiilor familiei ). Apropo de reactia unitara a media !!!!! - cum a murit de fapt tatal lui Voicu...chiar si la OTV e tacere. Deci totu-i sub control ! Chiar si tu administratorule ?
  • +4 (6 voturi)    
    LEHAMITE (Marţi, 10 ianuarie 2012, 11:46)

    Alex [anonim]

    Saracii de politisti, n-aveau decat 20 miloane salariu, rate la banci si de aici tentatiile. Asa ii compatimea liderul lor sindicat, iar televiziunile de stiri ii tineau isonul. De ce s-au bagat in credite? ca stiau ca doar din spaga isi plateau rata lunara. Cei de la privat, cu 20 milioane, ar fi supermultumiti, dar multi supravietuiesc cu minimum pe economie (660 lei in mana, isi tin copii in scoli, merg mai departe, nu se vaieta atata, muncesc, isi vad de treaba si ii duc in spate pe puturosii din sectorul bugetar. Atata timp cat cei din privat, singurii creatori de plusvaloare vor castiga mai putin decat bugetarii , lucrurile nu vor merge bine in aceasta tara. Oricum si cu politistii astia se va intampla la fel ca si cu vamesii de anul trecut, ii vor lasa liberi dupa cateva zile - o furtuna intr-un pahar de apa.
  • -1 (3 voturi)    
    treci prin tribunal si iesi curat (Marţi, 10 ianuarie 2012, 12:18)

    nicola bogdan [anonim]

    Cea mai frumoasa metoda de a scapa de acuzatii, este printr-o hotarare judecatoreasca (litera de lege). Asadar formula magica : Se ia un corupt, se face valva in presa (noi prostii credem tot sau aproape tot), se fac cateva pase cu respectivul, la sfarsit justitia "arunca in fileu" si elibereaza o hotarare judecatoreasca definitiva cu respectivul corupt "spalat de pacate" . Acesta neputind fii acuzat di nou pentru aceleasi fapte, pentru care sa judecat. Atata timp cat partidele politice sunt sponsorizate de interlopi, iar directorii & functiile cheie in stat sunt numite politic la sugestiile unor persoane din umbra... Cine pe Cine conduce ?
  • 0 (2 voturi)    
    Republica Postmexicana Romana. (Marţi, 10 ianuarie 2012, 12:49)

    AlinN [anonim]

    Poate ni se pare exotic atunci cand auzim cum in Mexic gruparile mafiote ucid cate 20-30 de oameni cand se cearta cu Politia si Armata. Si gandim in sinea noastra: "ce bine este ca la noi nu e asa!". Insa crimele din Mexic apar tocmai pentru ca exista cineva care lupta cu lorzii drogurilor. La noi lorzii prostitutiei, grupati in clanuri strans sustinute de Politia Romana dar de-a dreptul intim sustinute de Justitia Romana s-au invatat ca pot face tot ce vor ei. Daca vor sa dea o femeie la caini pana o mananca de vie in fata restului de femei luate cu japca o pot face linistiti si chiar au facut-o. Daca vor sa omoare o copila de 16 ani pentru ca nu a mai rezistat sa se prostitueze doar o duc in camp si o strang de gat cu un lant de bicicleta. Si ca sa isi dovedeasca "prestatia" ucigasul ii va taia degetul cu surubelnita (!!!), iar matroana care a ordonat crima dintr-un impuls , dupa ce va vedea dovada o va arunca in WC! La noi nu mai lupta nimeni cu acesti ucigasi pentru ca ei sunt sustinuti de stat (vezi Politie, Justitie). Deci noi suntem un fel de Mexic in care lorzii raului deja au subjugat statul. Veti vedea cum judecata politistilor va dura excesiv, vor fi vicii de procedura, si in cele din urma vor ajunge sa ia si bani de la stat ca au fost acuzati pe nedrept.
    Legea ar trebui schimbata si clientii si pestii ar trebui sa fie incriminati iar prostituatele dezincriminate.
    Apropos de subiect, am fost printre putinii care s-au impotrivit acum un an legalizarii prostitutiei. Mi-am luat la greu invective din partea oamenilor "deschisi la minte". Cred ca acum este clar ca aveam greptate. Se incerca albirea unor afaceri criminale iar criminalii ajunsesera atat de puternici incat dictau ordinea de zi in Parlament.
  • 0 (0 voturi)    
    militia anilor 1989 (Joi, 12 ianuarie 2012, 8:38)

    justinian [anonim]

    Inca mai exista militie care face abuzuri...dar felul cum politista DGA a fost agresata de cei doi magari,nu ne mai miram cand spun alte persoane ca politia ia agresat.Si eu am fost batut de 2 politisti si un jandarm in satul de resedinta al ministrului C.T.Igas,si am fost amendat cu 400 ron.
  • 0 (0 voturi)    
    militia din arad (Joi, 12 ianuarie 2012, 8:48)

    justinian [anonim]

    si in arad se intampla ca in bucuresti,si in arad au fost 10 militeni de la rutiera retinuti,in fiecare post de militie este un nene cu sapca,care ia spaga si 2-3 care savarsesc abuzuri.
    Dar la arad de ex: in pecica sunt vreo 10 politisti,vreo 4-5 politisti comunitari,pentru ca Igas ii tine in functie,la Barbulesti unde se fac infractiuni grave este 1 politist la 7000 locuitori.
    Ministrul de interne poate sa faca comparatia intre pecica-arad si barbulesti-ialomita,referitor la lucratorii din politie?
  • 0 (0 voturi)    
    Blaga vs Igas (Vineri, 13 ianuarie 2012, 7:31)

    anonim [anonim]

    Sub comanda lui Blaga fost ministru MAI, si actual ministru Igas,au fost cele mai mari incidente savarsite de politistii Romani.
    O gasca de militeni aruncau cu sepcile in curtea prezidentiala si adresau mai multe insulte la adresa Presedintelui (pe timpul lui V.Blaga)
    In istoria d-lui Traian Igas,coruptia a inceput de la Arad cand 10 politisti si o angajata de la drumuri,au batut la usa procurorului sa ceara ordonante de retinere.
    Coruptie care inca mai domina in arad (la permise auto)
    Tot in istoria ministrului actual,politisti din tara se bat intre ei,politisti omoara oameni in anchete,iau spagi,si umple aresturile,politisti betivi care comit accidente rutiere,politisti corupti in puncte de frontiera.
    Bilantul faptelor comise de oamenii d-lui Igas este mare,pentru o UNIUNE EUROPEANA
  • 0 (0 voturi)    
    banuiala (Duminică, 15 ianuarie 2012, 14:15)

    cici [anonim]

    au are4stat 31 de politisti din care au ramas 2 in arest si pana la final o sa fie si aia doar sanctionati disciplinar si gata.
    asa a fost mereu.
    comentariile cum ca au salariile mici si nu mai stiu eu ce nu stau in picioare daca nu le convin salariile sa lucreze pe santier,nu sa abuzeze de functie.oricum politistii sunt toti corupti dovada casele si masinile pe care le au la 5 ani de munca in politie.eu am 10 ani de munca si nu imi permit o casa dar ei au si masini scumpe.mesimtire


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by