DNA: Primarul orasului Bals, trimis in judecata pentru abuz in serviciu si fals intelectual

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 16 decembrie 2011, 13:00 Dosare Anticoruptie


Primarul orasului Bals (judetul Olt), Vitalie Stanciu, a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Craiova, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma continuata si doua infractiuni de fals intelectual, din care una in forma continuata. Alaturi de Vitalie Stanciu a mai fost trimis in judecata, in acelasi dosar, Eugen Butoi, administrator la S.C. EUROCOM S.R.L., in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de folosire sau prezentare de declaratii sau documente false, inexacte sau incomplete, care au avut ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Comunitatii Europene, in forma continuata, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata si uz de fals, in forma continuata.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, pe parcursul derularii procedurilor de accesare a unor fonduri SAPARD in vederea construirii unui abator pe raza orasului Bals, judetul Olt, in perioada 2006-2007, inculpatul Butoi Eugen, in calitate de reprezentant legal al S.C. EUROCOM S.R.L., a prezentat la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (A.P.D.R.P.) - Centrul Regional pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit 4 S-V Oltenia din Craiova si, ulterior, la Oficiul Judetean pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Olt, mai multe documente false, inexacte sau incomplete referitoare la ridicarea constructiei (certificatul de urbanism, autorizatia de construire si copii certificate ca fiind conforme cu originalul autorizatiei respective).

Ca urmare, firma inculpatului Butoi Eugen, S.C. EUROCOM S.R.L., a obtinut pe nedrept suma totala de 942.392,97 lei (echivalentul a 274.624,35 euro), reprezentand fonduri din bugetul Comunitatilor Europene si din bugetul national.

In demersul sau, Butoi Eugen a fost sprijinit de inculpatul Stanciu Vitalie, care, in calitate de primar al orasului Bals, a dispus emiterea si prelungirea in mod nelegal a documentelor false depuse la A.P.D.R.P., respectiv certificatul de urbanism si autorizatia de construire. De asemenea, Stanciu Vitalie a omis sa inregistreze in evidentele speciale ale Primariei aceste documente pentru a ascunde faptul ca lucrarile au fost incepute fara respectarea legii. Prin aceasta, bugetul Primariei Bals a fost prejudiciat cu suma totala de 35.512,46 lei reprezentand taxele pe care S.C. EUROCOM S.R.L. ar fi trebuit sa le achite pentru emiterea actelor respective.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit s-a constituit parte civila in cauza cu suma totala de 2.697.477,13 lei, reprezentand valoarea integral decontata S.C. EUROCOM S.R.L. si penalitati.

In vederea recuperarii pagubei, produsa A.P.D.R.P., procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri imobile apartinand S.C. EUROCOM S.R.L.

Dosarul a fost inaintat spre judecare Tribunalului Dolj.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2015 vizualizari

  • -5 (7 voturi)    
    DNA (Vineri, 16 decembrie 2011, 13:06)

    evoque [utilizator]

    facand abstractie de cazul de mai sus.
    De ce dna nu intocmeste dosare penale pentru toti cetatenii romani? Cu o exceptie numita traian basescu, care nu este vinovat de nimic.
    Cred ca suntem tara cu cele mai multe dosare penale.
    In romania a devenit penal si aerul pe cae il inspiram.
    • +2 (2 voturi)    
      Felicitari DNA pt ritmul dosarelor penale (Vineri, 16 decembrie 2011, 13:30)

      Romania se curata treptat de corupti [anonim] i-a raspuns lui evoque

      Imi place ca nimeni dintre politicieni nu se mai simte in siguranta la furat si la luat mita, nu mai conteaza ca esti primar, senator, deputat, etc. DNA vine si te ia de acasa daca sunt probe suficiente..
      Acest Stanciu e fost PSD, fost PDL, e un traseist ordinar interesat de furturi din buget.

      Iata ca lui Stanciu nu i-a folosit la nimic apartenenta la partidul aflat la guvernare, nu l-a protejat nimeni in fata procurorilor, dovada ca justitia, pe partea procuraturii, incepe sa mearga corect in Romania.

      Niciodata in 20 de ani nu s-a intamplat sa fie atatea arestari si trimiteri in judecata de politisti, vamesi, directori, secretari de stat, deputati, senatori, primari, avocati, judecatori, etc.
      Toti aia care se credeau imuni la catuse..

      Foarte bine, bravo Parchetului, hai Romania !
      • 0 (0 voturi)    
        EFICIENTA ZERO (Luni, 19 decembrie 2011, 10:23)

        evoque [utilizator] i-a raspuns lui Romania se curata treptat de corupti

        Multe dosare si eficienta zero.
        Este, poate, bine ca politicienii nu se mai pot ascunde dupa imunitate. Dar se vede clar ca "munca" dna e cam dejeaba. Cati din cei cercetati au fost condamnati?
        In faza asta totul este doar hartuire. Vorbim aici de celebra Tamara pana la vamesii retinuti (pentru a scoate ochii europei) care sunt toti liberi.
        Concluzie: rolul dna este doar de a crea teama si incertitudine.
    • +1 (1 vot)    
      parere (Vineri, 16 decembrie 2011, 13:33)

      rochiri [utilizator] i-a raspuns lui evoque

      Da ai dreptate Romania este PENALA!
      Sa sprem ca o sa se mai faca curat!
    • +2 (2 voturi)    
      Nu va faceti griji (Vineri, 16 decembrie 2011, 13:46)

      ioil [anonim] i-a raspuns lui evoque

      Daca respectivul primar este din partea Psd va scapa basma curata dupa 10-15 ani de amanari in instanta>Avem unele cazuri recente daca va amintiti ,cu hotii legiferate .cu dosare furate{sau marog,pierdute}Totul este clar dar nu este constitutional si dam drumul la hoti!Apropo,cine se opune revizuirii constitutiei?Cei care au interese sa ramana aceste legi strambe si care sa le serveasca interesele pe mai departe.Cat despre Base,daca el este promotorul acestor schimbari este si normal sa deranjeze.NU toti stam la coada la ajutoare cu camerele de luat vederi pe noi!Mai santem si cu minte in cap,asa ca va dau dreptate doar la afirmatia ca aerul a devenit penal in Romania.Da dar pentru hotii de elita!!!!!
      • 0 (0 voturi)    
        DACA (Luni, 19 decembrie 2011, 11:32)

        evoque [utilizator] i-a raspuns lui ioil

        respectivul este vinovat sa plateasca.
        Daca vorbim de dosare furate cine le fura? Nu sunt dna-ul politia si serviciile in mana presedintelui? Vrei sa spui ca a scapat nastase, da a scapat insa a scapat pe incompetenta dna. Cine din dna plateste pentru asta, cine plateste pentru 7 ani de anchete si expertize. Au disparut dosare la fel cum a disparut si flota.
        Ce schimbari face basescu? creaza si finanteaza institutii de control. Nu sunteti satui de comunism? Sau nu stiti ce era pe vremea comunistilor?
        Acum basescu este de dreapta, dar aplica ce a invatat la comunisti.
        Cata minte ai in cap nu stiu dar foloseste atat cat ai si nu crede toate tampeniile.
        Cand base a facut disparuta flota era mana in mana cu nastase. Probabil sau certat pe carnat si acum unul este bun pentru unii altul pentru altii.
        Cine are de pierdut? Tu ca cetatean care vei plati prin munca ta toate oalele sparte de ei. Fii fericit.
    • +1 (1 vot)    
      Semafoare (Vineri, 16 decembrie 2011, 13:55)

      Minime [anonim] i-a raspuns lui evoque

      Sa faca in pana mea semafoare in satucul ala ca se arunca balsenii in fata masinilor de zici ca sunt nemuritori.
    • +1 (1 vot)    
      :) (Vineri, 16 decembrie 2011, 13:59)

      Vizitiul [utilizator] i-a raspuns lui evoque

      Daca prin absurd nu ati fi postac, sa inteleg ca preferati perioada '96 cand era "liniste" nu?

      Mai sunt tari cu liniste de-asta de care duceti lipsa, va recomanda Coreea de Nord, China, Cuba. Sunt sigur ca au nevoie de creiere spalate.
      • 0 (0 voturi)    
        '96 (Luni, 19 decembrie 2011, 11:23)

        evoque [utilizator] i-a raspuns lui Vizitiul

        "linistea" la care faci referire se pare ca nu o cunosti.
        Faci aici aluzii sau referiri la comunisti incercand sa fii "spiritual si inteligent" dar nu este decat un creier spalat cu solutii portocalii.
        Ce face iubitul tau conducator nu este altceva decat ce a invatat pe vremea tovarasilor.
        Vorbesti de tari comuniste cand basescu recreaza institutii comuniste.
        Sub declaratii de felul " facem drepatate, spunem adevarul" au fost instaurate dictaturile.
        Insa pentru a sti mai trebuie sa citesti putina istorie. Pentru a sti mai trebuie sa vezi dincolo de pacla portocalie care sta pe ochii aplaudacilor pdl.
        pdl se declara de dreapta si este condus si conduce tara prin metode comuniste.
        Ce sa faci asta este pregatirea comandantului suprem, asta a invatat asta face.
    • 0 (0 voturi)    
      Tu esti Stanciu? (Luni, 19 decembrie 2011, 10:00)

      StefanV [anonim] i-a raspuns lui evoque

      Tot orasul il stie ca e spagar, dar tu aproape ca ii plangi de mila.

      Ori esti el, ori esti fiica-sa.
      • 0 (0 voturi)    
        Mesajul era altul (Luni, 19 decembrie 2011, 11:15)

        evoque [utilizator] i-a raspuns lui StefanV

        pentru a citi trebuie sa si stii sa citesti, ca de inteles este si mai greu. Am spus din capu' locului ca nu fac referire la cazul respectiv. A gresit sa plateasca.
        Problema este alta dna-ul lui base face mii de dosare degeaba. Sau mai bine zis este un instrument de santaj.
        Cine plateste in cazul Tamara. Este unul din cele mai rasunatoare esecuri ale dna. Si nu vreau sa aud scuze cu relatiile lui bombonel.
        Aici nu se pune problema de "relatii" aici vorbim de INCOMPETENTA. Si inca ceva dna-ul este institutia mosita de basescu cu macovei iar ministru justitiei este predoiu.
        Deci?
  • 0 (0 voturi)    
    Verificati identitatea primarului (Vineri, 16 decembrie 2011, 14:09)

    Adi [anonim]

    Sigur e primar in orasul Bals , jude Olt? http://www.bals.ro/bals/servlet/portal?action=ContentAction&actEvent=showRubric&id=primar
  • +1 (1 vot)    
    primar, viitor cavaler? (Vineri, 16 decembrie 2011, 14:24)

    alecu [anonim]

    eu propun ca Basescu sa-l decoreze si pe asta.
  • 0 (0 voturi)    
    Nu mai e primar! (Vineri, 16 decembrie 2011, 14:30)

    Mircea Mărgărit [anonim]

    Băi fraţilor, Vitalie ăsta a fost primar, acum e director la liceu.
  • 0 (0 voturi)    
    corectati titlul articolului (Vineri, 16 decembrie 2011, 16:37)

    mir [anonim]

    Pentru a respecta deontologia profesionala , stimate hotnews manipulator , va rog sa verificati numele primarului din Bals OT .
    Pe primarul din Bals il cheama conform cu cele scrise in site primaria bals : Adi Teodosescu .
    • 0 (0 voturi)    
      Nu il cheama Adi Tedosescu (Luni, 19 decembrie 2011, 10:02)

      StefanV [anonim] i-a raspuns lui mir

      ... ci Ady Teodosescu.

      Si "Ady" are doua puncte deasupra lui "y"
  • 0 (0 voturi)    
    Vitalie Stanciu, un spagar (Luni, 19 decembrie 2011, 9:59)

    StefanV [anonim]

    Ha ha ha... sper sa-l si aresteze. A mai facut si anul acesta magariii... pentru ca el este primar de scoala din partea PDL de vreo 3 ani. Nu a vrut sa primeasca la post profesori cu medii mari la titularizare, ci a primit unii care nici macar nu au dat examen de titularizare (sau care au luat note foarte mici). A ignorat decizia inspectoratului scolar din Slatina. Dar nimeni nu ia masuri impotriva lui. As putea spune, simplu, ca este spagar... dar ar fi prea simplu. Este mai mult decat atat: este un ticalos.
    • 0 (0 voturi)    
      SOACRA LUI VITALIE STANCIU??? (Marţi, 7 februarie 2012, 22:08)

      Euuuuuu!!!!! [anonim] i-a raspuns lui StefanV

      Se lauda de ceva vreme madam "MITA"SOACRA lui vitalie stanciu , c a are in conturi 4 miliarde vechi de lei!!! Oare sa aiba o legetura cu ginerele corupt???
      Este cusut cu ata alba , atitia banii la o batrina pensionata!!!!! Este o suma frumisiica!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by