Primarul suspendat al Clujului, Sorin Apostu, audiat la DNA Cluj - surse

de I.R.     HotNews.ro
Joi, 15 decembrie 2011, 18:46 Dosare Anticoruptie


Primarul suspendat al Clujului, Sorin Apostu, a fost audiat, joi, la DNA Cluj, acesta fiind intrebat si de cardurile de combustibil pe care le-ar fi primit de la Rosal, sustin surse din randul anchetatorilor, care afirma ca edilul va fi cercetat si intr-un alt dosar pentru alte fapte de coruptie.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost audiat, joi, la DNA Cluj in dosarul in care este cercetat pentru mai multe infractiuni de coruptie, transmite Mediafax.

Conform surselor citate, Sorin Apostu a declarat in fata procurorilor ca isi mentine declaratiile date anterior si a raspuns in plus si la alte intrebari, printre care la unele referitoare la felul in care ar fi intrat in posesia unor carduri de combustibil de la compania de salubritare Rosal.

Tot joi, la DNA Cluj a fost chemata si sotia primarului, Monica Apostu, dar aceasta a refuzat sa faca declaratii procurorilor.

Conform surselor judiciare citate, din dosar se vor disjunge alte dosare privind alte fapte de coruptie ale lui Sorin Apostu. Printre acestea, unul vizeaza relatia cu firma Carrefour, dar si cu alte firme care au relatii contractuale cu cabinetul de avocatura al sotiei primarului.

Sursele judiciare au afirmat ca, potrivit unei declaratii a unei persoane din conducerea Carrefour, data in fata procurorilor DNA, Sorin Apostu ar fi cerut, pentru facilitarea obtinerii unor acte emise de catre Primaria Cluj-Napoca, mai multe sume de bani de la reprezentantii Carrefour. In plus, Apostu ar fi incasat, in ultimii ani, prin firma de avocatura a carei angajata este sotia sa, alte sume de la mai multe companii care au afaceri in Cluj-Napoca si care au avut nevoie de diverse acte de la primarie.

De asemenea, sursele citate au declarat corespondentului MEDIAFAX ca cercetarile in dosar se apropie de finalizare.

Astfel, saptamana viitoare, celor cercetati in dosar urmeaza sa le fie prezentat materialul de urmarire penala si tot atunci dosarul va fi trimis in judecata.

Amintim ca primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, si directorul general al Brantner Romania, Calin Stoia, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, in noaptea de 10 spre 11 noiembrie, in baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj. Apostu a fost arestat pentru luare de mita, iar Stoia pentru dare de mita. Cei doi au facut recurs la masura arestarii preventive, insa ICCJ le-a respins solicitarile.

Primarul Sorin Apostu a fost suspendat din functie dupa ce prefectul judetului Cluj, Florin Stamatian, a emis un ordin in acest sens.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, in perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a incheia contracte de salubrizare si asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind incasati de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatura al sotiei sale.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























936 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    --- (Joi, 15 decembrie 2011, 20:42)

    george haiduc [anonim]

    Ceea ce ma intriga pe mine e faptul ca omul acesta nu isi da demisia nici in ruptul capului! Stim cu totii ce fel de om este, unii banuiau, altii, care au avut de-a face cu "domnia sa", sopteau pe la colturi, iar anumiti procurori si judecatori vor demonstra... Si totusi, omul nu isi da demisa si pace! Nu numai ca si-a permis sa faca administratie si afaceri intr-un stil barbar, nu numai ca a fost prins cu matza in sac, dar nu-si da demisia! Mai rar asemenea disperare si lipsa de bun simt! nu e de mirare nu? Tot stau si ma intreb ce fel de om poate fi ! E clar ca a calcat in strechini si a fost prins, e clar ca i-a calcat pe unii pe coada, iar acum e rastignit, dar chiar vrea sa ne arate la toti ce fel e ne-om este !? Unii stim, ca am avut de-a face cu elsi stim ca nu saluta nici macar femeile care ii dadeau binete pe holurile primariei. Disperarea, cramponarea de o functie pe care nu a meritat-o si lipsa de bun simt cred ca il vor face sa isi dea demisia doar cand va da instanta sentinta! S-a raportat mizerabil la cei din preajma lui, s-a raportat ca la gunoaie inferioare la subalterni, i-a batut joc de oamenii de afaceri care se uitau sau activau in cluj, se ocupa doar de imaginea lui desi isi batea joc de clujeni (doar era platit de clujeni, nu?!?!), folosea banii clujenilor si ii invartea cum poftea, zambea si avea poze lucrate in photoshop (de ex. in zona plesuva a podoabei capilare), era elegant, superior si greu de abordat, dar sub manta se ascundea, dupa cum demonstreaza procurorii, un om hain, avar, rau intentionat, care a dus in eroare, a manipulat, a conditionat toul in favoarea bunastarii lui! Chiar nu are nimic de demostrat ?! N-a avut demnitate cand a coborat atat de jos si a procedat cum stim deja! Oricum e facut praf din punct de vedere politic, e clar. Psihologic vorbind, cine face o administratie corupta arunca o umbra nu numai asupra caracterului lui, ci si asupra profesiei, de ex.Nici macar atata demnitate umana nu mai are, pt o demisie demna!
  • 0 (0 voturi)    
    Pacate vechi (Joi, 15 decembrie 2011, 23:57)

    Mircea [anonim]

    Cred ca acest primar este vinovat si va trebui pedepsit, dar de ce nu scrieti si despre alti politicieni care au incheiat contracte de milioane de euro prin firmele sotiilor. Tariceanu i-a treimis pe cei de la Ford sa incheie contractul de preluare a fabricii de la Craiova , la notariatul sotiei sale. Comisionul fostei madame Tariceanu s-a ridicat la 1200000 euro.Asta este un obicei vechi in politica romaneasca.Gioana -ia dat sotiei spatii cate a vrut pt fundatiile si firmele ei care aveau toate contracte cu statul. Ca sa nu mai v orbim de Nastase.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by