Subcomisar al Serviciului de Investigare a Fraudelor, prins dand informatii evazionistilor

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 12 decembrie 2011, 14:06 Dosare Anticoruptie


Un subcomisar al Serviciului de Investigare a Fraudelor din Bucuresti a fost prins dand informatii confidentiale evazionistilor vizati in anchete ale DIICOT, politistul fiind ridicat de pe Aeroportul Otopeni de unde vroia sa plece catre Singapore, relateaza Mediafax.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Bucuresti au dispus retinerea, pentru 24 de ore, a inculpatului Adrian Constantin Dogarel, pentru favorizarea infractorului, aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat, complicitate la comiterea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani.

Potrivit DIICOT, Adrian Constantin Dogarel (33 de ani), subcomisar in cadrul IGPR-DGPMB - Serviciul de Investigare a Fraudelor, a furnizat mai multor persoane cercetate informatii confidentiale din cadrul unui dosar penal instrumentat de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, in schimbul unor beneficii financiare.

"Prin activitatea infractionala, inculpatul a zadarnicit urmarirea penala efectuata in cauza, informand pe invinuiti cu privire la planul de ancheta, interceptarile convorbirilor telefonice efectuate in cauza si a contribuit la alterarea probelor de catre invinuiti. Inculpatul a oferit date esentiale referitoare la momentele operative, avizand persoanele cercetate cu privire la masurile ce urmau a fi dispuse in cauza. Datele erau obtinute prin intermediul altor ofiteri de politie, din cadrul BCCO Bucuresti, fata de care cercetarile continua in cauza".

Dogarel a fost retinut de catre procurori pe aeroportul Henri Coanda, Otopeni, in timp ce incerca sa paraseasca teritoriul Romaniei, cu destinatia Singapore.

La propunerea procurorilor DIICOT, instanta a dispus arestarea preventiva a inculpatului pentru o perioada de 29 de zile.

Cercetarile au fost efectuate cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul DGA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1784 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    asta da STAT ROMAN (Luni, 12 decembrie 2011, 17:08)

    asta da STAT ROMAN [anonim]

    asta da stat roman, vantu ne-a dat directia cand a zis "domnilor, intariti-va statul", romania trebuie sa renasca din mocirla asta
  • +3 (3 voturi)    
    Felicitari! (Luni, 12 decembrie 2011, 18:49)

    Sting [utilizator]

    .
  • +1 (1 vot)    
    Probabil c-a vrut s-o taie.... (Luni, 12 decembrie 2011, 18:57)

    Ion B [utilizator]

    de l-au retinut chiar la aeroport. Imi place din ce in ce mai mult: este ca si cum as urmarii un film de actiune cu multe momente de suspans.
    Felicitari tuturor celor care-si fac datoria!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by