Dosarul primarului Sorin Apostu, o bomba cu ceas pentru mediul de business din Cluj: alte mari companii, banuite de procurori ca ar fi dat spaga pentru autorizatii

de Red. Stiri     HotNews.ro
Joi, 17 noiembrie 2011, 9:19 Dosare Anticoruptie


Motivarea arestarii preventive a lui Sorin Apostu scoate la iveala informatii despre alte posibile spagi date primarului de companii care au intrat pe piata din Cluj. Astfel, procurorii sustin ca o firma care detine un mare complex comercial, doi dezvoltatori imobiliari, o firma din domeniul petrolier si una care detine un supermarket au platit consultanta juridica unei firmei detinute de sotia lui Apostu si altei firme detinute de socrul acestuia.

Procurorii sustin ca singurii clienti ai Cabinetului de avocatura ai Monicai Apostu, sotia primarului de Cluj, sint companii care au relatii contractuale cu Primaria municipiului Cluj-Napoca. Mai mult, procurorii sustin ca analiza activitatii zilnice a Monicai Apostu arata ca "aceasta nu a desfăşurat nicio activitate specifică domeniului consultanţei juridice. Astfel pe parcursul a 4 luni de zile, învinuita a fost prezentă o singură dată la cabinetul său avocaţial".

Procurorii sustin ca Monica Apostu nici nu s-a intilnit cu reprezentanţii firmelor cu care avea contracte de consultanţă, cu excepţia momentelor de remitere a facturilor. Aceste intilniri erau la domiciliul sau.

Pasajele relevante din motivarea arestarii, in care magistratii au relatat si sustinerile procurorilor (numele companiilor au fost anonimizate de magistratii Curtii de Apel Cluj):


- Analiza activităţii zilnice a învinuitei A. M.U., aşa cum  rezultă ea din probaţiunea dosarului, cu referire la interceptări şi supravegheri operative efectuate pe parcursul lunilor iulie – noiembrie 2011 cu autorizarea Curţii de Apel Cluj duce la concluzia clară că aceasta nu a desfăşurat nicio activitate specifică domeniului consultanţei juridice. Se arată că, pe parcursul a 4 luni de zile, învinuita a fost prezentă o singură dată la cabinetul său avocaţial şi doar pentru câteva minute la o discuţie cu colega sa, avocat P. E. C.. De asemenea, învinuita A. M.U. nu a avut întâlniri cu reprezentanţii societăţilor comerciale cu care are încheiate contracte de consultanţă, cu excepţia momentelor de remitere a facturilor, întâlnirile fiind fără excepţie la domiciliul său şi extrem de scurte, de ordinul minutelor.

- De asemenea, din actele Cabinetului de avocatură  al învinuitei A. M. rezultă că, singurii „clienţi” ai acesteia sunt societăţi comerciale aflate în relaţii contractuale cu Primăria municipiului Cluj Napoca.

Astfel, din fişa fiscală 394 depusă de învinuita A. M.U. la organele fiscale rezultă că, în perioada 2008-2011, aceasta a încasat sume de bani de societăţile: D. (societate care, în cursul anului 2010 a obţinut de la Primăria municipiului Cluj Napoca autorizaţia de construire, în acest an fiind inaugurat un mare complex comercial al acestei firme), V. C.SRL Galaţi (dezvoltator imobiliar care a obţinut de la Primăria municipiului Cluj Napoca autorizaţii de construire), A. C. (un alt dezvoltator imobiliar).

- Se mai arătă faptul că, investigaţiile efectuate în cauză au relevat că utilizarea Cabinetului de avocatură al învinuitei A. M.U. a reprezentat o variantă nouă utilizată de inculpatul A. S. pentru mascarea folosului ilicit. Anterior, acesta înfiinţase societatea comercială T. SRL, cu sediul la domiciliul său – …- având ca unic asociat pe numitul S. V., tatăl învinuitei A. M.U., societate la care învinuita avea calitatea de jurist. De remarcat este faptul că, potrivit datelor financiare comunicate de societate la organele fiscale, singurii clienţi ai firmei au fost societăţile O. P România, SC C. România SA, M.  F. P., firme care, în perioada 2008-2009 au virat, lunar, sume de bani în conturile societăţii T. Aceste plăţi, totalizând 200.000 lei, au coincis calendaristic, cu perioada în care au intrat pe piaţa clujeană, O., cu înfiinţarea a 4 staţii de vânzare carburanţi, iar C. cu deschiderea primului hipermarket, pentru care au fost necesare eliberarea de avize şi autorizaţii din partea Primăriei municipiului Cluj Napoca.

- Toate aceste relaţii vin să întărească suspiciunile de corupţie care există în ce priveşte modul de exercitare a funcţiei de către inculpatul A. S., fiind cel puţin bizar că marile societăţi care au intrat pe piaţa clujeană, O., C. , B., D., au avut brusc nevoie „de consultanţă juridică” din partea soţiei primarului, învinuita A. M.U..

- Tot de la domiciliul inculpatului A. S., au fost ridicate 2 carduri de alimentare cu carburanţi, emise pe numele SC R., o altă societate aflată în relaţii contractuale cu Primăria municipiului Cluj Napoca pe servicii de salubrizare. Este de presupus că, folosind aceste carduri, inculpatul alimentează autoturismul său şi al soţiei sale, contravaloarea carburanţilor fiind plătită din contul societăţii pe numele căreia cardul a fost emis. Aceste împrejurări, alături de celelalte fapte descrise, vor face obiectul investigaţiilor viitoare.

- Analiza activităţii zilnice a învinuitei A. M.U., aşa cum rezultă ea din probaţiunea dosarului, cu referire la interceptări şi supravegheri operative efectuate pe parcursul lunilor iulie – noiembrie 2011 cu autorizarea Curţii de Apel Cluj duce la concluzia clară că aceasta nu a desfăşurat nicio activitate specifică domeniului consultanţei juridice. Astfel pe parcursul a 4 luni de zile, învinuita a fost prezentă o singură dată la cabinetul său avocaţial şi doar pentru câteva minute la o discuţie cu colega sa, avocat P. E. C.. De asemenea, învinuita A. M.U. nu a avut întâlniri cu reprezentanţii societăţilor comerciale cu care are încheiate contracte de consultanţă, cu excepţia momentelor de remitere a facturilor, întâlnirile fiind fără excepţie la domiciliul său şi extrem de scurte, de ordinul minutelor.


Stiri de Cluj.ro: D. este Dedeman, iar V.C. din Galati este Viva Company SRL

Portalul stiridecluj.ro sustine ca una dintre firmele mentionate de procurori este Dedeman, de la care Biroul de avocat Monica Apostu a incasat suma de 22.000 de lei pentru consultanta. De asemenea, V.C. SRL ar fi de fapt firma Viva Company SRL, detinuta de Ionut Istrate, fiul lui Cornel Istrate, patronul SC Vega Galati. Viva Compani SRL ar fi platit biroului de avocatura al sotiei primarului 160.000 de lei.

Stiridecluj.ro a mai scris ca si firma ALD Consulting, apartinand familiei Bugnar din Cluj-Napoca, a achitat 37.000 de lei pentru consultanta, iar apoi a castigat contractul de realizare a strategiei de dezvoltare a orasului.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























8190 vizualizari

  • +9 (19 voturi)    
    ... (Joi, 17 noiembrie 2011, 9:33)

    ToBeOrNotToBe [utilizator]

    Am si eu o intrebare, toti membrii Parchetului anticoruptie sunt angrenati in judetul Cluj ? In capatul celalalt al tarii nimic ? Un mic mare exemplu ar fi de marimea unui bob de Mazare.
    • -6 (14 voturi)    
      revansa (Joi, 17 noiembrie 2011, 10:43)

      El Condor [anonim] i-a raspuns lui ToBeOrNotToBe

      Udreo, ai tu ce ai cu mazare.... Te depaseste cumva cu mult si nu-ti convine ?
      • +3 (5 voturi)    
        Of, of of (Joi, 17 noiembrie 2011, 13:30)

        Luk [utilizator] i-a raspuns lui El Condor

        ce-ai putut sa spui...

        Pe Mazare nu-l depaseste nimeni.

        Absolut nimeni!
    • +2 (4 voturi)    
      Da chiar asa!!!! (Joi, 17 noiembrie 2011, 11:07)

      FLORIO [utilizator] i-a raspuns lui ToBeOrNotToBe

      La Bucuresti la Constanta nu gasiti nimic? Au luat Sibiul la puricat,acum Clujul, sau e uin joc in spate pe care multi nu-l inteleg? Eu personal cred ca astia vor sa dea exemplu ardealul ca sa poatea sa-i ia si pe restul tarii.
      • +1 (1 vot)    
        exemplu pozitiv? (Vineri, 18 noiembrie 2011, 9:11)

        pehash [utilizator] i-a raspuns lui FLORIO

        Ar mai fi o explicatie plauzibila: desi independenti, doar procurorii din Ardeal isi fac treaba, iar aia din restul tarii iau o spaga la randul lor ca sa inchida ochii.
    • +1 (5 voturi)    
      Mazare (Joi, 17 noiembrie 2011, 11:22)

      Relu [anonim] i-a raspuns lui ToBeOrNotToBe

      El este un instrument folosit de baietii destepti care cunosteau situatia pamanturilor si caselor nationalizate si nerevendicate de mostenitori sau avand mostenitori foarte batrani singuri si vulnerabili.Situatia era din perioada anilor 90 cand s-au mai incercat cateva lovituri dar,primarii ,cu frica de lege,nu au cooperat.Astfel a aparut nevoia unui nebun impins in fata ca la sah de regele si regina afacerii.Mazare si gasca lui erau faliti si in pericol de a fi evacuati de primarie din chioscurile in care vindeau ziare si maruntisuri.In 2000 chiar si o pisica daca candida la primarie castiga dupa doi primari inutili care nu faceau nimic.Astfel a ajuns Mazare primar avand misiunea data. La impartirea ce a urmat au participat copios toate structurile care acum ar trebui sa il judece si condamne.Cum vreti sa pateasca ceva Mazare .Ar trebui ca complicii lui sa se condamne singuri.Nu s-a nascut inca judecatorul care sa il condamne pe Mazare.
    • +3 (5 voturi)    
      Cluj Napoca (Joi, 17 noiembrie 2011, 11:53)

      vlad [anonim] i-a raspuns lui ToBeOrNotToBe

      Nu! Nu toti membrii Parchetului anticoruptie sunt angrenati in Cluj, insa probabil ca ar trebui! Clujul este de mult campion la aranjamente, cumetrii si tot felul de inverteli care mai de care "ingenioase". Problema e ca nimeni nu prea a avut curajul sa se bage in aceasta enclava economica. Tot respectul pentru adevaratele elite culturale sau economice din Cluj, din pacate ele au pierdut teren in fata unor elitisti ai coruptiei. Ce te ingrozeste cel mai mult este faptul ca, dupa mintea unora, Cluj-Napoca ar fi trebuit sa fie capitala regionala....Doamne fereste!
      • 0 (2 voturi)    
        ce cifra de afaceri? (Joi, 17 noiembrie 2011, 18:24)

        cinic [anonim] i-a raspuns lui vlad

        cati pepeni trebuie sa vinda careva timp de DOUA luni ca sa-si permita 4000 euro spaga??? ori aritmetica nu mai e ce a fost, ori -pe partea de pepeni- e o IMENSA intoxicare.
  • +6 (20 voturi)    
    Abia astept stiri asemanatoare din judetele rosii (Joi, 17 noiembrie 2011, 9:33)

    fLoreign [utilizator]

    Metoda e veche, inca de cand pesedeii erau la putere (cine putea sa-i invete pe actualii cum sa faca?)
    Problema este ca totul, absolut TOTUL la nivel de municipiu, functioneaza pe astfel de reguli. In plus, prin Oltenia si prin Moldova chiar organele legii sunt prinse in hora, asa ca nu vad cine ar rupe lantul tacerii.
    Paradoxal, PDL are meritul de a intredeschide un pic haznaua, caci sub PSD mai nimeni nu a patit nimic.

    Asadar, astept stiri si din judetele baronilor rosii.
    • +8 (10 voturi)    
      De la cap se impute pestele! (Joi, 17 noiembrie 2011, 10:01)

      Constantin [anonim] i-a raspuns lui fLoreign

      Coruptia este generata de faptul ca un singur om, fie el si incoruptibil, este responsabil de un buget imens.


      Ce se mai aude cu descentralizarea? Fiecare primar sa fie responsabil de planificarea bugetului primariei pe doi, trei ani inainte si sa respecte strict planificarea. Nu de alta dar am afla si noi in avans spagile planificate.
    • +7 (9 voturi)    
      momentan (Joi, 17 noiembrie 2011, 10:31)

      ady [anonim] i-a raspuns lui fLoreign

      in Moldova e ca in filme..stii tu..filmu ala cand toti de la primar la politist cultivau marihuana si o comercializau ..legea tacerii da roade pt ca toata lumea e implicata,toata lumea ciupeste ceva
    • -3 (17 voturi)    
      Va plateste bine? (Joi, 17 noiembrie 2011, 10:31)

      TomaN [anonim] i-a raspuns lui fLoreign

      De gasiti si in situatia asta niste merite PDL-ului?
      Si ceva taxe platiti la stat pentru veniturile incasate pentru postari la comanda?
    • 0 (6 voturi)    
      Da-mi un singur nume... (Joi, 17 noiembrie 2011, 11:31)

      Cristian [anonim] i-a raspuns lui fLoreign

      Dar unul strashnic,de l;a PDL,care a facut bulau.
      Te rog,da-l repede, nu te gandi sa il cauti in liste nesfarsite....
      • +1 (5 voturi)    
        Ritzi? Mandas-Vergu? aia grasa? (Joi, 17 noiembrie 2011, 13:51)

        greg [anonim] i-a raspuns lui Cristian

        altii nu mai stiu.
    • 0 (4 voturi)    
      bate vand de schimbare? (Joi, 17 noiembrie 2011, 12:08)

      catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui fLoreign

      bate vant de schimbare?... se vede ceva la final de 2012 si au inceput sa faca sluji viitorului sef? :)) intr-o tara ce traieste din scenarita orice este posibil
    • +2 (2 voturi)    
      Rosu sub acoperire! (Joi, 17 noiembrie 2011, 12:31)

      traiian [anonim] i-a raspuns lui fLoreign

      Chiar daca e vopsit in alte culori rosu imi pare si judetul Brasov! Citeam deunazi ca pe acolo unuia i s-a cerut sa dea cu bani la partid daca vrea sa fie repus pe o functie de director la decentralizate!
    • -2 (2 voturi)    
      asa este peste tot... (Joi, 17 noiembrie 2011, 15:08)

      costica [anonim] i-a raspuns lui fLoreign

      dar asta te incalzeste pe tine ?! Ca fura si-aia si aia ?!
      Romanii nu asta au asteptat de la PDL, de ce au votat romanii PDL, ca sa fure ei ca si cei de la PSD ?!
      Asta-i problema, asteptam altceva de la PDL, asteptam modernizarea Romaniei, asteptam sa vedem mai multa competenta si o administratie mai supla si nu pe principii clientelare , ca la PSD...
      Cand colo, PDL a facut LA FEL ca PSD, ba chiar mai rau , zilele trecute a spus-o chiar Presedintele Basescu cum si-au pus PDL si UDMR oamenii cand au venit la guvernare si cum competenta NU a fost deloc criteriu la PDL!!!
      Asta e problema, ca PDL este la fel ca PSDul de care romanii sperau sa scape !!
      Tu esti multumit ca fura si PSD ca si PDL, crezi ca asta scuteste PDLul de acuzatiile grave de coruptie ?!
      Eu mereu am spus ca PDLul e ca si PSD desi mereu eram acuzat ca sunt PSDist.
      Ce mi-e PDL, ce mi-e PSD.....toti o apa si-un pamant, nu le pasa de Romania, nu le pasa de romani...
  • +13 (13 voturi)    
    firma cu litera C.... (Joi, 17 noiembrie 2011, 9:39)

    hot news [utilizator]

    Presupun ca nu sunt multe lanturi de hypermarketuri care incep cu C..... ;)
    • +4 (6 voturi)    
      Astia ne invata economia de piata (Joi, 17 noiembrie 2011, 10:45)

      fLoreign [utilizator] i-a raspuns lui hot news

      Oamenii astia care vin din Vest trebuiau sa ne invete pe noi economia de piata. Iata ca acum aflam faptul ca prima si cea mai importanta lectie a economiei de piata este ADAPTABILITATEA la alte tipuri de piete.
      Incepem sa banuim acum si cum se fac angajarile si promovarile prin acele firme. Oare s-au molipsit de la romani ori cancerul coruptiei il aveau dinainte?
  • -4 (14 voturi)    
    una-i leagea alta-i etica,morala (Joi, 17 noiembrie 2011, 9:55)

    vali [anonim]

    bun, care este problema? firmele respective trebuiau sa dea anunt la ziar pentru un concurs de consultanta? asa este legea? este doar o chestiune de morala nicidecum o problema legala. daca eu sunt patron si fac bani pot sa dau cadouri de cata valoare imi permit oricui am chef. mita, spaga etc se dovedesc prin flagrant PUNCT. iar bla bla-uri la televizor, din pacate lumea se uita si isi face iluzii ca o sa vada "corupti bogati" condamnati. in alta viata dragii mei :)))
    • +4 (4 voturi)    
      sigur ca nu (Joi, 17 noiembrie 2011, 11:35)

      DanHorea1307693823041 [anonim] i-a raspuns lui vali

      faptul ca au platit sume enorme pentru un serviciu neprestat, dar a caror beneficiara este nevasta primarului - de la care au castigat ei contracte - nu este o proba! ai dreptate:))) PUNCT.
  • +2 (8 voturi)    
    Soc si groaza :))))) (Joi, 17 noiembrie 2011, 10:28)

    compadre [utilizator]

    Procurorii au descoperit apa calda........toate firmele trebuie sa dea spaga ca sa mearga treaba. Nu merge altcumva la noi......dar nu disperati Baselu se zbate sa reformeze statul :))
  • +5 (7 voturi)    
    ... (Joi, 17 noiembrie 2011, 10:34)

    bully [anonim]

    singura forma ca cei care finanteaza campaniile electorale si isi platesc fotoliile de deputati ori senatori sa poata recupera ceva inapoi este aceasta spaga generalizata la nivelul intregii tari prin care autoritatile fostului stat Romanika inchid ochii iar baietii rup firmele private...se observa clar migrarea banilor de la companii ori persoane private catre cei care sunt angajati la stat...
  • +7 (9 voturi)    
    romania (Joi, 17 noiembrie 2011, 10:35)

    om normal [anonim]

    Din pacate respectul pe care il aveam pentru oamenii din centru-vest al tarii, incepe sa se topeasca.
    dar nu datorita unui primar corupt, din pacate.
    am spus si in alte comentarii ca primul lucru care te izbeste la intrarea in tara este coruptia omului de rand.
    Furtul e la fel indiferent cine il face si de ce il face.
    Crima e la fel indiferent cine o face si de ce o face.
    De ce raspunsul unanim, cand esti prins cu mata-n sac, este DAR SI AIA FURA! DE CE SE IAU DE NOI CA SI AIA FURA?
    Multumesc.
    Astept minusurile
    • 0 (0 voturi)    
      nu ai minusuri (Vineri, 18 noiembrie 2011, 5:53)

      Socrates [anonim] i-a raspuns lui om normal

      se pare ca ti le-au furat si pe alea...

      Dar altfel sunt de acord.
  • +4 (6 voturi)    
    Deci (Joi, 17 noiembrie 2011, 10:41)

    Mihai [anonim]

    ...nu am citit stirea completa ca e prea lunga si alambicata... dar daca asupra mediului de afaceri clujean doar planeaza banuiala cum ca ar fi dat mita catre ”aur”toritatea locala...apoi se asuma ca suntem incredibil de naivi... coruptia a dobandit dimensiuni de status quo. Este principiul aparent inviolabil pe care s-a constituit societatea si economia de ”paiatza” in Romania. Cred ca daca ar fi sa condamnam pentru cazuri de coruptie clasa politica si oamenii de afaceri am ramane fara un procent apreciabil si extrem de influent din populatie. In plus nu exista destule puschcarii in tara asta. Deci fenomenlul nu numai ca este indezirabil...dar si imposibil (evident din perspectiva acestui status quo).Dar cu siguranta ca se vrea cu impact politic major. Nu am avut vanatoarea de securisti nu vom avea nici vanatoarea pentru cazuri de coruptie (pentru ca daca ar fi fost facut prima -de o clasa,rasa,specie,stirpe de eroi inexistenti- aproape ca nu am fi avut a doua). Ma rog, toate acestea se fac pe filonul axilologic contemporan. Toti vrem putere nimeni nu vrea dreptate.
  • +1 (5 voturi)    
    sun (Joi, 17 noiembrie 2011, 10:42)

    Soarele [anonim]

    Cei care il cunosc pe Sorin Apostu, nici nu se mai obosesc sa citeasca aceste articole!
  • +3 (5 voturi)    
    problema nu este acolo (Joi, 17 noiembrie 2011, 11:07)

    vali [anonim]

    In judetul cluj si-a facut aparitia mafia benineza. singura solutie este atacarea si ocuparea statului Benin. Nu ar trebui sa fie greu, cele doua fregate ar fi de ajuns :)
  • +3 (5 voturi)    
    "Comunitatea de afaceri" (Joi, 17 noiembrie 2011, 11:22)

    Florea Daniel [anonim]

    "oamenii de afaceri", etc...
    Acest episod are si darul de a ne arata cam ce inseamna "afaceri" in ROU. Nu cred ca sunt mai mult de cateva sute de oameni de afaceri adevarati si care trebuie respectati. Dece numim om de afaceri un smecher ordinar caruia varul/tatal/fratele/sotia de la partid(=stat) i-a dat o fabrica pe mana si el a taiat-o bucati si a vandut-o la fier vechi?

    Ce afacerist e asta? De o mie de ori e mai de respectat unul cu un chiosc care a dat bani sa-si construiasca sediul si sa poata vinde/fabrica/repara ceva acolo.
    • +2 (4 voturi)    
      "afaceri" (Joi, 17 noiembrie 2011, 11:59)

      Alex [anonim] i-a raspuns lui Florea Daniel

      In Romania nu exista afaceri curate 100%. Sunt 4 categorii, din punctul meu de vedere:
      - mari, foarte banoase (exemple: constructii mari, resurse, energie) - vandute sau platite de stat pe spagi grase
      - medii (exemple: operatori de comunicatii, banci, asigurari, software/hardware pentru stat) - spagi pe ici-colo, un monopol, o licitatie aranjata, o atentie, o maslina.
      - mici (exemple: o zugravire de scoala, gradinita, sala de sport) - spagi micute, o excursie, un card de benzina, o masinuta.
      - foarte mici (exemple: o mica firma de soft, un PFA, un chiosc) - o spaguta la fisc, o atentie ici, colo.

      Sistemul este facut de asa natura incat sa se colecteze bani la toate nivelurile, pentru a fi redirectionati "la partid", in vederea acoperirii campaniilor electorale.

      Diferenta dintre noi si "vest" cred ca este la nivelurile mai mici, unde merg si afaceri 100% curate. La nivel mare nu exista nicaieri in lume corectitudine. Sunt prea multi bani in joc, care inseamna putere la urma-urmei, iar omul este coruptibil, indiferent de educatie, functie sau avere.
  • +1 (1 vot)    
    Afacerile sunt omorate de hartii, biroc. si autor. (Joi, 17 noiembrie 2011, 11:47)

    rakleta [utilizator]

    Tot ce tine de stat se rezuma la "statu ia tot".
  • -1 (5 voturi)    
    Comment sters de user (Joi, 17 noiembrie 2011, 11:50)

    zet [anonim]

  • +2 (6 voturi)    
    "caracatita portocalie" de la Cluj!!!! (Joi, 17 noiembrie 2011, 12:05)

    costica [anonim]

    Dl Boc mai are curajul sa ne spuna ceva despre REFORMA facuta acesti PDListi ??!!
    Ce mai "refomeaza" astia Clujul, vai de reforma Dlui Boc!!1
    Si toate astea tocmai la Cluj, cum sa mai apara Dl Boc in fata romanilor afirmand ca nu sunt bani?!
    Sunt bani, pentru ca toti astia recupereaza banii pana la urma, nu pierd ei banii proprii !!
    Si de unde ii recupereaza daca nu de la noi, romnaii Dlui Boc care asteptam si ne sacrificam ptr REFORMA ??!!
    Coruptie cum rar a avut Romnaia !!!
    ADIO PDL, asta v-a pus capac, scapam de coruptii din PDL in 2012 !!!!!!!!!!
  • -1 (3 voturi)    
    Bucuresti (Joi, 17 noiembrie 2011, 12:06)

    Trojan.H [utilizator]

    Iti dai seama ce-a fost (si ce este) la Bucuresti.
    • 0 (2 voturi)    
      peste tot... (Joi, 17 noiembrie 2011, 15:00)

      costica [anonim] i-a raspuns lui Trojan.H

      A fost si este asa peste tot.... dar, parca asa cum fura astia de la PDL nu am vazut, furtul lor e pe masura afacerilor, desi de furat fura toti, in toate guvernarile... "REFORMELE" si austeritatea Dlui Boc si a Dlui Basescu sunt pentru prosti, baietii destepti nu stiu ce-i aia criza, austeritate, "reforma" ....
  • +1 (3 voturi)    
    Tavalugul dreptatii (Joi, 17 noiembrie 2011, 12:10)

    scaraotzky [anonim]

    Indiferent de partid, cercetati si lasati fara avere chiar daca au instrainat-o catre terti. Chiar daca sunt implicati si din justitie, cei curati din justitie trebuie sa ia masuri, la fel din politie. Sa se scoata unii pe altii, cei corecti pe hahalere, in toate domeniile. Daca s-ar porni acest tavalug s-ar calma treaba, bani multi la buget si s-ar mai tempera si altii care pregatesc jaful tarii.
  • -2 (2 voturi)    
    coruptie peste tot (Joi, 17 noiembrie 2011, 12:11)

    livius [anonim]

    In Romania este imposibil sa rezolvi ceva fara spaga, nu cred ca firmele sunt vinovate, daca vrei sa supravetuiesti trebuie dat spaga.
    Ar trebui schimbati apropape toti judecatorii, multi politistii, politicieni, sau adunat toti oportunistii la putere. Sper ca pina la alegeri sa fie facuta curatenia generala in cele mai importante institutii, altfel ajungem mai rau ca si Ucraina.
  • +1 (3 voturi)    
    de ce Clujul si nu Aradul? (Joi, 17 noiembrie 2011, 12:12)

    catalin_mattei [utilizator]

    pt cei care sunt bolnavi de scenarita le dau tema de gandire: de ce Clujul si nu Aradul?... este Falca ( cautat de coruptie de ani buni) mai curat si mai uscat decat asta de la Cluj?... sau plateste Clujul pt victoria de la alegerile interne din mai?... s-a suparat cine a fost deranjat la vami si da in cine i-a luat caimacul?
    • 0 (2 voturi)    
      Acolo asteapta Noua Republica (Joi, 17 noiembrie 2011, 12:40)

      Florea Daniel [anonim] i-a raspuns lui catalin_mattei

      Parca din Arad e pornit noul partid Noua Republica si poate DNA-ul ii asteapta pe ei sa-l rezolve pe Falca :)
      • 0 (2 voturi)    
        Doua babe (Joi, 17 noiembrie 2011, 13:29)

        Baba dag [anonim] i-a raspuns lui Florea Daniel

        electoare se sfatuiesc ce sa voteze in2004.Din discutie inteleg ca participarea la vot este considerata o obligatie si nu un drept.Fara sa precizeze de ce spun doar ca 'este bine sa voteze".Daca intreb cu cine voteaza raspund cu viclenie taraneasca ,vedem noi, desi ele stiu deja ce au de facut si voteaza cu Iliescu ca "este om bun" asa cum am aflat in 2011 cand vazand intamplator la TV un reportaj cu Iliescu a fost cel care a dat ordinul sa fie impuscat Ceausescu au explodat babele : Noi am crezut ca este om bun si l-am votata si uite ca el a dat ordin ...De unde stii intreb eu. A zis la televizor.Pai daca cei de la televizor se insala? Nu se poate sa insele cei de la televizor....Deci o lectie clara asupra comportamentului babelor electoare.Din pacate bebele electoare reprezinta electoratul cel mai disciplinat dar si cel mai vulnerabil si manipulabil .Din cauza asta Romania populatiei active ,a ajuns sa faca politica babelor electoare ,prin neprezentare.Noua Republica trebuie sa gaseasca solutia trezirii electorilor populatie activa.Altfel in 2012 tot babele voteaza primarii sau parlamentarii.Ca sa le dea ceva.ca babele asta asteapta .O pomana crestina.
  • 0 (4 voturi)    
    Asa se toaca banii bugetului in vremurile pdl-ului (Joi, 17 noiembrie 2011, 12:15)

    gfgjgj [anonim]

    Cei 25-45% taiati din salariile bugetarilor, taxele marite pentru toti, oameni dati afara, taieri, reduceri, anulari de drepturi si toate astea pentru ce ?
    Pentru ca o mana de parveniti sa agoniseasca averi nemasurate.
    In aceste vremuri de criza pentru 95% din oameni, unii o duc din ce in ce mai bine si nu prin merite personale ci pentru ca au legaturi acolo unde trebuie.
    Avea dreptate Ceausescu cand vorbea de capitalism .
    Guvernarile lor , ale lui Iliescu, Roman, Ciorbea, Isarescu, Nastase, Tariceanu , Videanu, Berceanu , Blaga, Boc, si mai ales Basescu si Udrea au dovedit-o.
    Majoritatea este obiect de batjocura si restrictionari ca la vechii iobagi cu botnita de pe mosiile ciocoilor.
  • 0 (0 voturi)    
    Clujul - orasul cel mai corupt? (Duminică, 20 noiembrie 2011, 18:09)

    Barbu Timis [anonim]

    Nu prea cred! Mita de 6000 Ron? Asta-i jucarie pt prosti! De ce nu s-au dus marii investitori la Timisoara?! Acolo este fiul primarului - stagiar si mare specialist in arhitectura prin biroul caruia trec absolut toti investitorii! Si va rog observati ce arhitectura s-a dezvoltat prin centrul Timisoarei! Probabil acolo procurorii merg pe strada cu ochelari de cal.
  • 0 (0 voturi)    
    Alo, Constanta! (Luni, 21 noiembrie 2011, 8:39)

    Mariana [anonim]

    Oare la Constanta nu sunt procurori? Stiu ca la Timisoara procurorii si judecatorii au primit apartamente de la primarie, asa ca nu va asteptati la vreo cercetare. Probabil ca la Constanta procurorii nu au reusit sa-l gaseasca pe dom' primar - e plecat 80% din timp in concediu prin tarile calde.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by