Secretarul general in Ministerul Sanatatii, Gheorghe Sarb, trimis in judecata dupa ce ar fi luat mita 600 de euro, produse alimentare si nealimentare. El a fost supendat din functie de premier

de A.N.     HotNews.ro
Miercuri, 9 noiembrie 2011, 11:56 Dosare Anticoruptie


Secretarul general in cadrul Ministerului Sanatatii, Gheorghe Sarb, a fost trimis in judecata de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Pitesti, pentru  luare de mita in forma continuata si folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata, informeaza DNA. Potrivit informatiilor, Sarb a luat mita 600 de euro si produse alimentare si nealimentare pentru a aranja un concurs.

DNA a precizat ca, alaturi de Sarb, au mai fost trimisi in judecata Anca Elena Alexandrescu, director executiv in cadrul Directiei de Sanatate Publica (D.S.P.) Arges, Mioara Bucur, director executiv adjunct de sanatate publica in cadrul D.S.P. Arges si Octavian Iordache, director executiv adjunct economic in cadrul D.S.P. Arges. Cei trei sunt acuzati de dare de mita si complicitate la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata.

Ce se afirma in rechizitoriul DNA:
  • In zilele de 11, respectiv 13 octombrie 2010, la Agentia Nationala a Functionarilor Publici a fost organizat un concurs pentru ocuparea functiilor publice de conducere vacante de director executiv, director executiv adjunct de sanatate publica si director executiv adjunct economic in cadrul Directiei de Sanatate Publica Arges, concurs la care s-au inscris si inculpatii Alexandrescu Anca Elena, Bucur Mioara si Iordache Octavian ce detineau deja functiile publice de conducere mentionate in baza unor ordine de delegare a functiei.
  • In acest context, in zilele de 9 si 13 octombrie 2010, inculpatul Sarb Gheorghe, in calitate de secretar general al Ministerului Sanatatii si de membru al comisiei de concurs pentru ocuparea functiilor mentionate mai sus, a primit de la inculpata Alexandrescu Anca Elena, pentru toti cei trei candidati, suma de 600 de euro si produse alimentare si nealimentare. Banii si bunurile au fost primite pentru a le furniza candidatilor subiectele propuse de reprezentantii Ministerului Sanatatii pentru ambele probe (scris si oral) ale concursului si pentru a le acorda un punctaj favorabil.
  • Ca urmare, inculpatul Sarb Gheorghe le-a furnizat tuturor candidatilor, prin intermediul inculpatei Alexandrescu Anca Elena, subiectele de concurs astfel ca, dupa examen, toti cei trei candidati au fost declarati admisi, fiind ulterior numiti in functiile publice de director executiv, director executiv adjunct de sanatate publica si director executiv adjunct economic in cadrul Directiei de Sanatate Publica Arges.
  • In vederea confiscarii, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra sumei de 600 de euro apartinand inculpatilor Alexandrescu Anca Elena, Bucur Mioara si Iordache Octavian".

DNA precizeaza ca Anca Elena Alexandrescu a mai fost trimisa in judecata de procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al DNA in legatura cu remiterea unei sume de bani, cu titlu de mita, presedintelui Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale.

Dosarul celor patru inculpati a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Arges.

UPDATE: Premierul Emil Boc a decis miercuri suspendarea din functie a lui Sarb, atributiile acestuia fiind preluate de un secretar general adjunct.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2070 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    cei care ne conduc (Miercuri, 9 noiembrie 2011, 12:47)

    gogu [anonim]

    Tipul a fost frigotehnist la Sere Oradea, apoi deputat PSD si subprefect de Bihor. Depe aceasta pozitie a "absolvit" facultatea de drept. Trecut la PDL a fost numit in functia asta. Competenta ???
    • +4 (4 voturi)    
      Nimeni nu mai este la adapost (Miercuri, 9 noiembrie 2011, 13:31)

      Romania lui Basescu pune catuse coruptilor [anonim] i-a raspuns lui gogu

      Timp de 20 de ani asa ceva era de neconceput, sa vezi primari ai partidului de guvernamant controlati acasa de DNA, sa vezi secretari de stat trimisi la tribunal, sa vezi miliardari cu catuse la maini, sa vezi dube pline cu politisti de frontiera arestati, sa vezi liste intregi de incompatibili trimise la instante, etc.

      Ma bucur din toata inima ca ceva se misca foarte bine in Romania, e fara precedent acest val de arestari, e o lupta impotriva coruptiei cum nu exista la nici un stat vecin al nostru, curand va incepe si UE sa ne laude pentru asta.

      la fel patisem cu minoritatile, ani de zile criticati ca nu facem nimic, acum suntem tara-model in UE, data exemplu in public de Consiliul Europei.

      La fel va fi si cu crima organizata, cu retelele de interlopi gen Vantu si Voicu, cu toti judecatorii, notarii si avocatii care iau mita, cu deputatii care se credeau deasupra legilor.

      Daca vom continua in acest ritm, Romania va deveni un exemplu de lupta impotriva criminalitatii si coruptiei !
      Avem nevoie de asta, pt o societate normala, in care fiecare sa aiba sanse reale de implinire, fara sa depinde de dobitoci incompetenti propulsati in functii de partide corupte.
  • +3 (3 voturi)    
    Si uite asa ajung papagalii in functii importante (Miercuri, 9 noiembrie 2011, 13:08)

    Ritzi Pitzi [utilizator]

    Chiar daca suma pare mica, daca se repeta la fiecare concurs, se aduna ceva intr-un mandat de secretar de stat...

    Iar in felul asta se populeaza institutiile publice cu niste incompetenti care ulterior nu stiu sa faca mai nimic, in afara de a lua si ei niste spagi mai mici de la subordonati sau de la cei controlati...
  • 0 (0 voturi)    
    politicul versus economicul (Miercuri, 9 noiembrie 2011, 22:28)

    pacient [anonim]

    Eu credeam că funcţiile de la "deconcentrate" se dau pe algoritm politic (până la un nivel...) dar văd că economicul bate politicul şi se poate scoate un ban pentru partid şi de aici, că doar ăştia nu rămâneau banii lui Sârb! Oricum, e un mare progres: la o funcţie de director la "sănătate" are acces oricine, indiferent de orientare politică, doar cu condiţia să fie din... zona euro! Da' mă-ntreb: cu ce scop un om cinstit ar da mită pentru a câştiga un concurs?
  • 0 (0 voturi)    
    unul cate unul (Joi, 10 noiembrie 2011, 16:08)

    Flaviu [anonim]

    Nu e bine sa te bucuri de necazul nimanui , dar pe mine ca cetatean al acesei tari , ma incanta si ma delecteaza acetea trimiteri in judecata a celor corupti .

    Dumnezeu sa le tina naravul celor care fac ,,curatenie "

    Multi corupti si hoti tine in carca poporul asta !!!!!

    La zdup cu ei , sa iasa cand eu o sa-i chem ...Niciodata !!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by