VIDEO DNA: Audieri in dosarul in care mai multi judecatori ai ICCJ sunt anchetati pentru coruptie

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 10 octombrie 2011, 13:11 Dosare Anticoruptie


Avocata Claudia Silinescu Gherbovan s-a prezentat, luni, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, ea fiind cercetata in dosarul in care este vizata presedinta Sectiei de Contencios Administrativ a Inaltei Curti, Gabriela Barsan, si alte judecatoare de la instanta suprema, anunta Mediafax. Avocata a refuzat sa dea declaratii presei. Avocata Claudia Silinescu Gherbovan a fost pusa oficial sub acuzare pentru infractiunea de cumparare de influenta, procurorii anticoruptie audiindu-le, vineri, in acest dosar, si pe judecatoarele Gabriela Barsan si Iuliana Pusoiu, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Agerpres anunta ca si omul de afaceri Gabriel Chiriac a fost audiat, luni, la Directia Nationala Anticoruptie, in dosarul celor doua judecatoare de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Gabriela Barsan si Iuliana Pusoiu. Procurorii DNA i-au adus la cunostinta acuzatiile formulate pe numele sau, respectiv cumparare de influenta. Acesta a stat circa doua ore la DNA si nu a dorit sa faca declaratii la iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie.

Avocata Claudia Silinescu Gherbovan a fost audiata si vineri, timp de patru ore de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in dosarul privind doua judecatoare de la instanta suprema, cercetate pentru fapte de coruptie, potrivit unor surse judiciare.

Consiliul Superior al Magistraturii a admis, joi dupa-amiaza, cererea DNA de perchezitionare a locuintei judecatoarei Gabriela Barsan, presedinta Sectiei Contencios Administrativ de la Inalta Curte de Casatie, suspectata de luare de mita, sustin surse judiciare.

Alaturi de Gabriela Barsan, in ancheta DNA este vizata si Iuliana Pusoiu, de la Sectia de Contencios a instantei supreme.

Surse judiciare sustineau totusi ca Gabriela Barsan este cercetata pentru ca ar fi primit de la avocata Silinescu Gherbovan cadouri constand in excursii in strainatate si folosirea, de catre fiul judecatoarei, a unui apartament in Paris al avocatei. Avocata reprezinta un om de afaceri care avea mai multe litigii la Sectia de Contencios a ICCJ.

Si judecatoarea Corina Corbu, fost secretar general al Consiliului Superior al Magistraturii si actual magistrat la Sectia Contencios a ICCJ, este vizata in ancheta procurorilor DNA, sustin surse judiciare.

Vineri, presedintele CSM, Horatius Dumbrava, a sesizat Inspectia Judiciara de pe langa Plenul Consiliului, pentru a verifica posibilele abateri disciplinare sau incalcari ale Codului Deontologic savarsite de unii judecatori ai ICCJ.

"Urmare a recentelor materiale de presa in legatura cu cercetarea declansata de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie, pentru presupuse fapte de coruptie savarsite de judecator Gabriela Barsan si judecator Iuliana Pusoiu, ambele din cadrul ICCJ, presedintele CSM, judecator Horatius Dumbrava a sesizat Inspectia Judiciara de pe langa Plenul Consiliului, in vederea efectuarii de verificari privind posibilele abateri disciplinare sau incalcari ale Codului Deontologic savarsite de unii judecatori ai ICCJ", arata Consiliul Superior al Magistraturii, intr-un comunicat.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1767 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    acum ori niciodata ... (Luni, 10 octombrie 2011, 15:26)

    justitiabil [anonim]

    acum pe ei , pe mama lor !
    forza base ! hai romania ! jos mafia !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by