Timis: Seful Inspectoratului Teritorial de Munca, audiat de procurorii DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 14 septembrie 2011, 10:44 Dosare Anticoruptie


Sediul Inspectoratului Teritorial de Munca Timis este perchezitionat, marti dimineata, iar directorul institutiei, Cornelia Corescu, suspectata de fapte de coruptie, este audiata la sediul DNA Timisoara, anunta Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, Cornelia Corescu, directorul ITM, este suspectata de fapte de coruptie, fiind ridicata de la sediul Inspectoratului in jurul orei 10.00 si dusa la DNA pentru audieri.

Totodata, surse din cadrul ITM Timis au declarat ca procurorii DNA cerceteaza mai multe rapoarte intocmite de inspectorii ITM Timis in cazul mai multor firme din judet, perchezitiile vizand biroul sefului institutiei, Cornelia Corescu, si compartimentele de relatii contractuale si securitate in munca.

Potrivit surselor citate, procurorii DNA Timisoara s-au aflat in biroul directorului ITM Timis, Cornelia Corescu, precum si in cele ale compartimentelor de relatii contractuale si securitate in munca, unde au verificat mai multe rapoarte intocmite de inspectorii institutiei in cazul mai multor firme din judet.

Sursele citate au afirmat ca singura persoana vizata de ancheta este directorul institutiei, Cornelia Corescu.

Cornelia Corescu este membru in Biroul Politic Judetean al PDL Timis si conduce de sapte ani Inspectoratul Teritorial de Munca Timis. In 2008, ea a candidat din partea PDL pentru un post de senator, insa a pierdut alegerile.

In septembrie 2007, ministrul Muncii de la acea vreme Paul Pacuraru a destituit-o din functie pe Cornelia Corescu pe motiv ca a prejudiciat imaginea ITM Timis. Corescu a fost contestata atat de directorul adjunct al institutiei, cat si de angajati, fiind acuzata de o atitudine necorespunzatoare si netransparenta cu acestia. Mai mult, ITM Timis a trebuit sa plateasca mii de euro unei angajate pe care directoarea a dat-o afara din ITM, dar angajata a castigat procesul.

Paul Pacuraru declara la acea vreme ca la Ministerul Muncii exista cateva dosare cu reclamatii, decizii, contestari de decizii in cazul Corneliei Corescu, iar aceasta a adus "un prejudiciu de imagine unei institutii care lucreaza cu mii de oameni, de angajatori, cu public cat se poate de larg", prin "scandalul permanent" de la ITM Timis.

Cornelia Corescu a contestat in instanta decizia de demitere si a castigat, revenind, in 2009, la sefia ITM Timis

In 2010, ea anunta ca urma sa fie numita secretar de stat in Ministerul Muncii, condus la acea vreme de Mihai Seitan, insa decizia de numire nu a fost semnata de premierul Emil Boc.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1650 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Well ... asta e cea demisa de min Paul Pacuraru... (Miercuri, 14 septembrie 2011, 11:00)

    Mitica (Palarierul) [anonim]

    Well ... asta e cea demisa de min Paul Pacuraru... prin 2007 - care a dat in judecata ministerul pentru demitere abuziva.

    O pedelepra care s-a certat cu Paul Pacuraru, zis Sex Online sau Paul L_b_ru, fost ministru al Muncii.

    Acum o scotocesc colegii din PDL.

    Sper sa purice bine, de la ceafa pana in varful cozii, insa cu folos - sa vedem si noi un functionar pus de pedele in proces - nu amanari gen Manotg, Copos, Miki Spaga, etc.

    "Patria si Dreptul Meu!"
    .
    • 0 (0 voturi)    
      Compasiune (Miercuri, 14 septembrie 2011, 18:20)

      George [anonim] i-a raspuns lui Mitica (Palarierul)

      Dupa numirea politica pe functia de inspector sef. in 2005 pentru a dovedii opiniei locale cit de corecta si ce profesionista este a acuzat 108 salariati din ITM Timis din totalul de 112 ca sunt corupti. Ba mai mult, pentru a dovedi acest lucru a organizat cu mult siretlic si concurenta politica un flagrant unui inspector de munca care a fost arestat pe nedrept si apoi elberat. A fost creata asfel imaginea "incoruptibilei"-CORESCU.Dar stim ca exista Dumnezeu si acesta ne judeca dupa fapte.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by