Avocat brasovean, judecat pentru o mita luata de la studenti, in urma cu sase ani

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 5 septembrie 2011, 15:36 Dosare Anticoruptie


Un avocat brasovean, conferentiar in cadrul unei Facultati de Drept, a fost trimis in judecata pentru ca a primit mita, in 2005, de la patru studenti in schimbul unor lucrari de diploma, transmite Mediafax.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Brasov au dispus trimiterea in judecata a lui Gheorghe Achim - avocat in cadrul Baroului Brasov, in sarcina caruia s-au retinut patru infractiuni de luare de mita si Otilia Valentina Nita - studenta la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii "Transilvania" la data comiterii faptei, in prezent consilier juridic la Primaria Magura, pentru dare de mita

Potrivit DNA, Gheorghe Achim, avocat in cadrul Baroului Brasov, in calitate de conferentiar universitar coordonator al studentilor aflati in ani terminali de studiu si membru al comisiei de examinare a lucrarilor de diploma din cadrul Universitatii "Transilvania" - Facultatea de Drept, in sesiunea de vara a anului universitar 2005 - 2006, a pretins si primit de la patru studenti suma totala de 1.500 de euro in schimbul oferirii unor lucrari de diploma preintocmite, conditionand promovarea examenului de acest aspect.

Din suma totala, 400 de euro au fost primiti in scopul enuntat de la Otilia Nita, studenta la facultatea mentionata, iar restul de la alti trei denuntatori.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Curtea de Apel Brasov.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























884 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Si astfel avem o justitie jalnica (Luni, 5 septembrie 2011, 15:52)

    VISU [anonim]

    Si astfel avem o justitie jalnica
    Multi dintre magistrati procedeaza precum profesorul Achim; diferenta fiind aceea ca pentru acei bani ( mita) judeca stramb.
    Aceleasi apucaturi de luare de mita contra decizii favorabile se intalnesc in toata tara inclusiv la ICCJ

    Avem o Justitie Jalnica, Corupta pana la cel mai inalt nivel.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by