Perchezitii DIICOT in biroul rectorului Universitatii Maritime din Constanta (surse)

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 19 mai 2016, 13:40 Dosare Anticoruptie


Procurorii DIICOT au efectuat joi 40 de perchezitii in locatii din Bucuresti si judetele Constanta, Braila, Ilfov, Calarasi si Giurgiu, intr-un dosar in care se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani, anunta Agerpres.

Potrivit unor surse judiciare, una din perchezitii a avut loc in biroul rectorului Univeristatii Maritime Constanta, Cornel Panait, care este vizat de aceasta ancheta.

Cornel Panait este asociat unic si administrator la firma SC GAAD Invest International, cu sediu in Constanta si sedii secundare in Portul Medgidia, el ocupand si functia de consilier judetean.

Sursele judiciare au precizat ca procurorii au ridicat documente, iar urmarirea penala a fost inceputa deocamdata doar pentru fapta.

Conform unui comunicat al DIICOT, in perioada 2010 - 2011, membrii unui grup infractional au creat un mecanism fraudulos care a constat in inregistrarea in evidentele contabile ale unei societati comerciale avand ca obiect principal de activitate achizitia si comercializarea de cereale a unor facturi fiscale fictive, prin interpunerea scriptica a unor societati de tip 'conducta' si a unui numar de opt societati de tip 'fantoma'.

Contravaloarea facturilor era achitata prin transfer bancar din contul societatilor beneficiare catre conturile celor opt firme 'fantoma', sumele de bani fiind retrase in numerar in baza unor borderouri fictive.

Din cercetarile efectuate in cauza a rezultat ca cele opt societati 'fantoma' nu au functionat la sediile sociale declarate, nu au detinut logistica necesara derularii unor tranzactii cu cereale, nu au avut salariati, mijloace de transport, utilaje, spatii de depozitare si nu au depus declaratii fiscale.

Valoarea prejudiciului cauzat bugetului statului este de 4.514.410 lei.

Ancheta este efectuata de DIICOT - Serviciul Teritorial Constanta impreuna cu Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Porturi Maritime.

La actiuni au participat si ofiteri de politie judiciara din cadrul structurilor de combatere a criminalitatii organizate din Constanta, Bucuresti si Braila, ancheta fiind efectuata cu sprijinul Directiei Generale Antifrauda Fiscala si cu suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1708 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    DUBA-I LA POARTA UNIVERSITATII ??? (Joi, 19 mai 2016, 14:03)

    andreesanu [utilizator]

    La cata coruptie e in Constanta ,puteti sa mai faceti un canal cu mana de lucru locala !!!.
  • +1 (1 vot)    
    UMC (Joi, 19 mai 2016, 14:22)

    sareta [utilizator]

    Noroc cu cei dela Bucuresti ,altfel golaniile mergeau la infinit pentru aceasta Universitate .


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by