DNA cere 10 ani de inchisoare pentru Sebastian Ghita in dosarul privind finantarea ilegala a clubului Asesoft Ploiesti

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 19 septembrie 2017, 15:40 Dosare Anticoruptie


Sebastian Ghita
Foto: Agerpres
Procurorul DNA prezent marti la Inalta Curte de Casatie si Justitie la procesul lui Sebastian Ghita a cerut condamnarea omului de afaceri la o pedeapsa maxima - 10 ani de inchisoare - in dosarul in care fostul deputat este acuzat ca l-a mituit pe fostul primar al municipiului Ploiesti, Iulian Badescu, pentru a obtine finantare ilegala pentru echipa Asesoft Ploiesti. Instanta suprema ar urma sa pronunte pe 25 septembrie sentinta in acest dosar.

Procurorul DNA prezent in sala de judecata a cerut condamnarea lui Sebastian Ghita pentru dare de mita, instigare la abuz in serviciu si spalare de bani. Cea mai grava infractiune este spalarea de bani, care are un maxim de 10 ani de inchisoare in Legea 656/2002.

  • Sebastian Ghita, acuzat ca a obtinut ilegal finantare pentru clubul Asesoft Ploiesti

Fostul deputat Sebastian Ghita a fost trimis in judecata de DNA in iulie 2015 pentru ca l-ar fi mituit pe fostul primar al municipiului Ploiesti, Iulian Badescu. Concret, DNA sustine ca, in anul 2013, Badescu, in calitate de primar al Ploiestiului si ordonator principal de credite, instigat de Sebastian Ghita, a acordat ilegal clubului Asesoft Ploiesti - detinut de Ghita - o finantare nerambursabila suplimentara de la bugetul local in suma de 1.500.000 lei. In schimbul acestei finantari, Badescu ar fi primit de la Ghita o casa in Ploiesti, in valoare de peste un milion de lei.

Procesul a avut 30 de termene de judecata si se afla aproape de final, insa la ultimul termen din 20 iunie 2017, cand ar fi trebuit sa se puna concluzii pe fond, cei trei magistrati din complet, Ana Maria Dascalu, Stefan Pistol si Cristina Geanina Arghir, au decis sa amane judecarea dosarului, pana cand Sebastian Ghita va fi adus din Serbia, motivand ca acesta trebuie sa-si spuna ultimul cuvant in sala de judecata, desi avocatii acestuia erau de acord ca el sa fie audiat prin videoconferinta.

"Sebastian Ghita nu se afla in Romania si are restrictionat dreptul la miscare. Completul de judecata considera ca trebuie sa i se acorde timp inculpatului pentru a se prezenta in instanta. Dreptul la aparare este un drept personal si trebuie un proces echitabil", declara atunci presedintele completului, judecatoarea Ana Maria Dascalu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1698 vizualizari

  • +8 (12 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 19 septembrie 2017, 15:50)

    [anonim]

  • +8 (12 voturi)    
    mda (Marţi, 19 septembrie 2017, 15:55)

    Take-Red-Pill [utilizator]

    10 ani a luat si nea felix...

    si dupa 3 ani si nicio paguba recuperata, e liber sa-si cheltuie banii furati fara sa-l deranjeze nimeni
  • +5 (9 voturi)    
    e condamnat doar pentru mizilicuri? (Marţi, 19 septembrie 2017, 16:03)

    mos ion roata [utilizator]

    Restul se iarta?
  • 0 (2 voturi)    
    E buna (Marţi, 19 septembrie 2017, 16:17)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Vine Justitia română si il face scapat. La noi, Justitia ii apara pe hoti si ticalosi
  • +1 (1 vot)    
    DNA poate cere si 25 de ani, lui Ghita nici (Marţi, 19 septembrie 2017, 17:38)

    xrogo [utilizator]

    ca-i pasa!
  • +1 (1 vot)    
    Ghita e inconjurat de sarboaice (Marţi, 19 septembrie 2017, 20:12)

    Kaladin [utilizator]

    Si rade de se prapadeste. A dat "dreptu" si acum asteapta, linistit si in extaz sa ia cu suspendare. Teatrul e in plina desfasurare.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by