Perchezitii la Universitatea de Medicina "Carol Davila", la cadre didactice suspectate ca primeau mita de la studenti carora le furnizau subiectele la examen

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 3 iulie 2017, 10:43 Dosare Anticoruptie


UMF Carol Davila Bucuresti
Foto: Facebook - UMF Carol Davila Bucuresti FMAM
Procurorii si politistii fac, luni, 13 perchezitii in campusul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti, la birourile, la cabinetele, dar si la locuintele unor cadre didactice suspectate de infractiuni de coruptie. Conform anchetatorilor, cadrele didactice vizate au cerut si au primit foloase necuvenite la sustinerea examenelor de catre studenti, dar si la examenele de admitere, licenta sau acordare a gradatiei de merit sau a functilor didactice, fiind suspectate si ca le furnizau studentilor subiectele la examen, potrivit news.ro.

Conform unui comunicat al Ministerului Public, procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului Inaltei Curte de Casatie si Justitie, impreuna cu ofiteri ai Directiei de Investigare a Criminalitatii  Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, fac luni 13 perchezitii intr-un campus universitar, la birourile, cabinetele, dar si la locuintele unor cadre didactice cercetate pentru infractiuni de coruptie.

Suse judiciare au declarat ca perchezitiile vizeaza cadre didactice de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti, de la catedra Anatomie.

"Din actele de urmarire penala administrate rezulta ca mai multe cadre didactice din cadrul unitatii de invatamant superior desfasoara activitati ilegale constand in pretinderea si primirea unor foloase materiale necuvenite cu ocazia organizarii si sustinerii examenelor semestriale/anuale la diferite discipline de catre studenti si/sau cu ocazia sustinerii examenelor de admitere, licenta sau acordare a gradatiei de merit sau a functilor didactice. Totodata, din probatoriul administrat a rezultat ca in cursul anului scolar unii profesori universitari organizeaza "meditatii" la disciplinele la care sunt titulari, context in care sunt abordate si furnizate studentilor subiectele de examen", arata procurorii instantei supreme.

La perchezitii participa politisti ai Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice si ai Directiei de Investigatii Criminale, precum si politisti ai IPJ Ilfov - Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, specialisti criminalisti, sprijiniti de forte de ordine din cadrul Brigazii Speciale de Interventie  "Vlad Tepes" a Jandarmeriei Romane.
 

Suportul de specialitate este asigurat de Directia Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4831 vizualizari

  • +6 (8 voturi)    
    vai de noi (Luni, 3 iulie 2017, 10:48)

    bancher [utilizator]

    daca si aici se da spaga...,vai de sanatatea noastra.
    Eu pana acum ma feream de medicii arabi ptr ca stiu ca isi iau examenele cu spaga, dar nu ma asteptam ca si romanii sa faca la fel.
    • +1 (3 voturi)    
      s-a descoperit apa calda! (Luni, 3 iulie 2017, 11:18)

      step by step [utilizator] i-a raspuns lui bancher

      ce naiv esti....mita, spaga, bacsisul, foloasele necuvenite, evaziuneqa fiscala sunt sporturi nationale, la firme de stat sau private, la oameni cu pregatire sau fara. asta e lumea in care traiesti.
      • -2 (2 voturi)    
        universitatea de medicina este una de elita (Luni, 3 iulie 2017, 14:27)

        bancher [utilizator] i-a raspuns lui step by step

        in Romanai, habar nu ai tu ce greu se intra la medicina si ce exigenti sunt profesorii. La examene ma asteptam sa se dea spaga, dar nu si la cel de admitere, care e super greu.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by