Carmen Marinescu, judecatoare la Tribunalul Olt, condamnata definitiv la 8 ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 30 iunie 2017, 11:12 Dosare Anticoruptie


Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins toate apelurile declarate impotriva sentintei Curtii de Apel Craiova prin care judecatoarea Carmen Marinescu de la Tribunalul Olt, trimisa in judecata pentru luare de mita, a fost condamnata la 8 ani de inchisoare cu executare, anunta Agerpres.

Sotul judecatoarei Carmen Marinescu a primit 3 ani de inchisoare, iar avocatul Dumitru Cismaru 3 ani si jumatate de inchisoare.

Solutia magistratilor Inaintei Curti de Casatie si Justitie, pronuntata pe 29 iunie, este definitiva.

"Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie -Serviciul Teritorial Craiova si de inculpatii Marinescu Eugenia Carmen, Marinescu Iuliu Severus si Cismaru Dumitru impotriva sentintei penale nr.184 din 23 septembrie 2016 a Curtii de Apel Craiova - Sectia Penala si pentru cauze cu minori, pronuntata in dosarul nr. 628/54/2015. (...) Definitiva", se arata in hotararea pronuntata de ICCJ.

In hotararea pronuntata de magistratii de la Curtea de Apel Craiova, pe 23 septembrie, in cauza in care judecatoarea Carmen Marinescu, sotul acesteia si avocatul Dumitru Cismaru au fost inculpati pentru fapte de coruptie, se arata ca din pedeapsa de 8 ani de inchisoare cu executare va fi dedusa perioada in care inculpatii au fost retinuti si s-au aflat in arest preventiv: "Contopeste pedepsele aplicate inculpatei Marinescu Eugenia Carmen (...), urmand ca inculpata sa execute pedeapsa rezultanta de 8 ani inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii drepturilor (...), respectiv dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si dreptul de a exercita functia de magistrat, pe o durata de 4 ani. (...) Deduce din pedeapsa aplicata inculpatei Marinescu Eugenia Carmen durata retinerii si a arestarii preventive. (...) Condamna inculpatul Marinescu Iuliu-Severus la pedeapsa de 3 ani inchisoare.(...). Deduce din pedeapsa aplicata inculpatului Marinescu Iuliu-Severus durata retinerii si a arestarii (...), precum si durata masurii arestului la domiciliu (...)", se arata in solutia pronuntata de Curtea de Apel Craiova.

In acelasi dosar a mai fost condamnat si avocatul Dumitru Cismaru, care a primit o pedeapsa de trei ani si sase luni de inchisoare.

In luna mai 2015, judecatoarea Carmen Marinescu a fost trimisa in judecata de procurorii DNA pentru mai multe fapte de coruptie dupa ce a primit 200.000 de euro mita pentru a-l elibera din arest in 2011 pe interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Ea este acuzata de luare de mita, trafic de influenta, spalare de bani in forma continuata (cinci acte materiale) si fals in declaratii in forma continuata (patru acte materiale).

Potrivit procurorilor DNA, in perioada august 2011 - septembrie 2011, Carmen Marinescu a pretins si a primit prin intermediul avocatului Cismaru, de la o persoana denuntatoare, 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea in stare de libertate a lui Bercea Mondial si pentru a pronunta o solutie pe fond favorabila acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsa neprivativa de libertate, dar si pentru a interveni, in acelasi scop, pe langa ceilalti judecatori care urmau sa judece dosarul.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1555 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Dura lex, sed lex (Vineri, 30 iunie 2017, 11:56)

    animatron [utilizator]

    Dna judecatoare, sotul si avocata implicata, toata lumea a primit ani de puscarie, plus interdictia dreptului de a mai profesa in domeniu cativa ani dupa puscarie.

    Acum 10 ani, cam pe cand Romania adera la UE si DNA-ul se chinuia din rasputeri sa iasa de sub influenta politica, ti s-ar fi ras in nas daca ai fi indraznit sa crezi ca in cativa ani sute de politicieni si mii de politisti, magistrati, medici, profesori, oameni de afaceri, inalti functionari vor fi arestati, inculpati si trimisi dupa gratii, la un loc cu toti interlopii si infractorii de drept comun.

    Iata ca s-a intamplat si continua sa se intample, in ciuda tuturor eforturilor disperate, uneori complet iresponsabile, demente, ale unor penali din Parlament, Guvern sau administratie care incearca permanent sa franeze cumva asaltul justitie impotriva coruptiei.

    Au fost dati jos premieri si ministri, dar de fiecare data activitatea DNA (ajutat de alte institutii, conform unor decizii ale CSAT) nu s-a oprit si mizeria morala cu caracter penal din clasa politica iese la iveala continuu.

    Romania a ajuns sa fie un model de lupta anti-coruptie la nivel inalt, fiind special vizata asa zisa "elita" de politicieni, afaceristi si functionari.

    Nici un stat din Europa centrala si rasariteana nu are un echivalent DNA care sa fie macar partial la fel de eficient.
    La fel si printre statele vestice fondatoare UE rare sunt cele care duc astfel de campanii desi se confrunta si ele cu acte de coruptie la nivel inalt, pana la ministri si candidati la presedintie de tara !

    Presa franceza a publicat recent interviuri cu dna Kovesi, nu doar pentru ca suntem un fel de "ciudatenie" in UE, cu sute de mii de oameni care ies in strada contra coruptiei si nu pentru a cere salarii.

    Franta a fost recent lovita de scandaluri "penale" cu foarte mare impact electoral printre politicieni si a decis sa infiinteze, in premiera nationala, un Parchet National Financiar, care a chemat DNA-ul pt expertiza romaneasca in materie.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by