Episcopia Oradea: La perchezitia DNA de joi nu s-au ridicat obiecte si nu au fost gasiti bani nejustificati

de G.S.     HotNews.ro
Vineri, 16 septembrie 2016, 10:23 Dosare Anticoruptie


Reprezentantii Episcopiei Oradea sustin ca, in urma perchezitiilor DNA de joi, nu au fost ridicate obiecte si nici nu au fost identificate sume de bani nejustificate, nefiind precizata nici calitatea procesuala a episcopului Sofronie, transmite Mediafax. 

Procurorii anticoruptie din Oradea au facut, joi, perchezitii la Episcopia Oradea, intr-un dosar in care exista suspiciuni de coruptie privind numirea si promovarea preotilor, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Sursele citate precizeaza ca faptele ar fi fost comise in perioada 2014 - 2016, fiind vizate persoane din cadrul Episcopiei.  

Pana in prezent nicio persoana nu a fost pusa sub invinuire, urmand ca dupa analizarea probelor ridicate sa se faca audieri.

Biroul de Presa al Episcopiei Oradiei a precizat, vineri, printr-un comunicat, ca au fost puse la dispozitia procurorilor DNA toate documentele solicitate, insa anchetatorii nu au identificat sume de bani nejustificate iar calitatea procesuala a episcopului Sofronie nu a fost precizata.  

"Urmare a cercetarilor efectuate de catre Directia Nationala Anticoruptie, Serviciul Teritorial Oradea, la Centrul Eparhial al Episcopiei Oradiei, in data de 15 septembrie 2016, au fost puse la dispozitia organelor de cercetare toate documentele solicitate, nu au fost ridicate obiecte si nu au fost identificate valori sau sume de bani nejustificate. De asemenea, nu a fost precizata calitatea procesuala a Preasfintitului Parinte Sofronie, Episcopul Oradiei, sau a vreunei alte persoane de la Centrul Eparhial. Nedorind a prejudicia in vreun fel rezultatele cercetarilor, Episcopia Oradiei se abtine de la alte declaratii pe acest subiect, exprimandu-si increderea in institutiile abilitate ale Statului", se arata in comunicatul citat.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























790 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Fara frica de Dumnezeu, aceste inalte "fetze"..... (Vineri, 16 septembrie 2016, 10:38)

    Plagarus [utilizator]

    .......besericesti !
    Sofronie Drincec,mai " mazgalit " chiar si decat lumea politicului
  • +4 (4 voturi)    
    Lasati, lasati (Vineri, 16 septembrie 2016, 10:52)

    Soljenitin [utilizator]

    Asteptam DNA sa vina sa spuna ce a gasit acolo. ;)


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by