Seful Laboratorului de medicina legala din Roman, retinut pentru luare de mita

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 16 mai 2014, 17:44 Dosare Anticoruptie


Seful Laboratorului de Medicina Legala din Spitalul de Urgenta Roman a fost retinut dupa ce a fost prins in flagrant cand lua mita 300 de lei pentru a elibera un certificat medico-legal in care a trecut un numar mai mare de ingrijiri medicale decat cele necesare vindecarii.

Respectivul certificat urma sa fie eliberat de Ioan Radu Maxim unui investigator sub acoperire, pentru a fi depus la dosarul penal constituit ca urmare a unui accident rutier, precizeaza Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), citat de Mediafax.

Potrivit anchetatorilor, Maxim, singurul medic legist din zona Municipiului Roman, a atestat, in mod nereal, in alte sase certificate medico-legale, un numar de zile de ingrijiri medicale mai mic/mai mare decat cele necesare/efectuate in fapt, in vederea atenuarii sau agravarii situatiei juridice a beneficiarului/agresorului. In schimbul acestor servicii, el ar fi primit sume de bani.

In urma perchezitiilor facute vineri la locuinta medicului si la cabinetului acestuia, au fost ridicate mai multe documente si diverse sume de bani in lei si valuta.

Ioan Radu Maxim va fi prezentat Tribunalului Bucuresti, cu propunerea de arestare preventiva.

In acest dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri de la Directia Generala Antifrauda din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) si au beneficiat de suportul tehnic si informativ al Serviciului Roman de Informatii (SRI).






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























485 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by