Doi inspectori fiscali din Constanta, trimisi in judecata pentru mita

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 29 decembrie 2010, 15:24 Dosare Anticoruptie


Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) i-au trimis in judecata pe Adrian Cimpoaie si Costel Bafan, inspectori la Directia Generala a Finantelor Publice Constanta, acuzati de luare de mita, fals intelectual si instigare la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Potrivit unui comunicat DNA citat de Agerpres, Adrian Cimpoaie si Costel Bafan, inspectori la DGFP Constanta - Activitatea de inspectie fiscala - Compartimentul schimb international de informatii, cu ocazia efectuarii unui control de specialitate, in data de 8 decembrie, au pretins de la administratorul unei societati comerciale din judetul Constanta suma de 2.000 euro, pentru a nu-i intocmi un dosar penal pentru comiterea infractiunii de evaziune fiscala, ca urmare a neregulilor constatate in legatura cu efectuarea unui transport de marfuri pe ruta Bulgaria - Romania.

In plus, cu prilejul redactarii procesului verbal de control, din data de 9 decembrie, cei doi inspectori nu au consemnat in acest act de control faptul ca in evidenta contabila a firmei respective nu era inregistrat un transport de cereale, desi constatasera personal acest lucru.

Pentru a crea aparenta de legalitate a acestei omisiuni, Adrian Cimpoaie si Costel Bafan i-au cerut contabilului societatii sa intocmeasca in fals factura aferenta acestui transport, devizul de transport, foaia de parcurs si alte documente de evidenta contabila primara, pe care le-au atasat la procesul verbal de control.

Pe 9 decembrie 2010, Adrian Cimpoaie si Costel Bafan au fost prinsi de procurori, dupa ce au primit de la administrator suma de 2.000 de euro.

La data de 10 decembrie 2010, Tribunalul Constanta a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile celor doi inspectori, insa Curtea de Apel Constanta a dispus eliberarea provizorie sub control judiciar a celor doi inculpati.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Constanta.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1309 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    Prostul care-si taie craca de sub picioare. (Miercuri, 29 decembrie 2010, 15:33)

    AlinN [anonim]

    Iata cum taxele datorate statului pentru exporturi se volatilizeaza, iata cum bugetul se volatilizeaza, iata cum din vina unor bugetari (inspectorii fiscali) tot bugetarii (restul bugetarilor) au de suferit (concedieri, reduceri de salarii). Daca Justitia, Politia si Finantele si-ar face treaba in tara asta si n-ar fi putred de corupte, altfel ar arata si Educatia si Sanatatea!
  • +4 (4 voturi)    
    Din institutiile statului (Miercuri, 29 decembrie 2010, 16:10)

    Mihai [anonim]

    poate 50% dintre angajati ar trebui sa stea in puscarie, caci din vina lor (lene, coruptie, supraevaluare, abuzuri, clientela politica) bugetul statului este din ce in ce mai subtire.
  • 0 (4 voturi)    
    Preferinte (Miercuri, 29 decembrie 2010, 16:12)

    Bugetaru' [anonim]

    Cum sa-si faca treaba daca au voie in control numai la cei care nu-s portocalii?
    • +5 (5 voturi)    
      Pai nu intelegi? (Miercuri, 29 decembrie 2010, 16:29)

      AlinN [anonim] i-a raspuns lui Bugetaru'

      Au fost in control, au gasit evazionistul, era ceva serios (export de cereale, deci nu 100 de lei in plus sau in minus in casa de marcat, este vorba de marea evaziune), si au preferat mita. Pentru ca ei isi iau meseria asta ca sa fure. Asta le este mentalitatea. Iar in ceea ce priveste activitatea doar la cei care au o anumita culoare politica, daca li se impune ceva sa iasa in fata si sa spuna. Atata are nevoie gloata ca sa rabufneasca! Si nu cred ca n-ar gasi intelegere la o Realitatea sau Antena 3!
  • -2 (2 voturi)    
    Daca se ia de firmele cotizante PDL ! (Miercuri, 29 decembrie 2010, 16:19)

    lex [anonim]

    Fraierii nu trebuiau sa se atinga de firmele care cotizeaza la Base si PDL , chiar daca au sediul la Murfatlar, pe la crama lor trec multi consumatori PDL-isti. Iar zaharul ce trecea in Bulgaria , se intorcea oricum la Metro , tranportat de OTZ ( nume predestinat nu? - oare cum ar fi sa aflam intr-o zi ca a fost prins la vama unu pe nume Dl Terorist , sau dl. Contrabandist ), care a avut si camioanele sechestrate prin august.
    Pacat ca firmele si patronii lor scapa basma curata , iar astia 2 vor fi singurii tapi ispasitori ....
    • +1 (1 vot)    
      de ce nu faci o sesizare la DNA? (Miercuri, 29 decembrie 2010, 19:09)

      diddlyjo [utilizator] i-a raspuns lui lex

      daca informatiile pe care le-ai postat aici sunt reale si adevarate, trebuie sa sesizezi DNA. lucrurile se schimba doar daca luam atitudine.
      • 0 (0 voturi)    
        DNA? :)) (Joi, 30 decembrie 2010, 12:20)

        Bugetaru' [anonim] i-a raspuns lui diddlyjo

        Cum sa faci sesizare? In secunda doi esti dat afara ca incompetent. Caracatita functioneaza perfect.
  • +3 (3 voturi)    
    De ce li s-a dat drumul? (Miercuri, 29 decembrie 2010, 16:24)

    Eduard [anonim]

    Nu inteleg un lucru: daca au fost prinsi de procurori cu banii in buzunar, iar tribunalul a dorit arestarea pe 29 de zile, DE CE curtea de apel ii lasa in libertate??? Banuiesc ca nu sunt la prima tentativa (sau la primul caz) si, mai ales, nu sunt singurii......

    Cel putin Costel Bafan este de ani de zile la garda financiara....... Cate spagi a cerut si primit pana acum? Raspunsuri care nu vor fi aflate niciodata.
  • +2 (2 voturi)    
    Directia de finante- vami si Curtea de Conturi -tr (Miercuri, 29 decembrie 2010, 16:45)

    Mioara [anonim]

    In controlul fiscal asta este normalitatea.Patronii platesc impozit pe profit echivalentul unui covrig si aceasta ajutati si indrumati de Directia Finantelor si de Directia Vamala .Cu ceva ani in urma , tineam evidenta la o societate care aducea marfa din Turcia .In declaratia vamala preturile erau de 10-12 ori mai mici decat cele din Romania , scopul - plata la minim - derizoriu - a taxelor vamale si a TVA.Declaratia vamala era intocmita de organele vamale si semnata de importator .Clar ca preturile de import declarate mici de badjocura erau sugerate de domnii de la vama dar cand nu le dai spaga sa vezi cum iti socoteste si tricoul si maieul cu care esti imbracat.De fapt , asta este normalitatea in finante -vami .Directia de finante-vami si Curtea de Conturi - trupe de comando aflate in slujba infractorului .


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by