Fost ofiter la ISU Bucuresti, trimis in judecata de DNA pentru luare de mita

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 29 decembrie 2010, 18:09 Dosare Anticoruptie


Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata pe cpt. (r) Robert Ionut Nicolescu, fost ofiter in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) 'Dealu Spirii' Bucuresti, acuzat de luare de mita si cumparare de influenta.

Potrivit unui comunicat al DNA citat de Agerpres, in cursul anului 2007, Robert Ionut Nicolescu a pretins si primit de la un denuntator suma de 2.100 de euro pentru a-l ajuta sa promoveze in mod fraudulos examenul organizat in luna august 2007 la ISU Bucuresti in vederea ocuparii unor posturi de subofiteri.

Ajutorul consta in furnizarea raspunsurilor la intrebarile tip grila la examenul scris, ofiterul avand acces la aceste raspunsuri in baza calitatii sale de membru al comisiei de multiplicare a subiectelor de concurs.

Intrucat intentiona sa faca orice demers posibil pentru a fi selectat de factorii de decizie din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor in vederea plecarii intr-o misiune in afara tarii, in teatrele de operatii la care Romania participa cu misiuni politienesti (Kosovo sau Bosnia Hertegovina), considerand ca are sanse reduse de a fi selectat prin procedurile standard, in luna octombrie 2010, Robert Ionut Nicolescu a pretins unui denuntator suma de 2.500 euro (echivalentul unui salariu extern) pentru a interveni asupra unor ofiteri cu functii de conducere din cadrul MAI care sa inlesneasca trimiterea sa intr-o astfel de misiune.

Pe 12 noiembrie 2010, Robert Ionut Nicolescu a fost prins de procurori, dupa ce a dat denuntatorului suma de 500 euro, reprezentand o prima transa din banii promisi.

La data de 13 noiembrie 2010, Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a dispus arestarea preventiva a ofiterului pe o perioada de 29 de zile, iar pe 24 noiembrie, Robert Ionut Nicolescu a fost trecut in rezerva.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Bucuresti.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1492 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Asta nu i nimic (Miercuri, 29 decembrie 2010, 18:37)

    drak latinu [utilizator]

    In politia rutiera este jale mare !!! I au mita in grup TOTI !
  • 0 (0 voturi)    
    Pai ori lua ori dadea (Miercuri, 29 decembrie 2010, 21:18)

    Sadam spaga [anonim]

    Ca nu se mai intelege nimic ( "a fost prins de procurori dupa ce a dat denuntatorului...".!!!???). Dar in Afganistan ori in Irak oare cum se pleaca ?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by