DOCUMENT Parchetul ICCJ: Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar, trimisi in judecata pentru santajarea lui Sebastian Ghita. Citeste in text rechizitoriul integral

de A.Neagu, A.Biro     HotNews.ro
Luni, 23 mai 2011, 14:26 Dosare Anticoruptie


Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie  au dispus, luni, trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar, acuzati de santajarea lui Sebastian Ghita, anunta Ministerul Public, intr-un comunicat. Dosarul a fost inaintat Judecatoriei Sector 1 din Bucuresti. Parchetul General a transmis HotNews.ro rechizitoriul dosarului Vintu in urma unei solicitari pe baza legii 544/2001. In rechizitoriu procurorii prezinta in detaliu modul in care SOV l-ar fi santajat pe Sebastian Ghita. Procurorii mai arata si cum Vintu dupa ce a aflata ca este anchetat pentrusantaj a incercat sa creeze probe care sa-l dezincrimineze.

Vezi mai jos rechizitoriul integral. NOTA Parchetul General a transmis HotNews.ro rechizitoriul dosarului Vintu in urma unei solicitari pe baza legii 544/2001. HotNews.ro prezinta rechizitoriul asa cum a fost el transmis de parchet.
Rechizitoriu


Potrivit procurorilor, probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că, în perioada martie - aprilie 2011, cei doi inculpati au constrâns, prin ameninţare, partea vătămate G.S. (Sebastian Ghita - n.red.) să le remită suma de 150.000 de euro ori să accepte denunţarea unui contract cu scopul obţinerii injuste, în folosul lor de beneficii materiale cu consecinţa prejudicierii părţii vătămate.

Potrivit procurorilor, inculpatii ar fi amenintat cu uciderea părţii vătămate, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice. Mijloacele întrebuinţate, datorită succesiunii presiunilor exercitate, au fost de natură să creeze temere părţii vătămate, astfel încât aceasta a remis suma de 150.000 de euro. Prin intermediul inculpatului Ion Ilie Cezar, suma de bani urma să ajungă la inculpatul Sorin Ovidiu Vintu în scopul obţinerii unor foloase materiale injuste, fiind urmărit de ambii inculpaţi, care ar fi beneficiat de acest avantaj ilicit.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1649 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Sunt curios cine o sa judece acesta speta (Luni, 23 mai 2011, 14:26)

    denvarel [utilizator]

    Sunt mai multi "prieteni" de-ai lui Vantu in justitie decat cate cauze penale are? Sau o sa ia cate 2-3 de caciula?
    • +1 (1 vot)    
      eroare profunda! (Luni, 23 mai 2011, 16:19)

      cinic [anonim] i-a raspuns lui denvarel

      o sa-si cate o (noua) vila de caciula.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by