Ioan Muresan, observator FRF si comisar al Garzii Financiare Timis, arestat pentru santaj

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 14 ianuarie 2011, 19:04 Dosare Anticoruptie


Judecatoria Timisoara a dispus vineri arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Ioan Muresan, comisarul Garzii Financiare Timis, pentru infractiunea de santaj, informeaza un comunicat al DNA. Ioan Muresan este si observator al FRF in meciurile din Liga I.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Timisoara efectueaza cercetari penale fata de inculpatul Muresan Ioan, comisar superior in cadrul Garzii Financiare - Sectia Judeteana Timis, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de santaj", anunta DNA.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca:
  • In data de 23 decembrie 2010, inculpatul Muresan Ioan, prevalandu-se de calitatea sa de comisar in cadrul Garzii Financiare - Sectia Judeteana Timis, a simulat efectuarea unui control de specialitate la un magazin alimentar din municipiul Timisoara apartinand unui denuntator. Cu aceasta ocazie, a constatat unele abateri de la legislatia fiscala si i-a comunicat denuntatorului ca acestea sunt sanctionabile cu amenda contraventionala cuprinsa intre 8.000 si 10.000 lei si suspendarea activitatii societatii comerciale.
  • In realitate, Muresan Ioan a efectuat acest control in mod formal si superficial pentru a o determina pe o persoana apropiata denuntatorului sa restituie unei alte persoane, cunostinta lui Muresan Ioan, o datorie in suma de 7.000 de lei.
  • In continuare, in perioada decembrie 2010 - ianuarie 2011, in conditiile in care denuntatorul era intr-o stare de temere indusa de amenintarea ca va fi sanctionat, Muresan Ioan i-a stabilit denuntatorului termene si sume fixe si certe privind modalitatea de achitare a datoriei, care a fost restituita partial.
La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul M.A.I. - Directia Generala Anticoruptie.

Inculpatului Muresan Ioan i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala. La data de 13 ianuarie, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pe o perioada de 24 de ore, iar pe 14 ianuarie Judecatoria Timisoara a emis mandat de arestare pentru 29 de zile.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1400 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    bine (Vineri, 14 ianuarie 2011, 23:31)

    adyQ [anonim]

    vad ca se misca treaba pe acolo, tocmai ce am plecat luna trecuta din Ro dar vad ca justitia incepe sa miste...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by