Dosarul de coruptie Catalin Voicu

Cum si-a aparat onoarea de magistrat fostul judecator Florin Costiniu acuzand DNA ca a trucat inregistrarile telefonice

de Attila Biro     HotNews.ro
Miercuri, 12 ianuarie 2011, 22:38 Dosare Anticoruptie


Judecatorul Florin Costiniu
Foto: AGERPRES
Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei a judecat miercuri, 12 ianuarie, un nou termen in dosarul de coruptie al senatorului PSD Catalin Voicu. In acelasi dosar sunt acuzati si fostul judecator Florin Costiniu, Costel Casuneanu si Marius Locic. In cadrul audierilor, Florin Costiniu a acuzat procurorii DNA ca au trucat inregistrarile audio pe baza carora este acuzat de complicitate la trafic de influenta. “Inregistrarile redate reprezinta colaje, intercalari si fraze scoase din context”, a declarat Costiniu.
  • Catalin Voicu a cerut sa fie eliberat sub supraveghere judiciara: "Sunt nevinovat. Intreaga aparare se bazeaza pe trunchierea unor convorbiri interceptate.”
  • Avocatul Gheorghe Mateut, care il reprezinta pe Costel Casuneanu, a cerut expertizarea inregistrarilor audio.
  • Vezi in text o relatare din sala de judecata
Ora 12:00 Incepe procesul. In sala de judecata sunt prezenti Catalin Voicu, Costel Casuneanu, Marius Locic si fostul judecator al sectiei civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a Romaniei (ICCJ), Florin Costiniu si sotia acestuia, Viorica Costiniu, in prezent judecatoare la Curtea de Apel Bucuresti. Cei patru inculpati sunt asistati de noua aparatori, printre care doi avocati-vedeta: Gheorghe Mateut, cel care i-a reprezentat in instanta pe Omar Hayssam, Ovidiu Tender, Gigi Becali si Dinu Patriciu, si avocata Alice Draghici. Presedinta completului de judecata le reaminteste celor patru acuzatiile din dosar.

Catalin Voicu, aflat in stare de arest preventiv de peste 10 luni, este judecat pentru trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie. Florin Costiniu, pentru complicitate la trafic de influenta, Costel Casuneanu - asociat la SC PA&CO Internaţional SRL Bacau, pentru cumparare de influenta, precum si Marius Locic - administrator al SC Locic Imobiliare SRL, acuzat de cumparare de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, participatie improprie la fals intelectual la legea contabilitatii in legatura cu fapte de coruptie.


Ora 12:20 Este audiat omul de afaceri Marius Locic si urmeaza sa fie audiat si fostul judecator Florin Costiniu. La precedentele termene au fost audiati Catalin Voicu si Costel Casuneanu. Ambii au respins acuzatiile procurorilor.

In rechizitoriul procurorilor DNA se arata ca in perioada 30 august 2009 - 21 octombrie 2009, Catalin Voicu a pretins si primit de la inculpatul Marius Locic suma de 119.000 de lei, promitandu-i ca in schimb va interveni pe langa politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti si-i va determina sa nu dispuna masura preventiva a retinerii impotriva omului de afaceri, ci sa propuna solutia de neurmarire penala, intr-un dosar in care acesta era cercetat pentru inselaciune de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti. Potrivit procurorilor, tranzactia financiara a fost mascata sub forma unui contract de consultanta juridica incheiat intre o firma a lui Marius Locic si cabinetul de avocatura al senatorului Voicu.

In fata judecatorilor, Marius Locic a povestit ca l-a cunoscut pe Catalin Voicu in cadrul unor petreceri. Omul de afaceri a mai povestit si ca i-a relatat lui Catalin Voicu ca a fost amenintat de un alt om de afaceri, El Feki Tarek, cel care detine compania Toyo Motor Leasing IFN SA, companie care a sesizat parchetul in legatura cu presupusa inselaciune facuta de Marius Locic. Marius Locic a explicat judecatorilor ca avea un diferend economic cu El Feki Tarek legat de 40 masini pe care le-a cumparat de acesta.

Tarek m-a ameintat ca va face tot posibilul sa ma aresteze. Acest lucru i l-am relatat domnului Voicu care mi-a recomandat sa ma adresez sefilor Politiei Bucuresti. Mi-a spus ca nu poate sa stea nepasator cand un strain ameninta un om de afaceri roman”. Marius Locic a declarat instantei ca Voicu i-a intermediat o intrevedere cu seful politiei Capitalei. Potrivit depozitiei din instanta, Locic a povestit ca la intalnirea respectiva a participat si Christian Ciocan.

Marius Locic a mai explicat instantei ca banii care au ajuns in conturile lui Catalin Voicu reprezentau un avans pentru serviciile juridice. Pentru aceste servicii, Locic a declarat ca a semnat un contract cu cabinetul de avocatura al senatorului PSD. Din declaratia data instantei, a mai rezultat si ca in acest moment pe numele lui Marius Locic mai exista un dosar instrumentat de Parchetul General.

NOTA Vezi aici stenogramele relevante din dosarul Voicu

Ora 13:55 Procurorul de sedinta ii adreseaza lui Marius Locic mai multe intrebari. Unele dintre intrebari sunt insa respinse de judecatorul de sedinta. La alte intrebari ale procurorului de sedinta raspunsurile sunt facute de presedinta completului de judecata. Dupa cateva minute se incheie audierea lui Marius Locic.

Ora 14:10 Incepe audierea fostului judecator Florin Costiniu. Judecatoarea ii aduce la cunostinta acuzatiile. Procurorii il acuza pe Costiniu de complicitate la trafic de influenta. “Inculpatul Florin Costiniu l-a sprijinit pe inculpatul Cătălin Voicu să intervină pe lângă magistraţii Secţiei Contencios administrativ şi fiscal din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a-i determina să adopte o soluţie în favoarea societăţii la care Costel Căşuneanu era asociat”, se mentioneaza in referatul DNA, anexat dosarului.

Iata ce a declarat Costiniu in fata instantei: “Cunosc invinuirea, dar nu o recunosc. Nu am savarsit infractiunea de complicitate la trafic de influenta si nici o alta fapta penala. Nu am avut nici un fel de interes material fata de desfasurarea evenimentelor din acest dosar”. Fostul judecator a povestit instantei ca l-a cunoscut pe Catalin Voicu in anii 90. Costiniu a mentionat ca, la un moment dat, Voicu i-a fost chiar subordonat in perioda in care lucra la Camera Deputatilor.

Fostul magistrat a explicat ca, in 2009, la solicitarea lui Catalin Voicu, a analizat documente ce vizau procesul companiei PA&CO, detinuta de Costel Casuneanu, cu CNADNR, pentru o licitatie publica. Magistratul a mai relatat si ca a avut doua intalniri de cateva minute in care a “schimbat formule de politete” cu omul de afaceri Costel Cauneanu. Costiniu a respins toate acuzatiile procurorilor.

Fostul judecator a atacat insa veridicitatea probelor in special a inregistrarilor realizate de anchetatori. “Am aratat si pe parcursul Urmaririi Penale ca inregistrarile redate reprezinta colaje, intercalari si fraze scoase din context. Acolo sunt lucruri pe care nu le-am spus si lucruri pe care nu le-am spus eu, dar poate le-au spus altii.”, a declarat Costiniu.

Intrebat de judecatoare daca are un exemplu concret, acest a mentionat doar ca sunt foarte multe. “Pe banda sunt multe si importante pasaje neinteligibile si pasaje in care nu imi recunosc vocea. In transcrieri este insa evident ca s-a facut o selectie. Ma intreb cine este in masura sa decida ce este relevant si ce nu? Ce este cert watw ca dialogurile sunt evident frante si sunt mixate. Sunt luate pasaje dintr-o parte si lipite in alta parte”, a mai declarat fostul judecator Costiniu.

In declaratia data judecatorilor, Costiniu si-a exprimat insa si mirarea fata de acuzatiile procurorilor DNA: “Mi se pare ciudat ca asa cum am aflat din dosar miza contractului care facea obiectul procesului de la ICCJ era de 180 000 de euro si ca domul Casuneanu ar fi dat 200 000 de euro pentru a obtine acest contract

Ora 15:20 Procurorul de caz formuleaza mai multe intrebari care se concentreaza in jurul interceptarilor din dosar. Florin Costiniu explica din nou ca inregistrarile nu sunt reale.

NOTA Vezi aici rechizitoriul procurorilor si stenogramele din dosar relevante pentru acuzatiile aduse lui Florin Costiniu

Ora 15:40 S-a terminat audierea lui Florin Costiniu. Completul decide sa suspende sedinta pentru 30 de minute. Dupa reluarea sedintei, avocatii lui Catalin Voicu formuleaza mai multe cereri de eliberare conditionata sub control judiciar.

Procurorul de sedinta sustine ca nu sunt intemeiate, cum la fel de neintemeiat au fost si precedentele cinci cereri de eliberare din arest. Catalin Voicu se afla in arest preventiv de 10 luni de zile. Procurorul de caz sustine ca senatorul PSD a incercat sa influenteze un martor si ca reprezinta un pericol pentru derularea procesului.

Ora 16:05 Catalin Voicu isi sustine cauza in fata judecatorilor: “De doua luni de zile astept ceas de ceas si clipa de clipa sa vorbesc in fata dumneavoastra, distinsa instanta. In primul rand vreau, sa va spun ca intreaga aparare se bazeaza pe trunchierea unor convorbiri interceptate. Toate aceste interceptari provin dintr-un alt dosar in care am fost cercetat pentru atentat la siguranta statului. In acea cauza s-a dispus neinceperea urmaririi penale. Sunt acuzat ca i-am cerut bani lui Casuneanu pentru celebrul dosar cu licitatia. Acei bani i-am cerut ca multe alte imprumuturi solicitate si pe care le-am restituit. Era un imprumut real.”, a declarat Catalin Vociu.

Senatorul PSD a respins acuzatiile de influentare a martorilor. Si a mentionat ca nu reprezinta pericol public. “Onoarea si demnitatea militara nu imi permiteasa compar in fata dumneavoastra daca nu eram nevinovat. Daca nu sunt pus in libertate, totul se va transformat intr-o pedeapsa pentru familia mea. Daca nu as avea copii, nici nu as face o asemenea cerere. Sunt singurul senator roman si singurul senator din UE arestat. Sunt nevinovat”, a mai declarat Catalin Voicu.

NOTA Vezi aici rechizitoriul procuorilor si stenogranele relevante pentru acuzatiile procurorilor

Ora 17:15 Avocatii sai au mai explicat ca a fost incalcata legislatia, deoarece Catalin Voicu nu a fost audiat in fata plenulu Senatului in momentul care DNA a cerut incuvintarea arestarii. In finalul procesului, avocatii celor patru inculpati au facut mai multe solicitari pentru a prezenta probe.

Avocatul lui Costel Casuneanu, Gheorghe Mateut, a depus la dosar o solicitare pentru efectuarea unei expertize a inregsitrarilor audio din dosar. Acelasi avocat a facut mai multe cereri pentru ca procuorii sa mentioneze daca CD-urile cu inregistrarile prezentate la dosar sunt originale sau copiate. Acelasi avocat a mentionat ca ar exista inregistrari ale DNA care insa nu au fost anexate dosarului.

Intr-un interviu din 13 septembrie 2010 pentru HotNews.ro procurorul sef al DNA a explicat cum este utilizata tehnica contestarii interceptarilor pentru a amanarea proceselor:
  • "Cum sunt contestate interceptarile. Sunt si eu magistrat de 20 de ani. Eu l-as intreba pe inclulpat ce contesti, care anume parte din aceste interpretari le contesti. Va dau acest exemplu pentru ca este o alta modalitate de a tergiversa la nesfarsit. Suntem in termen de cate cinci, sase, sapte luni, in care se cere expertiza. Inculpatul spune faceti la toate. Sunt sute de minute, sute de ore, e o munca titanica. Ce sa expertizezi, minut cu minut? Ce poate face aici magistratul, sa-l intrebe, domnule inculpat, care anume parte, ce contestati? Poate nu contesta 300 de minute, poate contesta 2 minute. Si atunci expertiza merge mai repede. E mult mai simplu ca expertul sa analizeze un fragment. Dar cand ii dai expertului tot materialul, cum sa analizeze 300 de minute sau cateva ore? Vorbesc de o modalitate care se practica.", vezi interviul integral aici
Ora 18:20 Completul de judecata a anuntat ca urmatorul termen este fixat pentru data de 3 februarie si ca urmeaza sa delibereze solicitarea de eliberare conditionata a senatorului PSD Catalin Voicu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























8578 vizualizari

  • +27 (27 voturi)    
    Daca si astia scapa (Miercuri, 12 ianuarie 2011, 22:57)

    drak latinu [utilizator]

    Suntem mai varza decat varza !
    • +16 (16 voturi)    
      cu-ra-te-nie !!!!!!!!!!! (Joi, 13 ianuarie 2011, 6:34)

      junh [anonim] i-a raspuns lui drak latinu

      Romania nu va iesi niciodata din mocirla in care se afla daca nu se face curatenie pe Justitie.

      Am zis !
      • -14 (18 voturi)    
        FALSURI (Joi, 13 ianuarie 2011, 9:42)

        Teo [anonim] i-a raspuns lui junh

        Lasand l o parte cazul sus mentionat hai sa va explic procedura prin care ori ce persoana este infractor de prim rang..

        1. Apar declaratii de la x, y si z, ca persoana AA a facut declaratii ce lezeaza siguranta statului... l-a injurat pe un politician, a zis sa o ia dracu de romaia.. etc .. ori ce astfel de afirmatie poate declansa urmarire pe siguranta nationala..

        2. Persoana in cauza este inregistrata telefonic si ambiental 1-2 ani.. cat este nevoie... si fara mandat de inregistrare dat de un judecator.

        3. Se clasifica / secretizeaza toate inregistrarile. Se selecteaza din inregistrari pasaje de cuvinte .. apoi sunt puse impreuna pentru a reda impresia unei infractiuni la alegere...

        4. Se inchide dosarul de urmarire penala pe clauza de securitate nationala, se declasifica pasajele acuzatoare si sunt trimise la parchet sau DNA.. pe baza carora procurori aresteaza pe AA si fac ce vor cu el....

        5. AA nu are acces la toate inregistrarile pentru a dovedia daca sunt sau nu reale, daca sunt sau nu scoase din context daca sunt sau nu puse in ordine cronologica... ca sunt clasificate si secretizate...

        Nu exista nici o diferenta reala intre Romania si o tara precum Belarus. In Belarus, Lucasenco te aresteaza dupa cum vrea muschi lui.. aici intai iti insceneaza ceva si apoi te aresteaza... rezultatul este acelasi...

        Deci draga cititorulue... ai grija ce vorbesti... tot ceea ce spui, va fi folosit impotriva ta!
        • +10 (10 voturi)    
          Foarte amuzant, acest comentariu! (Joi, 13 ianuarie 2011, 10:28)

          Iotete [anonim] i-a raspuns lui Teo

          Draga Teo, e foarte distractiv cum incerci tu sa ne convingi ca lupta anticoruptie e un fel de prigoana politica, iar faptul ca unii derbedei sunt, finalmente, saltati de procuratura inseamna atentat la drepturile omului! Nu te urmareste nimeni, stimabile, daca-i injuri pe politicieni sau pe Romania, dar nu ai alte bube-n cap! Aici avem de-a face cu o clica de infractori de varf, de buna seama, care se acopera obraznic unul pe altul. Imi pare rau ca in puscarie a intrat doar Catalin Voicu, cel mai putin insemnat dintre cei 3. As fi vrut, daca nu cer prea mult, sa-i vad in puscarie pe Casuneanu si pe Costiniu, care nu sunt mai putin vinovati decat Voicu, as zice mai degraba dimpotriva. Insa, aici, s-ar putea sa joace un rol si revansa politica, fiind vorba de un senator PSD care a "sifonat" informatii confidentiale despre Basescu si familia lui, in campania din 2009. Ceilalti doi au scapat pe nedrept de arest...
        • +4 (4 voturi)    
          bietii romani.. (Joi, 13 ianuarie 2011, 14:24)

          pehash [utilizator] i-a raspuns lui Teo

          Ai dreptate Teo. Procurorii ar fi trebuit sa-i ceara lui Costiniu permisiunea sa-l filmeze 24/7 timp de 2 ani, un fel de reality show, apoi la proces sa-i acorde mai intai timp suficient sa vada/asculte inregistrarea, 8h/zi .. 5 zile/saptamana, deci 8 ani, abia dup-aia sa le permita si judecatorilor sa audieze toate probele.. inca 8 ani..
          Nu cumva sa fie ceva scos din context! :)

          Dar nu-ti face griji pentru noi, majoritatea cititorilor, noi nu avem nici un motiv sa ne temem de justitie. Suntem insignifianti pentru ca nu avem prieteni cu afaceri dubioase sau, retele de trafic de influenta, nu dam consultanta juridica si nu intervenim in nicu un mod pentru a ajuta oameni de afaceri care sunt certati cu legea..
    • -13 (17 voturi)    
      JUST-ITIE (Joi, 13 ianuarie 2011, 8:43)

      PEPE [anonim] i-a raspuns lui drak latinu

      Am si eu asa o intrebare de curizoitate....

      Cum e posibil sa fii invinuit de ceva pe baza unor inregistrari colate pe grup de 2-5-10 cuvinte.. toate facand parte dintr-un dosar de inregistrari clasificat.. pe siguranta nationala... astfel incat invinuitul sa nu aibe aces la a contesta veriditatea inregistrarilor sau a puneri in context si ordine cronologica a franturilor de inregistrare?
      • -10 (12 voturi)    
        Buna intrebare ! (Joi, 13 ianuarie 2011, 9:58)

        Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui PEPE

        Multa vreme am stiut ca inregistrarile, mai ales cele audio, nu pot sa constituie proba intr-un proces, tocmai pentru ca este foarte usor sa fie trucate si aproape imposibil de expertizat.
        Stiu ce spun. Ingineria de sunet este un hobby vechi al meu, cativa ani chiar mi-am asigurat traiul asa, intr-un studio de inregistrari.
        Astazi, orice copil poate sa faca minuni cu sunetul, acasa pe un calculator obisnuit.
        Programe ca Soundforge, Wavelab etc. fac montajul audio o joaca, la nivel de bitzishor, imposibil de dovedit. Inainte sa ma injurati, informati-va !
        Exista (nu pot sa va spun ca le am, pentru ca ...nu am licemntza la ele, pot fii descarcate usor de pe net....stiti voi cum, de pe Piratebay de exemplu) aplicatii, plug-inuri care transforma vocea cum vrei.
        Pentru novici este incredibil, daca va fac o demonstratie pare ceva magic.
        Pot sa transform vocea unui barbat in femeie sau copil si invers, vocea lui Gutza in Shakira...
        Nu credetzi? Intrebatzi-va copii, multi din ei se joaca deja cu asa ceva.
        Adica sunteti cu totii convinsi de pixelul albastru din filmarea cu Basescu, dar la fel de convinsi ca niste inregistrari telefonice sunt , sigur, adevarate......hai, lasati-ma !
        In ce priveste probitatea celor care se ocupa cu inregistrarile........nu dau o ceapa degerata pe ea.
        • +8 (8 voturi)    
          Vorbesti aiurea (Joi, 13 ianuarie 2011, 10:35)

          Rem [anonim] i-a raspuns lui Wizard of Oz

          Da, poti sa faci o groaza de chestii in aceste programe. Dar nu ce spui tu. Nu poti sa transformi guta in shakira, si nici nu poti sa creezi o inregistrare autentica care sa nu poata fi identificata printr-o expertiza adevarata ca fals. Lucrez la o firma de IT si am colegi sunetisti. Ce spui tu sunt fantezii.
        • +3 (3 voturi)    
          Dar de probitatea morala (Joi, 13 ianuarie 2011, 10:44)

          c.mike [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

          a inculpatilor esti convins "n'asa" ? Aia se si vede cu ochiul liber ca sunt niste "cetateni onesti" ai patriei victime politice ale "tiranului Basescu" Daca n-as sti ce prostii debitezi in general pe acest site mai ca puteam sa cred prima parte a comentariului dar asa....
          • +1 (1 vot)    
            ce vorbesi dom'le ! (Joi, 13 ianuarie 2011, 16:29)

            panfil flecaru [anonim] i-a raspuns lui c.mike

            oameni onorabili. dupa pipa pacii se citeste...onorabilul.
            in america, adresarea catre jude este : your honor...
            si la noi se folosea, onaorabila instanta..
            ca se presupune ca juzii sunt peroane onoarabile, spuma integritatii, intr'o societate.

            dar, nu e cazul. ii repereaza porumbacu onoarea.
            la pastele cailor.
      • +8 (8 voturi)    
        Bai oamenilor ! (Joi, 13 ianuarie 2011, 10:15)

        Idealistu [utilizator] i-a raspuns lui PEPE

        Ce inregistrari colate domnule ? Omul acesta nu avea voie sa discute cazul !!!
        E clar ca sunteti ori aerieni ori pusi sa manipulati informatia !
        • -4 (4 voturi)    
          BA AVEA VOIE SA DISCUTE (Joi, 13 ianuarie 2011, 10:33)

          Mitica [anonim] i-a raspuns lui Idealistu

          Idealistu.... informeazate inatinte sa vorbesti..

          Avea voie sa vorbeasca cat vroia... el nu conducea sectia penala in care era cazul respectiv... si nu era implicat in procesul respectiv in nici un fel... in plus nu a vorbit cu magistratii implicati in acel proces... deci... pe bune... care e problema... nici o lege nu a fost incalcata... sa mai mentionez ca sentinta a fost defavorabila presupusului act de coruptie...?

          si nu mai acuza de "aerieni".. cand tu insuti esti stratosferic...
          • +1 (1 vot)    
            Pesemne esti absolvent de Romano-Americana (Joi, 13 ianuarie 2011, 15:37)

            andrei [anonim] i-a raspuns lui Mitica

            si proaspat judecator, nu? Dupa greselile gramaticale cam pari genul. Pe scurt, tara asta e cam pierduta. Sistemul este pur si simplu incangrenat.
      • +4 (4 voturi)    
        Ca esti curios ,nu-i rau (Joi, 13 ianuarie 2011, 10:35)

        c.mike [utilizator] i-a raspuns lui PEPE

        dar undai citit tu inregistrari de2-5-10 cuvinte.Dar ce e mai interesant e, de unde stii tu ca sunt colaje ? Ti-a spus nenea ala cu pipa , sau ai avut tu "aces" la dosar ?
        • -3 (3 voturi)    
          puncte puncte (Joi, 13 ianuarie 2011, 13:09)

          PEPE [anonim] i-a raspuns lui c.mike

          dar in mimntea ta ... puncte puncte pe stenograme la fiecare cateva cuvinte scrise ce insemna?
          • +2 (2 voturi)    
            punte punte (Joi, 13 ianuarie 2011, 16:34)

            puncte pe i [anonim] i-a raspuns lui PEPE

            inseamna blah blah, fara legatura cu frazele incriminatorii. nu e nevoie sa asculti o dizertatie, daca gogomania, sau hotia este intr'o fraza. fraza aia are importanta.
            restul e tacere. adica punte punte.
            fara legatura cu cauza. poate se refereau la onoarea unei dame, aaaaa ?!:-)
    • -5 (5 voturi)    
      si flagrantul? (Joi, 13 ianuarie 2011, 9:46)

      altul [anonim] i-a raspuns lui drak latinu

      Când te apuci sa dai în judecata niste oameni - oricat de infractori ar zice cineva ca sunt - doar pe baza unor înregistrari telefonice, cred si eu ca scapa ...
    • +8 (8 voturi)    
      ce (Joi, 13 ianuarie 2011, 9:59)

      ce [anonim] i-a raspuns lui drak latinu

      ce judecator! ma apuca greata cand ma gandesc ca as fi putut fi judecat de el!
      • -6 (10 voturi)    
        200,000 EURO (Joi, 13 ianuarie 2011, 10:19)

        Mita [anonim] i-a raspuns lui ce

        Totusi.. cum se face ca "mita" e mai mare de cat suma posibil castigabila din presupusul act de coruptie?

        Ceva nu se pupa.. pe bune.... cine ar fi atat de fraier sa creda ca exista vreo persoana care sa plateasca pentru ceva din care ar castiga mai putin..:-) Poate doar procurorii.. ca deh.. asta le e nivelul....

        Ne mai miram ca romania e inca monitorizata pe justitie cand avem cazuri ca acestea.. unde oamenii sunt arestati, unde tot dosarul este dat presei nelegal de catre procurori....

        unde invinutii nu au acces la probe ca vezi doamne sunt secretizate.. sanchi ce convenabil..

        unde nu exista fragrant..

        unde presupusa mita e mai mare ca potentialul castig din presupusul act de coruptie...

        nu sunt penelist sau pesedist.. nu ma luati in suturi.. dar am capul pe umeri ... si nu pot sa neg faptul ca cave pute rau in tot procesul asta...
        • +2 (4 voturi)    
          fragrant (Joi, 13 ianuarie 2011, 10:26)

          fragrant [anonim] i-a raspuns lui Mita

          FRAGRÁNT, -Ă, fragranți, -te, adj. (Rar) Mirositor, parfumat. – Din fr. fragrant, lat. fragrans, -ntis.

          fragrant e una, flagrant e alta. poate ca exista fragrant in Romanica noastra, mai stii?

          daca as fi rau, as putea spune si eu ca deh, asta ti-e nivelul...
    • +1 (1 vot)    
      nu asa...... (Joi, 13 ianuarie 2011, 11:23)

      soso [anonim] i-a raspuns lui drak latinu

      nu daca "si astia scapa"...ci, cat de curand scapa si astia??
  • +14 (16 voturi)    
    Nu ati vazut? (Miercuri, 12 ianuarie 2011, 23:06)

    x [anonim]

    Nu ati vazut pixelu' albastru in inregistrarea AUDIO?

    E clar ca a fost editata computarizat.
  • +30 (32 voturi)    
    ineresant lucru hotul striga hotii (Miercuri, 12 ianuarie 2011, 23:22)

    warchild [anonim]

    cum de s-a ajuns ca oamenii legii sa fie acuzati de incalcarea legii de infractori care au "imprumutat" bani? tupeul acestor oameni intrece orice fel de limita. La felul in care se comporta arata in mod vadit ca se cred deasupra legii! si oricum in romania legea e doar pentru acea parte saraca a poporului. trista tara!
  • +31 (33 voturi)    
    gandeste pozitiv (Miercuri, 12 ianuarie 2011, 23:23)

    omoni [utilizator]

    daca vom fi mereu pesimisti si ne vom supune judecatilor trucate, avem toate sansele sa traim mereu asa! Eu cred ca trebuie sa fim categorici cu justitia si sa aratam ca ne pasa daca scapa un vinovat si daca e inchis un nevinovat.
    Costiniu, ca toata gasca din CSM, arata si acum lipsa de demnitate si barbatie, se ascunde dupa fustele nevesti-si. Bleah, mi-e sila si nu mai vreau sa accept asa ceva, trebuie sa facm front comun impotriva coruptiei, a judecatilor masluite, a demagogiei.
    • 0 (10 voturi)    
      Tu pe ce lume traiesti? (Joi, 13 ianuarie 2011, 1:26)

      andrei [anonim] i-a raspuns lui omoni

      In mai toate procesele importante din Romania, se pune initial presiune pe inculpati ca sa scoata banu' din buzunar. Se tatoneaza bine terenul ca sa se vada cat da inculpatul si apoi se trece la negociere. Acest fenomen explica de ce nici o persoana cu influenta nu a ajuns la inchisoare spre deosebire de cei saraci care isi primesc pedeapsa maxima. Vezi inchisorile pline de etnici romi care se ocupa cu gainarii.
      • +8 (8 voturi)    
        100% corect! (Joi, 13 ianuarie 2011, 9:38)

        Cristian Ioan [anonim] i-a raspuns lui andrei

        nu am "inside information" , dar, ca toata lumea, vad foarte bine REZULTATELE. Asa este, niciun "peste mare' nu face puscarei, in cel mai rau caz scapa pe baza unui certificat medical ca <<nu suporta detentia>>. In schimb, daca furi doua gaini, indiferent ce etnie ai, risti sa fac trei ani de inchisoare, fara suspendare si fara eliberare pt buna purtare ...
  • +26 (28 voturi)    
    judecatori cinstiti (Miercuri, 12 ianuarie 2011, 23:40)

    adyman [anonim]

    Nevasta-sa se razbuna pe situatia creeata facand abuz de functia ei,asa nevasta...asa barbat!!!Cu alte cuvinte 'Hotul striga:hotii'
    • +16 (18 voturi)    
      n-ar fi posibil oare (Miercuri, 12 ianuarie 2011, 23:54)

      roman diaspora [utilizator] i-a raspuns lui adyman

      sa "inchiriem" un magistrat strain, un neamt de ex. sa le arate alor nostri cum se judeca cu adevarat un astfel de proces? De "soarecele si pisica" ne-am cam saturat!
      • +16 (16 voturi)    
        un vis frumos (Joi, 13 ianuarie 2011, 0:38)

        Adrian [anonim] i-a raspuns lui roman diaspora

        daca i-ar pleca specialistul IT dupa 3 ore de proces si probele ar fi prezentate de grefiera, s-ar intoarce germanul de unde a venit si ar scrie si o carte despre asta.
  • +26 (28 voturi)    
    scuze domnule Costniu (Joi, 13 ianuarie 2011, 0:26)

    virgilius74 [utilizator]

    Ca si dvs, si d-na judeactoare Turcu era tot nevinovata. Imaginile alea cu ea in prim plan la politie cu ochii sticlosi: trucaje si alea, sunt convins. S-a demonstrat doar ca nu a baut: nu a fost trusa medicului buna.
    Jigodii sunt de fapt jegosii astia de procurori care nu va lasa sa va faceti treaba in liniste, nu-i asa?
    HAI SICTIR!
    P. S. Sunt convins ca o sa ne demonstrati si dvs ca sunteti de fapt nevinovat!
  • +18 (20 voturi)    
    alo..tov Costiniu? sunt eu..Voicu,.. (Joi, 13 ianuarie 2011, 1:04)

    ned [anonim]

    e penal si penbil de jenant acest personaj mafiot..si cati ca el or mai fi pe acolo.......
    Intr-o tara normala era dupa gratii ..acolo langa Voicu..la noi probabil ca are si pensie speciala...
  • +21 (23 voturi)    
    o sa scape... (Joi, 13 ianuarie 2011, 2:37)

    nobody [anonim]

    Daca se intoarce psd-ul la putere in mod sigur scapa si astia basma curata. Ca doar sunt din gasca si corb la corb nu scoate ochii.

    Apoi o sa aiba nevoie de asemenea specimene pentru a pune mana pe ciolan. Sunt constienti baietii ca daca justitia ar functiona cum trebuie degeaba ar mai pune mana pe putere, ca n-ar mai putea fura linistiti.
    • +10 (10 voturi)    
      probabil ca (Joi, 13 ianuarie 2011, 9:59)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui nobody

      ceea ce spui constituie si motivul noii aliante a opozitiei, scopul fiind datul jos al lui base si alegeri anticipate. o fi funia atat de aproape?
  • +16 (18 voturi)    
    Daca iesea Gionelu presedinte... (Joi, 13 ianuarie 2011, 4:20)

    Gogu [anonim]

    Aveam acum parte de solutia Iohannis cu Catalin Voicu ministru de interne...
  • +12 (16 voturi)    
    "Georgelul', brandul justitiei romane (Joi, 13 ianuarie 2011, 7:21)

    hotnewsfil [utilizator]

    Jos palaria in fata avocatului Mateut Gheorghe. Nimeni nu-i apara atat de insufletit, de copios-lucrativ pe cei mai mari pungasi din tara. Daca si-ar fi facut putin timp si pentru cazuri externe, pungasul american Madoff ar fi acum liber, justitia americana si-ar fi cerut iertare ca a indraznit sa il suspecteze ca ar avea vreo legatura cu prabusirea financiara 'globalizata si, totodata i-ar fi multumit lui Georgel Mateut ca a scos-o din prapastia juridica in care alunecase, din superficialitate sau din lipsa de profesionalism.
    Iata ca avem si noi un brand cu care ne putem mandri in intreaga lume, 'Brandul Georgel - Nufarul'.
    Vedeti ca nici intregul UE nu este in stare sa ii incurce planurile lui Georgel? Dupa atatea incercari esuate, UE ar trebui sa inteleaga ca nu poate trece de 'baricada' inespugnabila Georgel si sa ne lase in pace (pe noi, romanii), in sucul nostru de tara a marii coruptii, a hotiilor 'la liber'.
    'Invincibilitatea lui Georgel' trebue sa fie acceptata ca un postulat al justitiei europene (si, de ce nu, mondiale?).
    Atat facultatea de drept cat si baroul avocatilor din Romania ar trebui sa poarte numele 'Georgel-Nufarul'.
    Producatorii de detergenti se vor inghesui sa adopte numele 'Georgel' pentru produsele lor care scot orice fel de pata, care nu munai ca fac materialul ca nou dar chiar dau un plus de stralucire celei originale. Reclamele de la TV ne vor indemna, de dimineata pana seara, sa folosim detergentul 'Georgel'.
    Georgelul, un 'Georgel', ar trebui sa fie nota maxima la care pot ravni studentii de la Drept,, precum si calificativul maxim pe care specialistii sa il acorde detergentilor de pe piata. Vanzatorii din magazinele de chimicale ar ajunge sa le sfatuiasca pe gospodine : "Luati-l, doamna, pe acesta cu capacitatea maxima de un Georgel, nu va zgarciti sa luati din aceia de 0,5 georgei ca nu sant buni de nimic, ramane materialul patat'.
    • -3 (7 voturi)    
      avocatul isi face datoria (Joi, 13 ianuarie 2011, 9:34)

      george [anonim] i-a raspuns lui hotnewsfil

      isi apara clientul.
      care e problema ta ? ca un avocat e mai bun decat autoritatile statului ? e obligatia si datoria sa sa-si apere clientul,asa cum e obligatia celor care instrumeteaza dosarul sa-l faca imbatabil.
      te legi de partea morala ?
      "Tatiţo, unde nu e moral, acolo e corupţie, şi o soţietate fără prinţipuri, va să zică că nu le are!"... Auzi d-ta mişelie, infamie
    • +9 (9 voturi)    
      exelenta sugestia cu "georgelul" (Joi, 13 ianuarie 2011, 9:42)

      Cristian Ioan [anonim] i-a raspuns lui hotnewsfil

      In 1993 eu sugerasem sa se foloseasca unitatea Sever in loc de a zice 'o mie de miliarde lei", in cinstea lui Sever Muresean, care delapidase cu succes suma respectiva ...
    • +7 (9 voturi)    
      Domnul avocat Mateut, (Joi, 13 ianuarie 2011, 9:56)

      aurel [anonim] i-a raspuns lui hotnewsfil

      face ceea ce i se permite.
      Daca judecatorii ar fi integrii si l-ar pune la punct pe domnul Mateut , atunci cand acuza procurorii c-ar fi infractori , fiti convins ca nu si-ar mai permite sa fie atat de impertinent.
      Toate relele din tara nostra , pornesc tocmai de acolo , de unde ar trebui sa fie stopate.
      DE LA JUDECATORI. Ei sunt aceia care au ultimul cuvant. Nu Parlamentul,nu guvernul,nu presedintele tarii.
      Intrebare: de ce credeti ca-i permit judecatorii sa actioneze murdar ?!!!!
  • +13 (15 voturi)    
    Onoarea infractorilor (Joi, 13 ianuarie 2011, 8:26)

    Justitiarul [anonim]

    Cu doamna Viorica COSTINIU - judecator la Curtea de apel Bucuresti - asistent la proces, chiar credeti ca se va mai atinge cineva de Voicu & Costiniu? Procesul se va prelungi pina ajunge PSD la putere si atunci GATA! Probabil, vom uita si NOI pentru ce sunt judecati.
  • -8 (12 voturi)    
    rog Hotnews sa nu mai manipuleze (Joi, 13 ianuarie 2011, 9:27)

    george [anonim]

    recunosc m-a atras titlul :
    "Cum si-a aparat onoarea de magistrat fostul judecator Florin Costiniu acuzand DNA ca a trucat inregistrarile telefonice"

    Dar acest titlu nu are nici o legatura cu realitatea si nici cu restul articolului.

    Citez tot din articol :
    "Sunt nevinovat. Intreaga aparare se bazeaza pe
    trunchierea unor convorbiri interceptate.”

    L-as intreba pe autor ce legatura are truncherea cu trucajul ?

    NU ma leg de subiect in sine pentru ca nu am competenta necesara pe de alta parte vad clar o minciuna din punctul meu de vedere menita a crea o anumita impresie falsa despre judecatorul respectiv.
    daca va fi gasit vinovat sa fie pedepsit.
    daca scapa printr-o chitibusarie avocateasca sa fie pedepsiti cei care nu si-au documentat bine cazul.
    • -2 (4 voturi)    
      Are legatura (Joi, 13 ianuarie 2011, 10:40)

      Rem [anonim] i-a raspuns lui george

      Truncherea e doar p metoda prin care se poate face trucajul.
  • +8 (8 voturi)    
    slaba reactia la comentarii (Joi, 13 ianuarie 2011, 9:41)

    mary [anonim]

    Aproape cu 1 an in urma, reactia din comentarii era cu totul si cu totul alta. Oamenii au incetat sa mai creada ca justitia se poate face cu adevarat.

    Cum poti sa crezi ca inregistrarile sunt trucate, cine isi permite asa ceva???
    Wake UP!
    • -10 (10 voturi)    
      TRUCATE (Joi, 13 ianuarie 2011, 10:04)

      Dana [anonim] i-a raspuns lui mary

      Daca inregistrarile nu sunt trucate de ce procurorii nu au avut curajul sa dea drumul la dosar de cat doar dupa citeva ore de la confirmarea realegerii lui Basescu?

      Daca inregistrarile ar fi complet adevarate, nescoase din context, atunci ar fi folosit de minune in campania electorala... faptul ca nici un procuror nu a avut curajul sa dea drumul la dosar cand ar fi fost in interesul PDLului sa fie dat drumul denota semne de intrebare..... asupra autenticitatii inregistrarilor... trebuie sa ai grave probleme mentale sa nu realizezi asta!
      • +3 (3 voturi)    
        trucate (Joi, 13 ianuarie 2011, 10:28)

        felix [anonim] i-a raspuns lui Dana

        daca ajungea "Geoana-infrangerea mea" presedinte, procurorii ar fi fost someri.....
      • +2 (2 voturi)    
        NETRUCATE (Joi, 13 ianuarie 2011, 10:42)

        Rem [anonim] i-a raspuns lui Dana

        De ce crezi? Cam ce crezi ca s-ar fi intamplat daca incepeau procesul inainte de realegerea lui Basescu si ajungea PSD la putere? Iti zic eu, s-ar fi sters cu ei undeva.
      • +3 (3 voturi)    
        De unde stii ca n-au avut curajul ? (Joi, 13 ianuarie 2011, 11:03)

        c.mike [utilizator] i-a raspuns lui Dana

        Esti categorica atunci cand afirmi" faptul ca nici un procuror nu a avut curajul sa dea drumul la dosar ,dar de crezi tu ca procurorii instrumenteaza dosare doar in functie de calendarul alegerilor? Eu vad ca instrumenteaza dosare si pentru oameni din sfera puterii precum si din cea a opozitiei , mai precis in aria in care infractionalitatea se manifesta,asa ca tu " trebuie sa ai grave probleme mentale sa nu realizezi asta!"
    • -5 (5 voturi)    
      Hartii (Joi, 13 ianuarie 2011, 10:23)

      Mimi [anonim] i-a raspuns lui mary

      mary..

      in tara in care totul se fura si se falsifica... chiar oare e imposibil sa crezi ca baietii din servicii se ocupa doar cu chestii perfect legale..??? :-)
  • +3 (5 voturi)    
    costiniu (Joi, 13 ianuarie 2011, 11:15)

    gheorghe sandu [anonim]

    reamintesc ca numitul costiniu a fost secretar al camerei deputatilor pe vremea psd . acum omu' zice ca voicu i-a fost subordonat la camera .
    santeti siguri ca intelegeti bine pe ce maini a fost romanica pe vremea saracului si cinstitului iliescu si ce proiectil ne-a trecut pe la ureche cand topaia geoana ?
    • -2 (4 voturi)    
      INFO FALSE (Joi, 13 ianuarie 2011, 13:13)

      sandru gheorge [anonim] i-a raspuns lui gheorghe sandu

      Tovarase.. ai info false... a fost la camera pe vremea conventiei.. PSD la dat jos....
  • +2 (2 voturi)    
    Dislexia? (Joi, 13 ianuarie 2011, 11:35)

    Radu [anonim]

    "trunchiate" (adica partiale) nu "trucate", domnu' Biro...
  • +1 (1 vot)    
    Pana la capat ! (Joi, 13 ianuarie 2011, 13:27)

    dorin bretan [anonim]

    Daca scapa , oare o sa-i bage in puscarie pe cei care au trucat convorbirile, sau si ei vor demonstra ca nu erau chiar trucate ? Pana se rezolva dilema oamenii decedeaza de moarte buna si posteritatea o sa vorbeasca de ei numai de bine. Si-am incalacat pe-o sa ....
  • -2 (2 voturi)    
    ONOAREA DE MAGISTRAT (Joi, 13 ianuarie 2011, 14:22)

    Luptatorul [anonim]

    ultima solutie in cazurile albirii infractorilor in justitie,societatea civila.domnilor domnisoarelor, doamnelor,aici discutam, schimbam opinii, solutia este in strada. italienii cind nu au mai putut suporta coruptia mafiota din justitie,au iesit in strada,au protestat pina cind parlamentul a dat legea antimafie.au solicitat sprijinul juristilor si proiectul a fost impus parlamentului.eu,tu,el.noi voi, nu v-ati saturat 21 de ani de aceasta bataie de joc, romania trezeste-te, ,,la trecutu-ti mare mare viitor! da, dar nu vine neamtul,italianul sau francezul sa ne faca viitorul,noi democratic trebuie sa-l construim.prin obligatiile morale pe care mi le-am asumat acum 21 de ani nu am voie sa ma inscriu in nici un partid politic,dar am voie si sint obligat sa lupt pentru valorile democratiei.infractorii indiferent de culoarea politica trebuie sa raspunda in fata justuitiei. functionarii din justitie, finante, politie,procuratura daca nu vor sa fie corecti sa plece.poporul roman are resurse sai inlocuiasca,avem oanmeni capabili care nu au curaj sa iasa in fata din cauza noastra societate civila,copii,fratii,parintii pleaca sa munceasca afara pentru ca noi am tacut.in campanii electorale sau in interviuri tv nu se pot face lectii de educatie civica ( de fapt un popor educat civic si politic este cel mai mare pericol pentru clasa politica)amintiti-va de ratiu: daca vreti sa mergeti catre vest ma alegeti pe mine,daca vreti sa mergeti catre est il alegeti pe domnul iliescu. romania trezestete! ce doamne iarta-ma au vrut sa spuna si prostii astia ca noi eram treji?dar betivu de basescu de ce ne tot jigneste:sa traiti bine!cum sa traiesc bine daca imi cere sa gindesc si sa si muncesc. asa au facut toti care sint mari si tari acum.au gindit,au luptat si au muncit,si mai lupta si acum sa pasreze ce au.
  • -2 (2 voturi)    
    ONOAREA DE MAGISTRAT (Joi, 13 ianuarie 2011, 15:03)

    Luptatorul [anonim]

    drepturile se cistiga in strada,recunosc sunt ,,golan",am fost arestat pentru tulburarea linistii publice si ultraj la bunele moravuri de fapt dreptul la libera opinie, m-am judecat cu statul lui iliescu si am cistigat.nu aveti incredere in majoritatea otravita ,au facut un pact cu noi alegatorii si le vine greu sa-l respecte, uitati-va la legea ani.in tarile ,,civilizate" parlamentarii,isi fac datoria si de frica alegatorilor,daca nu, prin mitinguri si proteste ii schimba sau declanseaza alegeri anticipate,dar ei stiu ce trebuie sa ceara. si noi stim,dar nu putem reusi decit impreuna si democratic sa facem curatenie,in justuitie,politie procuratura ,in sistemul lasat mostenire de un despot luminat.
  • +2 (2 voturi)    
    deratizare (Joi, 13 ianuarie 2011, 16:25)

    silvia [anonim]

    Daca nu se face deratizarea in justitie , cum avem pretentia, sa avem o tara cat de cat corecta !!!!! Peste tot mafie , sarlatani de te miri cum mai respiram ! Fiecare a tras pentru el cat a avut"muschi"..., iar muritorii de foame au privit , privesc si vor privi pe viitor!
  • +1 (1 vot)    
    costiniu (Joi, 13 ianuarie 2011, 21:33)

    viorel [anonim]

    mai periculoasa si mai perversa de o mie de ori decat Mateut este vipera de Alice Draghici, care ataca cu metode rafinate de adevarata profesionista deprinse la Mossad a carui agenta este. Aceasta creatura are o viclenie de neimaginat si sub infatisarea aia de fetita nevinovata pe care si-a confectionat-o de ceva vreme ascunde o rautate si o viclenie pe care doar cei care o cunosc personal au avut nefericirea sa o guste. si in profesie, ca si in viata, minte pe toata lumea, distruge tot ce-i rasare in cale si se hraneste din suferinta pe care o provosca. fiinte ca ea ar trebui exterminate!!
  • 0 (0 voturi)    
    inbuibatilor (Joi, 13 ianuarie 2011, 23:43)

    nicu [anonim]

    facetiva datoria inbuibatilor ca numai asa vom scapa de acest blestem care ne-a lovit.Nu este posibil ca o hotarire a IICCJ sa nu fie rs espectata de un Guvern care are sarcini executive .
  • 0 (0 voturi)    
    cazier penal Viorica Costiniu (Luni, 18 august 2014, 0:47)

    Tudor Raneti [anonim]

    dosar penal #1 Viorica Costiniu judecator psihopat de la Curtea de Apel Bucuresti

    https://www.facebook.com/profile.php?id=100006789017678&fref=ts

    http://realitateafaracenzura.ro/forum/showthread.php?tid=355

    http://militia.myforum.ro/aici-vp9.html#9


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by