VIDEO Alina Bica, cercetata de DNA intr-un nou dosar: Ioan Niculae i-ar fi dat 3,5 milioane euro mita/ Liviu Dragnea i-ar fi promis sprijin pentru a ajunge procuror general/ Parte din despagubirea de la ANRP ar fi ajuns la familia Cocos, inclusiv Elena Udrea

de V.M.     HotNews.ro
Duminică, 14 decembrie 2014, 14:47 Dosare Anticoruptie


Alina Bica
Foto: Agerpres
Jurnalistul Robert Turcescu a publicat duminica, pe blogul sau, o ordonanta a procurorilor DNA care arata ca acestia au constituit un nou dosar pe numele Alinei Bica, disjuns din cel al despagubirilor de la ANRP, in care fosta sefa DIICOT este arestata preventiv. Potrivit documentului DNA, noul dosar are legatura cu mai multe cauze aflate pe rolul DIICOT, in care fosta procuror-sef Alina Bica ar fi intervenit pentru solutionarea lor favorabila, in schimbul unor avantaje.
  • Nume importante apar in acest dosar: omul de afaceri Ioan Niculae - care i-ar fi dat Alinei Bica 3,5 milioane euro mita pentru a scapa de dosarul in care este acuzat de subminarea economiei nationale; vicepremierul Liviu Dragnea - care a intervenit la Bica pentru Ioan Niculae, promitandu-i in schimb ca o va sprijini sa ajunga procuror general; Ovidiu Tender - care a apelat la Bica pentru formularea unei aparari favorabile chiar intr-un dosar instrumentat de aceasta, oferindu-i in schimb un teren; Dorin Cocos si Elena Udrea - la care au ajuns o parte din banii din deja celebra despagubire de la ANRP pentru care Bica este urmarita penal.


Procurorii DNA noteaza in documentul mentionat ca omul de afaceri Ioan Niculae, in contextul in care era cercetat intr-un dosar al DIICOT, a apelat in cursul anului 2013, prin intermediul vicepremierului Liviu Dragnea, la Alina Bica, procuror sef al DIICOT, pentru solutionarea favorabila a dosarului sau pentru tergiversarea solutionarii pana la intervenirea prescriptiei.

"Alina Bica, in scopul tergiversarii solutionarii dosarului penal care il viza pe inculpatul Ioan Niculae, a intervenit la nivelul procurorului de caz care avea in instrumentare dosarul, pentru ca acesta sa stopeze investigatiile pe care le derula prin care a solicitat date privind utilizatorul unui anumit numar telefonic pe care il folosea Liviu Dragnea", scriu procurorii DNA.

Potrivit acestora, "in schimbul acestui folos, inculpatul Ioan Niculae a oferit inculpatei Alina Bica suma de 3,5 milioane euro si promisiunea celor doi de sprijinire pentru promovarea acesteia in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie".

Procurorii precizeaza ca, in aceasta cauza, s-a dispus inceperea urmaririi penale "in rem" cu privire la savarsirea infractiunilor de luare de mita, dare de mita, favorizarea faptuitorului si spalare de bani.

  • Omul de afaceri Ioan Niculae este cercetat de procurorii DIICOT in dosarul cunoscut ca "Romgaz-Interagro", in care prejudiciul este de peste 130 de milioane de euro. El a fost pus sub acuzare pentru subminarea economiei nationale, fapta care dupa intrarea in vigoare a noilor coduri s-a preschimbat in instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave. Niculae mai este acuzat de sustragere de sub sechestru si spalare de bani, pentru ca a instrainat mai multe bunuri pe care procurorii instituisera sechestru asigurator.
  • Omul de afaceri Ovidiu Tender este judecat in dosarul RAFO-Carom, unul dintre cele mai lungi procese din istoria justitiei din Romania, fiind trimis la instanta in august 2006. Pronuntarea unei sentinte in acest dosar este asteptata chiar marti, 16 decembrie. Tender a fost trimis in judecata, impreuna cu alte persoane intre care si omul de afaceri Marian Iancu, pentru inselaciune, instigare la abuz in serviciu, constituirea si apartenenta la un grup de crima organizata, spalare de bani. Rechizitoriul a fost intocmit chiar de Alina Bica, pe atunci procuror sef birou la DIICOT.
  • Alina Bica este arestata preventiv in dosarul in care acuzata de abuz in serviciu, dupa ce a facut parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP, care, in 2011, a acordat o despagubire pentru un teren din Capitala supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.
Cele mai importante informatii din document, prezentate de Robert Turcescu:

Cazul Bica-Tender


Procurorii consemneaza la pagina 2 cazul "Bica-Tender-Mihailescu". Ovidiu Tender era judecat intr-un dosar al carui rechizitoriu fusese intocmit chiar de Alina Bica. Pentru a avea sansa unei solutii favorabile, noteaza procurorii, Tender a apelat la un anume Florin Ionut Mihailescu, devenit consilier al Alinei Bica si angajat totodata la SC PROSPECTIUNI SA, firma lui Tender. Avocatii omului de afaceri au trimis prin Mihailescu acte care sa fie consultate de Alina Bica, cerindu-i sprijinul pentru formularea unei aparari favorabile. In documentul DNA, procurorii afirma ca Mihailescu si Bica au dobindit in schimbul sprijinului acordat lui Ovidiu Tender bunuri imobile (teren). In plus, Florin Ionut Mihailescu, ca angajat la SC PROSPECTIUNI SA, incasa si diferite sume de bani pe un card.

Cazul Bica-Ioan Niculae-Liviu Dragnea

La pagina 3 a documentului se vorbeste despre cazul afaceristului-inculpat Ioan Niculae, care a apelat la Liviu Dragnea sa-l ajute cu o interventie la procurorul-sef DIICOT, Alina Bica, pentru solutionarea favorabila a dosarului sau. In fapt, solicitarea lui Niculae era legata de tergiversarea solutionarii dosarului pina la aparitia prescriptiei. Bica, se arata in document, a intervenit la nivelul procurorului de caz, cerindu-i acestuia sa opreasca investigatiile pe care le derula in legatura cu utilizatorul unui numar de telefon pe care il folosea Liviu Dragnea. Rasplata: 3,5 milioane de euro pe care Niculae i le-a oferit Alinei Bica, la pachet cu promisiunea facuta impreuna cu Liviu Dragnea ca o vor sprijini sa ajunga Procuror General.

Cazul Bica-Cocos


In paginile urmatoare ale documentului se vorbeste despre deja "celebra" afacere de la ANRP (Dorin Cocos - Gheorghe "Stelu" Stelian - Crinuta Dumitrean s.a.), unde Alina Bica era membru al Comisiei pentru Stabilirea Despagubirilor, ca reprezentant al Ministerului Justitiei. O parte din actiunile obtinute la Fondul Proprietatea in urma acestei afaceri, noteaza procurorii, "au fost tranzactionate, iar o parte din bani au fost directionati catre membrii familiei Cocos (Cocos Dorin, Cocos Alin si Udrea Elena Gabriela)". Pentru serviciile aduse cauzei, Alina Bica a primit, "fara a plati contravaloarea, o cota parte dintr-un teren situat in Snagov, in suprafata de 4425 de metri patrati, apartinind numitei Chiriac Olguta", se arata in documentul citat. Olguta Chiriac, noteaza procurorii, este fosta sotie a lui Dorin Cocos si mama lui Alin Cocos. Tranzactia imobiliara a fost realizata prin interpusi.

Cazul DIICOT-ANAF- Constantin Marius Stoica

La pagina 11 a documentului citat se vorbeste despre omul de afaceri Constantin Marius Stoica si incercarile acestuia de a interveni la nivelul conducerii ANAF pentru a obtine o solutie favorabila intr-un dosar sau declinarea spetei catre DIICOT, acolo unde avea posibilitatea sa realizeze trafic de influenta asupra Alinei Bica prin intermediul consilierului acesteia, Florentin Ionut Mihailescu. Procurorii noteaza ca, in mai 2013, Stoica a intervenit si la seful ANAF, Serban Pop, in scopul de a scoate de pe piata firma concurenta Sensiblu, dar si la directorul general adjunct al Directiei de Administrare Fiscala a Marilor Contribuabili, Nicusor Adrian Nica, in scopul scoaterii de pe piata a unei alte firme concurente, numita Syco. Stoica voia ca ANAF sa declanseze controale fiscale la aceste firme concurente in scopul eliminarii lor de pe piata.

Cazul DIICOT- Buzaianu- Energy Holding

In paginile urmatoare apare numele omului de afaceri Bogdan Buzaianu, care avea nevoie de un document emis de DIICOT pentru a fi depus intr-o cauza aflata pe rolul instantei. Buzaianu, noteaza procurorii, a obtinut acest document cu sprijinul unui anume Mihail Udroiu, alt consilier al Alinei Bica. Pentru serviciile aduse, Udroiu a fost ofertat cu o excursie in Dubai. De asemenea, noteaza procurorii, "au rezultat indicii infractionale privind traficarea si cumpararea influentei pentru solutionarea favorabila a unor contracte din domeniul sistemului de aparare, ordine publica si siguranta nationala si solutionarea favorabila a unor dosare in care era implicata firma Energy Holding si alte firme apartinind numitului Buzaianu Bogdan Nicolae sau in raport cu care acest avea interes, aflate pe rolul Tribunalului Bucuresti". In document se vorbeste despre mai multe persoane care "foloseau telefoane cu cartele oferite de Buzaianu si intilniri conspirate pentru reusitele infractionale".

  • Citeste integral documentul de 23 de pagini al procurorilor DNA pe Turcescu.ro






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























27814 vizualizari

  • -29 (55 voturi)    
    lasand la o parte activitatea DNA (Duminică, 14 decembrie 2014, 14:51)

    CateluPirat [utilizator]

    mi se pare inadmisibil ca un "jurnalist" are acces la asa informatii. sunt informatii publice?

    fiecare are dreptul la un proces corect, chiar si Bica.
    • +25 (31 voturi)    
      PSD e pe faras... (Duminică, 14 decembrie 2014, 16:18)

      AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui CateluPirat

      Daca Dragnea e bagat, e clar ca toti PSD-ul e bagat. Mai ales Ponta. Puscarie scrie pe ei...
      • +8 (12 voturi)    
        Clar,e.... (Duminică, 14 decembrie 2014, 20:27)

        cristian_n [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

        " promisiunea facuta impreuna cu Liviu Dragnea ca o vor sprijini sa ajunga Procuror General"
        La puscarie cu promisiunea ,mai nene cocosh...pardon tanti udrea....pardon consortii nu stiau...
        Mai nene MarianEugen unde e bagarea lui dragnea?
      • +27 (27 voturi)    
        stai linistit, toti sunt bagati... (Duminică, 14 decembrie 2014, 21:19)

        derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

        nu exista partid politic care sa lipseasca din dosarul asta;

        Bica a facut jaful de la ANRP sub guvernarea Boc, unde a "colaborat" perfect cu toti PNL-istii, PDL-istii si UDMR-stii din comisie;

        dupa care a fost numita la DIICOT in mod "consensual" de Ponta si Basescu, a luat spaga si de la clientii lui Dragnea si de la cei ai lui Cocos, si-a facut vacantele cu Udrea la Paris dar i-a rezolvat si pe PSD-istii Tender, Niculae, Buzaianu - ce vrei mai multa echidistanta de-atat?
        • -3 (21 voturi)    
          usurel, ca devii indezirabil pe aici :D (Duminică, 14 decembrie 2014, 21:42)

          Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui derblauereiter

          base e un fel de iliescu al ziarului dimineata pe aici, pentru unii.
    • +13 (15 voturi)    
      Cand vine vorba de bani publici (Duminică, 14 decembrie 2014, 16:18)

      Kaladin [utilizator] i-a raspuns lui CateluPirat

      de oameni publici care au fraiele tale in mainile lor....da, e bine sa fie facut public.
    • +8 (10 voturi)    
      o'rili? (Duminică, 14 decembrie 2014, 16:28)

      maxxie jazz [utilizator] i-a raspuns lui CateluPirat

      E o țară corectă. Un guvern corect. Voi sunteți niște nemernici, că îndrăzniți să-i judecați. Cine sunteți voi de vă permiteți să știți?
      Băbăiatule, lucrurile se schimbă. Și-o să lase în urmă sistemul dorit de tine.
    • +2 (10 voturi)    
      explica ,te rog,care e "problema"? (Duminică, 14 decembrie 2014, 16:40)

      urob [utilizator] i-a raspuns lui CateluPirat

      afla si noi,ce se intampla.Poate ca nu e 100% exact ce scriu procurori in actele de acuzare,dar macar aflam in detaliu de ce este acuzata aceasta "doamna" si cu cine mai este banuita de a fi in cardasie
      In final judecatorii vor decide cine este vinovata (daca este vinovat ) si care anume este eventuala vina si pedeapsa.
      dar cand e vorba de bani publici cred ca trebuie sa afle si "publicul" unde ii sint banii de taxe.Sau cel putin unde se banuie de catre procurori ca s-ar fi dus acei bani.
      Daca era un proces penal care privea o problema privata pot sa inteleg ca restul lumii nu are a-si baga nasul (macar in majoritatea cazurilor)
      • +8 (10 voturi)    
        problema e prea grea ;) (Duminică, 14 decembrie 2014, 21:36)

        Tovarasul Spirala [utilizator] i-a raspuns lui urob

        problema e ca cei acuzati isi pot goli conturile si pleca in tari de unde nu pot fi extradati pt ca inca nu au sechestru pe conturi si interdictia de a parasi tara
    • -7 (11 voturi)    
      Cum inadmisibil??? (Duminică, 14 decembrie 2014, 17:45)

      cristian_n [utilizator] i-a raspuns lui CateluPirat

      Pleaca matrozul nicidoata combinator sau securist si raman adeptii ca de camarazi nu poate fi vorba conform spuselor domniei sale de neant decenal..
      Nu e normal ca incep alte trompete???
    • +5 (11 voturi)    
      da (Duminică, 14 decembrie 2014, 18:01)

      doru001 [utilizator] i-a raspuns lui CateluPirat

      Singura posibilitate pentru ca cineva sa aiba sansa la un proces corect este ca acesta sa fie public. Marturiile martorilor si decizia judecatorului trebuie sa fie publica. Si asa si sint in societatile democratice. In acest caz, se pare ca in Romania dosarele sint secrete pina sint finalizate. In sfirsit, nu stiu detaliile legii care le secretizeaza.
      • -2 (8 voturi)    
        procesele sunt publice (Duminică, 14 decembrie 2014, 21:34)

        Tovarasul Spirala [utilizator] i-a raspuns lui doru001

        esti varza
    • +1 (17 voturi)    
      Foarte corecta remarca cu secretul inf. DNA! (Duminică, 14 decembrie 2014, 19:13)

      dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui CateluPirat

      Citat: "mi se pare inadmisibil ca un "jurnalist" are acces la asa informatii. sunt informatii publice?"

      Foarte corecta si logica remarca.
      Nu inteleg de ce ai luat atitea minusuri?!
    • -4 (16 voturi)    
      dati-i cu dreptul la informare! (Duminică, 14 decembrie 2014, 19:20)

      Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui CateluPirat

      De ce-i dati minusuri catelului, bravi vajnici aparatori ai democratiei si ai statului de drept?
      Omul a pus o problema care vadeste o clara incalcare a legii, publicarea unui act al procurorului care in aceasta faza nu este public.
      Sa nu vina careva cu dreptul la informare a opiniei publice ca-i dau plus la misto.
      • -4 (10 voturi)    
        omuletii nu inteleg (Duminică, 14 decembrie 2014, 20:10)

        Tovarasul Spirala [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

        omuletii nu inteleg ca in acest mod a aflat Dragnea ca e cercetat si isi poate sterge urmele
        omuletii nu inteleg ca in acest mod Florin Ionut Mihailescu a aflat ca e cercetat si isi poate goli conturile si pleca in Dubai
        • +10 (12 voturi)    
          Da' esti dumm bine, nu gluma. (Duminică, 14 decembrie 2014, 22:28)

          Alius [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul Spirala

          Dragnea e cercetat in mai multe dosare si stie si se stie asta. Cu unul in plus sau in minus... Si Voiculescu era cercetat si ia uite ce-a mai fugit in Dubai. Cap ai, dumm esti.. nimic nu-ti mai trebuie.
          • -6 (6 voturi)    
            gogule, sunt mult mai multi in referat (Luni, 15 decembrie 2014, 0:08)

            Tovarasul Spirala [utilizator] i-a raspuns lui Alius

            udrea, mihailescu, tender etc
            iar voiculescu nu a fugit pt ca a fost pus sub control judiciar pt ca l-a reclamat ala pt santaj, dosar care a incetat imediat ce a ajuns in puscarie, fiind doar o facatura pt institui masura de a nu parasi tara
            • +7 (7 voturi)    
              Da' gogule... (Luni, 15 decembrie 2014, 6:02)

              Alius [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul Spirala

              ..de cand era in proces Voiculescu? De cati ani si putea sa fuga? A trebuit sa astepte pana in "ultima zi"?

              Iar matale sa fii sigur ca aia care se stiu ca au facut magarii impreuna cu alde Bica, se asteapta sa fie anchetati si cercetati si arestati, ca doar nu sunt idioti. Nu cred ca e o surpriza pentru ei ca le apar numele in dosarele respective. O surpiza ar fi pentru mine sa-mi apara numele.

              Dar ia de exemplu cazul Microsoft, sau EADS: crezi ca nu se stiu cei care au luat spagi si dat spagi, ei intre ei? Crezi ca o sa fie surpriza pentru oricare dintre ei daca le apare numele in acele dosare? Asteapta sa vada la Turcescu daca ce si cum? Sa fim seriosi.

              Cum a fost arestata Bica, toti puteau sa fuga imediat din tara, ca doar nu se astepta ca Bica sa nu-i dea in gat pe toti.
            • +3 (3 voturi)    
              Dosarul lui Voiculescu pt. santaj n-a incetat (Luni, 15 decembrie 2014, 9:25)

              derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul Spirala

              are termen la CAB pe 7 ianuarie:

              http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=200000000308401&id_inst=2
      • +6 (6 voturi)    
        absolut corect, intr-o tara normala (Duminică, 14 decembrie 2014, 21:46)

        Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

        Dar in tara justitiei in dependente...

        Fiind vorba de o procuroare, este un exemplu perfect pentru ceea ce zic. Poate altfel decurgeau lucrurile, spagile si "justitia" daca erau publice detalii din dosarele ingropate...
    • +3 (3 voturi)    
      ofiter acoperit (Luni, 15 decembrie 2014, 11:02)

      ToXRM [utilizator] i-a raspuns lui CateluPirat

      pentru ca a recunoscut chiar el ca a fost ofiter acoperit. astia de obicei au acces la informatii de genul asta ... acum, ca nu il trage nimeni la raspundere pentru ca a facut publice informatii secrete, asta e alta discutie.
  • +17 (19 voturi)    
    Pai (Duminică, 14 decembrie 2014, 14:59)

    verid [utilizator]

    E buna de maritat.Totusi,cat putea sa castige ala din afacere,ca sa-i dea ei 3,5milioane?
    • +21 (21 voturi)    
      pai... (Duminică, 14 decembrie 2014, 15:47)

      Laurentiu78 [utilizator] i-a raspuns lui verid

      in general un adaos standard (nu la licitatii trucate) este de 30% (in care intra cheltuielile operationale si iti ramane si tie o cota de profit de 5-15%)...la trucate poate ajunge mai mult de 100%. Daca era un contract de 100 de milioane..fa si tu calculul...
      • -8 (10 voturi)    
        De unde are Turcescu dosare DNA?! (Duminică, 14 decembrie 2014, 19:08)

        dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui Laurentiu78

        "Cazul Bica-Ioan Niculae-Liviu Dragnea", de exemplu, era total necunoscut pina azi. Nu se stia ca fost sefa DIICOT a luat mita 3.5 mil. Euro de la Niculae. Robert Turcescu este primul care face dezvaluirea. De unde poseda datele?! Doar oameni din interiorul DNA i le pot furniza. Este legal sa se scurga in presa informatii referitoare la dosarele a diverse persoane?! Daca era o sedinta publica de judecata as fi inteles, ziaristii care asistau la proces luau informatii de acolo si le difuzau in presa, dar asa ce sa caute dosarele Alinei Bica la Robert Turcescu, ofiter acoperit autodeconspirat?
    • -12 (12 voturi)    
      Turcescu mai ceva ca OTV, vai de el (Duminică, 14 decembrie 2014, 17:36)

      Cristiann80 [utilizator] i-a raspuns lui verid

      Nimic concret in ceea ce prezinta acoperitul autodescoperit Turcescu. Fiind marginalizat de presa adevarata, aduna tot felul de barfe care numai documente nu sunt deoarece DNA nu lucreaza amatoristic si le arunca pe blogul sau doar ca sa nu-l uite lumea. Nu inteleg cum voi, presa serioasa ii faceti reclama. Unde sunt dovezile concrete? NImic nu se arata ca asa s-ar fi si intamplat. Sunt insiruiri de cuvinte fara sens. Sa acuzi e usor, sa distrugi oameni la fel, sa vedem cand se intoarce roata, pentru ca si cu acest Turcescu sunt niste treburi urate care vor iesi la lumina desi, el, incearca sa intimideze pentru a amana inevitabilul. Este o rusine acest autodescoperit.
    • +12 (12 voturi)    
      pai asa la o prima vedere (Duminică, 14 decembrie 2014, 18:13)

      derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui verid

      media anuala de profit a lui Ioan Niculae este de vreo 70 milioane de euro pe an cu o acumulare de vreo 1,8 miliarde euro (toti din contracte cu statul);

      in ultimii 10 ani activitatea lui principala e cea de intermediar pt. consumatorii de gaz, adica exact obiectul dosarului de la DIICOT - 3,5 milioane sunt bani de seminte pt. Niculae.
    • +8 (8 voturi)    
      dap (Duminică, 14 decembrie 2014, 21:46)

      Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui verid

      De aia si zicea ca si-a platit singura la paris :D
  • +27 (33 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 14 decembrie 2014, 15:16)

    [anonim]

    • -2 (8 voturi)    
      incet, incetinel (Duminică, 14 decembrie 2014, 18:03)

      doru001 [utilizator] i-a raspuns lui

      Mai intii sa vedem probele, apoi sa vedem daca sint adevarate, apoi sa ne mai gindim daca noi sintem asa curati cu totii ca Vadim, ..., ..., ...
  • +28 (32 voturi)    
    Alo DNA! (Duminică, 14 decembrie 2014, 15:29)

    K-Man [utilizator]

    Surprize Surprize Verificati Filiera Toronto cumnatul, cumnata si nepotul Alinei Bica.
  • +18 (28 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 14 decembrie 2014, 15:55)

    [anonim]

    • +8 (10 voturi)    
      ferry draghe (Duminică, 14 decembrie 2014, 19:15)

      Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui

      Pentru ca judecatorul baga la mititica in masura in care procurorul si-a facut bine treaba.
      • +4 (4 voturi)    
        sau... (Duminică, 14 decembrie 2014, 21:48)

        Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

        ... in masura in care-si face si el "treaba" ;):D
  • -2 (12 voturi)    
    DNA (Duminică, 14 decembrie 2014, 16:14)

    kronk [utilizator]

    Pontolacul taie bani de la DNA,ca nu cumva sa se mearga mai departe.Udrea isi pierde imunitatea intr-o saptamina odata cu matrozelul turmentat.O sa avem circ complet.Sper
  • +8 (10 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 14 decembrie 2014, 17:50)

    [anonim]

  • +6 (10 voturi)    
    Încet-încet (Duminică, 14 decembrie 2014, 17:54)

    AlisCuPar [utilizator]

    iese la suprafaţă toată mizeria adunată timp de 70 de ani ! De la venirea comuniştilor la putere, până astăzi. Aceste putregaiuri umane trebuie să plătească pentru dezastrul în care se află România la ora actuală ! De ce credeţi că s-a abolit pedeapsa cu moartea, imediat după executarea ceauşeştilor ? Pentru că ştiau ce urmează să facă cu România javrele comunistoide ! Trebuie revizuită/schimbată constituţia astfel încât asemenea aberaţii (atrocităţi) să nu se mai întâmple niciodată !
    • +4 (4 voturi)    
      Alis, partial zici bine, partial zici rau (Luni, 15 decembrie 2014, 9:58)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui AlisCuPar

      pentru ca nu stii ce inseamna "atrocitati". Nici la figurat nu le poti spune, dar pagube mari aduse intregii societati sunt...Pedeapsa cu moartea poate fi folosita prost asa cum s-a demonstrat prea bine. Noi avem nevoie de confiscarea tuturor averilor nejustificabile nu de moartea pacatosului.
      • 0 (0 voturi)    
        Nu au fost (Marţi, 16 decembrie 2014, 14:59)

        AlisCuPar [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

        atrocităţi în ultimii 70 de ani ?! Torţionarii din închisorile comuniste, ăia ce-au făcut ? Ţi-e teamă de pedeapsa cu moartea ? Unde/când s-a demonstrat că pedeapsa cu moartea a fost folosită prost ? Într-o democraţie în niciun caz !
  • +6 (8 voturi)    
    fara societate civila (Duminică, 14 decembrie 2014, 18:05)

    doru001 [utilizator]

    As fi zis ca numai DNA lucreaza in tara asta dar mi-am amintit de patinoarul Elenei Udrea.
    • +6 (8 voturi)    
      corect (Duminică, 14 decembrie 2014, 21:28)

      derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui doru001

      si telecabina.

      :))
  • +7 (7 voturi)    
    ie-te (Duminică, 14 decembrie 2014, 18:55)

    raspopitu [utilizator]

    oare incep noptile albe a lui buzaianu??
  • +10 (12 voturi)    
    ... vai , vai , vai ... (Duminică, 14 decembrie 2014, 19:19)

    Observatore [utilizator]

    .... ce-mi este dat sa aud ? ... Cinstea intruchipata ???
    ... La Imaculata ??? ... Of ce durere ! !.....
  • +8 (8 voturi)    
    Alinuta (Duminică, 14 decembrie 2014, 20:58)

    dekar [utilizator]

    Alinuta e rapace.Ne-a derutat usor si temporar mutritza ei seducatoare de dama buna,cum ar zice nenea Iancu.
  • -7 (11 voturi)    
    Atentie! (Duminică, 14 decembrie 2014, 22:02)

    Ciobanul Bucur [utilizator]

    "...iar o parte din bani au fost directionati catre membrii familiei Cocos (Cocos Dorin, Cocos Alin si Udrea Elena Gabriela)".
    Atentie! In paranteza se explica din cine era formata la momentul repectiv familia Cocos. Nu reiese ca toti trei au primit bani.
    • +6 (6 voturi)    
      da, reiese clar ca DNA (Luni, 15 decembrie 2014, 8:01)

      derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui Ciobanul Bucur

      face de fapt un studiu genealogic al familiei Cocos.
  • +6 (6 voturi)    
    Doar (Luni, 15 decembrie 2014, 5:54)

    Dana Bob [utilizator]

    Doar 3,5 milioane ?
    Nu se poate! Strica piata!
  • +7 (7 voturi)    
    Usor usor se termina si cu mimoza de Plescoi (Luni, 15 decembrie 2014, 9:40)

    andreesanu [utilizator]

    Cum a dat de racoare Bica incepe sa rasufle din greu,curind curind sleahta de derbedei si capatuiti politici cu tinichele de coada se insira la coada la DNA.
    Romania ar putea sa-si termine autostrazile numai cu banii si averile dobindite ilegal in 25 de ani de mafia romaneasca ,daca le-ar confisca prin hotarire judecatoreasca aplicind legea 18.
    • +1 (1 vot)    
      usurel (Luni, 15 decembrie 2014, 11:11)

      ToXRM [utilizator] i-a raspuns lui andreesanu

      sa nu ajungem inainte din '89 totusi, legea 18 spunea altceva. nu derapati de la masuri anticoruptie si prevenire la nationalizare, lipsa/ingradirea dreptului la proprietate (legea 18) si alte extremisme de genul asta. hotul neprins e negustor cinstit. te-am prins cu prejudiciu 100 de mil de euro, ii dai inapoi cu proprietati, cash, ce mai ai ca si active. ideea unei societati sanatoase este educarea membrilor sai in spiritul dreptatii si cinstei, astfel incat asemenea tampiti sa nu mai ajunga milionari. bineinteles, si o lege egala pt toti aplicabila 100% ar fi buna. ca afara. nu conteaza cum te cheama, ai furat, faci puscarie, fara tergiversari de ani de zile pana la prescriere
      • 0 (0 voturi)    
        s-avem pardon... (Luni, 15 decembrie 2014, 14:14)

        lucyan [utilizator] i-a raspuns lui ToXRM

        legea 18 tocmai asta zicea, nu poti justifica averea, era confiscata...
        dar golanii astia au confiscat legea, sa ramana ei cu averile furate... cinstit...
  • 0 (0 voturi)    
    comentariu (Luni, 15 decembrie 2014, 12:54)

    LiviuDrula [utilizator]

    Au inceput sa iasa la iveala hotia Dragnea - ca premiu Poanta la numit ministru in noul guvern - Corb la corb nu isi scoate ochii.Bravo Dle Ponta


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by