Articol in curs de actualizare

UPDATE Perchezitii DNA la Consiliul Judetean Timis si la alte 17 primarii din judet/ Seful CJ Timis, Titu Bojin, scos de mascati din sediul Consiliului si dus la audieri la DNA Bucuresti

de Red. stiri     HotNews.ro
Miercuri, 10 decembrie 2014, 9:00 Dosare Anticoruptie


Titu Bojin
Foto: CJ Timis
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie fac, miercuri dimineata, perchezitii domiciliare in 48 locatii situate in Bucuresti si judetele: Timis, Cluj, Brasov, Sibiu, Arges, Prahova, Arad, Suceava, Galati, Iasi si Constanta. Dintre acestea 20 sunt institutii publice, iar restul sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice. Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin (PSD), suspectat de fapte de coruptie, a fost ridicat de anchetatori de la locuinta sa, miercuri dimineata, si dus la sediul CJ Timis. De acolo, el a fost luat cu mascatii si dus la sediul central DNA, in contextul unor perchezitii la sediul CJ, la Directia Apelor Banat si la mai multe primarii din judet. Titu Bojin, consilierul judetean Marcel Mihoc, 17 primari, managerul Muzeului Satului Banatean, un director de la Administratia Bazinala a Apelor Banat, directorul regional si directorul economic al Directiei Drumuri si Poduri Timisoara sunt de asemenea audiati in dosarul de coruptie.


UPDATE 15.50 Unul dintre vicepresedintii AVAS este audiat, miercuri, la DNA, in acest dosar.

Titu Bojin a fost scos din sediul institutiei in jurul orei 10.50 si urcat intr-o duba a Jandarmeriei. El va fi dus la Bucuresti, pentru a fi audiat la DNA. La ora 11.00, la sediul Consiliului Judetean Timis avea loc in continuare perchezitii.

Potrivit unor documente ale procurorilor, obtinute de Mediafax, Titu Bojin, folosindu-se de functia de presedinte al CJ Timis si de pozitia de lider al filialei judetene a PSD, ar fi identificat primarii din Timis, conduse de alesi locali din PSD, cu care George Didila, prin SC Ecomet West SRL, a incheiat contracte de achizitii publice, cu atribuire directa. In acest demers, Didila ar fi fost sprijinit atat de Titu Bojin, cat si de Marcel Mihoc, consilier judetean in CJ Timis.

Anchetatorii au mai stabilit ca, in cazul in care primariile care au incheiat contracte cu SC Ecomet West SRL tergiversau plata contractelor incheiate, George Didila apela tot la Titu Bojin pentru a determina primarii sa plateasca, cu celeritate, aceste contracte.

Intrucat unele dintre primariile care au incheiat astfel de contracte cu SC Ecomet West SRL nu aveau prevazute in buget fonduri pentru plata produselor achizitionate, consilierul judetean Marcel Mihoc ar fi promis, la data incheierii contractelor, alocarea fondurilor necesare cu ocazia rectificarilor bugetare, se mai arata in documentele citate.

In acest sens, in 25 iunie 2014 s-a convocat sedinta ordinara a Consiliului Judetean Timis, pe ordinea de zi fiind discutat si "proiectul de hotarare privind aprobarea bugetului rectificat al judetului Timis pe anul 2014".

Procurorii il suspecteaza pe Titu Bojin ca directiona alocari bugetare din bugetul Consiliului Judetean Timis catre unitati administrativ teritorial din judet, in vederea finantarii contractelor pe care acestgea le aveau in derulare cu SC Ecomet West SRL.

Sumele de bani obtinute din contracte erau virate in conturile societatii Ecomet West SRL, administrata de catre Marius Didila, care il anunta pe George Didila, iar acesta ii transmitea lui Bojin si Mihoc situatia incasarilor din contractele incheiate, potrivit acelorasi documente.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) arata, intr-un comunicat de presa, ca in aceasta cauza se fac cercetari pentru fapte de coruptie si asimilate celor de coruptie care ar fi fost comise in 2014.

Procurorii fac miercuri 48 de perchezitii in Bucuresti si judetele Timis, Cluj, Brasov, Sibiu, Arges, Prahova, Arad, Suceava, Galati, Iasi si Constanta, dintre care 20 la institutii publice si restul la sediile unor societati comerciale si la locuintele unor persoane suspectate in aceasta cauza, a precizat DNA.


Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca perchezitiile au loc in dosarul presedintelui Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, care este suspectat de luare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu.

Printre institutiile la care au loc perchezitii se afla Directia de Ape Banat, Directia de Drumuri si Poduri, dar si CFR Calatori, institutii cu care Consiliul Judetean Timis ar fi incheiat contracte.

In acest dosar sunt vizate peste 20 de persoane, care vor fi duse la audieri cu mandate de aducere, atat la DNA central, cat si la DNA Timisoara.

Sursele judiciare au precizat ca la DNA structura centrala vor fi dusi, cu mandat de aducere, Titu Bojin si Marcel Mihoc, consilier judetean in CJ Timis.

Presedintele CJ Timis, Titu Bojin, care este si liderul filialei judetene a PSD, a fost ridicat de anchetatori de la locuinta sa si dus la sediul Consiliului Judetean, unde procurorii fac perchezitii in prezenta acestuia. La intrarea in sediul institutiei, Bojin a spus ca nu stie despre ce este vorba si urmeaza sa afle.

Perchezitii au loc si la sediile a 17 primarii din judet, edilii urmand sa fie audiati. Astfel, cu mandat de aducere vor fi dusi, al DNA Timis, in calitate de suspecti, primarul orasului Buzias Alger Viorel Ilas, primarul orasului Recas Ion-Alin Neamtu, primarul comunei Boldur, Constantin-Cristian Stoi, primarul comunei Parta, Mihai Petricas, primarul comunei Otelec, Csaba-Zoltan Szabo, primarul comunei Victor Vlad Delamarina, Iona Sima, primarul comunei Satchinez, Dan Florin Ion, primarul comunei Beba Veche, Ioan Bohancanu, primarul comunei Margina, Ionel Costa, primarul comunei Jimbolia, Dariu Adrian Postelnicu, primarul comunei Comlosu Mare, Ovidiu Nicolae Stefanescu, primarul comunei Cheveresu Mare, Marcel Muia, primarul comunei Carpinis, Ioan Sima, primarul comunei Sandra, Luchian Savu, primarul comunei Lovrin, Vasile Graur, primarul comunei Birda, Gheorghe Marius Stoian, si primarul comunei Voiteg, Tudor Nicolae Marinescu.

Tot cu mandat de aducere vor fi dusi, la DNA Timisoara, Claudiu Ilas - managerul Muzeului Satului Banatean, Martian Corneliu Doros - director in cadrul Directiei de Prestari Servicii Timis, Ervin Luci - director la Administratia Bazinala a Apelor Banat, Horatiu Mircea Simion - directorul regional al Directiei Regionale Drumuri si Poduri Timisoara si Aurel Costin Purceld - directorul economic al Directiei Regionale Drumuri si Poduri Timisoara, au precizat sursele citate.

***

In 10 octombie, presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, a fost audiat la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, intr-un dosar de evaziune fiscala privind mai multe contracte semnate intre Directia Apele Romane Banat si o firma care a apartinut sotiei si fiului acestuia.

Surse judiciare declarau atunci, pentru MEDIAFAX, ca presedintele Consiliului Judetean Timis a fost citat de procurori pentru a da declaratii de martor in dosarul in care se fac cercetari pentru presupuse fapte de evaziune fiscala de la Directia Apele Romane Banat, cauza preluata de procurorii Parchetului instantei supreme de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis.

In 11 octombrie 2013, presedintele Consiliului Judetean Timis a fost audiat la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis in acelasi dosar, in care sunt vizate mai multe contracte semnate intre Directia Apele Romane Banat si o firma care apartinea sotiei si fiului acestuia. Tot atunci au fost audiati de procurori sotia si fiul lui Titu Bojin. Titu Bojin declara atunci ca nu are nicio implicare in dosarul de evaziune fiscala si ca nu el a semnat, in 2008, contractele dintre Directia Apele Romane Banat si firma care a apartinut sotiei sale.

Presedintele CJ Timis spunea ca in acest dosar este vorba despre taxe si impozite care nu au fost platite statului de catre firma si ca toate documentele au fost semnate de contabil.

Potrivit anchetatorilor, aceste contracte au fost semnate in anul 2008, cand Titu Bojin ocupa functia de director al acestei Directii.

Firma Temadi TMB, care a apartinut Mariei si lui Emilian Bojin, a fost vanduta, potrivit presedintelui CJ Timis, in anul 2011.

Titu Bojin a fost directorul Directiei Apelor Romane Banat in perioada 2001- 2011, in prezent fiind presedintele Consiliului Judetean Timis si liderul PSD Timis.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























16544 vizualizari

  • +7 (7 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 10 decembrie 2014, 9:28)

    [anonim]

    • +8 (8 voturi)    
      cand incep sa ii viziteze si pe primari (Miercuri, 10 decembrie 2014, 10:52)

      snowflake [utilizator] i-a raspuns lui

      cand incep sa ii viziteze si pe primarii de comune si orasele ca si aia sunt in aceeasi masura si in aceeasi proportie de corupti numai ca individual nu sifoneaza sume mari pentru ca nu dispun de bugete mari dar per total sumele drenate de acestia sunt echivalente cu cele drenate de sefii de consilii judetene.
  • +21 (21 voturi)    
    A inceput curatenia generala (Miercuri, 10 decembrie 2014, 9:53)

    HP [utilizator]

    Le va lua vreo 2 ani sa acopere toata Romania, la cat putregai exista. Dar vom ajunge si acolo.

    Acum, hai cu confiscarea extinsa.
    • +10 (12 voturi)    
      Dottore la Brutarie (Miercuri, 10 decembrie 2014, 10:45)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui HP

      si alturi Mana Dreapta Dracnea - Lord Of Telorman
      • -3 (5 voturi)    
        ai idei putine si fixe! (Miercuri, 10 decembrie 2014, 12:55)

        Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

        .
        • +1 (3 voturi)    
          inteleg ca lacrimezi la (Miercuri, 10 decembrie 2014, 13:15)

          un domn [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

          perspectiva unui material la teve..chiar si prezentat de teveul tau favorit Latrina 3..cu imagini ..in exclusivitate..dottore in drum spre brutarie...ce epic..ce duios
    • +2 (2 voturi)    
      Sa ii ia pe toti, (Miercuri, 10 decembrie 2014, 13:36)

      FLORIO [utilizator] i-a raspuns lui HP

      Ca si asa stau pe degeaba acolo in primarii. Nu pierdem nimic.
  • +20 (20 voturi)    
    Mwhahaha ! Traiasca DNA ! (Miercuri, 10 decembrie 2014, 10:24)

    _CK_ [utilizator]

    .
  • +13 (13 voturi)    
    oamenii astia... (Miercuri, 10 decembrie 2014, 10:33)

    Alalalt [utilizator]

    coruptii... sa fie pusi la zid de media, de societate, de noi, pentru ca in situatia actuala si in ce stare se afla economia noastra pe langa altele din Uniunea Europeana, coruptia seamana mai mult cu tradarea de tara, subminarea economiei... si distrugerea viitorului nostru... si sa nu uit, multumiri partidului ca le da de lucru la oamenii astia de la DNA, ce ne facem fara PSD?
    • +5 (5 voturi)    
      coruptia trebuie pusa la zid intotdeauna (Miercuri, 10 decembrie 2014, 10:48)

      snowflake [utilizator] i-a raspuns lui Alalalt

      nu doar acum
    • +9 (13 voturi)    
      pe 22 dupa instalarea Adevaratului Presedinte (Miercuri, 10 decembrie 2014, 10:48)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Alalalt

      sa incepem sa Il Ajutam sa Completam Locurile de la Brutarie cu ..fruncea p$d...
      1 Adoptarea Proclamatiei de la Timisoara in Constitutie
      2 Votul Pozitiv al Ambelor Camere Parlamentare pentru Legea Ticu
      3 Scoaterea p$d in afara legii ca fiind adunatura de infractori
      4 Confiscarea Extinsa a averilor famillilor p$d istilor CONDAMNATI penal pana la rudele de gradul al IV lea
      5 Condamnarea lui Ion Iliescu pentru vandalizarea si viilentele din iunie 1990...Revolutia sa fie BONUS
      • -1 (5 voturi)    
        Asteptandu-l pe.... (Miercuri, 10 decembrie 2014, 12:32)

        justin [utilizator] i-a raspuns lui un domn

        Nu stiu ce asteptari ai dar nenea ala pe care il astepti nu va (putea) face nimic din ce iti doresti tu.

        Oricum, nu ma astept sa intelegi prea multe lucruri. Tu esti platit sa umpli site-ul de laturi.
        Scoaterea psd in afara legii? Confiscarea averilor psdistilor? Tare imi suna a pcr anii 60...
        • +1 (5 voturi)    
          shoot yourself (Miercuri, 10 decembrie 2014, 12:47)

          un domn [utilizator] i-a raspuns lui justin

          e Solutia pentru a intelege ca nu sunt platit..laturile cu siguranta e plate de jour al tau preferat..metodele peceriste nu imi sunt atragatoare..daca trecutul pecere te bantauie..regret..numai shoot yourself rezolva problema..la varsta ta nu cred ca te mai poti schimba..chiar daca POATE ti ai dori acest lucru (poate familia ta traieste un coshmar cu tine)
        • 0 (4 voturi)    
          Freissler, judecatorul suprem (Miercuri, 10 decembrie 2014, 13:07)

          Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui justin

          Lasa-l, saracu, atat il duce mintea.
          Daca ai avea curiozitatea sa-i citesti si alte postari ai vedea nivelul omului care se autointituleaza "domn".
          Ingrijoratori insa sunt postacii care-i gratuleaza imediat cu plusuri aberatiile. Deh, cine se aseamana, se aduna.
          "Domnule" daca ma rogi, am sa-ti spun si cine era Freissler.
          • +1 (5 voturi)    
            la Moscow poti dialoga Liber (Miercuri, 10 decembrie 2014, 13:20)

            un domn [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

            in Agora desenata de tov Putin, e locul unde ai avea audienta sporta...daca..si numai daca lumea din jurul tau nu e ..cum se spune ..in visare bahica..post consum de votca
          • 0 (0 voturi)    
            Nu te va intreba (Joi, 11 decembrie 2014, 8:01)

            newlook [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

            Nu te va intreba. E mandru sa fie necitit !

            PS: Pe forumul asta, postarile destepte au minusuri.
            (sariti cu plusuri, forumaci de HN, sa aratati ca-i invers ! )
  • +6 (6 voturi)    
    Tov Nichita zis Niky de la Iasi... (Miercuri, 10 decembrie 2014, 10:48)

    PSD-erbedeul [utilizator]

    Tov Nichita zis Niky de la Iasi cand va fi cercetat ?
  • -14 (16 voturi)    
    eh (Miercuri, 10 decembrie 2014, 11:04)

    Mazeta [utilizator]

    Mafiοții noștri sunt eliminați de mafioții lor. Peștele cel mare înghite peștele cel mic.
    • +9 (9 voturi)    
      cand nu mai intra banii pe card la Tine (Miercuri, 10 decembrie 2014, 11:17)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      cum va fi ? ...se zice ca esti mancat de balena !!!!
      • +3 (3 voturi)    
        nu mai intra marafetii la mazeta-trotineta (Miercuri, 10 decembrie 2014, 12:14)

        FPop2013 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

        Intr-adevar, de cand sunt luati pe sus baronii de la judetene, nu prea se mai alimenteaza conturile lu' mazeta-trotineta.
  • +10 (10 voturi)    
    Ziua si hotia (Miercuri, 10 decembrie 2014, 11:15)

    bigbrother [utilizator]

    Si eu care ma intrebam de ce nu merg treburile in tara asta. Pai cu asemenea hoti, ce dracu sa mearga bine?! Este incredibil cate magarii s-au facut si probabil cate sunt inca nedescoperite...deprimant, incep sa devin paranoic si sa vad numa' hoti in jurul meu.

    Sper ca printre cei care citesc aceste randuri sa fie si oameni cinstiti, care lucreaza in institutii de unde s-a furat industrial. I-as ruga sa se implice si sa spuna unde sunt problemele, poate asa se grabesc lucrurile si reusim sa scapam de toata aceasta hotie mai repede decat pot ei sa fure. Altfel, pe o parte ii baga pe unii, pe alta apar altii si povestea continua.
    • +5 (5 voturi)    
      cinstitii... (Miercuri, 10 decembrie 2014, 12:39)

      uniepure [utilizator] i-a raspuns lui bigbrother

      Bine ar fi, dar nu stiti ce grea viata au oamenii cinstiti in acele institutii, si nu au curajul sa deschida gura, oricum sunt obligati sa semneze ce li se pune in fata. Nu semnezi, primesti evaluare proasta si la prima restructurare pleci.
      • +2 (2 voturi)    
        sau esti tras pe dreapta (Miercuri, 10 decembrie 2014, 13:57)

        alex73 [utilizator] i-a raspuns lui uniepure

        ...si nici nu mai afli ce minuni de contracte se misca prin institutie, ca nu esti de comitet. Vorbesc din proprie experienta...
      • 0 (0 voturi)    
        Astept legea cu recompensarea (Miercuri, 10 decembrie 2014, 19:01)

        bigbrother [utilizator] i-a raspuns lui uniepure

        Celor care sesizeaza fapte de coruptie de natura economica. Nu stiu daca va fi aprobata vreodata acesta lege, stiu ca e un proiect, dar nu cred ca isi vor da foc singuri. Insa ar putea fi modul prin care cei care vad nereguli sa nu isi mai faca probleme -cel putin financiare- despre urmarile actiunilor lor.

        Nu de altceva, dar din afara nu se vad problemele care si asa sunt mascate sub diverse tertipuri, cunoscute doar de catre cei din interior. Ma gandesc insa ca multi dintre cei care pica acum sunt in aceasta situatie tocmai pentru ca unii angajati au facut ceva. Sau poate ca gusterul asta e filat de multa vreme de DNA si abia acum s-au strans suficiente probe. Dar toata povestea dureaza si intre timp, ala strica si distruge.
  • +10 (10 voturi)    
    Harta (Miercuri, 10 decembrie 2014, 11:20)

    melyf [utilizator]

    Devine absolut necesar o harta interactiva cu baietii astia, repartizata pe judete si primarii, etc.
    Mai stie cineva cati sefi de CJ au mai ramas necercetati?
  • +13 (13 voturi)    
    sarbatoare in oras (Miercuri, 10 decembrie 2014, 11:20)

    RaoulTrifan [anonim]

    Am deschis sampanie si s-a aruncat cu confetti prin birouri.
  • +7 (7 voturi)    
    Votez DNA (Miercuri, 10 decembrie 2014, 12:22)

    timis79 [anonim]

    Keep up the good work!!!
  • +4 (6 voturi)    
    Inca unul (Miercuri, 10 decembrie 2014, 12:53)

    takada [utilizator]

    Este tot mai clar institutia numita CJ trebuie Desfiintata!
    Atata coruptie adunata acolo incat se extinde si catre alte institutii.
    Si totul porneste de la actualul Guvern corupt si incompetent.
  • +4 (4 voturi)    
    ma ofer (Miercuri, 10 decembrie 2014, 14:30)

    Manes [utilizator]

    voluntar la contruirea unei noi puscarii.....
  • +1 (1 vot)    
    Coruptie (Joi, 11 decembrie 2014, 13:29)

    Germany [utilizator]

    Rog sa se cerceteze si actul domnului Dorel Covaci,fost primar din Faget - judetul Timis - si deputat la Parlamentul Romaniei in Camera Deputatilor. Se pune intrebarea, cum a putut aceasta persoana dintr-un salariu de primar sa poata sa isi cumpere lui si pe numele membrilor familiei sale diferite terenuri si imobilii in Timisoara si in provincie! Deja s-au constatat diferite ecrocherii publicate in presa care se afla in momentul de fata intre actele dinsului si s-au uitat deja. Pe linga acest fapt a fost postul de primar in orasul Faget pentru un lung timp condus practic de secretara lui, doamna Valentina Sita. Capitala trebuie sa-si indrepte ochii neaparat in directia Fagetului, petru ca se vor descoperi mult mai multe coruptii!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by