VIDEO Daniel Morar, desemnat sa asigure interimatul la Ministerul Public/ Kovesi nu exclude o candidatura pentru sefia DNA

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 1 octombrie 2012, 14:52 Dosare Anticoruptie


Daniel Morar si Laura Codruta Kovesi (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Laura Codruta Kovesi a anuntat luni, intr-o declaratie de presa sustinuta cu prilejul finalizarii mandatului de procuror general al Romaniei, ca l-a delegat in functia de prim-adjunct al procurorului general pe procurorul sef al DNA, Daniel Morar. Acesta ar urma sa asigure, incepand de marti, pentru sase luni, interimatul in functia de sef al Ministerului Public.

"Am demarat toata procedura pentru delegarea pe o perioada de sase luni in functia de prim-adjunct al procurorului general a dlui Daniel Morar, care a fost de acord sa preia interimatul Ministerului Public. Incepand cu data de 2 octombrie, acesta va asigura interimatul conducerii PICCJ, pana la numirea viitorului procuror general", a anuntat Kovesi.

Potrivit acesteia, la desemnarea lui Morar a contribuit faptul ca acesta "are cea mai mare vechime in functie de conducere din toata echipa manageriala a Ministerului Public, are o colaborare bune cu institutiile europene, a fost implicat in toate misiunile de evaluare pentru raportul de tara si are experienta necesara pentru a lua masurile care sa asigure continuitatea activitatii in Ministerul Public".

Kovesi a precizat ca, in urma incheierii mandatului de procuror general, se va intoarce in functia detinuta anterior, aceea de procuror in cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Sibiu.

Totodata, Kovesi a anuntat ca nu exclude o candidatura pentru sefia DNA.

Declaratiile Laurei Codruta Kovesi:
  • Pentru prima data dupa 1990, aceeasi echipa manageriala a avut doua mandate consecutive, ceea ce a garantat stabilitatea si continuitatea. Sper ca urmatoarea echipa sa se bucure de aceeasi stabilitate si independenta decizionala care ne-a fost si noua asigurata.
  • Dragi colegi, ca procuror general am putut evalua cel mai bine activitatea dvs ultimii sase ani. Am fost privilegiata sa conduc o institutie formata din profesionisti remarcabili, pasionati si curajosi, pe care ii respect si pretuiesc. Cred ca sunt indreptatita sa afirm ca am format o echipa si ca impreuna am reusit sa transformam Ministerul Public intr-o institutie profesionista, activa si consecventa, o institutie fundamentala intr-un stat de drept.
  • Astazi am primit mai multe cereri de incetare a delegarilor pe functii de conducere - in special de la consilierii Dana Titian, Marius Bulancea, de la dl procuror sef sectie Valentin Selaru si de la dl prim-adjunct al procurorului general, Marius Iacob. Pentru ca am venit impreuna, am fost o echipa, cred ca este momentul sa ne retragem impreuna si sa lasam oportunitatea viitorului procuror general sa isi aleaga echipa manageriala, asa cum si eu am avut-o.
  • Tot astazi, urmare a cererii pe care am depus-o, a fost semnat ordinul prin care eu am revenit la postul detinut anterior, respectiv de procuror in cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Sibiu.
  • Imi exprim ingrijorarea pentru faptul ca, desi din 2 octombrie 2009 s-a stiut ca astazi expira mandatul procurorului general, pana in prezent nu a fost numit un nou procuror general si nici macar nu a fost nominalizata o persoana pentru aceasta functie. Aceasta situatie nu este benefica pentru Ministerul Public, mai ales ca nu doar functia de procuror general este vacanta, ci si toate celelalte functii importante de conducere, care sunt ocupate in acest moment prin delegare. Din acest motiv, exercitarea functiilor manageriale este ingreunata si este dificil ca o conducere interimara sa isi asume obiective pe termen mediu si lung.
  • Mai mult, in perioada imediat urmatoare, va fi o noua evaluare a Comisiei Europene pentru verificarea modului in care sunt indeplinite conditionalitatile din MCV. Din aceasta perspectiva, este important sa existe stabilitate si continuitate in sistem, astfel incat prioritatile stabilite sa fie implementate in continuare, iar in evaluarea Ministerului Public sa nu intervina schimbari.
  • Din acest motiv, pentru asigurarea continuitatii si stabilitatii in Ministerul Public, am decis sa deleg o persoana in pozitia de prim-adjunct al procurorului general, care va asigura interimatul.
  • La aceasta decizie a contribuit faptul ca procurorul care va fi delegat are cea mai mare vechime in functie de conducere din toata echipa manageriala a Ministerului Public, are o colaborare bune cu institutiile europene, a fost implicat in toate misiunile de evaluare pentru raportul de tara si are experienta necesara pentru a lua masurile care sa asigure continuitatea activitatii in Ministerul Public.
  • In acest sens, am demarat toata procedura pentru delegarea pe o perioada de sase luni in functia de prim-adjunct al procurorului general a dlui Daniel Morar, care a fost de acord sa preia interimatul Ministerului Public. Incepand cu data de 2 octombrie, acesta va asigura interimatul conducerii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pana la numirea viitorului procuror general.
  • Asa cum am declarat in mai multe randuri, doresc sa imi continui activitatea in calitate de magistrat. Consider ca lupta anticoruptie este o dimensiune importanta prin prisma Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) si a implicatiilor pe care le are pentru Romania. Din aceasta perspectiva, nu exclud o candidatura pentru Directia Nationala Anticoruptie (DNA), dar nu exclud nici o eventuala functie care presupune o activitate legata de MCV sau de activitati anticoruptie.



Kovesi, bilant la final de mandat:
  • Am decis sa transmit un mesaj de final de mandat, pentru colegii procurori, precum si pentru cetateni
  • Am intocmit un raport de activitate pe toti cei sase ani, care va fi facut public si va fi postat pe site-ul institutiei
  • Impreuna, am reusit o transformare radicala a activitatii procurorilor
  • Ce am gasit la preluarea mandatului: nu exista un sistem unitar de reglementare a activitatii, lipsa unei politici coerente de personal, management necoprespunzator al functiei publice
  • Functionarea parchetelor locale era afectata de numarul redus de posturi. Am constatat o lipsa de implicare in dosarele importante
  • Pentru a remedia aceste vulnerabilitati, am adoptat noi criterii de evaluare pentru activitatea parchetelor
  • Parchetele au fost reorganizate iar posturile vacante redistribuite spre zonele cu deficit
  • La PICCJ, a fost reduc cu 40% numarul de sectii, servicii si birouri ale caror competente se suprapuneau
HotNews.ro a transmis LIVE TEXT si LIVE VIDEO declaratiile procurorului general


  • Laura Codruta Kovesi - singurul procuror general al Romaniei care-si duce mandatul pana la capat

Codruta Kovesi isi incheie de marti activitatea la conducerea Ministerului Public, ea fiind singurul procuror general al Romaniei care isi duce mandatul pana la capat, toti predecesorii sai fiind schimbati din motive politice, cu exceptia lui Ilie Botos, care a demisionat in urma scandalului Hayssam, scrie Mediafax.

La Revolutia din '89, procuror general al Romaniei era Nicolae Popovici (numit in aceasta funtie in 1979), care a fost inlocuit in 10 ianuarie 1990 cu procurorul Gheorghe Robu, care a detinut aceasta pozitie pana in 10 decembrie 1990.

Magistratul militar Mihail Ulpiu Popa Cherecheanu a fost cel care a preluat functia, detinuta pana in 26 aprilie 1993, cand a fost inlocuit cu Vasile Manea Dragulin, care a ramas procuror general al Romaniei pana in 27 august 1996, cand i s-a succedat Nicolae Cochinescu, actual judecator al Curtii Constitutionale. Cochinescu a detinut aceasta pozitie un an, pana in 26 august 1997.

In 1 septembrie 1997, Sorin Moisescu (consilier prezidential al lui Emil Constantinescu-n.r.) a fost numit procuror general, care a parasit aceasta functie in 20 iunie 1998, fiind numit presedintele instantei supreme.

Intre 8 iulie 1998 si 25 ianuarie 2001, functia de procuror general al Romaniei a fost detinuta de procurorul timisean Mircea Criste.

In 25 ianuarie 2001 a fost numit cu Joita Tanase, care a fost inlocuit in 29 august 2003 cu procurorul militar sibian Ilie Botos, schimbat din functie, in 28 iulie 2006, in urma scandalului mediatic privind fuga din Romania a lui Omar Hayssam, inculpat pentru fapte de terorism, in legatura cu rapirea a trei reporteri romani.

In 26 august 2006, ministrul Justitiei de atunci a nominalizat-o pentru functia de procuror general al Romaniei pe Laura Codruta Kovesi, confirmata de seful statului.

In 2 octombrie 2009, presedintele Traian Basescu a semnat decretul de reinvestire in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru o perioada de trei ani, pentru Laura Codruta Kovesi.

A doua oara a fost propusa de fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, in 25 septembrie 2009.

Articolul 54 din Legea 303/2004 privind statutul magistratului arata ca procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este numit de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de zece ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

Alineatul 3 al articolului citat prevede ca presedintele Romaniei poate refuza motivat numirea in functie, aducand la cunostinta publicului motivele refuzului.

Cu o saptamana inainte de a fi semnat decretul prezidential, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dat aviz negativ pentru reinvestirea Codrutei Kovesi, motivele expuse fiind mai mult de ordin personal decat legate de probleme manageriale. Avizul negativ dat Codrutei Kovesi era previzibil dupa ce a amendat public anumite masuri dispuse de Sectia CSM, ea dand de inteles ca nu se poate face auzita in interiorul Consiliului.

Cea mai vadita ostilitate intampinata de Codruta Kovesi a fost, inca de la inceputul mandatului sau, din partea lui Liviu Dascalescu (fost procuror general al Curtii de Apel Bucuresti (intre timp pensionat din magistratura, insa lucreaza ca avocat-n.r.), caruia procurorul general i-a si spus la bilantul activitatii Ministerului Public ca ar trebui sa iasa la pensie, daca tot si-a scos decizia de pensionare.

Kovesi nu a ezitat sa-i felicite pe procurorii de la parchetle locale si sa prezinte problemele grave cu care se confrunta, avand de solutionat mii de dosare, in timp ce a criticat modul de abordare a chestiunilor de catre procurorii generali ai parchetelor de curti de apel, unde "norma" era de 40 de dosare la un procuror.

Nici presedintele de atunci al Consiliului Superior al Magistraturi, judecatorul Virgil Andreies, nu se numara printre simpatizantii procurorului general.

Chiar de la preluarea conducerii CSM de catre Andreies, Kovesi a facut un bilant deloc elogios al activitatii Consiliului, remarcand ca viitorul acestui for este strans legat de inlaturarea perceptiei ca mimeaza indeplinirea rolului sau.

Kovesi a cerut, in sedinta de bilant a CSM, din ianuarie 2009, ca membrii Consiliului Superior al Magistraturii care au decizii de pensionare sa le puna in practica, o solicitare similara fiind adresata magistratilor care isi continua activitatea avand decizia de pensionare in buzunar. Ea a subliniat ca aceste demersuri sunt necesare, daca se doreste ca standardele de integritate si moralitate sa fie respectate.

Totodata, Kovesi a amendat prelungirea detasarilor inspectorilor judiciari ai Consiliului, in contextul in care Inspectia Judiciara nu lucreaza cu o masura egala si produce confuzie in sistem.

Seful Ministerului Public a subliniat ca, pentru ca CSM sa fie credibil in ochii cetatenilor, trebuie sa sanctioneze la timp incalcarile legii si ale Codului deontologic, nu la sfarsitul anului, de teama unui raport de tara nefavorabil din partea Comisiei Europene.

"Pentru a fi credibili in ochii oamenilor, trebuie sa sanctionam incalcarile legii si ale Codului deontologic atunci cand ele ne sunt semnalate, si nu la sfarsitul anului de teama unui raport de tara nefavorabil", a sustinut Kovesi, subliniind ca, atata vreme cat nu vor putea oferi garantii de integritate profesionala si morala a magistratilor romani, actele procedurale ale acestora risca sa fie ignorate in alte state membre si sa nu fie recunoscute.

Procurorul general mai spunea ca, fata de 2008, "in cea mai mare parte problemele au ramas aceleasi, iar unele chiar s-au accentuat".

"Astfel, daca ma refer la problemele de personal, anul trecut la aceasi data aveam 22 de unitati de parchet cu unul sau doi procurori, acum avem 49 de astfel de unitati, deci mai mult decat dublu fata de 2008", afirma Kovesi, subliniind ca ii apreciaza pe colegii care, singuri fiind la Parchet, au reusit sa solutioneze un numar impresionant de dosare, fara rebuturi profesionale.

Pe langa problema volumului de activitate sau faptul ca exista riscul ca un parchet sa fie inchis oricand daca un procuror devine indisponibil, exista si alte probleme, sustinea Kovesi.

"Negasind solutii de ocupare a posturilor si sub presiunea posibilitatii blocarii unor unitati, coborand standardele de control nu facem altceva decat sa cream un alt tip de vulnerabilitati, care au condus la comportamente nedeontologice sau uneori infractionale", declara Codruta Kovesi.

Kovesi spunea ca in 2008 a propus sa se aiba in vedere posibilitatea renuntarii la unele unitati de parchet a caror functionare nu poate fi asigurata la standardele asteptate, procurorul general sperand ca aceasta propunere va fi reevaluata.

"Si daca tot vorbim de standarde, imi vine greu sa ma uit in ochii unor oameni care imi vorbesc despre imagini cu procurori care ingenuncheaza la propriu inculpatii. Cred ca toata lumea stie la ce caz ma refer (cazul prim-procurorului de la Viseul de Sus privind modul de solutionare a unei agresiuni, pensionat la scurt timp dupa aceasta declaratie - n.r. ) si trebuie sa-mi exprim din nou nemultumirea cu privire la inconsecventa Inspectiei Judiciare, pentru ca eu am formulat anterior o sesizare disciplinara, care a fost clasata fara a se verifica cele semnalate. Presiunea mass-media a determinat ulterior sesizarea din oficiu a CSM asupra acestui caz. Vazand rapiditatea cu care CSM s-a sesizat dupa difuzarea imaginilor, ce concluzie putem trage? Ca daca vrem sa obtinem o reactie a CSM, trebuie sa ne adresam mai intai presei", mai afirma procurorul general.

In opinia sefului Ministerului Public, in felul acesta magistratii se decredibilizeaza, desi se asteapta ca societatea sa le respecte dreptul de a se autoguverna.

"Inspectia Judiciara nu lucreaza cu o masura egala si produce confuzie in sistem. Exista un ghid de inspectie pe care insa fiecare inspector il interpreteaza personal. Exista inspectori care solutioneaza lucrarile la limita implinirii termenului legal (un an de la data comiterii faptei de catre magistrat - n.r.), astfel ca au existat cauze clasate pentru prescriptie", arata Kovesi.

Procurorul general afirma ca in 2008 a subliniat importanta consolidarii Inspectiei Judiciare, dar nu prin detasarea unor magistrati, ci prin angajarea personalului propriu, insa, la sfarsitul anului, s-a constatat ca a fost modificat regulamentul privind recrutarea inspectorilor "pentru a satisface in mod formal exigentele Comisiei Europene".

"S-a stabilit ca selectarea inspectorilor sa se faca cu asigurarea reprezentativitatii, iar in loc ca inspectorii sa fie recrutati potrivit noii proceduri CSM, a prelungit pur si simplu detasarile inspectorilor care erau in functie, uitand de noul regulament", sublinia Codruta Kovesi.

Ea arata ca apreciaza si sustine independenta magistratilor, dar ca fiecare trebuie responsabilizat atat pentru deciziile luate, cat si pentru metodele folosite in instrumentarea cazurilor, pentru ca numai asa se diminueaza riscul unor erori si se amelioreaza functionarea justitiei.

"In contextul unificarii practicii judiciare, imi doresc sa demaram cat mai curand posibil un dialog intre procurori si judecatori pe tema notiunii de pericol pentru ordinea publica. Interpretarea ei este in mare masura responsabila pentru imaginea negativa pe care o avem in ochii oamenilor si m-as gandi numai la articolele din presa recenta care pun in dezbatere publica diferenta de tratament la luarea masurilor preventive pornind tocmai de la aprecierea pericolului pentru ordinea publica in cauze cu trafic de zeci de kilograme de droguri sau trafic de arme. Pentru noi poate fi doar o divergenta de opinie asupra intelesului unui text legal, dar cetatenilor le poate induce neincredere in profesionalismul celor care aplica legea", mai arata seful Ministerului Public.

Totodata, Kovesi spunea ca trebuie identificate "cu realism, in cadrul CSM", care sunt cu adevarat acele atributii care pot face din Consiliu o institutie eficienta si sa propuna masuri normative de trecere a unor atributii la Ministerul Justitiei si la Ministerul Public.

"Raspunderea unui organ colegial este greu de stabilit, dar transferarea raspunderii pentru activitatea Ministerului Public la procurorul general ofera perspectiva unei conceptii unice manageriale si a unei responsabilitati clare pentru deciziile luate", conchidea Codruta Kovesi.

In cel de-al doilea mandat, relatia lui Kovesi cu CSM (care din 2011 are noi membri ca urmare a alegerilor magistratilor, dupa expirarea mandatelor de sase ani ale majoritatii membrilor-n.r.) s-a imbunatatit, de altfel acesta fiind si unul dintre obiectivele sale.

Mai mult, in doua rapoarte ale Comisiei Europene privind stadiul reformei din justitia romana, procurorul general al Romaniei, si nu institutia, a fost apreciat pentru modul de administrare a Ministerului Public si rezolvarea carentelor.

In 6 iulie 2011, fostul ambasadorul Frantei la Bucuresti, Henri Paul (care si-a incheiat mandatul in Romania, in februarie 2012-n.r.), i-a conferit procurorului general al Romaniei, Codruta Kovesi (numita in aceasta functie cand avea 33 de ani-n.r.), Ordinul National al Meritului in grad de ofiter, spunand ca procurorul general reprezinta un pariu castigat al tinerelor generatii ale acestei tari.

"Pentru ca stiu ca indepliniti in mod ireprosabil aceste functii importante, permiteti-mi sa va spun in ce masura reprezezentati pentru mine un pariu, un pariu castigat al tinerelor generatii ale acestei tari si cat de mult mi-as dori ca exemplul dumneavoastra sa fie urmat. Este cu sigurata unul dintre motivele care au stat la baza deciziei presedintelui Nicolas Sarkozy de a va conferi aceasta distinctie", i-a spus ambasadorul Henri Paul Codrutei Kovesi, la ceremonia de decernare a Ordinului National al Meritului in grad de ofiter.

El si-a exprimat sprijinul deplin pentru procurorul general.

"Ati dus cu toata energia necesara o munca de reorganizare si de modernizare a Parchetului, pentru a-i permite sa faca fata cat mai bine posibil lipsei de dotari de care suferea. Aceasta cautare a eficacitatii se regaseste in rezultatele obtinute de DIICOT si de DNA, doua institutii a caror buna functionare a fost evidentiata de rapoarte succesive ale UE", i-a spus ambasadorul lui Kovesi.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























11020 vizualizari

  • +32 (50 voturi)    
    codrutei (Luni, 1 octombrie 2012, 15:16)

    hmara [utilizator]

    Imi pare sincer rau ca pleci. Aveai mult de lucru cu hotimea mioritica. Sunt mult prea multi inca.
    Ai fost o tipa potrivita la locul potrivit.
    Bravo.
    Sper sa nu se duca de rapa ce-ai reusit sa cladesti.
    • +11 (31 voturi)    
      Nu cu Morar! (Luni, 1 octombrie 2012, 15:44)

      , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui hmara

      Si cel mai important este sa vad uslasi la bulau!
      Cat mai multi!
      Incepand cu cel mai... plagiator dintre ei!
      • +9 (25 voturi)    
        Si eu care credeam (Luni, 1 octombrie 2012, 16:31)

        OvidiuDiaconescu [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

        Ca cel mai important e sa vezi o romanie mai curata, sa vezi coruptia pedepsita si vinovatii dupa gratii. Sau a devenit o vendetta personala impotriva USL? Ma gandesc ca Are si USL nevinovatii lui, cum si PDL are vinovatii care ar trebui inchisi. Sau de ce ne bucuram?
        • +1 (9 voturi)    
          Comentariu sters de utilizator (Marţi, 2 octombrie 2012, 0:35)

          [anonim] i-a raspuns lui OvidiuDiaconescu

          • -1 (7 voturi)    
            se vede clar (Marţi, 2 octombrie 2012, 9:25)

            rider [utilizator] i-a raspuns lui

            de unde scrieti voi.....numai cu jigniri si apelative "metaforice"...ca sa ma exprim mai "soft"
            • 0 (4 voturi)    
              Vezi ca am scris si PDL (Marţi, 2 octombrie 2012, 10:00)

              OvidiuDiaconescu [utilizator] i-a raspuns lui rider

              cu majuscule, asta nu-nseamna ca indragesc pe vreunul din ei. Completez cu rugamintea ca daca n-aveti ceva pertinent de spus ati face mai bine sa taceti si sa ne imaginam ca nu va duce capul prea mult, decat sa vorbiti si sa inlaturati orice dubiu. ca de sfertodocti care stiu doar sa jigneasca suntem satui...
              • -3 (3 voturi)    
                BOvidiu (Marţi, 2 octombrie 2012, 11:48)

                rider [utilizator] i-a raspuns lui OvidiuDiaconescu

                marefeream la bec si postacii PDL-isti, nu la tine.
                • -2 (4 voturi)    
                  Stiu, (Marţi, 2 octombrie 2012, 13:52)

                  OvidiuDiaconescu [utilizator] i-a raspuns lui rider

                  Am vazut, cand au ridicat comentariul, ca am rasp la mesajul nepotrivit. In tot cazul cred ca s-a inteles perfect catre cine raspundeam :)
      • +5 (13 voturi)    
        Comment sters de user (Luni, 1 octombrie 2012, 17:11)

        Mowgli [anonim] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

    • -10 (30 voturi)    
      Ce frumooos (Luni, 1 octombrie 2012, 15:59)

      korcico [utilizator] i-a raspuns lui hmara

      Exact ca si la vecinii nostri rusi, Putin la Dmitri Medvedev si invers. Poate iese
      • +9 (13 voturi)    
        Probabil tu si Ponta aveti vecini Rusi (Luni, 1 octombrie 2012, 16:49)

        Bogdan_1 [utilizator] i-a raspuns lui korcico

        Noi Romanii nu. Cat despre comparatie este clar, se "trage" de la vecini - pentru unii Rusi.
        • 0 (2 voturi)    
          atat (Marţi, 2 octombrie 2012, 9:26)

          rider [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan_1

          adica la noi e bine si democratie....la ei e comunism.
          nu conteaza ca, de fapt, se intampla acelasi lucru.
  • +34 (44 voturi)    
    Tripleta (Luni, 1 octombrie 2012, 15:50)

    omezu [utilizator]

    Macovei /Kovesi /Morar a devenit cosmarul infractorilor din orice partid. Iar visul oamenilor cinstiti, care in naivitatea lor inca spera ca tara asta mai poate fi salvata, ar fi Macovei - ministrul justitiei, Morar - procuror general, Kovesi - procuror sef DNA. Dar, din pacate, madam' Temniceru nu doarme!
  • +13 (25 voturi)    
    Se va face rocada intre Morar si Kovesi (Luni, 1 octombrie 2012, 16:03)

    linarel [utilizator]

    Era de anticipat , le-a tras teapa la pontache d-na Kovesi .
    • +12 (24 voturi)    
      Doamne ajuta!! (Luni, 1 octombrie 2012, 17:40)

      emigrant [utilizator] i-a raspuns lui linarel

      Sa speram...In doua luni s-ar putea ca Pivniceru sa nu aiba timp sa-si puna oamenii. Plus ca va trebui sa explice Romaniei si Europei de ce nu-l vrea pe Morar, acum interimar. Cred ca aceste functii sint mai importante decit alegerile. NU va fi usor sa gasim altii la fel de curajosi in justitia Romana. Desigur nu e suficient sa fii bine pregatit, trebuie sa rezisti la presiuni de tot felul. Felicitari Morar si Kovesi!! FElicitari tutoror judecatorilor si procurorilor corecti. Europa este de partea noastra. Sa nu uitam ca Basescu mai are putin timp; dupa plecarea lui chiar va trebui sa ne bazam pe institutii.
  • -5 (31 voturi)    
    Independenta adevarata "a la Macovei" (Luni, 1 octombrie 2012, 16:23)

    sandokan_buda [utilizator]

    Intradevar aceasta mutare spectaculoasa arata adevarata independenta a Justitiei in Romania.si ne mai miram ca OLANDA si Germania se opun intrarii in Schengen. vai de tara asta .se fac schimbari si de fapt sunt aceleasi persoane din cauza carora ne merge asa bine.ne meritam soarta de romani.nu mai exista pentru copiii nostri decat solutia plecarii din tara.Rusine Ponta, Basescu, Boc, Tariceanu, Nastase etc.Toti la puscarie ar trebui sa fiti acum.
    Vezi doamne alte persoane tinere capabile si neimplicate politic nu se gaseau.Frumoasa mutare Directorul merge adjunct si adjunctul merge director.Ca in Rusia " democratica".Acum nu vede Europa ??????????? asta da democratie si stat de drept.
    • -4 (6 voturi)    
      Hai maaaa (Marţi, 2 octombrie 2012, 9:34)

      OvidiuDiaconescu [utilizator] i-a raspuns lui sandokan_buda

      Toata strigarea asta cu USL+Rusia=Love e doar o pârghie de propaganda PDL, ce nu-ntelegi? si tot ce se-ntampla acolo e infam si rau doar cand serveste in afisele electorale si strigarile postacilor, cand e la ei in ograda e de aplaudat.
  • +13 (17 voturi)    
    BRAVO !!! (Luni, 1 octombrie 2012, 16:44)

    mirceacr [utilizator]

    Cea mai graitoare situatie care releva diferenta dintre profesionistii tineri si rapciugile obosite de babornitze si bosorogi care guverneaza in general institutiile statului si in special justitia.

    Tanti Temniceru, se aude ?!!!
    • -4 (6 voturi)    
      La fel de tare si clar (Marţi, 2 octombrie 2012, 10:01)

      OvidiuDiaconescu [utilizator] i-a raspuns lui mirceacr

      Cum se aude si la Macovei...
  • -6 (22 voturi)    
    nepotism (Luni, 1 octombrie 2012, 16:54)

    Mazeta [utilizator]

    Atenție, se pare că Morar și Kovesi sunt căsătoriți în secret, dar Morar și-a păstrat numele de fată.
  • +11 (21 voturi)    
    Vesti bune! (Luni, 1 octombrie 2012, 16:58)

    Rollo [utilizator]

    Sunt cativa oameni in Romania care merita sa le acorzi incredere deplina: Dl. Morar, Dna Kovesi, Dna Macovei s.a. Vad comentarii in totala necunostinta de cauza, ale acelorasi postaci antenisti incapabili sa vada dincolo de ce le serveste pe ecran acel odios securist. Punteti bilantul activitatii celor de mai sus in balanta cu propaganda mass-media, bagati-va capul in gheata si judecati! Dar este greu si prea putin interesant, nu?...
    • -1 (3 voturi)    
      hai sa vedem bilantul (Marţi, 2 octombrie 2012, 9:28)

      rider [utilizator] i-a raspuns lui Rollo

      cati condamnati definitiv, care sunt la inchisoare???
      oamenilor: UNUL SINGUR! Nastase! si a primit doar 2 ani!!!
      halal justitie!
    • -1 (3 voturi)    
      spune-ne ceva (Marţi, 2 octombrie 2012, 14:17)

      Anonim AntiBasescu [utilizator] i-a raspuns lui Rollo

      ..dar de cei care nu pot sa vada dincolo de ce spune celalalt securist?
  • +7 (11 voturi)    
    mai am un singur dor! (Luni, 1 octombrie 2012, 17:44)

    ..13 [utilizator]

    Sa ii vad pe cei carea au fraudat inreferendum si cei care i-au indemnat la "mititica".

    Nu ma lasati asa fara o poveste terminata ca imi plare ca ma mananca lupul sau ursul... nu stiu care dintre ei...
  • -3 (11 voturi)    
    penibil (Marţi, 2 octombrie 2012, 1:27)

    Anonim AntiBasescu [utilizator]

    In raport cu acesti doi insi, DD este intr-adevar un cavaler al seriozitatii... Grava e nu numai dependenta de scaun a celor doi (explicabila pina la un anumit punct), ci dependenta de stapinul care trebuie aparat si ascultat orebeste...
  • -4 (10 voturi)    
    Rocada (Marţi, 2 octombrie 2012, 7:03)

    xrogo [utilizator]

    Pe langa faptul ca cei doi au fost numiti de tanti Mona printr-o procedura personala de maxima opacitate,acum culmea ei doi se numesc unul pe altul si uite asa nu scapam de ei.
    De fapt Morar trebuia sa fie numit sef peste procurori caci DNA a fost laudata de OLAF ca este angrenata in ascunderea ilegalitatilor de la utilizarea fonduriloe europene.
  • -1 (3 voturi)    
    la nivel subliminar merge (Marţi, 2 octombrie 2012, 14:20)

    Anonim AntiBasescu [utilizator]

    Gitanstain a spus ca-i bine, guvernatorul a decorat-o pe Codruta...subliminar, merge treabaaaa....


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by