VIDEO DNA: Subsecretar de stat la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, arestat preventiv pentru trafic de influenta

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 29 august 2011, 11:47 Dosare Anticoruptie


Subsecretarul de stat Baciu Remus Virgil, vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), a fost arestat preventiv pentru 29 de zile intr-un dosar in care este acuzat de trafic de influenta. Masura arestarii preventive a fost luata duminica de catre Curtea de Apel Bucuresti, anunta Agerpres, citand un comunicat al DNA.

UPDATE: Premierul Emil Boc l-a demis, luni, pe Remus Virgil Baciu din functia de subsecretar de stat, pe care o ocupa din anul 2005, dupa anuntul DNA privind arestarea acestuia.



In acelasi dosar a mai fost arestata preventiv si Andrusenco Camelia Teodora, persoana fara calitate oficiala, pentru infractiunea de complicitate la trafic de influenta, iar alte patru femei sunt cercetate pentru infractiunea de cumparare de influenta.

Baciu Remus Virgil a mai fost trimis in judecata in 2007, intr-un alt dosar pentru luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2128 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    de aia (Luni, 29 august 2011, 13:10)

    mirel44 [anonim]

    astept eu si alti prosti ca mine , ca aceasta agentie (ANRP) sa ne rezolve situatiile... 11 ani de cind astept cu dosarul complet pt despagubire privind imobilul confiscat de comunisti si 4 de cind ZACE la aceast ANRP.. daca nu esti in hora, sa-ti ia ei caimacul, n-ai nici o sansa... Desfid pe oricine spune ca la aceasta agentie si-a primit - fara sa dea spaga- drepturile cu celeritate... Banditi cuibariti
  • +1 (1 vot)    
    coruptia (Luni, 29 august 2011, 15:26)

    gigel maruntel [anonim]

    Pe cand si dl. Mihai, celalalt vicepresedinte? Ar fi suficienta o cercetare de catre un inspector debutant ca sa se vada dimensiunea coruptiei acestui personaj...Dar cine vrea sa se puna rau cu dl. Melescanu (da, verificati cui i-a vandut dl. Mihai o casa acum cativa ani!) sau cu dna Udrea? Din pacate, nimeni!
  • +1 (1 vot)    
    A N R P (Luni, 29 august 2011, 20:23)

    Stefan Nicolescu [anonim]

    A.N.R.P. este condusa de un membru al partidului de la putere si sunt curios daca cineva din acest partid de la putere se gindeste cum o sa voteze romanii cu dosarele nerezolvate de la A.N.R.P. ? A . N . R . P . asta este institutia guvernamentala, aflata in subordinea M.F.P., implicit si a Statului Roman, care a facut din Romania "Campioana Europeana" la C.E.D.O., pt. nerespectarea dreptului elementar, fundamental, al omului la proprietate imobiliara. Nu numai subsecretarul de stat Baciu Remus Virgil, vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor este dornic de spaga si de mita. In special toti conducatorii A.N.R.P. sunt ahtiati si obsedati de spagi si de mite, dar sunt si multi angajati, fara functii de conducere, care sunt inebuniti dupa spagi si mite. Din cauza acestor incompetenti bolnavi de lacomia spagii si a mitei, dosarele a mii si mii de romani, stau blocate aiurea 3, 5, 7, 9 si multi ani absolut aiurea, romani cu dosare la A.N.R.P., care nu cer favoruri si privilegii (ca politicienii romani corupti si copromisi total), ci doar respectarea unui drept fundamental, elementar, al omului, la proprietate imobiliara. Cea mai mare majoritate a celor peste 200000 de dosare de la A.N.R.P. sunt foarte simple si se pot rezolva foarte repede si usor daca acesti conducatori si angajati, ai A.N.R.P. ar da dovada de bunavointa si buna credinta, dar conducatorii si o parte din angajatii, fara "functie", dau dovada, numai, de reacredinta si reavointa.
  • +2 (2 voturi)    
    coruptie cat cuprinde (Luni, 29 august 2011, 22:40)

    persoana indretatita la despagubiri [anonim]

    te-apuca rasul (sau plansul) sa afli cat de corupt e unul pentru care prin legislatia privind restituirea proprietatilor confiscate de pcr s-au prevazut "masuri speciale anticorupte" intre care salarizare ultra,supra.
    pune ciniva mana in foc pentru colegii domnului proaspat arestat ? eu unul iau distanta mare de ei !
  • 0 (0 voturi)    
    . (Luni, 29 august 2011, 23:08)

    I [utilizator]

    toti cei care au proprietati de recuperat de la statul Roman, care initial le-a furat si acum refuza sa le returneze, ar trebui sa-si faca partid. 40 de mii de doare se pot transforma usor in 80 de mii de voturi.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by