De ce a fost restituit procurorilor DNA dosarul de coruptie al liderului PSD Miron Mitrea

de Attila Biro     HotNews.ro
Joi, 18 august 2011, 14:46 Dosare Anticoruptie


Miron Mitrea
Foto: Agerpres
Magistratii completului de cinci judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie sustin in decizia de restituire a dosarului in care Miron Mitrea este acuzat de luare de mita ca procurorii au incalcat norme procesuale si ca dreptul la aparare al liderului PSD ar fi fost afectat. Decizia de returnare a dosarului la DNA a fost luata de trei din cei cinci judecatori ai completului ICCJ. Doi magistrati nu au fost de acord cu aceasta decizie, mentionand ca procurorii nu au gresit si ca judecarea dosarului poate continua.
  • Vezi in text motivarea completului de cinci a ICCJ
Miron Mitrea a fost acuzat de procurorii DNA ca, pe vremea in care era ministrul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei in guvernul Adrian Nastase, a primit drept mita circa 300.000 de euro, sub forma de lucrari de constructie la o casa apartinand mamei sale. Foloasele necuvenite ar fi provenit de la Irina Jianu, sefa Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC), in schimbul numirii si mentinerii ei in functiile de inspector general adjunct, respectiv inspector general in cadrul IS. In 2009 dosarul a fost trimis in judecata la ICCJ.

Dosarul a fost trimis in judecata in 2009, s-au judecat 14 termene din care sase au fost amanari. Vezi aici continutul si istoricul dosarului.


Pe 31 ianuarie, Sectia Penala a ICCJ a decis ca dosarul 2081/1/2009 sa fie restituit DNA pe motiv ca ar exista diferente semnificative intre acuzatiile care i-au fost aduse lui Miron Mitrea in faza de urmarire penala si acuzatiile din rechizitoriu si ca liderul PSD nu a fost instiintat pe deplin de acuzatiile din rechizitoriu si ca astfel nu i-ar fi fost respectat in totalitate dreptul la aparare. Pe 16 mai, completul de cinci magistrati ai ICCJ a decis cu un scor de 3 la 2 ca decizia Sectiei Penale este justa si ca dosarul trebuie restituit procurorilor anticoruptie.

In esenta, atat magistratii Sectiei Penale, cat si completul de cinci al ICCJ au criticat faptul ca in faza de urmarire penala procurorii DNA l-au acuzat pe “Miron Mitrea de  primire a unor foloase necuvenite in suma de 5.200.000.000 lei vechi”, iar in rechizitoriul prin care a fost trimis in judecata  l-au acuzat ca a pretins si primit, in perioada 2001-2002, de la inculpata Jianu Irina Paula, in schimbul numirii si mentinerii ei in functia de inspector sef adjunct si inspector sef al I.S.C., foloase necuvenite in cuantum de 9.274.202.542 lei vechi.

Descarca aici motivarea integrala sau citeste mai jos documentul. NOTA: Motivarea a fost pusa la dispozitia HotNews.ro de catre ICCJ in baza unei cereri pe legea 544/2001.


C5 dec.112 dos.2598 1 2011-1


Fata de aceasta diferenta, completul de cinci al ICCJ a retinut faptul ca “rechizitoriul a retinut o situatie de fapt diferita de cea prezentata inculpatului pana la momentul finalizarii urmaririi penale”. Magistratii ICCJ au mai criticat si faptul ca procurorii nu i-ar fi adus la cunostinta lui Miron Mitrea toate aspectele retinute in rechizitoriu si astfel au fost incalcate normele procesuale.

Dosarul a fost trimis in judecata in 2009, s-au judecat 14 termene din care sase au fost amanari. Analiza HotNews.ro arata ca in cazul lui Miron Mitrea procurorii vor fi nevoiti sa se adreseze din nou Parlamentului pentru a solicita un aviz pentru a-l trimite in judecata.

Citeste mai jos cateva fragmente din motivarea completului de cinci al ICCJ:

  • Prin actul de sesizare a instantei s-a retinut, in esenta, intre altele, cu privire la unele dintre faptele pretins comise de catre inculpatii Mitrea Miron Tudor si Jianu Irina Paula ca inculpatul Mitrea Miron Tudor, in calitate de ministru al Ministerului Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei a pretins si primit, in perioada 2001-2002, de la inculpata Jianu Irina Paula, in schimbul numirii si mentinerii ei in functia de inspector sef adjunct si inspector sef al I.S.C., foloase necuvenite in cuantum de 9.274.202.542 ROL, reprezentand contravaloarea lucrarilor de constructii, amenajare si dotare executate de S.C. Conimpuls S.A. Bacau, S.C. Vertcon S.A. Bacau, S.C. Durimpuls S.R.L. Bacau si S.C. Regal Glass S.R.L. Bacau la imobilul aflat in proprietatea mamei inculpatului. 
  • Iar in sarcina inculpatei Jianu Irina Paula fapta de a da, in perioada 2001-2002, in mod repetat si in baza aceleiasi rezolutii infractionale, inculpatului Mitrea Miron Tudor, foloase necuvenite in cuantum de 9.274.202.542 ROL, echivalent valoric al lucrarilor de constructie, amenajare si dotare executate de S.C. Conimpuls S.A. Bacau, S.C. Vertcon S.A. Bacau, S.C. Durimpuls S.R.L. Bacau si S.C. Regal Glass S.R.L. Bacau la imobilul proprietatea mamei inculpatului.
  • Rezulta asadar, fata de succinta prezentare anterior expusa, ca, in cauza, cu privire la inculpatul Mitrea Miron Tudor au fost efectuate acte premergatoare si apoi de urmarire penala cu privire la pretinsa pretindere si primire a unor foloase necuvenite, cu titlu de mita, foloase constand in valoarea lucrarilor efectuate de societatile S.C. Conimpuls S.A., S.C. Vertcon S.A. si S.C. Regal Glass S.R.L. la imobilul proprietatea mamei inculpatului, in suma de 5.200.000.000 ROL.
  • Ulterior, cu privire la invinuirea prezentata inculpatului i s-a prezentat materialul de urmarire penala.
  • La data de 4 martie 2009 inculpatul a fost trimis in judecata, prin rechizitoriu retinandu-se, intre altele, ca inculpatul a pretins si primit, in perioada 2001-2002, de la inculpata Jianu Irina Paula, in schimbul numirii si mentinerii ei in functia de inspector sef adjunct si inspector sef al I.S.C., foloase necuvenite in cuantum de 9.274.202.542 ROL, reprezentand contravaloarea lucrarilor de constructii, amenajare si dotare executate de S.C. Conimpuls S.A. Bacau, S.C. Vertcon S.A. Bacau, S.C. Durimpuls S.R.L. Bacau si S.C. Regal Glass S.R.L. Bacau la imobilul aflat in proprietatea mamei inculpatului.
  • Corelativ infractiunii de luare de mita pretins comisa in modalitatea aratata, in sarcina coinculpatei Jianu Irina Paula s-a retinut fapta de a da inculpatului Mitrea Miron Tudor, in repetate randuri, in realizarea aceleiasi rezolutii infractionale foloase necuvenite in cuantum de 9.274.202.542 ROL, echivalent valoric al lucrarilor de constructie, amenajare si dotare executate de S.C. Conimpuls S.A. Bacau, S.C. Vertcon S.A. Bacau, S.C. Durimpuls S.R.L. Bacau si S.C. Regal Glass S.R.L. Bacau la imobilul proprietatea mamei inculpatului.
  • Rezulta asadar ca trimiterea in judecata a inculpatului a avut un obiect diferit de cel cu privire la care s-a efectuat urmarirea penala si cu privire la care inculpatul a fost informat la momentul aducerii la cunostinta a invinuirii si a prezentarii materialului de urmarire penala. Se retine sub acest aspect ca indiferent de incadrarea juridica a faptei de luare de mita avuta in vedere prin rechizitoriu si de cea care in final va fi, eventual, avuta in vedere de catre prima instanta, actele de urmarire au privit doar o parte din actele materiale incluse in continutul constitutiv al infractiunii pentru care inculpatul a fost trimis in judecata, rechizitoriul retinand o situatie de fapt diferita de cea prezentata inculpatului pana la momentul finalizarii urmaririi penale.
  • Privita prin prisma exigentelor impuse de normele Conventiei Europene pentru Apararea Drepturilor Omului si a Libertatilor Fundamentale si a jurisprudentei CEDO modul de a proceda al organului de urmarire penala a determinat incalcarea dreptului la aparare al inculpatului, inteles si ca drept de a fi informat in mod complet si in cel mai scurt timp  cu privire la natura acuzatiei si a cauzei acesteia. Astfel, se impunea aducerea la cunostinta nu doar a incadrarii juridice a faptelor retinute, dar si a continutului, in materialitatea sa, a faptei, astfel ca inculpatul sa aiba posibilitatea reala si efectiva de a formula apararea sub toate aspectele avute in vedere de catre organul de urmarire.
  • In cauza de fata procurorul a dispus trimiterea in judecata a inculpatului Mitrea Miron Tudor si pentru comiterea infractiunii de luare de mita, incluzand in cuprinsul laturii obiective a acesteia acte materiale cu privire la care nu s-a dispus, in prealabil extinderea cercetarii si inceperea urmaririi penale si referitor la care inculpatul nu a fost informat, potrivit prevederilor procesual penale in vigoare. (SURSA: Motivarea ICCJ)
Presedinta completului de cinci, judecatorul Rodica Aida Popa, Vicepresedintele inaltei Curti de Casatie si Justitie si judecatorul Ionut Matei nu au fost de acord cu restituirea dosarului la DNA. In opinia separata, cei doi magistrati spun ca procurorii au respectat normele procesuale si ca judecarea dosarului poate continua la Sectia Penala a ICCJ. In opinia celor doi magistrati, lui Miron Mitrea nu i s-a incalcat dreptul la aparare.

Vezi mai jos cateva fragmente din opinia separata:

  • Astfel, apreciem, in opinie separata, minoritara, ca in contextul concret al cauzei, prin actul de sesizare aratat in care au fost descrise imprejurarile faptice cu privire la fapta de luare de mita, sub forma infractiunii unice, acesta a fost informat corect si complet asupra acuzatiei, in raport cu toate masurile dispuse, probele administrate, cum a fost aceea a expertizei contabile dispuse si in continutul careia s-a facut referire si la societatea expres aratata, inculpatul Mitrea Miron Tudor, prin aparatorii sai formuland obiectii cu privire la aceasta, iar atat in declaratiile date, cat si in aceea consemnata in procesul-verbal de prezentare a materialului de urmarire penala a facut referiri la modalitatile normative ale faptei pretins a fi comise, nerecunoscand-o, relevand ca are o natura comerciala, acesta a cunoscut.
  • Atat fapta, incadrarea juridica, cat si baza factuala ce le sustineau, asa incat, prima instanta si-a depasit limitele sesizarii impuse prin art. 317 din Codul de procedura penala, atunci cand a apreciat ca s-ar fi operat o extindere a cadrului procesual, pe calea unei schimbari de incadrarea juridica, ceea ce este de neacceptat, in conditiile in care asupra unei gresite incadrari juridice, dispozitiile art. 334 din Codul de procedura penala permit punerea lor in discutie, chiar de catre instanta de judecata, in cursul cercetarii judecatoresti si asigurarea efectiva a unui drept complet la aparare. 
  • Mai mult in contextul cauzei de fata, in opinie minoritara apreciem ca de la data sesizarii instantei de judecata, prin inregistrarea dosarului pe rolul instantei supreme, la 5 martie 2009 si pronuntarea asupra exceptiei nulitatii urmaririi penale, ca urmare a incalcarilor pretins invocate si constatate, dupa verificarea actului de sesizare, la data de 31 ianuarie 2011, a trecut un termen de timp relativ mare, prima instanta facand o gresita aplicare a dispozitiilor art. 317 din Codul de procedura penala, in raport cu una din faptele si incadrarea juridica a acesteia pentru care inculpatul Mitrea Miron Tudor a fost trimis in judecata, a prevederilor art. 238 din Codul de procedura penala, a art. 6, art. 70 alin. 2, art. 250-258 din acelasi cod, art. 6 § 3 lit. a din Conventia Europeana, la circumstantele, masurile procesuale, probele administrate in cauza, constatand eronat incalcarea dreptului la aparare in mod efectiv si complet, asa incat se impunea admiterea recursului  Ministerului Public - Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie  impotriva sentintei nr. 161 din 31 ianuarie 2011, pronuntata de inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia Penala in dosarul nr. 2081/1/2009,casarea sentintei si trimiterea cauzei pentru continuarea judecatii la inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia Penala.

Dosarul lui Miron Mitrea nu este singurul pentru care instantele au decis restituirea la procurori. Pe 26 mai, HotNews.ro a publicat o radiografie a marilor dosare pentru care s-a dispus restituirea. Citeste Debutul unui fenomen periculos: Restituirea marilor dosare la DNA si amenintarea prescriptiei speciale. Pe lista marilor scapati: Savu, Copos, Mantog, Mitrea.

In privinta dosarului Loteria I- Copos Curtea de Apel Bucuresti a admis pe 28 recursul procurorilor DNA si a desfiintat decizia Tribunalului Bucuresti din 20 mai prin care dosarul era restitutit DNA. Sectia a II-a Penala a Tribunalului Bucuresti, prin judecatoarea Otilia Ana Bonbos, a decis pe 20 mai 2011 sa restituie Directiei Nationale Anticoruptie dosarul in care George Copos este acuzat de evaziune fiscala si de un prejudiciu creat statului in valoare de 1 milion euro.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3722 vizualizari

  • +11 (13 voturi)    
    Cate condamnari? (Joi, 18 august 2011, 15:21)

    n [anonim]

    In ce tara traim?
    • +12 (14 voturi)    
      Tropicala (Joi, 18 august 2011, 15:31)

      Orpheus [utilizator] i-a raspuns lui n

      Traim intr-o tara tropicala. Ma mir ca nu cresc bananele pe strada, la cat de bananieri suntem...
      • +11 (13 voturi)    
        ... (Joi, 18 august 2011, 16:00)

        dragonfly [utilizator] i-a raspuns lui Orpheus

        se pare ca PSD inca are multe sfori de care trage,
    • +2 (4 voturi)    
      suntem o tara controlata de Securitate (Joi, 18 august 2011, 20:06)

      Eneas [anonim] i-a raspuns lui n

      lovitura de stat kgbista ,executata de instrumentul sovietic numit Gorbaciov prin intermediul sculei romanesti Iliescu(ce revolutie e aia in care in locul unui comunist este pus alt comunist?)inseamna controlul pe 50 de ani a tuturor institutiilor statului de securisti si odraslele lor !
  • +11 (13 voturi)    
    Eh... (Joi, 18 august 2011, 15:29)

    Desmond [utilizator]

    'rati al dracu' de judecatori...
  • +9 (9 voturi)    
    Procese plimbate cu intentie (Joi, 18 august 2011, 16:00)

    bref [anonim]

    Erori materiale grosolane se pot face numai cu intentie.Este exclusa culpa.Asa se poate plimba procesul sine die,mai ales cand sunt necesare si alte proceduri decat cele juridice.
    Halal JUSTITIE!
    • +5 (5 voturi)    
      favoruzarea infractorului (Joi, 18 august 2011, 19:08)

      sorin [anonim] i-a raspuns lui bref

      Nu e vorba de nicio eroare, acesti judecatori, care nu au ce cauta in justitie, au facut tot posibilul sa-l scape pe mitrea. Au incercat sa camufleze aceasta de favorizare a infractorului prin tot felul de motivari aberante pentru un jurist pregatit, trimiteri la CEDO care nu se aplica in speta de fata. Jenant, nu stiu cand o sa scapam de fosilele astea de judecatori, iar inalta curte e full de ei...
  • +13 (13 voturi)    
    Reteaua (Joi, 18 august 2011, 16:03)

    Pepi [utilizator]

    Reteaua lui Voicu functioneaza...
    • -9 (13 voturi)    
      Sau ... (Joi, 18 august 2011, 17:08)

      Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui Pepi

      ... mai degraba "reteaua lui Basescu" formata din procurori slab profesional si interesati numai de bang-ul mediatic si de interesele politice ale capului nu functioneaza.
      • +5 (5 voturi)    
        pff (Joi, 18 august 2011, 20:52)

        pehash [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

        trebuie sa fie o mare incalcare a drepturilor sa-l acuzi pe Mitrea ca a furat 5 miliarde si pana ajungi cu dosarul la proces sa descoperi ca de fapt a furat 9 miliarde. adicatelea.. daca n-ai descoperit din timp.. chiar si prin, hotul e negustor cinstit? halal justitie. cazurile gen mitrea ma fac sa-mi doresc reintoarcerea legionarilor.
  • +18 (18 voturi)    
    Asta este confuzia (Joi, 18 august 2011, 16:09)

    CezarN [utilizator]

    Asta este confuzia care se face:
    USL are 60% in completele de judecata! Stiu oamenii ce stiu; ei au 60% acolo unde conteaza cu adevarat pentru niste hoti.
  • +16 (16 voturi)    
    Amenintarile lui Ponta (Joi, 18 august 2011, 16:10)

    mariage [utilizator]

    Judecatorii sunt si ei oameni si au luat de bine amenintarile lui Tonta ca va lua masuri impotriva celor care isi permit sa atenteze la libertatea PSD-eilor.
    • -8 (10 voturi)    
      Dosarul Mitrea si judecatorii ICCJ (Joi, 18 august 2011, 17:30)

      giulesteanu [anonim] i-a raspuns lui mariage

      ''Mariage'' mama! cu ce culoare te- ai mariat ? Dupa cum faci pe prostu/proasta referitor la numele unui presedinte de partid e limpede ca esti bagat in culoarea cacanie spre verzuie!
      Mai ti mintea ''Leano'' cand marinarul sasiu pregatea tepe sa-i penetreze pe coruptii din randul adversarilor? Acum va e frica de ce s-ar putea intmpla cand va veni sorocul socotelilor?
      Cum se face oare ca judecatorii care nu ii dau dreptate unui acolit al actualului regim o face de frica iar cand, pe motive evidente de influente politice, sunt in stare sa faca nin alb negru si invers ?
      Cred ca ar fi de dorit in spiritul dreptatii sa se judece cu aceiasi masura si atunci nu mai au a se teme !
      • +1 (1 vot)    
        Comentariu sters de utilizator (Joi, 18 august 2011, 22:24)

        [anonim] i-a raspuns lui giulesteanu

        • 0 (0 voturi)    
          vai (Vineri, 19 august 2011, 14:39)

          vali [anonim] i-a raspuns lui

          vai mitre este corupt...doamne am trait sa o aud si pe asta.mitrea cel care a spus ca va realiza autostrada moldovei, mitrea un inger de barbat demn si plin de calitati...mana dreapta a socilismului in romania...ministru peste ministru...nu va este rusine...el care a depus sudoarea in scaunele parlamentului, patriot inrait...mitrea ..numele lui spune totul dar absolut totul...mitrea e om de baza al acestei tari...sa va fie rusine...mitrea nastase iliescu si ....zeci de liste cu oameni curati ca lacrima...emigrati...emigrati toti
  • +10 (10 voturi)    
    PSD si Justitia (Joi, 18 august 2011, 16:53)

    Teodorescu Valentin [anonim]

    Cea mai grava afirmatie este a lui Ponta care ameninta: "ii vom pedepsi"!!! Pe cine pedepseste? Clasa politica? NUUUU, indiferent de culoare. Ameninta statul de drept, pe procurori si judecatori, ameninta JUSTITIA. Direct. Si prin ei ne ameninta pe fiecare dintre noi!!! Indirect. De aceea se bat ei (PSD+PNL+PC) pentru CSM care este Dumnezeul Dumnezeilor iar judecatorii Dumnezeii. Ultima reduta in care aveau influenta va fi pierduta de catre USLasi si anume CSM-ul !!! Daca CSM va fi independent si corect atunci Romania va fi tara legii egala pentru toti! Daca nu, atunci va fi tara mafiotilor!
    • -1 (1 vot)    
      Si se pretinde (Vineri, 19 august 2011, 8:13)

      banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui Teodorescu Valentin

      mare jurist! Parca aud cum se lauda,nu cunoaste proverbul:LAUDA DE SINE NU MIROASE A BINE !
      Mai bine spus PUTE !
  • +7 (11 voturi)    
    Ion Iliescu - cappo di tutti cappi (Joi, 18 august 2011, 16:55)

    Teodorescu Valentin [anonim]

    Ion Iliescu - cappo di tutti capi – a furat revolutia romanilor care au platit jertfe grele, este raspunzator de uciderea si maltratarea multor oameni nevinovati la mineriade, a distrus industria si agricultura Romaniei. El si-a pus oamenii din structurile de securitate si de partid pe cele mai inalte functii in statul roman imediat dupa Revolutie. Ion Ilici Iliescu inca mai pastreaza importante fraie ale puterii in 2011 si anume:
    a) sef al Curtii de Conturi este Nicolae Vacaroiu (lupul pus la stana de oi)-ales pe 9 ani;
    b) sef al Senatului si al doilea om in stat este Mircea Geoana - un PROSTANAC dupa cum glasuia marele carmaci, sef al clanurilor Hrebenciuc si Vanghele:
    c) Curtea Constitutionala a fost aleasa pe 9 ani si din ea fac parte membrii marcanti PSD;
    d) CSM-ul este numit de pe vremea sa pe o perioada de 6 ani si acolo sunt prietenele Rodicai Stanoiu cea mai apropiata prietena a lui Ion Iliescu – greva in JUSTITIE aducand grave prejudicii statului de drept, numirea Lidiei Barbulescu la sefia ICCJ;
    e) detinea majoritatea in Parlament - PSD+PNL (fosta aripa tanara din 1990 creata de Ion Iliescu cu complicitatea lui Dan Amedeo Lazarescu ) - aceasta majoritate transpartinica (membri din toate partidele multi dintre ei traseisti politici) blocheaza furaciunile celor care au produs MARELE JAF – vezi legea ANI;
    f) Jefuitorii in mare majoritate fosti securisti si membri marcanti ai PCR au acum mari averi (legale zic ei) si controleaza PRESA asa zisa independenta (Voiculescu, Vantu, Patriciu);
    g) Liderii sindicali pun de o greva la un semn din partea tovarasului Ion Ilici Iliescu!!!
    h) Si-a introdus un om de nadejde si in BNR in persoana liberalului Bogdan Olteanu;
    i) acum este liantul care a unit legal, la tribunal, alianta USL (PSD+PNL+PC) + PRM la nevoie.
    Oamenii in cimitirul tinerilor ucisi in Revolutie l-au batut cu monede si oua.
    Acum si-a trimis ortacii grei la Pitesti si pe cei din linia a doua prin tara pentru a face ordine si a planta flori!!!
    • -8 (10 voturi)    
      Ghici ... (Joi, 18 august 2011, 17:18)

      Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui Teodorescu Valentin

      ... ghicitoare...articolul de mai sus nu e despre Iliescu. E despre Mitrea si despre procurorii domnului Basescu ...

      PS Esti tare in urma cu stirile...Vantu a vandut Realitatea iar Patriciu a fost "reevaluat" de cand se ia de Antonescu si PNL non stop. Liderii de sindicat nu fac greva ca nu au cu cine (au iesit cativa castraveti la greva). Majoritatea in Parlament este PDL + UNPR + UDMR (fara PSD). ANI nu a produs nimic concret pana acum (in afara de faptul ca s-au prins si ei ca Diaconu este director la teatru si parlamentar in acelasi timp). CC-ul e dominat de membrii provenind din partea actualei puteri si nu a PSD-ului. In rest ... ce ramane (adica mai nimic) E CORECT si subscriu!
  • -11 (13 voturi)    
    Eu nu... (Joi, 18 august 2011, 16:58)

    Gigi Kent [utilizator]

    ...mai pot cu Parchetele si DNA-urile perfecte ale lui Basescu laudate non stop si de UE (nu se stie exact pe ce baza) care nu sunt in stare sa construiasca cazuri beton dpdv procedural. Cred ca de abia apoi putem sa ne uitam la judecatori si sa le spunem ca fac mult rau Romaniei dupa cum a zis dl Basescu, grabit ca o fata mare sa arate cu degetul la o putere independenta din stat care nu joaca dupa cum vrea domnia sa.

    Apropo, dl Morar, ceva sanctiuni pentru procurorii care schimba sumele si capetele de acuzare din dosar fara a instiinta inculpatul?
    • +8 (8 voturi)    
      procurori & judecatori (Joi, 18 august 2011, 17:33)

      derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

      or fi avand si procurorii ceva probleme, dar judecatoarea Barbalata de exemplu, aia audiata in cazul Mironescu, aia care apare in fotografii in compania unor traficanti de arme notorii, nu cred ca are insomnii din ratiuni "procedurale"
  • +4 (4 voturi)    
    FAVORIZAREA INFRACTORULUI (Joi, 18 august 2011, 19:03)

    sorin [anonim]

    Asta se cheama ce au facut judecatorii. Cum pot sa motiveze ca inculpatul mitrea nu a luat la cunostinta de noile acte materiale pentru care s-au extins cercetarile si s-a inceput urmarirea penala cand acestuia I-A FOST PREZENTAT INTREG MATERIALUL DE URMARIRE PENALA????Inculpatul putea invoca aceste aspecte cu ocazia prezentarii materialului, daca nu le-a ridicat pentru ca procurorul sa se pronunte asupra acestei probleme, se considera ca procedura este legala, inculpatul a spus ca nu mai are alte declaratii. Vrajeli.pana nu se inlatura asa-zisii judecatori de la Inalta Curte, care tin in brate toti borfasii, pana nu se relizeaza un sistem transparent de promovare a judecatorilor la instanta suprema, o sa tot vedeti anomalii din acestea. Bataia de joc, amanari peste amanari, exceptii de neconstitutionalitate, restituirea dos. la procuror, are spate tovarasu mitrea!!! Vrem o justitie curata!!!
  • +2 (2 voturi)    
    Rahat (Joi, 18 august 2011, 19:03)

    un roman [utilizator]

    A fost macar un dosar de fost ministru / parlamentar care sa nu fie retrimis pe motiv de incalcare de norme procedurale la intocmirea acestuia?!

    Nu avem in tara asta procurori capabili sa intocmeasca dosare penale asa cum scrie in lege?

    De fapt eu cred ca sunt vorbiti, unii se fac ca vor dreptate dar mai baga cate o stramba in dosarul penal, dupa care si ceilalti se fac ca vor dreptate dar gasesc greseala procurorilor si deci retrimit dosarul, asa de cateva sute de ori pana cand culpabilul moare de moarte buna.

    Toti o apa si un pamant!
  • -4 (4 voturi)    
    Raspunsul la intrebarea din titlu ? (Joi, 18 august 2011, 19:11)

    jghghgkgkg [anonim]

    Parerea mea este ca din cauza ca nu a trecut la unpr ?
    Se publica?
  • +4 (4 voturi)    
    Cei trei crai de la rasarit ... (Joi, 18 august 2011, 20:00)

    CD [anonim]

    Ghena-de la CA Galati ,cea mai corupta curte din tara ,ca si Presedinta ICCJ ,Doina Livia Stanciu de provenienta de la CA Galati zisa si CURTEA ROSIE(a se vedea legaturile cu PSD ) ,Gherasim-nu stiu exact de la ce curte vine , dar a a facut echipa cu cele doua si Barablata -amestecata in Dosarul privind Coruptia din Portul Constanta ...Deci e clar ca PSD si slugile lui corupte ,magistratii ,dicteaza in justitie ....
  • 0 (0 voturi)    
    Dzei made in RO (Vineri, 19 august 2011, 8:50)

    aschie [anonim]

    sunt doua categorii profesionale care in Romania se joaca de-a Dzeu pt ca nu dau socoteala nimanui. Aceste categorii sunt judecatorii si medicii pt malpraxis. Miting pe net daca in strada nu iese lumea: vrem justitie adevarata!
  • 0 (0 voturi)    
    Justitia, sportul si politica. (Vineri, 19 august 2011, 22:35)

    Tudor Vornicu [anonim]

    Procesul asta interminabil al lui Miron Mitrea seamana perfect cu un meci de ruibi; DNA-ul trimite dosarul lung inainte la instanta, dupa un atac bine pregatit pe linia de trei sferturi iar instanta recupereaza "balonul" cu un "mark"procedural si retrimite lung inapoi dosarul la DNA. Si tot asa, pana dupa alegerile din 2012, cand arbitrul va trebui sa decida in privinta scorului; daca va acorda o lovitura de picior cazuta, perpendicular de la 22 de metri pentru DNA, cvazi-fatala pentru Mitrea sau va opta pentru un neangajant "a suivre"(sans fin...). Totul va depinde de cine va castiga alegerile.Asta e legatura dintre sport, justitie si politica.!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by