Presedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, verificat de DNA pentru presupuse fapte de coruptie

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 4 august 2011, 15:52 Dosare Anticoruptie


Borboly Csaba
Foto: Arhiva personala
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, a declarat, joi, ca este verificat de DNA pentru presupuse fapte de coruptie in urma unui denunt facut de "persoane rauvoitoare", in legatura cu constructia casei sale si cu vanzarea supraevaluata a unui apartament, relateaza Mediafax.

Presedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a organizat, joi, o conferinta de presa la locuinta sa din Miercurea Ciuc, intrucat imobilul este obiectul sesizarii facute la DNA, in care se reclama ca el ar fi primit o parte din contravaloarea proiectului comandat pentru cladirile nou construite ale spitalului, din aceasta suma fiind realizata proiectarea casei din strada Denes Laszlo nr.11, respectiv o parte a lucrarilor de catre firma de proiectare castigatoare in cadrul procedurii de achizitie.

In acelasi denunt, Borboly Csaba mai este acuzat ca a vandut la un pret mult mai mare un apartament pe care l-a detinut in Miercurea Ciuc, pe strada Korosi Csoma Sandor, respectiv cu 50.000 de euro in loc de 20.000 de euro.

Borboly Csaba a precizat ca acesta nu este primul denunt "calomnios" la adresa sa si ca el face parte dintr-o lunga serie care dureaza de aproximativ un an.

"Acest denunt se inscrie in seria de actiuni din ultimele luni care sunt menite sa denigreze persoana mea si pe sotia mea, familia mea. Opinia mea este ca in spatele acestor actiuni sta transmiterea spitalelor la judete, probabil ca au fost lezate niste interese partiale in aceasta procedura. Asa s-a intamplat si in cazul Spitalului Judetean din Miercurea Ciuc. (...) Cred ca am lezat interese economice participand activ la redresarea sistemului sanitar din judetul Harghita. Este al doilea denunt calomnios facut de persoane rauvoitoare, poate este un barbat, poate o femeie, poate un grup", a declarat Borboly.

Presedintele CJ Harghita a precizat ca s-a prezentat, vinerea trecuta, la DNA Mures, "la solicitarea chestorilor", cu un dosar cuprinzand toate documentele justificative referitoare la terenul pe care a fost construita casa de pe strada Denes Laszlo din Miercurea Ciuc, la imprumutul bancar contractat in acest scop, la vanzarea apartamentului detinut in localitate, precum si cu toate documentele care sa ateste provenienta sumelor cheltuite.

El a sustinut ca proiectul casei sale a fost realizat in vara anului 2007, cand inca nu era presedinte de CJ, de catre un fost coleg de scoala, in vreme ce proiectarea cladirii spitalului a fost facuta in perioada noiembrie 2008 - aprilie 2009.

Borboly a adaugat ca locuinta, cu o suprafata de 128 de metri patrati, a fost ridicata "la rosu" dintr-un imprumut bancar si ca a fost finalizata si mobilata din ipoteca preluata de banca si din banii rezultati in urma vanzarii apartamentului sau de pe Strada Korosi Csoma Sandor.

In ceea ce priveste apartamentul, mobilat, presedintele CJ Harghita a spus ca acesta a fost evaluat de banca la suma de 54.500 de euro si a fost vandut in conditii legale, cu suma de 50.000 de euro, parintilor sotiei, prin contract de vanzare-cumparare, banii fiind primiti prin virament bancar, punand la dispozitia presei documentele aferente acestor actiuni.

Borboly a afirmat ca toate actiunile care au ca scop denigrarea activitatilor sale "sunt puse la cale de firme capuse care, pana cand Spitalul Judetean a apartinut Ministerului Sanatatii, au supt banul public prin contracte de milioane sau si mai mari, necontrolate de nimeni si care acum nu mai pot face acest lucru, pentru ca noi cerem factura pentru fiecare leu cheltuit si la licitatii mergem pe pretul cel mai mic".

"Le transmit pe aceasta cale ca nu vor avea succes. Si nu doar pentru motivul ca pana acum orice acuzatie s-a dovedit nefondata, ci pentru ca vom face ordine la Spitalul Judetean Harghita. Din acest spital vom face un centru care va avea in vedere interesele si sanatatea pacientilor. Spitalul este pentru pacienti si nu pentru a favoriza interese", a spus Borboly, care este si liderul UDMR Harghita.

La randul sau, sotia presedintelui CJ Harghita, Borboly Melinda, a precizat ca ea a fost cea care s-a ocupat in totalitate de ridicarea locuintei de pe strada Denes Laszlo si ca are documente justificative "pentru fiecare cui folosit".

Ea a spus ca, daca viata publica a sotului ei este "ca o carte deschisa", a preferat ca viata privata sa ramana in umbra, dar ca de un an traieste un cosmar din cauza SMS-urilor pe care le primeste si in care i se pune in vedere sa isi determine sotul sa puna capat actiunilor sale.

"Am primit SMS-uri anonime, sa am grija, sa il conving pe Csaba sa puna capat activitatilor sale, tot felul de amenintari. Nu este usor cand avem doi copii mici, dar nu o sa reuseasca nimeni sa ne dezbine, nu o sa aiba sorti de izbanda", a spus Borboly Melinda.

Borboly Csaba a declarat, la finalul conferintei de presa, ca a cerut DNA sa organizeze, la finalul verificarilor, o confruntare directa intre el si denuntator(i).






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























836 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Mai intai Borbely, acum Borboly (Joi, 4 august 2011, 15:58)

    Exista coruptie in Harghita si Covasna? [anonim]

    UDMR a facut o eroare strategica refuzand propunerea extrem de generoasa facuta de Basescu in privinta organizarii Romaniei in 8 judete + judete separate pt secuime !

    Pana acum, hotia, coruptia si incompetenta crasa din Harghita si Covasna au fost tolerate, nimeni nu incepea vreo ancheta DNA sau DIICOT acolo, desi aceasta zona e una dintre cele mai sarace din Romania si mafia locala e chiar foarte activa, fara a mai pune la socoteala evaziunea si frauda fiscala din turism, la fel de mari ca pe litoral.

    In sfarsit, a venit si timpul anchetarii liderilor udemeristi, care au inceput sa fie mult prea nesimtiti si provocatori.
    Cand vrei sa santajezi o majoritate, risti sa primesti un raspuns..penal !

    Succes DNA-ului, face bine societatii romanesti !
  • 0 (0 voturi)    
    Mizerie udemere (Marţi, 9 august 2011, 12:36)

    Observator [anonim]

    Boroly este un aventurier ff incult si un hapsan al banului public. La organele de control din judet exista cel putin 3 dosare incriminatoare la adreesa adestei capuse locale Poate va fi primul infractor politic local care va cadea. Daca nu acuma mai tarziu sigur. Nu are cum sa scape pentru ca mergem pana la Strasburg daca va pi musamalizat cayul acestui om neom>.
  • 0 (0 voturi)    
    Ecce omo (Vineri, 19 august 2011, 14:53)

    Astfalt Tango [anonim]

    http://www.youtube.com/watch?v=OTFv1yazhng


    asta e marele creator de infrasctructura in judetul HR.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by