VIDEO Perchezitii DNA la apartamentul unei rude a ministrului Laszlo Borbely

de I.R.     HotNews.ro
Miercuri, 13 iulie 2011, 9:45 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA au facut o perchezitie, miercuri dimineata, intr-un imobil care ar apartine unei rude a ministrului Laszlo Borbely, in dosarul in care se fac cercetari privind un presupus trafic de influenta privind atribuirea unor contracte de lucrari ale ANAR catre o firma din Negresti Oas, transmite Mediafax.

Perchezitia a avut loc intr-un imobil situat pe Calea Victoriei.



DNA afirma ca, la data de 5 iulie 2011, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Oradea al DNA au dispus inceperea urmaririi penale fata de invinuitii: CIOCAN IOAN, asociat unic si administrator al SC Lescaci Com SRL Negresti Oas, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta si SZEPESSY SZABOLCS, consilier personal al ministrului Mediului si Padurilor, in sarcina caruia s-a retinut complicitate la infractiunea de cumparare de influenta.

"In cursul anului 2011, invinuitul Ciocan Ioan, in calitate de reprezentant legal al firmei mai sus mentionate, prin intermediul invinuitului Szepessy Szabolcs, consilier personal al ministrului Mediului si Padurilor, a cumparat influenta numitului Borbely Laszlo, ministru al Mediului si Padurilor, prin efectuarea in folosul acestuia de lucrari de amenajare a unui apartament, lucrari in valoare de aproximativ 20.000 euro, pe cheltuiala societatii sale. Lucrarile au fost realizate in scopul obtinerii, prin intermediul influentei de care se bucura ministrul Mediului si Padurilor, de contracte cu Administratia Nationala "Apele Romane" (institutie aflata in coordonarea acestui minister) cat si pentru a obtine cu prioritate plata unor lucrari contractate anterior cu aceeasi institutie publica si aflate deja in executie.Invinuitilor li s-au adus la cunostinta acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 din Codul de procedura penala", explica DNA intr-un comunicat oficial.

Potrivit surselor HotNews.ro, este nevoie de avizul Parlamentului pentru ca ministrul Laszlo Borbely sa poata fi cercetat penal, iar acest aviz nu va putea fi cerut inainte de 1 septembrie, deoarece Parlamentul se afla in vacanta. "Exista probe ca ministrul Borbely era beneficiarul traficului de influenta", sustin surse apropiate anchetei. Potrivit acestora, omul de afaceri Ioan Ciocan, acuzat de cumparare de influenta, este ginerele deputatului PSD, Gheorghe Ciocan. Potrivit site-ului Camerei Deputatilor, Ciocan este secretarul Comisiei pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic.

Potrivit Oficiului National al registrului Comertului Ioan are 41 de ani. Este actionar unic al societatii LESCACI COM SRL, companie care are ca obiect de activitate "Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale". LESCACI COM SRL a raportat pentru anul 2009 o cifra de afaceri de 56.894.518 lei si un numar de 170 de angajati.

In 2011 LESCACI COM a castigat doua contracte de 70 milioane lei de la Administratia Nationala Apele Romane institutie aflata in subordinea Ministerului Mediului condus de Laszlo Borbely

Potrivit site-ului de achizitii publice e-licitatii.ro compania LESCACI COM SRL a castigat pe 30 iunie un contract in valoare de 41.668.225 lei de la  Administratia Bazinala de Apa Prut-Barlad, unitatea aflata in subordinea Administratiei Nationale Apele Romane institutie aflata in subordinea Ministerului Mediului condus de Laszlo Borbely. Procedura de achizitie a fost licitatie deschisa.

In februarie e-licitatie a publicat anuntul de atribuire 101050 prin care compania LESCACI COM SRL era desemnata castigatoarea unui contract de 29.052.345 lei atribuit de Administratia Nationala "Apele Romane" - Administratia Bazinala de Apa Siret institutia aflata in subordinea Ministerului Mediului.

In 2010 LESCACI COM SRL a castigat contracte de 14 milioane lei de la Administratia Apelor Romane

In noiembrie 2010 e-licitatie.ro a publicat 95029 prin care compania  LESCACI COM SRL era desemnata castigatoarea unui contract de 3.734.293 lei atribuit de ADMINISTRATIA BAZINALA DE APA OLT institutie in suborbinea Administratiei Nationale "Apele Romane" care este de asemenea in subordinea Ministerului Mediului. Tipul procedurii a fost negociere fara anunt.

Tot in 2010 LESCACI COM SRL a castigat un contract de lucrari in valoare de 10.229.108 lei de la DIRECTIA APELOR BUZAU IALOMITA institutie in suborbinea Administratiei Nationale "Apele Romane" care este de asemenea in subordinea Ministerului Mediului. Contractul a fost atribuit in urma unei licitatii.

Potrivit e-licitatie.ro compania LESCACI COM SRL a castigat un contract in valoare de 4.960.278 lei de la DIRECTIA APELOR OLT institutie aflata in subordinea Administratiei Nationale "Apele Romane" care este de asemenea in subordinea Ministerului Mediului. Anuntul prin care LESCACI COM SRL a fost desemnata castigatoarea contractului a fost publicat in iunie 2008 cand ministrul al Mediului era democrat-liberala Sulfina Barbu.

Citeste: Cine sunt personajele cazului "trafic de influenta la minister": omul de afaceri Ioan Ciocan si consilierul ministerial Szepessy Szabolcs, acuzati ca au cumparat influenta ministrului Laszlo Borbely






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4010 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    legaturi UDMR - PSD (Miercuri, 13 iulie 2011, 12:43)

    Frate [anonim]

    Si in acest caz se poate vedea ca banii nu au miros sau culoare politica.

    Ministru UDMR face afaceri cu ginerele deputatului PSD. Nu conteaza nimic doar bani sa iasa.
    Circul mediatic de la televizor este doar praf in ochi pentru pentru multimea proasta si credula. In acest fel uita sa se infurie din cauza saraciei in care sunt.

    Cand este vorba de impartit bani toti stau la aceeasi masa: UDMR-PDL-PSD-PNL sau Voiculescu.
    Coruptia este o boala generala in Romania fara nici o deosebire de nationalitate, religie sau culoare politica. Suntem frati cu totii!
  • 0 (0 voturi)    
    hai DNA ca se poate! (Miercuri, 13 iulie 2011, 15:07)

    aidrag [anonim]

    Mai sunt multi care trebuie cautati pe la dedesubturi, asa ca inceputul e bun. Dar de ce ati inceput taman cu un ungure? Ca sa sara iar udmr-ul si ai lor ca sunt persecutati?
    Oricum e bine si asa.
  • +1 (1 vot)    
    cazul Borbely complicat (Miercuri, 13 iulie 2011, 17:30)

    istvan kaly [anonim]

    Partea nevăzută a politicii mureşene. Consilieri locali şi judeţeni cu un mare semn de întrebare în dreptul numelor lor.

    Cât de murdară este politica ? Ieri seară, priveam uimit la televizor cum anumiţi lideri de opinie şi lideri politici încercau să bage sub preş povestea urât mirositoare cu ministrul mediului Borbely Laszlo şi cu consilierul său personal Szepessy Szabolcs.
    Fapte – Procurorii DNA sigilează la Bucureşti apartamentul ministrului Borbely Laszlo. În filmuleţul postat pe site-ul REALITATEA apare consilierul local UDMR de Tîrgu-Mureş Peti Andras. În ce calitate este el alături de procurorii DNA ? În întreaga poveste cu firma din Oradea care a câştigat patru contracte in valoare de 84 milioane lei de la instituţii din subordinea Administraţiei Naţionale "Apele Romane" mai apare un consilier local UDMR de Tîrgu-Mureş - David Csaba directorul general al Administraţiei Naţionale "Apele Romane". Şi dacă vorbim de consilieri locali să îl amintim aici şi pe directorului liceului Bolyai Bálint István consilier local UDMR de Tîrgu-Mureş care i-a facilitat închirierea din patrimoniul liceului ( la un preţ simbolic) a unui imobil de pe strada Bolyai, consilierul personal Szepessy Szabolcs.
    Apoi, după câte s-a numărat de către alţii, o treime din numărul consilierilor judeţeni Mureş au probleme de incompatibilitate. Din 34 de consilieri judeţeni – în cazul a 10 !!! a fost sesizată Judecătoria Tîrgu-Mureş de către Agenţiei Naţionale de Integritate, cu privire la INCOMPATIBILITATEA acestor cu funcţia publică

    1. Balogh Iosif U.D.M.R,
    2. Bândea Eugen P.N.L.
    3. Erős Csaba U.D.M.R
    4. Gomboş Geza Csaba U.D.M.R
    5. Ilyes Toth Alexandru U.D.M.R
    6. Magyarosi Erzsébet U.D.M.R.
    7. Mora-Akos Daniel P.N.L. cu dosar la DNA pentru corupţie
    8. Orbán László Levente U.D.M.R
    9. Szabo Árpád U.D.M.R vicepreşedintele Consiliului Judeţean
    10. Szalkay Iosif Carol U.D.M.R
  • +1 (1 vot)    
    partea II (Miercuri, 13 iulie 2011, 17:34)

    istvan kaly [anonim]

    Update

    Ilie Gheorghe, administratorul blocului în care ministrul Mediului, Laszlo Borbely, ar deţine un aparatament pe numele unei rude, Maria Vincze, susţine că demnitarul a venit personal în mai multe rânduri să verifice stadiul lucrărilor.
    Cine este Vincze Maria, nimeni alta decât coordonatoarea lucrării de doctorat a lui Borbely. !!!!!!

    http://doctorat.ubbcluj.ro/sustinerea_publica/rezumate/2011/economie/Borbely%20Laszlo_RO.pdf


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by